Batı Nil Virüsü

Batı Nil Virüsü

Son dakika Batı Nil virüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Batı Nil virüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Batı Nil virüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Batı Nil Virüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan batı nil virüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 59 batı nil virüsü haberi bulunmuştur. Tüm batı nil virüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı
Türkiye risk altında! 'Dünyanın en tehlikeli hayvanı' diyerek uyarıyı yaptı İstanbul Teknik Üniversitesi İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, "Türkiye ısındıkça biraz daha tropiklere benzer hastalıklarda, zoonatik hastalıklar yani hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda artış oluyor. Bunun başında dünyanın en tehlikeli hayvanı sivrisineklerde bir artış var. Yılda 1 milyon insan öldüren sivrisinekler sıtma ve benzeri hastalıklara neden oluyor." ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Yaşam
Sağlık Bakanlığı sivrisinek rehberi! Sivrisinekten nasıl korunulur? Sivrisinek ısırıkları nasıl geçer?
Sağlık Bakanlığı sivrisinek rehberi! Sivrisinekten nasıl korunulur? Sivrisinek ısırıkları nasıl geçer? Sağlık Bakanlığı sivrisinekten korunma rehberi yayınladı. İstanbul’da hastaneye başvuru oranlarını artıran sivrisineklere karşı hazırlanan rehberde, Batı Nil Virüsü gibi farklı virüslerin yayılımından korunmak için alınabilecek önlemler anlatıldı. Peki, Sivrisinekten nasıl korunulur? Sivrisinek ısırıkları nasıl geçer? İşte detaylar…
20.09.2022 Sağlık
Hastaneye başvuru oranları arttı! Bakanlık rehber yayımladı
Hastaneye başvuru oranları arttı! Bakanlık rehber yayımladı İstanbul'da sivrisinek salgını devam ediyor. Sağlık Bakanlığı İstanbul’da hastaneye başvuru oranlarını artıran sivrisineklere karşı ‘rehber’ hazırladı. Batı Nil Virüsü gibi farklı virüslerin yayılımında da etkili olabileceği bildirilen rehberde “Uzun kollu gömlek ve pantolon tercih edilmeli, kapı ve pencerelere sineklik takılmalı, cibinlik kullanılmalı, sarı renkli ampuller tercih edilmeli” önerileri yer alıyor.
20.09.2022 Gündem
Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Batı Nil virüsü komşuyu vurdu, çok sayıda ölü var...
Koronavirüs, maymun çiçeği derken yeni salgın patladı! Batı Nil virüsü komşuyu vurdu, çok sayıda ölü var... Koronavirüs salgını ile mücadele devam ederken, tüm dünyada maymun çiçeği virüsü paniği yaşanıyor. Gelen son açıklamaya göre ise Yunanistan’da patlak veren yeni virüs tüm dünyada endişeye neden oldu. Ülke Batı Nil virüsü nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batı Nil Virüsü ile ilgili bilgi vererek, uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ayşegül Ulu Kılıç, bu virüsü taşıyan sivrisineklerin Türkiye’de de görüldüğüne dikkati çekerek, “Tüm Batı Nil Virüsü vakalarının yüzde 1’i menenjit, ensefalit ve felç ile sonuçlanmaktadır. Ensefalit ile sonuçlanan vakaların ise yaklaşık yüzde 20’si hayatını kaybederken, bu oran felç vakalarında yüzde 10 ile yüzde 50 arasında yer alır” dedi.
7.09.2022 Sağlık
Yunanistan'da Batı Nil virüsü vakaları artıyor
Yunanistan'da Batı Nil virüsü vakaları artıyor Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 160 vakanın tespit edildiği aktarıldı.
6.09.2022 Gündem
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı?
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği aktarıldı. Söz konusu gelişmenin ardından Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Sağlık
Yunanistan’da Batı Nil virüsü alarmı: 11 ölü, 123 vaka
Yunanistan’da Batı Nil virüsü alarmı: 11 ölü, 123 vaka Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği aktarıldı.
