Bahar Nezlesi

Bahar Nezlesi

Son dakika bahar nezlesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bahar nezlesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bahar nezlesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bahar Nezlesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bahar nezlesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 bahar nezlesi haberi bulunmuştur. Tüm bahar nezlesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa...
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa... Yaz mevsiminde görülen böcek, deniz, havuz, güneş ve gıda alerjilerine dikkat çeken Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can bu alerjilerden korunma yöntemlerini sıraladı.
4.07.2022 Sağlık
Bahar alerjisi olanlar dikkat! Virüse yakalanma riski...
Bahar alerjisi olanlar dikkat! Virüse yakalanma riski... Bahar aylarında sıkça görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, "Saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artar, maskeleri sık çıkartıp burun temizleme ihtiyacına bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir" dedi. Prof. Dr. Öztürk, bu kişiler için önemli tavsiyelerde bulundu.
7.04.2021 Sağlık
Bahar nezlesi ve Kovid-19 belirtileri benzerliği uyarısı
Bahar nezlesi ve Kovid-19 belirtileri benzerliği uyarısı Prof. Dr. Güçlü, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve öksürüğün hem bahar nezlesinde hem de Kovid-19 enfeksiyonunda görüldüğünü belirterek,bahar nezlesi olanların Kovid-19 enfeksiyonuna yakalanma riskinin diğer insanlardan farklı olmadığını bildirdi.
10.06.2020 Sağlık
'Maske saman nezlesinden koruyor'
'Maske saman nezlesinden koruyor' Bahar aylarında havada yoğun olarak bulunan polenlerin alerjik nezleye neden olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, saman nezlesi olarak da bilinen mevsimsel alerjik nezleden korunmak için maske takılmasını, mümkün olduğu kadar açık havada dışarıda kalmamayı, eve gelince kıyafetlerin değiştirilmesini ve evdeki pencerelerin kapalı tutulmasını önerdi.
9.06.2020 Sağlık
Çocuklarda bahar alerjisi soğuk algınlığı ile karıştırılmasın
Çocuklarda bahar alerjisi soğuk algınlığı ile karıştırılmasın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Mesut Arslan, “Eğer nezle, ilkbahar ve yaz aylarında başlayıp, üç haftadan uzun sürüyorsa ve iyileşme eğilimi göstermiyorsa, alerjik nezle şüphesi kuvvetli hale gelir” dedi.
7.05.2020 Sağlık
Alerji deyip geçmeyin
Alerji deyip geçmeyin Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Dr. Burak Kocagözoğlu, alerjilerin önemsenmesi gerektiğini belirterek, "Tedavi edilmeyen bahar nezlesi yıllar içinde de alt solonum yolunda astım hastalığı tetikleyebiliyor" dedi.
29.03.2019 Sağlık
Bahar nezlesinden korunmanın 6 kuralı
Bahar nezlesinden korunmanın 6 kuralı Bahar veya saman nezlesi olarak da bilinen bahar alerjisi daha çok çocukları etkiliyor. İşte bahar nezlesinden korunmanın 6 kuralı...
17.04.2017 Sağlık
Bahar alerjisi İstanbul’u vuruyor!
Bahar alerjisi İstanbul’u vuruyor! Bahar alerjisi Türkiye’de ise en çok İstanbul’da yaşayanları etkiliyor.
28.03.2017 Sağlık
Uzmanından gözünü kaşıyanlara uyarı
Uzmanından gözünü kaşıyanlara uyarı Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Baran Bari İlhan, göze yapılan şiddetli kaşıma ve ovalama işlemlerinin keratokonus hastalığını başlatabileceği uyarısında bulundu.
22.12.2016 Sağlık
Bahar nezlesi depresyon sebebi
Bahar nezlesi depresyon sebebi Mevsimsel alerjik rinit, özellikle kuru ve rüzgarlı havalarda kendini gösteriyor. Uyku bozukluklarından iş perfonmansına kadar her alanda hayatı etkiliyor...
23.04.2016 Arşiv
Geçmeyen hapşırma ve öksürüğünüz varsa dikkat!
Geçmeyen hapşırma ve öksürüğünüz varsa dikkat! Kula Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mevlüt Çetin geçmeyen öksürük ve hapşırmaların bahar nezlesi olabileceğini söyledi.
