Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
Kredi kararı! Flaş değişiklik, resmen duyuruldu, artık...
Kredi kararı! Flaş değişiklik, resmen duyuruldu, artık... Kredi kullanımı ile ilgili flaş karar! BDDK resmen duyurdu. Zorunluluk kaldırıldı. Yeni karar uygulanmaya başlıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararın detaylarını açıkladı. BDDK, 500 milyon lira ve üzerinde sektörde kredisi olan şirketlerin yeni kredi kullanabilmesi için getirilen derecelendirme zorunluluğunda değişikliğe gitti.
7.01.2022 Ekonomi
Kredi, kredi kartı kullanan, bankada hesabı olan herkesi kapsıyor! Değişiyor
Kredi, kredi kartı kullanan, bankada hesabı olan herkesi kapsıyor! Değişiyor Bankada parası olan, fatura yatıran, para gönderen, kredi kartı kullanan ya da kredi çeken müşterileri çok yakından ilgilendiriyor. Değişiklik kararı verildi. Tüm bankaları kapsıyor. Tek tek belirlenecek. Vatandaşların şikayetleri ortadan kalkacak. BDDK duyurdu. Bankalarda yeni bir dönem başlıyor. Bütün bankalar uymak zorunda. Vatandaşın bankalarla yaşadığı sorunların kaynağında çözülmesi için yeni bir model oluşturuldu. Ayrıca bankalarda imza zorunluluğu da kalkıyor. Bankalarda yaşanacak büyük değişim mayısta başlıyor. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecek, müşterinin uzaktan kimlik tespiti yapılarak banka şubesine gitmesine gerek kalmadan müşteri kaydı oluşturulabilecek. İşte bankacılıkta yaşanacak dönüşümün tüm detayları...
26.04.2021 Ekonomi
Bankalar ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, bugün başladı
Bankalar ile ilgili flaş karar! Resmen değişti, bugün başladı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu değişikliğe gitti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankalar ile ilgili değişiklik bugün başladı. Bankaların destek hizmeti almalarına ilişkin yönetmelikte yapılan değişiklik ile, destek hizmeti kuruluşlarından sağlanacak perakende alacaklar sınıfına giren ürün ve hizmetlerin, her türlü gayrimenkul ve vasıta alım satımına yönelik ürün ve hizmetlerin destek hizmeti alımı da söz konusu yönetmeliğe dahil edildi.
11.12.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri