Balkanlar

Balkanlar

Son dakika balkanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan balkanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını balkanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Balkanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan balkanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.196 balkanlar haberi bulunmuştur. Tüm balkanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
THY'den Güney Avrupa ülkelerine bilet kampanyası
THY'den Güney Avrupa ülkelerine bilet kampanyasıTürk Hava Yolları (THY) bazı Güney Avrupa ülkelerine gidiş-dönüş 129 dolardan başlayan avantajlı fiyatlarla uçuş gerçekleştirecek.
17.09.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayşenur'un hesabını soracağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayşenur'un hesabını soracağız!Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Srebrenitsa Soykırımı'nın failleri uluslararası mahkemelerde nasıl hüküm giydilerse, Gazze'de yaşananların failleri de uluslararası hukuk karşısında hesap vereceklerdir. 41 bini aşkın Gazzeli kardeşlerimizle birlikte İsrail işgal güçleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi evladımızın da hesabını adalet önünde mutlaka verecektir, hesabını da mutlaka soracağız" ifadelerini kullandı.
14.09.2024Gündem
Balkanlar’ın en iyi binicileri İstanbul’da yarışacak
Balkanlar’ın en iyi binicileri İstanbul’da yarışacakTürkiye Binicilik Federasyonu, Avrupa Binicilik Federasyonu iş birliğiyle İstanbul’da düzenlenecek olan EEF Balkan Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. İstanbul Kemer Country Club Atlı Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde gerçekleşecek organizasyon, Balkanlar’ın en iyi binicilerini ve atlarını bir araya getiriyor.
Bakan Fidan: Netanyahu hükümeti ateşle oynamaya devam ediyor
Bakan Fidan: Netanyahu hükümeti ateşle oynamaya devam ediyorDışişleri bakanı Hakan Fidan resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Slovenya’da Başbakan Yardımcısı ve Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Tanya Fajon ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Fidan Gazze’deki mevcut duruma ilişkin, “Netanyahu hükümeti ateşle oynamaya devam ediyor. Koltuğunu koruma uğruna kendi ülkesi dahil tüm bölgenin geleceğini tehlikeye atıyor” dedi.
30.08.2024Gündem
Türk dizilerinin etkisi büyüyor! 1 milyar dolarlık ihracat
Türk dizilerinin etkisi büyüyor! 1 milyar dolarlık ihracatCumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Marka Ofisi’nin çalışmasına göre, Türk dizileri, Türkiye’nin “yumuşak gücü” oldu. Çalışmada dizilerin, Türkiye’nin marka değerini artırdığı, izlenen ülkelerden Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısını yüzde 15 yükselttiği, Türk ürünlerine talebi tetiklediği belirtildi.
24.08.2024Ekonomi
Bakan Fidan'dan Filistin açıklaması: Filistin devleti kurulmadıkça, o coğrafyada hiç kimseye huzur olmayacak
Bakan Fidan'dan Filistin açıklaması: Filistin devleti kurulmadıkça, o coğrafyada hiç kimseye huzur olmayacakDışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırına ilişkin, "Filistinlilerin gerçek anlamda bir devlet sahibi olmaları engelleniyor. Şunu unutuyorlar: Filistin devleti kurulmadıkça, o coğrafyada hiç kimseye huzur olmayacak." ifadesini kullandı.
6.08.2024Dünya
NATO Sonuç Bildirgesi yayımlandı! 2026 zirvesi Türkiye'de olacak
NATO Sonuç Bildirgesi yayımlandı! 2026 zirvesi Türkiye'de olacakNATO Sonuç Bildirgesi'nde, 2025'te Hollanda'da gerçekleşecek zirvenin ardından bir sonraki zirvenin Türkiye'de yapılacağı duyuruldu.
10.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruzTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Güçlü Türkiye, güçlü toplum anlayışıyla önümüzdeki döneme çok daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Türkiye olarak karşımıza çıkan birtakım tehditlerden yılarak ve birtakım gelişmelerden çekilip geri adım atarak değil, önümüzdeki fırsatları değerlendirerek yolumuza devam edeceğiz." dedi.
8.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah yaz aylarında daha etkin operasyonlar yapacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnşallah yaz aylarında daha etkin operasyonlar yapacağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Ekonomimize zarar verilmesine izin vermeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Bir cihan imparatorluğunun bakiyesi üzerine kurulan Türkiye gibi bir devleti ırkçı, lümpen faşizmin sığ sularına hapsetmeye kimsenin gücü yetmez" şeklinde konuştu. Erdoğan, son 1 yılda PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 7'si kırmızı kategoride aranan, toplam 1045 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Erdoğan, "Yaz ayları boyunca çok daha kararlı ve sonuç alıcı operasyonlar gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.