30.08.2022 Dünya
Bilim insanlarından ortak çalışma! Asya kaplan sivrisineği...
Bilim insanlarından ortak çalışma! Asya kaplan sivrisineği... Zika ve Batı Nil gibi viral hastalıkların bulaştırıcısı olan Asya kaplan sivrisineği ve diğer taşıyıcı sivrisinek türlerinin Karadeniz'deki varlığı Türkiye, ABD, Ukrayna ve Gürcistan'dan bilim insanlarının ortak çalışmasıyla taranacak.
14.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler...
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler... Sivrisineklerle bulaşan Batı Nil virüsü, sarıhumma ve dang ateşine dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Havaların hala mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi nedeniyle sivrisineklerin hastalık bulaştırma riski devam ediyor. Bazı bilim adamları tarafından Büyük İskender’in ölüm nedeni olarak görülen Batı Nil virüsü almış yaklaşık her 5 kişiden 1’inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtiler gelişebilir” dedi.
6.09.2021 Sağlık
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın
Sineklerden korunurken cildinizi riske atmayın Sivrisinek alerjisi olan kişilerde ve çocuklarda sinek kovucu ürünler kullanılırken dikkatli olunması gerektiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Tuğba Doruk, “Çocuklar ellerini ağızlarına ve gözlerine sık götürdüklerinden dolayı bu ürünlerde dikkatli olunması gerekmektedir. Sinek kovucunun etiketinde çocuklara uygulanabilir olduğu yazmalı ve mutlaka EPA (Çevre Koruma Ajansı) onaylı olmalı. 3 yaşın altındaki çocuklara Limon okaliptüs yağı çeşitleri kullanılmamalı” dedi.
25.08.2021 Sağlık
Sivrisinek alarmı! İstanbul, İzmir, Bursa... Çok tehlikeli
Sivrisinek alarmı! İstanbul, İzmir, Bursa... Çok tehlikeli Böcekler konusunda uzman bilim insanları, son zamanlarda İstanbul'da görülmeye başlayan Asya Kaplan Sivrisineği'nin, seller ve yıllık toplam yağış miktarları dikkate alındığında Karadeniz Bölgesi'nde de ciddi bir tehdit haline gelme potansiyelinin bulunduğunu bildirdi.
24.07.2021 Yaşam
Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer?
Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer? İstanbul ve Kocaeli'nde görülen ve sarı humma, zika ve Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineğinden pek çok kişi etkilendi. Hastanelerin acil servislerine başvurular arttı. Son yıllarda yayılım alanlarının genişlemesiyle birlikte insanları da hedef almaya başladılar. Ayrıca yapay çevrelere de yumurtlayabiliyorlar, bu da onların yayılımını hızlandırıyor. Bu tür insanlarda aşırı alerjik reaksiyonlara ve ısırdığı bölgede aşırı kaşıntı ve ödem gibi şikayetlere neden oluyor. Peki, Sivrisinek sokmasına ne iyi gelir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığı nasıl geçer? Sivrisinek ısırırsa ne yapmak gerekir? İşte merak edilenler...
19.07.2021 Sağlık
Korkutan Asya Kaplan Sivrisineği uyarısı! Giyside bile...
Korkutan Asya Kaplan Sivrisineği uyarısı! Giyside bile... Uzmanlardan Asya Kaplan Sivrisineği’ne ilişkin korkutan uyarılar geldi. Giysi üzerinden bile ısırabiliyor, alerjik reaksiyona yol açabiliyor. Dr. Necla Birgül İyison, bu sivrisineklerin sarıhumma, dang humması, zika, chikungunya ve batı nil virüsü gibi hastalıkların taşınmasında etkili bir tür olduğunu açıkladı.
16.07.2021 Sağlık
Batı Nil virüsü nedir, nasıl bulaşır? Batı Nil virüsü Türkiye’de görüldü! Batı Nil virüsünden nasıl korunulur?
