Balık Sezonu

Balık Sezonu

Son dakika balık sezonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan balık sezonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını balık sezonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Balık Sezonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan balık sezonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 256 balık sezonu haberi bulunmuştur. Tüm balık sezonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Hamside 'fırtına' ve 'soğuk hava' etkisi
Hamside 'fırtına' ve 'soğuk hava' etkisi Trabzon'da soğuk hava ve fırtına nedeniyle balıkçılar, Karadeniz'e açılamayınca tezgahlarda balık fiyatları yükseldi. Sezon başında 30 liraya kadar gerileyen hamsinin kilo fiyatı, az avlanınca 100 liraya yükseldi.
28.01.2024 Ekonomi
Tezgâhlar hamsi bolluğu yaşanıyor, fiyatlar geriledi
Tezgâhlar hamsi bolluğu yaşanıyor, fiyatlar geriledi İstanbul’da balık tezgahlarında çeşitliliğinin ve bolluğun olduğu görüldü. Balıkta bollukla beraber fiyatlarda geriledi.
17.11.2023 Ekonomi
Balık fiyatları el yakıyor! Hamsi, palamut, istavrit... Kilosu 150 liradan başlıyor
Balık fiyatları el yakıyor! Hamsi, palamut, istavrit... Kilosu 150 liradan başlıyor Balık sezonu açıldı. Balık fiyatları arttı, vatandaşlar ilgi göstermedi. Zonguldak’ta hamsinin kilosunun 100 TL ve mezgitin de 150 TL’yi bulması üzerine vatandaşlar tezgahlara ilgi göstermedi.
7.10.2023 Ekonomi
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli otomobilimiz Togg, artık ülkemizin yollarında. İnşallah kısa süre içinde uluslararası pazarda da yerini alacak. Milli otomobilimizi, 177 bin gibi rekor seviyede bir siparişle çok şükür milletimiz de sahiplendi" dedi.
26.08.2023 Ekonomi
Balık sezonu açılıyor! Av yasağı kalkıyor: Balık bol olacak, fiyatlar düşecek
Balık sezonu açılıyor! Av yasağı kalkıyor: Balık bol olacak, fiyatlar düşecek 1 Eylül’de sona erecek olan denizlerde avlanma yasağına sayılı günler kala balıkçılar hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni sezon öncesi ağ ve teknelerinin bakımlarını yapmakta olan balıkçılar av sezonunun başlamasını bekliyor.
26.08.2023 Ekonomi
Tezgahlardaki yerli hamsiye ilgi arttı! Kilo fiyatı açıklandı
Tezgahlardaki yerli hamsiye ilgi arttı! Kilo fiyatı açıklandı Genelde Batı Karadeniz ve Marmara taraflarında avlanan hamsi bu günlerde Trabzon açıklarında da bol miktarda avlanırken, tezgahlarda kilosu 25-35 TL arasında satılıyor. Özellikle son 3-4 gündür Trabzon Balık Hali’nde yerli hamsi tezgâhları süslerken havaların daha da soğumasıyla birlikte hamsiye olan talep daha da arttı.
5.12.2022 Ekonomi
20 Liraya düşen hamsi kapış kapış gitti
20 Liraya düşen hamsi kapış kapış gitti Yozgat’ta balık sezonun açılmasıyla daha önce kilogramı 40 liradan satışa sunulan hamsi 20 liraya düşünce vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.
27.11.2022 Yaşam
Balık fiyatları yarı yarıya düştü! 50 TL oldu
Balık fiyatları yarı yarıya düştü! 50 TL oldu Denizlerde 1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla birlikte balık sezonunda hareketlilik yaşanırken, İzmir'de kasım ayı itibariyle vatandaşların en çok tercih ettiği ve balıkçıların en çok sattığı balık palamut oldu. Balık fiyatları ise neredeyse yarı yarıya düştü.
11.11.2022 Ekonomi
Balık fiyatları düştü! İlk 3 aya dikkat
Balık fiyatları düştü! İlk 3 aya dikkat Akdeniz'de av yasağının 15 Eylül'de tamamen kalkmasıyla birlikte Mersin'de her çeşit balık tezgahlarda yer almaya başladı. Geçtiğimiz aylarda el yakan balık fiyatları da ciddi oranda düşerken, balıkçılar balık bolluğundan memnun. Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Şu anda çıkan balık miktarı iyi. Her zaman ilk 3 ay bolluk olur. O yüzden de bu aylarda fiyatlarımız çok uygun oluyor" dedi.
18.10.2022 Ekonomi
Balık sezonu başladı fiyatlar düştü! Kilosu 80 lira
Balık sezonu başladı fiyatlar düştü! Kilosu 80 lira Denizlerde avlanma yasağı 1 Eylül tarihinde sona ererken, Ordulu balıkçılar iri boyuttaki palamut balığı ile sezona hızlı başladıklarını söyledi.