25.06.2024Gündem
Ödüllere doymayan kale Çanakkale Boğazı’nın seddi: Seddülbahir Kalesi
Ödüllere doymayan kale Çanakkale Boğazı’nın seddi: Seddülbahir KalesiMilliyet Arkeoloji dergisi, 16 Haziran Pazar günü yayımlanacak 38. sayısında Çanakkale'ye uzanıyor. Dergi, kapağına Seddülbahir Kalesi'ni taşırken, Çanakkale tarihine geniş bir yer ayırıyor.
15.06.2024Gündem
20 yılı aşkındır gezginlerin en yakın yol arkadaşı Hürriyet Seyahat  yaz sayısıyla dergi raflarında
20 yılı aşkındır gezginlerin en yakın yol arkadaşı Hürriyet Seyahat yaz sayısıyla dergi raflarındaTürkiye ve dünyanın en güzel, en ilginç, en lezzetli ve eğlenceli gezi bölgelerini 88 sayfalık pırıl pırıl bir dergide buluşturan Hürriyet Seyahat Yaz çıktı. 3 ay boyunca raflarda kalacak Hürriyet Seyahat, yaz boyu gezginlere rehberlik edecek.
31.05.2024Vitrin
Peygamber Efendimizin İstanbul hadisi doğru mu, İstanbul'un Fethi hadisi gerçek mi? Hz. Muhammed’in İstanbul’un Fethi hadisi sahih mi?
Peygamber Efendimizin İstanbul hadisi doğru mu, İstanbul'un Fethi hadisi gerçek mi? Hz. Muhammed’in İstanbul’un Fethi hadisi sahih mi?1453 tarihleri arasındaki kuşatmanın sonucunda Fatih Sultan Mehmet tarafından Bizans İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'u ele geçirildi. Fatih Sultan Mehmet'e kadar birçok kez kuşatılan İstanbul’un fethini müjdelenmesine ilişkin Peygamber Efendimizin sözleri olup olmadığı ise merak ediliyor. Peki, Peygamber Efendimizin İstanbul'un fethine ilişkin hadisi şerifi doğru mu, Peygamberin İstanbul hadisi gerçek mi, sahih mi?
29.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail 76 yıldır kan döküyor, soykırımcılar hesap vermeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail 76 yıldır kan döküyor, soykırımcılar hesap vermeliCumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri töreni konuştu. Erdoğan, "İsrail Nekbe'den beri 76 yıldır kan döküyor, can alıyor. Filistin halkının topraklarını alenen gasp ediyor. Uluslararası hukuku tanımadığını her defasında açıkça gösteriyor." sözlerine yer verdi ve 'Soykırımcılar hesap vermeli' şeklinde konuştu.
22.05.2024Gündem
Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü coşkuyla kutladı! Büyük katılım sağlandı
Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü coşkuyla kutladı! Büyük katılım sağlandıTürkiye’nin ilk AB Bilgi Merkezi olarak 1996 yılında Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) kurulan ve kurulduğu günden bu yana Gaziantep’in sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirecek etkinliklere imza atan Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü de eğlence ve sanat dolu bir konserle kutladı.
15.05.2024Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi iyice canileşiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi iyice canileşiyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Vakıf Haftası toplu açılış ve vakıf insan ödül töreninde açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına bir kez daha tepki gösteren Erdoğan, "İyice canileşen İsrail'i ateşkese zorlamak için baskının dozunu yükseltiyoruz 54 ürüne ihracat kısıtlaması getirmiştik. Geçen haftadan itibaren tüm ürünlerde ihracat ve ithalatı durdurduk. Soykırım davasına müdahil olmayı kararlaştırdık." dedi.
