YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu
YKS'ye başvuranların sayısı belli oldu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) Merkezi Başkanı Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) 3 milyon 36 bin 945 adayın başvuru yaptığını açıkladı.
12.03.2024 Gündem
ÖSYM sorularını yapay zeka mı hazırlayacak? Şu an ÖSYM sınav soruları nasıl hazırlanıyor?
ÖSYM sorularını yapay zeka mı hazırlayacak? Şu an ÖSYM sınav soruları nasıl hazırlanıyor? ÖSYM sorularını yapay zeka mı hazırlayacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl tüm sınav merkezlerinde yapacakları uygulamalar hakkında açıklamalarda bulundu.
13.02.2024 Gündem
Deprem bölgesinde KPSS'ye gireceklerden sınav ücreti alınmayacak
Deprem bölgesinde KPSS'ye gireceklerden sınav ücreti alınmayacak ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçesinde ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu il/ilçede ikamet etmekte olan adaylardan KPSS’de katılacakları oturumlar için sınav ve başvuru hizmeti ücreti almayacağız.” ifadelerini kullandı.
16.05.2023 Eğitim
ÖSYM Başkanlığı'na Bayram Ali Ersoy atandı
ÖSYM Başkanlığı'na Bayram Ali Ersoy atandı Son dakika gelişmesi. Halis Aygün'den boşalan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı koltuğuna Bayram Ali Ersoy getirildi. Atama kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
3.08.2022 Gündem