Batık Gemi

Batık Gemi

Son dakika batık gemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan batık gemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını batık gemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Batık Gemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan batık gemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 92 batık gemi haberi bulunmuştur. Tüm batık gemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek
Batık geminin 'Batuhan A' olduğu netleşti! Dalış faaliyeti gerçekleştirilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sonar görüntüsü ile deniz yüzeyinin 51 metre altında tespit edilen batık geminin, 'Batuhan A' olduğunun kesinleştiğini, sabah saatlerinden itibaren batığa dalış faaliyeti gerçekleştirileceğini açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Denizaltı bulundu mu? Kayıp Titanik denizaltı bulundu mu, şu an nerede? Kaybolan denizaltıda kimler var?
Denizaltı bulundu mu? Kayıp Titanik denizaltı bulundu mu, şu an nerede? Kaybolan denizaltıda kimler var? Batık gemi Titanik'in enkazını gezmek isteyen turistleri taşıyan bir deniz aracının Atlas Okyanusu'nda kayboldu. Dünya basınında geniş yankı uyandıran haber sonrası vatandaşlar Titanik bulundu mu, kayıp denizaltı bulundu mu? Kaybolan denizaltıda kimler var?
21.06.2023 Dünya
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama: 8500 yıllık tarih müze bekliyor
Yenikapı batıklarında arkeolojik duraklama: 8500 yıllık tarih müze bekliyor Marmaray projesi sırasında keşfedilen ve dünyanın en büyük antik gemi koleksiyonu olarak kabul edilen Yenikapı batıklarının konservasyon sürecinde arkeolojik duraklama yaşanıyor. Yenikapı Batıkları Kazısı ve Konservasyon Projesi'nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Ufuk Kocabaş, “Bir müze veya çok iyi bir depo kurulmadığı için yeni batıklara geçemiyoruz. Bu anlamda iş akışımızda bir kırılma var. Eserlerin korunabilmesi adına müzenin muhakkak kurulması gerekiyor” açıklamasında bulundu.
18.06.2023 Gündem
1999 yılında Marmara Denizi'nde batan “Semele” isimli gemi 23 yıldır çıkartılmayı bekliyor
1999 yılında Marmara Denizi'nde batan “Semele” isimli gemi 23 yıldır çıkartılmayı bekliyor 1999 yılında Belize bayraklı “Semele” isimli kuru yük gemisi ile Bulgar bayraklı “Shipka” isimli kuru yük gemisi, Ahırkapı Feneri açıklarında çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile Semele isimli gemi, içinde bulunan 6 bin 535 metrik ton çubuk-kangal demir yükü ve orta boy tanker büyüklüğündeki yakıt ile birlikte battı. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cem Gazioğlu, 23 yıldır batık halde bulunan geminin Düzce depremindeki sarsıntıda ekosisteme zararlı maddeler salarak Marmara Denizi için risk taşıdığını ve batık gemi içinde tanker büyüklüğünde yakıt olduğunu söyledi.
26.11.2022 Haber
1999 yılında batan Semele gemisi Marmara için büyük tehdit! 'Risk teşkil ediyor'
1999 yılında batan Semele gemisi Marmara için büyük tehdit! 'Risk teşkil ediyor' 1999 yılında Belize bayraklı “Semele” isimli kuru yük gemisi ile Bulgar bayraklı “Shipka” isimli kuru yük gemisi, Ahırkapı Feneri açıklarında çarpıştı. Çarpışmanın etkisi ile Semele isimli gemi, içinde bulunan 6 bin 535 metrik ton çubuk-kangal demir yükü ve orta boy tanker büyüklüğündeki yakıt ile birlikte battı. 23 yıldır batık halde bulunan geminin, Düzce depremindeki sarsıntıda ekosisteme zararlı maddeler saldığı ve Marmara Denizi’deki canlılar için büyük risk taşıdığı ortaya çıktı. Batık geminin içinde tanker büyüklüğünde yakıt olduğu da belirtildi.