10.09.2022 Ekonomi
Balık fiyatları ne kadar? İstavrit, palamut, çipura ve barbun fiyatları ne kadar oldu? Eylül ayında hangi balık yenir?
Balık fiyatları ne kadar? İstavrit, palamut, çipura ve barbun fiyatları ne kadar oldu? Eylül ayında hangi balık yenir? Av yasağı Karadeniz’de 1 Eylül itibariyle sona erdi. Balıkçılar, ilk gün ağlarını denize saldı. Denize açılan balıkçılar, ağlarını istavritle doldurdu. Yeni balık sezonunda balık fiyatları pek çok kişi tarafından merak edilirken eylül ayında yenilecek balık çeşitleri de araştırılıyor. Peki, Balık fiyatları ne kadar? İstavrit, palamut, çipura ve barbun fiyatları ne kadar oldu? Eylül ayında hangi balık yenir? İşte 2022 eylül balık fiyatları!
2.09.2022 Ekonomi
Balık sezonu başladı! Hamsi, palamut, tekir, kefal, lüfer ve istavritin fiyatları belli oldu...
Balık sezonu başladı! Hamsi, palamut, tekir, kefal, lüfer ve istavritin fiyatları belli oldu... Av yasağının 1 Eylül'den itibaren sona ermesi ile birlikte balıkçılar, denize açılarak mavi sulara ağ attı. Sabah saatlerinde avdan dönen balıkçılar, yakaladıkları balıkları satmak için Gürpınar Balık Hali'ne geldi. Kasalarla hale alınan balıklar mezat usulü satışa çıkartıldı. Av sezonunun ilk gecesinde palamut balıkçıların yüzünü güldürürken, halde en çok satılan balıklardan biri oldu. 
1.09.2022 Ekonomi
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni’ne telefonla bağlanarak, “Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım” dedi. Öte yandan Sarıyer-Kireçburnu Balıkçı Barınağı'ndaki 2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta, bakanlık tarafından üretilen kalkan, levrek ve mersin balığı yavruları denize bırakıldı, törene katılanlara balık dağıtıldı.
31.08.2022 Gündem
Bakan Kirişci: Balıkçı kardeşlerimize işletme kredisi kullandıracak
Bakan Kirişci: Balıkçı kardeşlerimize işletme kredisi kullandıracak Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Programında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, "Akaryakıtla ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerini henüz almadık ama şunu açık yüreklilikle söylüyorum. Her zaman, her daim yanınızda olmuş saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın yine talimatlarıyla, bugünkü politika faizi olan yüzde 13 ,5 üzerinden balıkçı kardeşlerimize Ziraat Bankamız bir işletme kredisi kullandıracaktır. Buna da yarından itibaren başlayacaktır' dedi.
31.08.2022 Ekonomi
Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşecek mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!
Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşecek mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih! Denizlerde avlanma yasağının kalkmasına kısa süre kaldı. Yaz aylarının sonuna gelirken yeni sezonu bekleyen balıkçılar denizlere açılacak. Balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek sezonun ilk balıklarını tezgahlara taşıyacak. Peki, Av sezonu ne zaman açılıyor? Av yasağı ne zaman kalkıyor? Balık sezonu başladı mı? Balık fiyatları düşer mi? İşte denizlerde avlanma yasağının kalkacağı tarih!
25.08.2022 Ekonomi
Balık fiyatlarına yansıdı, yüzde 50 arttı! Son 1 ayda yaşandı
Balık fiyatlarına yansıdı, yüzde 50 arttı! Son 1 ayda yaşandı Ordu’da günlerdir etkili olan rüzgar ve olumsuz hava şartları ile akaryakıt fiyatları balıkçı teknelerini etkiledi. Balıkçılar, son bir ayda bazı balık fiyatlarında yüzde 50 artış olduğunu söyledi.
11.03.2022 Ekonomi
Balık yükselişe geçti! Hamsi, istavrit ve levrek...
Balık yükselişe geçti! Hamsi, istavrit ve levrek... Balıklar azaldı, fiyatlar yükselişe geçti. Hamsi, istavrit ve levrek fiyatları ile ilgili açıklama geldi. Denizlerde av yasağına az bir zaman kala tezgahlarda balık azaldı. Çeşit çok olmasına rağmen balıkların az olması nedeniyle de fiyatlarda yükseliş görülüyor.
12.02.2022 Ekonomi
Lodos tezgahları da vurdu! Balık fiyatları yükseldi
Lodos tezgahları da vurdu! Balık fiyatları yükseldi Lodos çatılardan sonra balık tezgahlarını da vurdu. Balıkçılar fırtına sebebiyle balık avına çıkamayınca tezgahlar boş kaldı. En ucuz balık istavrit oldu.