Batı Nil virüsü nedir, nasıl bulaşır? Batı Nil virüsü Türkiye’de görüldü! Batı Nil virüsünden nasıl korunulur? Batı Nil virüsü nedir, nasıl bulaşır? Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi tarafından bir yıldır ölü kuşlar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 36 kuştan 8 karga ve bir saksağanda Batı Nil Virüsü'ne rastlandığı öğrenildi. Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, "Ölü kuşlarla temastan kaçınmakta fayda var" ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu. Peki, Batı Nil virüsünden nasıl korunulur?
5.06.2021 Gündem
İstanbul'da yeni salgın! Batı Nil Virüsü tespit edildi
İstanbul'da yeni salgın! Batı Nil Virüsü tespit edildi İstanbul'da tespit edilen Batı Nil Virüsü, uzmanlarda endişeye sebep oldu. İstanbul Üniversitesi tarafından ölü kuşlar üzerinde yapılan çalışmada Batı Nil Virüsü tespit edildi. Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ölü kuşlarla temasta bulunulmaması gerektiğini söyledi.
5.06.2021 Yaşam
İnsandan insana virüs bulaştırıyor, ölüme sebep oluyor! Korona değil...
İnsandan insana virüs bulaştırıyor, ölüme sebep oluyor! Korona değil... Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Diyarbakır başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı şehirlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle sivrisinek sayılarındaki artışa dikkat çekti. Satar, "Sivrisinekler kanımızı emerler ve insandan insana virüs bulaştırırlar. Sivrisinekler koronavirüs bulaştırmaz, sarı humma, Batı Nil, dang gibi ölüme sebep olan virüsleri bulaştırır. Ancak Ayrıca hayvan kaynaklı ölümlerde de ilk sırayı alırlar. Kış aylarında metruk evleri, kanalizasyonları, foseptikleri, sivrisineklerin larvalarını bırakmamaları için ilaçlamak önemlidir. Bu mücadele ile sivrisineklerin 4'te 3'ünü yok etmiş oluruz" dedi.
15.02.2021 Gündem
İstanbul için büyük tehlike! Yeni salgın...
İstanbul için büyük tehlike! Yeni salgın... Barajlarda su seviyelerinin düşmesiyle ortaya çıkacak bataklık ve küçük gölcüklerin sivrisinek larvalarının üremesi için uygun ortam oluşturacağı belirtildi. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Barajlarımız çok düşük bir seviyede. Umuyoruz ki bu böyle kalmayacak. Ancak yaza doğru bu seviyelerde olacak olursa, su çekildikten sonra ortaya çıkan düzlükler var. Bunlar az sulu bol çamurlu bölgeler. Buralarda sivrisineklerin üremesi için ideal yerler" dedi. Prof. Dr. Kurnaz. "Maalesef o sivrisinekler doğamızda çok fazla görülmeyen Batı Nil Virüsü, Zika gibi hastalıkların biraz daha fazla doğamıza girmesine ve en sonunda da en büyük düşmanlarımızdan olan sıtmanın görülmesine neden olabilir" dedi.
28.12.2020 Yaşam
Asya Kaplan Sivrisineği'ne karşı biyolojik mücadele çalışmaları başladı
Asya Kaplan Sivrisineği'ne karşı biyolojik mücadele çalışmaları başladı Son yıllarda Türkiye’de de görülmeye başlanan ve sarı humma, zika, Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineği’ne karşı, Boğaziçi Üniversitesi tarafından biyopestitit çalışmaları başladı. Çalışmalar sonucunda kimyasal ilaçlara karşı direnç kazanan Asya Kaplan Sivirisineği’ne biyolojik yöntemlerle çözüm aranacak.
5.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Asya Kaplanı Sivrisineği nedir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığının zararları nelerdir, hangi hastalığa yol açıyor?