6.05.2024Gündem
Kapıda vize uygulamasına 5 ada daha ekledi! İşte pasaport ve vize istemeyen ülkeler
Kapıda vize uygulamasına 5 ada daha ekledi! İşte pasaport ve vize istemeyen ülkelerEge’de Yunanistan’ın Rodos, İstanköy (Kos , Sisam (Samos), Sakız (Hios) ve Midilli adalarından sonra, Sömbeki (Simi), Meis (Kastelorizo) İleryoz (Leros), Kilimli (Kalimnos) ve Limni (Limnos) adalarında da ‘kapıda (limanda) vize” uygulaması dün (salı) başlatıldı. Öte yandan dünyanın dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen, coğrafyası ve tarihiyle hayranlık uyandıracak pek çok ülke var. Balkanlar’da, Avrupa, Amerika, Asya hemen hemen tüm kıtalarda sadece bir valiz, uçak bileti ve pasaportunuzu alarak gidebileceğiniz ülkeler mevcut. Vizesiz gidilen ülkelere seyahat etmeden önce pasaportunuzun en az 6 ay geçerlilik süresi olduğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. İşte pasaport ve vize istemeyen ülkeler...
1.05.2024Gündem
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal alemindeMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapıyor.
16.04.2024Gündem
İnci Taneleri Makedonya'da başlıyor
İnci Taneleri Makedonya'da başlıyorYılmaz Erdoğan’ın kaleminden çıkan ve başrolünü oynadığı İnci Taneleri’nin Kanal D ekranındaki başarısı Balkanlar’a ulaştı. Yayına başladığı günden bu yana reyting listeleri ve sosyal medyada zirvede yer alan dizi, çok yakında Makedonya’da yayına başlayacak.
12.04.2024Magazin
Balkanlar'da İnci Taneleri rüzgarı
Balkanlar'da İnci Taneleri rüzgarıYılmaz Erdoğan’ın kaleminden çıkan ve başrolünü oynadığı İnci Taneleri’nin Kanal D ekranındaki başarısı sınırları aştı, Balkanlar’a ulaştı. Yayına başladığı günden bu yana reyting listeleri ve sosyal medyada zirvede yer alan dizi, çok yakında Makedonya’da yayına başlayacak.
12.04.2024Magazin
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatıTrakya tarlalarında üretilen yerli ve milli 20 ton hibrit ayçiceği tohumu, Tekirdağ'dan Rusya'ya ihraç edilmek üzere TIR'larla yola çıkarıldı.
28.03.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli maaşlarına düzenleme sinyali: Temmuz ayında masaya yatıracağızCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli ve Bursa mitinglerinde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz ne yaptıysak CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen yaptık. Ne yaptıysak bu zihniyete rağmen yaptık. Engelleri tek tek aşarak bugünlere kadar geldik" ifadelerini kullanırken, "Avrupa'sından, ABD'sine herkesin kontrol altına almaya çalıştığı enflasyonla biz de mücadele ediyoruz. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini artırdık. Ayrıca 5 bin lira ödemede bulunduk. Temmuzda yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre emekli maaşlarını masaya yatıracağız. Memurlara ek gösterge uygulamasını genişleterek düzenlemenin hazırlıkları tamamlandı. Küçük esnafların prim gün sayısı için de çalışıyoruz." dedi.
28.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz enflasyonu düşürmekCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aksaray mitinginde halka hitap etti. Öncelikli hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. Hep birlikte biraz daha sabredeceğiz." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaray'ın ardından Yozgat'ta önemli açıklamalarda bulundu.
26.03.2024Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulumuzun fetret devrini bitireceğiz
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum: İstanbulumuzun fetret devrini bitireceğizİstanbul AK Parti İl Başkanlığı'nda sahur programında gençlerle bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'daki deprem riskinin ortadan kaldırılması bizim milli güvenlik meselemiz, beka meselemiz. O yüzden bu çalışmaları yapmak zorundayız. Geleceğimize, çocuklarımıza bu kutlu şehri emanet etmek durumundayız dedi. Kurum, "Sadece İstanbul diyerek İstanbul'un sorunlarına odaklanıyor ve bunları çözmek için 5 yıldaki fetret dönemini bitirecek adımları atmak istiyoruz. İnşallah 9 gün sonra İstanbul'un bu kötü gidişatına son vereceğimiz bir seçime gidiyoruz" ifadelerini kullandı.
23.03.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Nevruz Bayramı' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Nevruz Bayramı' mesajıCumhurbaşkanı Erdoğan, ''Milletimizin ve nevruz sevincini yaşayan coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyorum' dedi.
21.03.2024Gündem
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdi
Bayram tatili turizm bölgelerini hareketlendirdiRamazan bayramı tatilinin 9 gün olmasının ardından vatandaşlar bayramı ara tatil ile birleştirirken turizm bölgelerinde de hareketlilik başladı.
21.03.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Balkanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki balkanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.