26.11.2022 Yaşam
Tonlarca altın ortaya çıktı! 1 milyon dolarlık altın, gümüş sikkeler, tuğla ve değerli taşlar...
Tonlarca altın ortaya çıktı! 1 milyon dolarlık altın, gümüş sikkeler, tuğla ve değerli taşlar... En büyük hazinesi olarak ifade edilen ve 1857'de batan gemideki 150 milyon dolarlık mallar görücüye çıktı. İçerisinde 500'den fazla kişi ve 9 ton altınla batan gemiden çıkan el ilginç şey ise 1 milyon dolar değerindeki altın tuğla oldu. Diğer bir muhteşem hazine ise 350 yıldır Bahamalar'ın köpek balıklarıyla dolu sularının altında olan gemi enkazından çıkarıldı...
15.09.2022 Dünya
İsveç'te keşfedildi, 800 yıllık! Avrupa'da bulunan en eski gemilerden biri...
İsveç'te keşfedildi, 800 yıllık! Avrupa'da bulunan en eski gemilerden biri... İsveç’te Göteborg Üniversitesi’nden arkeologlar, ülkenin güneybatısında bulunan Fjallbacka açıklarında yaptıkları dalışta 800 yıllık ahşap gemi kalıntısı keşfetti. Bulunan kalıntıların, Avrupa’da şu ana kadar bulunan en eski gemi kalıntıları olduğu ifade edildi.
7.02.2022 Dünya
ABD ile Avustralya arasında ‘batık gemi’ kavgası
ABD ile Avustralya arasında ‘batık gemi’ kavgası ABD ve Avustralyalı araştırmacılar arasında tarihi öneme sahip batık gemi Endeavour hakkında, ‘bulunduğunu önce kim açıklayacak’ tartışması yaşandı. Avustralya, batık geminin bulunduğunu duyururken proje ortağı ABD tarafı, açıklamanın çok erken yapıldığını ve duyurunun aralarındaki ‘duyuru şartlarını içeren’ kontratın ihlali olduğunu belirtti.
4.02.2022 Dünya
Hazinelerle dolu 2 batık gemi Akdeniz'de bulundu! Yüzlerce sikke ve takılar...
Hazinelerle dolu 2 batık gemi Akdeniz'de bulundu! Yüzlerce sikke ve takılar... Doğu Akdeniz'de bulunan 2 batık gemi keşfi dünyada heycan yarattı. İsrail, Akdeniz kıyılarında yaptıkları su altı çalışmalar sırasında içi Roma ve ortaçağdan kalma gümüş sikkelerle dolu 2 gemi kalıntısı bulduklarını açıkladı.
23.12.2021 Dünya
Bozcaada'da yarısı batık gemi, oturduğu karada duruyor
Bozcaada'da yarısı batık gemi, oturduğu karada duruyor Çanakkale'nin Bozcaada ilçesi açıklarında, baş kısmından su almaya başlayan ve Ayana Koyu'na kadar böyle ilerleyip, kaptan tarafından baştan kara yapılan, 41 metre uzunluğundaki liman tarama gemisi 'Kanuni D.S', yarısı batık olarak oturduğu karada duruyor. Yaşam mahallinin bulunduğu arka kısım su üzerinde kaldığı için 8 kişilik mürettebat, geceyi gemide geçirdi.
2.09.2019 Yaşam
Batık gemi 2 yıl sonra sudan çıkarıldı
Batık gemi 2 yıl sonra sudan çıkarıldı Zeytinburnu sahilinde batık halde bulunan "Bereket" isimli kuru yük gemisi, yüzen vinç ile sudan çıkarıldı.
10.06.2019 Gündem
İzmir Körfezi'nde heyecanlandıran keşif!
İzmir Körfezi'nde heyecanlandıran keşif! İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "yüzülebilir körfez" çalışmaları sırasında, 1800'lü yılların sonunda battığı sanılan bir gemi enkazı bulundu.