Asya Kaplanı Sivrisineği nedir? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığının zararları nelerdir, hangi hastalığa yol açıyor? Sarı humma, zika ve Batı Nil virüsü enfeksiyonu gibi çok sayıda hastalığı taşıyabilen Asya Kaplan Sivrisineği, Marmara ve Karedeniz bölgesinde yaşayanları tehdit ediyor. Ölümcül sineğin insan üzerindeki etkilerini inceleyen uzmanlar aşı çalışmalarına başladı. 100 istilacı hayvan arasında yer alan hızlı yayılma özelliği ile bilinen Asya Sivrisine hakkında merak edilenler...
28.09.2020 Gündem
İstanbul'u istila ettiler! Hastalık bulaştırıyor
İstanbul'u istila ettiler! Hastalık bulaştırıyor Sıtma, Dang Humması, Batı Nil Virüsü gibi pek çok hastalığı taşıdığı bilinen sivrisineklerden sonra, şimdi de İstanbul için ‘Asya Kaplan Sivrisineği’ türüne dikkat çekildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kerem Öter, son üç yıldır İstanbul’da Beykoz, Sarıyer, Zeytinburnu ve Arnavutköy’de görülen bu sivrisinek için, “Oldukça istilacı bir tür. Açıkhava otururken gün içerisinde sizi çok rahatsız ediyor. Diğer sivrisineklere göre çok daha fazla saldırgan. Bunların yanı sıra naklettikleri rahatsızlıklar da var" dedi.
22.09.2020 Yaşam
Dirençleri arttı, ilaçlar da fayda etmiyor! Yeni kabus sivrisinek...
Dirençleri arttı, ilaçlar da fayda etmiyor! Yeni kabus sivrisinek... Haziran ayı yağışlı geçti, sivrisinek sayısı arttı. Özellikle dere yatağına ya da durgun sulara yakın yerlerde yaşayan İstanbullular camlarını açamaz hale geldi. Doç. Dr. Zekai Kutlubay ise belediyelerin kullandığı ilaçlara dikkat çekerek “Sinekler mevcut ilaçlara karşı dirençliler” dedi.
7.07.2020 Gündem
İstanbul'a sivrisinek kabusu! Hastanelere akın ettiler...
İstanbul'a sivrisinek kabusu! Hastanelere akın ettiler... İstanbul'da bir süredir vatandaşların kabusu haline gelen sivrisinekler sebebiyle hastanelere başvuranların sayısı arttı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi ve Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zekai Kutlubay, "Belediyelerin kullandığı ilaçlara karşı direnç gelişmesinden dolayı sineklerin sayısında inanılmaz bir artış var. '0' kan grubunda olan kişiler farklı bir salgı üretiyor, bu salgıyı algılayarak bu kan grubundakilere geliyor. 'A' kan grubunda olanları ise daha az ısırır" ifadesini kullandı.
6.07.2020 Yaşam
Sinekten corona virüs bulaşır mı?
Sinekten corona virüs bulaşır mı? Sıtma, sarıhumma, Dengue-Humması (DENV), zika, Batı Nil virüsü gibi birçok hastalığın taşıyıcısı olan sivrisinek ve karasineklerin koronavirüs taşıyıp taşımayacağı merak ediliyor. Doç. Dr. Gülbüz Sezgin, corona virüs bulaştırıcılığıyla ilgili bir tespitin olmadığını belirterek sivrisineğin pek çok başka ciddi hastalığı bulaştırdığına dikkat çekti.
19.06.2020 Sağlık
Bilim insanları araştırıyor! Corona virüse karşı 'İvermektin'
Bilim insanları araştırıyor! Corona virüse karşı 'İvermektin' Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Sağlık Bakanlığı'ndan onay alarak corona virüs salgınına karşı 'İvermektin' isimli ilacını kullanılıp kullanılmayacağını araştırmak için çalışma başlattı. AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Türkiye'de ilk olan bu çalışmadan olumlu sonuçlar almayı beklediklerini söyledi.
20.05.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Batı Nil Virüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki batı nil virüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.