21.07.2015 Sağlık
Alerjik nezlesi olanlara kötü haber!
Alerjik nezlesi olanlara kötü haber! Medical Park Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanı Prof...
13.04.2015 Sağlık
Saman nezlesine dikkat
Saman nezlesine dikkat Saman nezlesinin ortaya çıkma nedenlerini, saman nezlesinin belirtilerini, saman nezlesinden korunmak için yapılması gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz...
10.04.2015 Sağlık
Sürekli ilaç kullanımı bunatıyor!
Sürekli ilaç kullanımı bunatıyor! Uyku ilaçları, bahar nezlesi takviyeleri ve antidepresanların uzun yıllar yüksek dozda kullanılmasının bunamaya, neden olduğu ortaya çıktı...
27.01.2015 Yaşam
Uzun süreli öksürüğe dikkat
Uzun süreli öksürüğe dikkat Uzmanlar uyarıyor: Bu bir işaret olabilr...
13.08.2014 Sağlık
Bahar nezlesine aşı umudu
Bahar nezlesine aşı umudu Burun akıntısı ve hapşırık tarih olabilir...
11.09.2012 Sağlık
Bahar nezlesine dikkat!
Bahar nezlesine dikkat! GÖGÜS Hastalıkları Uzmanı Dr...
19.05.2011 Sağlık
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı İklim krizi mevsimsel alerjilerin giderek daha yaygın hale gelmesine neden oluyor. Alerji Mevsimi her geçen yıl daha uzun sürüyor ve daha şiddetli oluyor. Bunların başında ise bahar aylarında ortaya çıkan alerjik rinit geliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat ise bu süreçte ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara ve sinüzitlere karşı uyarıda bulundu.
21.05.2023 Sağlık
Polen alerjisi olanlar dikkat! Risk büyük
Polen alerjisi olanlar dikkat! Risk büyük Baharla birlikte polen alerjisi şikayetleri artarken, uzmanlar alerjinin astıma dönüşebileceği uyarısında bulundu.
5.05.2023 Sağlık
Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyor
Solunum alerjileri, enfeksiyonlarla karıştırılıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar ve yaz aylarında etkisini artıran solunum yolu alerjilerinin, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırıldığı için yanlış tedavi uygulandığını belirterek, "Çoğu maalesef alerji değil de sanki enfeksiyon gibi tedavi ediliyor. Ezbere ilaçları da çok kullanmamak lazım" dedi.
18.06.2022 Sağlık
Alerjik hastalıkların oranı son 20 yılda 3 kat arttı
Alerjik hastalıkların oranı son 20 yılda 3 kat arttı Yapılan çalışmalar sonucunda 2050 yılında her iki kişiden birinin alerjik yapıya sahip olacağını ifade eden Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, 20 yıl öncesinde yüzde 3 ila 5 oranında görülen alerji hastalıklarının günümüzde 2-3 kat artış göstererek yüzde 10-15 gibi bir orana çıktığına işaret etti.
20.05.2021 Sağlık
Bahar aylarında saman nezlesine dikkat
Bahar aylarında saman nezlesine dikkat Bahar aylarında saman nezlesi olarak da bilinen bahar alerjilerinin arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “İlk polen üreten bitkiler genellikle ağaçlardır ve ilkbaharda polen salarlar. Bu nedenle polenlere maruziyeti azaltmak için özellikle sabahları, polenin en yoğun olduğu zamanlarda, evinizi havalandırmaktan kaçınılmalıdır. Yine dışarı çıkarken şapka ve güneş gözlükleri kullanılması, eve döndükten sonra duş alınması alerjen yoğunluğunu azaltmaya katkı sağlar” dedi.
24.03.2021 Sağlık
Alerjik rinit büyük şehirlerde yaşayanları daha çok etkiliyor
Alerjik rinit büyük şehirlerde yaşayanları daha çok etkiliyor Araştırmalar alerjik hastalıkların büyük şehirlerde yaşayanlarda kırsal alanlarda yaşayanlara göre daha çok görüldüğünü ortaya koyarken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Doğan alerjik riniti olan kişilere önerilerde bulundu.
4.06.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bahar Nezlesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bahar nezlesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.