3.06.2017 Ekonomi
Osmanlı gemisi bin 800 metre dipte bizi bekliyor
Osmanlı gemisi bin 800 metre dipte bizi bekliyor Karadeniz’in dibinde geçtiğimiz haftalarda bulunan Osmanlı ve Bizans İmparatorlukları’na ait 44 geminin, denizcilik tarihini değiştirebilecek kadar önemli buluşlar olduğu belirtildi
13.11.2016 Yaşam
Karadeniz’in ‘ölü bölgesi’nde sırlarla dolu 40 batık gemi!
Karadeniz’in ‘ölü bölgesi’nde sırlarla dolu 40 batık gemi! İngiliz araştırmacılar Karadeniz’in Türkiye kıyılarına yakın bir bölgede 40’tan fazla batık gemi buldu. Gemiler, Karadeniz’in tarihine ışık tutacak
25.10.2016 Yaşam
Theodosius limanının yüzde 50’si hala batık
Theodosius limanının yüzde 50’si hala batık İstanbul Üniversitesi tarafından Yenikapı‘da kurulan laboratuvarda, İstanbul’un antik çağdaki Theodosius limanındaki 1500 yıllık 27 batık gemi üzerinde bilim adamları çalışmalarını sürdürüyor.
11.12.2015 Arşiv
Bu lahitler et yiyor!
Bu lahitler et yiyor! Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Assos Antik Kenti'nde yöreye özgü taşlardan yapılan dünyaca ünlü lahitler, içine konan cesetlerin "kısa sürede tamamen çürüyüp yok olması" nedeniyle "et yiyen" olarak biliniyor...
29.06.2014 Yaşam
İstanbul'un tarihi değişti
İstanbul'un tarihi değişti 'Marmaray' 8500 yıl geriye götürdü
29.10.2013 Yaşam
İtalya'daki batık gemi operasyonu hızlı çekimde
İtalya'daki batık gemi operasyonu hızlı çekimde İtalya'nın Giglio adası açıklarında geçen yılın Ocak ayında karaya vuran Costa Concordia yolcu gemisini kaldırma çalışmaları başarıyla sonuçlandı.
17.09.2013 Haber
10 ay sonra balıkçı ağına takıldı!
10 ay sonra balıkçı ağına takıldı! Kayıp gemicinin cesedi bulundu...
5.12.2012 Yaşam
‘Ebedi Mavilikler Ülkesi’ Bodrum
‘Ebedi Mavilikler Ülkesi’ Bodrum Homeros'un 'Ebedi mavilikler ülkesi' dediği ve bir diğer Bodrumlu Cevat Şakir'in de 'başka yerde olup nur içinde yatılacağına burada nur içinde yaşanır' demesi boşuna değildir.
20.06.2012 Arşiv
Irak'ta denizden para kazanma fırsatı!
Irak'ta denizden para kazanma fırsatı! Irak’ta savaştan sonra meydana gelen tahribatın giderilmesi çalışmalarında Türk müteahitlerine yeni bir fırsat çıktı...
1.05.2012 Ekonomi
1200 yıllık batıkları Japon balıkları koruyor!
1200 yıllık batıkları Japon balıkları koruyor! “Bir sene yaşayan da var iki ay içinde ölen de...”
30.03.2012 Arşiv
İstanbul’a dev batık gemi müzesi!
İstanbul’a dev batık gemi müzesi! Yenikapı’da bulunan 36 batık gemiden 35’inin araziden taşınma işlemi tamamlandı
29.09.2021 Gündem
Dünyanın en büyük tematik akvaryumunun en"leri
Dünyanın en büyük tematik akvaryumunun en"leri Su cennetinin en dikkat çeken noktaları...
1.07.2011 Arşiv
İstanbul'un tarihini değiştirecek!
İstanbul'un tarihini değiştirecek! Marmaray kazıları İstanbulluların en eski hemşerilerini ortaya çıkardı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Batık Gemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki batık gemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.