Baykonur Uzay Üssü

Baykonur Uzay Üssü

Son dakika Baykonur Uzay Üssü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Baykonur Uzay Üssü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Baykonur Uzay Üssü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Baykonur Uzay Üssü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan baykonur uzay üssü gelişmeleri de dahil olmak üzere 48 baykonur uzay üssü haberi bulunmuştur. Tüm baykonur uzay üssü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya ve ABD anlaştı! Kritik uzay hamlesi
Rusya ve ABD anlaştı! Kritik uzay hamlesi NASA ve Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçuşları entegre etmek için bir anlaşma imzaladı.
15.07.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'na insansız kargo aracı gönderdi
Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'na insansız kargo aracı gönderdi Rusya’nın Progress MS-18 insansız kargo aracı, Baykonur Uzay Üssü’nden Uluslararası Uzay İstasyonu’na fırlatıldı.
28.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Rusya ilk uzay filmini çekecek
Rusya ilk uzay filmini çekecek Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda “Vyzov” isimli ilk uzay filmini çekmeye hazırlanıyor.
18.09.2021 Dünya
Rusya'nın Nauka modülü fırlatıldı!
Rusya'nın Nauka modülü fırlatıldı! Rusya'nın Nauka modülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatıldı.
23.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Soyuz MS-18, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı
Soyuz MS-18, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştı İki Rus ve bir NASA astronotunu taşıyan Soyuz MS-18 uzay aracı, Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatıldıktan 3 saat 23 dakika sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) kenetlendi.
10.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Rusya'nın Progress kargo mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na demirledi
Rusya'nın Progress kargo mekiği Uluslararası Uzay İstasyonu'na demirledi Uluslararası Uzay İstasyonu'na deney ve ikmal malzemeleri taşıyan Rus Progress kargo mekiğinin istasyona ulaştığı bildirildi.
17.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Progress MS-14 kargo kapsülü uzaya fırlatıldı
Progress MS-14 kargo kapsülü uzaya fırlatıldı Progress MS-14 kargo kapsülü, Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı.
25.04.2020 Bilim ve Teknoloji
OneWeb 34 uydusunu uzaya gönderdi
OneWeb 34 uydusunu uzaya gönderdi İngiliz şirketi OneWeb, dünyanın her köşesinde geniş bant internet erişimini sağlamak amacıyla başlatılan uydu takımyıldızı projesi kapsamında uzaya üçüncü grup uydusunu gönderdi. Fırlatma işlemi, ilk uzay yürüyüşünü gerçekleştiren Sovyet kozmonot Aleksey Leonov'a adandı.
22.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Kargo kapsülü Progress MS 13 uzaya fırlatıldı
Kargo kapsülü Progress MS 13 uzaya fırlatıldı Progress MS 13 kargo kapsülü, TSİ 12.34'te Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı.
6.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Türkiye ile Kazakistan 'uzayda' anlaştı
Türkiye ile Kazakistan 'uzayda' anlaştı Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, uzay alanında iş birliklerinde önceliği kardeş ülkelere verdiklerini söyledi.
13.11.2019 Ekonomi
Görevini uzayda tamamlayan insansı robot dünyaya döndü
Görevini uzayda tamamlayan insansı robot dünyaya döndü İnsansı robot "Fyodor" uzayda görevini tamamlayarak Rus yapımı uzay aracıyla dünyaya döndü.
7.09.2019 Dünya
Progress MS 11 uzaya fırlatıldı
Progress MS 11 uzaya fırlatıldı Progress MS 11 kargo kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) gönderilmek üzere Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı.
4.04.2019 Bilim ve Teknoloji
Soyuz MS-11 uzaya fırlatıldı
Soyuz MS-11 uzaya fırlatıldı Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Soyuz MS-11 uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) fırlatıldı.
3.12.2018 Dünya
Uzaya 2 buçuk ton su gönderildi!
Uzaya 2 buçuk ton su gönderildi! Rusya, Kazakistan’daki Baykonur Uzay Üssü’nden uzaya, 2 buçuk ton ağırlığında su, yakıt ve çeşitli malzemeler gönderdi.
16.11.2018 Dünya
Soyuz’un  acil inişi
Soyuz’un acil inişi Kazakistan’da Baykonur uzay üssünden fırlatılan Rus Soyuz uzay aracında arıza meydana geldi, ekip acil iniş yaptı.
11.10.2018 Dünya
Soyuz'da fırlatılış sırasında kaza
Soyuz'da fırlatılış sırasında kaza İçinde bir astronot ve bir kozmonotun bulunduğu Soyuz uzay aracının fırlatılışı sırasında bir kazanın meydana geldiği belirtiliyor.
11.10.2018 Dünya
Rusya'ya verdiği toprakları geri aldı!
Rusya'ya verdiği toprakları geri aldı! Kazakistan, Baykonur Uzay Üssü için Rusya’ya kiraladığı alanın 11 bin hektarlık kısmını geri aldı.
15.11.2017 Dünya
Uzay gemisi düştü
Uzay gemisi düştü Rusya'nın, Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlattığı "insansız kargo gemisi", parçalanarak Sibirya'da yerleşim yeri dışındaki araziye düştü.
17.06.2021 Dünya
Rusya, uzaya insansız kargo gemisi gönderdi
Rusya, uzaya insansız kargo gemisi gönderdi Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek kargo gemisi, Baykonur'dan fırlatıldı
1.12.2016 Bilim ve Teknoloji
Rusya'nın fırlattığı insansız kargo gemisi parçalanarak düştü
Rusya'nın fırlattığı insansız kargo gemisi parçalanarak düştü Rusya'nın, Baykonur Uzay Üssü'nden fırlattığı "insansız kargo gemisi", parçalanarak Sibirya'ya düştü.
17.06.2021 Dünya
ABD'deki seçim için uzaydan oy kullanıldı
ABD'deki seçim için uzaydan oy kullanıldı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevini sürdüren astronot Shane Kimbrough, ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri için oy kullandı.
17.06.2021 Dünya
Başkanlık seçimleri için uzay istasyonundan oy gönderdi
Başkanlık seçimleri için uzay istasyonundan oy gönderdi NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda iki kozmonotla görevine devam eden astronot Kimbrough'un, ABD'deki başkanlık seçimi için oy kullandığını duyurdu. Soyuz kapsülüyle 7 Temmuz'da istasyona gönderilen Amerikalı astronot Rubins'in de dünyaya dönüşü öncesi oy kullandığı açıklandı
17.06.2021 Dünya
Gökyüzünden Dünya'ya döndü!
Gökyüzünden Dünya'ya döndü! Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 115 gündür görev yapan bir Rus kozmonot, bir Japon ve bir Amerikalı astronotu taşıyan Soyuz kapsülü, Kazakistan'ın Jezkazgan şehri yakınlarına başarılı şekilde indi.
17.06.2021 Dünya
Ve fırlatıldı!
Ve fırlatıldı! Kapsülde Rus kozmonotlar ile Amerikalı astronot bulunuyor
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Baykonur Uzay Üssü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baykonur uzay üssü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.