7.12.2021 Ekonomi
Av yasağı ne zaman bitiyor 2021? Balık avı sezonu ne zaman başlıyor?
Av yasağı ne zaman bitiyor 2021? Balık avı sezonu ne zaman başlıyor? Nisan ayında başlayan denizlerde av yasağının ne zaman biteceği merak ediliyor. Balıkçı teknelerinde yeni av sezonuna az bir süre kala hareketli günler yaşanırken, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "Deniz suyu ve balıktan numuneler gönderdik ve 30 civarında parametreye baktık, balıklarımızda ve deniz suyunda insan sağlığını etkileyecek bir bulguya rastlamadık. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla balık yiyebilir. Midyede de problem yok" dedi. Balıkçı Muammer Korkmaz da, "Balığın pahalı olacağını tahmin etmiyorum. Bol olacak" dedi. Peki, Av yasağı ne zaman bitiyor 2021? Balık avı sezonu ne zaman başlıyor?
27.08.2021 Gündem
Balık avı yasağı ne zaman başlıyor? 2021 İstanbul’da balık avı devam ediyor mu, av sezonu sona erdi mi?
Balık avı yasağı ne zaman başlıyor? 2021 İstanbul’da balık avı devam ediyor mu, av sezonu sona erdi mi? Balık avı yasağı ne zaman başlıyor? İstanbul'da 'Balık avı' yasağı başladı Endüstriyel balıkçılar için 'Genel Balıkçılık Av Sezonu' sona erdi Balık avı sezonunun bitmesiyle birlikte İstanbul İl Tarım Müdürlüğü, Marmara Denizi'nde denetimlerde bulundu.
15.04.2021 Gündem
Balık fiyatları düştü! Hamsi 10 liradan tezgahlarda
Balık fiyatları düştü! Hamsi 10 liradan tezgahlarda Samsun'da, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından kentteki balıkçı tezgahları tek tek denetlendi. Satışa sunulan balıkların boyları ölçüldü, balıkçılar belirlenen boy standardının altında satış yapmamaları konusunda uyarıldı. Hamsiler artık daha iri çıkıyor. Vatandaşlar da fiyatlardan memnun. Hamsinin fiyatı 10 ile 20 lira arasında değişiyor. Levrek 35 lira, sarıkanat 75 liradan alıcı buluyor.
27.01.2021 Ekonomi
Olumsuz hava koşulları etkiledi balık fiyatları yükseldi!
Olumsuz hava koşulları etkiledi balık fiyatları yükseldi! Olumsuz hava koşulları nedeniyle son bir haftada balığın az miktarda avlanması, fiyatlarda artışa neden oldu. Barbunun kilosunun 130 liraya satıldığı tezgahlarda, en çok tüketilen hamsinin kilosu ise 30 liralık fiyatı ile cep yakıyor.
1.11.2020 Ekonomi
Ekim ayında hangi balık tüketilmeli? Hangi ayda hangi balık yenir?  İşte ay ay tüketilmesi önerilen balıklar!
Ekim ayında hangi balık tüketilmeli? Hangi ayda hangi balık yenir? İşte ay ay tüketilmesi önerilen balıklar! Eylül ayında başlayan balık sezonuyla beraber balık tüketimi de arttı. Havaların yavaş yavaş soğumaya başlamasıyla beraber, pek çok kişi balık tezgahlarına akın ediyor. Pek çok kişi de tezgahlardaki çeşit çeşit balık arasından hangisinin, ne zaman tüketilmesi gerektiğini bilmiyor. Bir balığın tazeliğini kontrol etmek için, balığın sahip olması gereken bazı özelliklerinin dikkat edilmesi gerekiyor. Bunun ardından önemli bir diğer kriter de hangi balığın hangi ayda tüketileceğini bilmek. Peki, Ekimde hangi balıklar yenir? Ekim ayında hangi balık tüketilmeli? Hangi ayda hangi balık yenir? İşte ay ay tüketilmesi önerilen balıklar!
12.10.2020 Sağlık
Balık av sezonu ne zaman açılıyor? Balık sezonu ne zaman açılıyor? 2020-2021 av sezonu açılış tarihi!
Balık av sezonu ne zaman açılıyor? Balık sezonu ne zaman açılıyor? 2020-2021 av sezonu açılış tarihi! Balık sezonunun başlamasına kısa bir süre kala balıkçılar av sezonu için hazırlıklarını tamamladı. Balık av yasağının kalkmasıyla birlikte balık hasreti de sona erecek. Peki, Av sezonu ne zaman açılıyor? Balık sezonu ne zaman açılıyor? 2020-2021 av sezonu açılış tarihi!
22.08.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Balık Sezonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki balık sezonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.