İstanbul için sağanak yağış uyarısı! AKOM saat verdi

Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada Perşembe günü İstanbul genelinde sağanak ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği kaydedildi.
AKOM'dan yapılan açıklamada, Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı havanın İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde etkili olmasının beklendiği, hafta boyunca 30-32 derece aralığında seyreden hava sıcaklıklarının perşembe günü itibarıyla 27 dereceye kadar düşeceği, bu düşüşle birlikte sağanak ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların görüleceğinin tahmin edildiği kaydedildi.
Yağışların perşembe günü saat 08.00 itibarıyla başlamasının beklendiği ifade edilirken, yağışların saat 18.00'e kadar İstanbul'un farklı bölgelerinde yer yer metrekareye 10 ila 20 kilogram yağış bırakacak şekilde etkili olacağı, ardından bölgeyi terk edeceği belirtildi.
Açıklamada ayrıca 1 günlüğüne mevsim normallerinin altına inecek hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren yeniden yükseleceğinin tahmin edildiği, hafta sonunda ise 33 derece civarına çıkmasının beklendiği ifade edildi.






