Bahar Alerjisi

Bahar Alerjisi

Son dakika bahar alerjisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bahar alerjisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bahar alerjisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bahar Alerjisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bahar alerjisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 92 bahar alerjisi haberi bulunmuştur. Tüm bahar alerjisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı
Bahar aylarında hayatı kabusa çeviriyor! Uzmanlardan ‘alerjik rinit’ uyarısı İklim krizi mevsimsel alerjilerin giderek daha yaygın hale gelmesine neden oluyor. Alerji Mevsimi her geçen yıl daha uzun sürüyor ve daha şiddetli oluyor. Bunların başında ise bahar aylarında ortaya çıkan alerjik rinit geliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat ise bu süreçte ortaya çıkabilecek enfeksiyonlara ve sinüzitlere karşı uyarıda bulundu.
21.05.2023 Sağlık
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Bahar yorgunluğuna iyi geliyor! Halsizlik, uyuma isteği ve eklem ağrılarınız varsa dikkat! Günde 1 bardak içebilirsiniz...
Bahar yorgunluğuna iyi geliyor! Halsizlik, uyuma isteği ve eklem ağrılarınız varsa dikkat! Günde 1 bardak içebilirsiniz... Bahar yorgunluğuna iyi gelecek 10 öneri! Kış yavaş yavaş sona ererken bahar da yüzünü göstermeye başladı. Bu günlerde ise bazı kişilerin yeni bir sorunu ortaya çıkıyor: Bahar yorgunluğu ve polen alerjileri... Çoğu kişi bahar aylarında uyuma isteği, yorgunluk, halsizlik ve eklem ağrılarından şikayet ediyor. Baharın getirdiği doğasal ritmik değişiklikler, bedensel ve ruhsal biyoritmimizi de etkiliyor. Uzmanlar ise bahar yorgunluğuna çare olacak önerileri sıralıyor. Bahar yorgunluğuna karşı neler yapılabilir? İşte beslenme önerileri...
7.04.2022 Sağlık
Bahar kabusa dönmesin! İşte alerjiyi yönetmenin yolları!
Bahar kabusa dönmesin! İşte alerjiyi yönetmenin yolları! Pandemide evlere kapanıp baharın gelişini bekleyenler, ilkbaharın neşesini açık hava etkinliklerinde yaşamak isteyenler, dikkat! Bahar keyfinizi alerji bölmesin! Mevsimsel alerjenlerden korunmaya dair ipuçlarını Çocuk Alerji, Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Alerji Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
22.03.2022 Sağlık
Yaz aylarının korkulu rüyası: Güneş alerjisi
Yaz aylarının korkulu rüyası: Güneş alerjisi Güneş ürtikeri veya solar ürtiker olarak da bilinen güneş alerjisinin cildin güneş ışınlarına maruz kalması dolayısıyla kurdeşen oluşturarak kaşıntı, kızarıklık gibi lezyonlar oluşturması şeklinde geliştiği belirtildi. Yaz mevsiminin gelmesi ile güneş alerjisi olanlar için zorlu günler başladığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Oya Yeşim Hacımustafaoğlu Utkan, güneş alerjisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
13.07.2021 Sağlık
En çok 11-13 yaşındaki çocukları etkiliyor!
En çok 11-13 yaşındaki çocukları etkiliyor! Bahar ayları gelmesiyle birlikte polenler uçuşmaya başladı. Bu aylarda güneşin daha parlak olması ve çiçek kokularının artması içimizi ısıtıyor, yaşama sevincimiz artıyor. Ancak bu ayların gelmesinden çok da mutlu olamayanlar var: Bahar alerjisi olanlar! Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. U. Emrah Altıparmak bahar alerjisinin gözlerdeki etkileri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
3.05.2021 Sağlık
Meteoroloji son dakika olarak duyurdu! Pazar gününe kadar sürecek, resmen gübre...
Meteoroloji son dakika olarak duyurdu! Pazar gününe kadar sürecek, resmen gübre... Meteoroloji tek tek sayıp son dakika olarak duyurdu. Çarşamba günü çok yoğun olacak ve pazar gününe kadar sürecek. Hafta sonu başlayan çamur yağmurunu uzmanlar doğal gübre olarak niteliyor. İstanbul, Kocaeli, Sakarya ile Yalova'da pazar akşamına kadar çamur yağması bekleniyor.Yurt genelinde yağışlar devam ederken, Afrikadan taşınan çöl tozları ülkemizde çamur yağışlarına sebep oluyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "Çarşamba gününe kadar ülkemiz üzerinde bol miktarda Afrikadan gelen çöl tozu hakim. Gözle görülmüyor ancak çamur yağışları şeklinde etkili olacak. Solunum için zararlı, çok fazla maruz kalmamakta fayda var. Ancak bitkiler için doğal gübre" dedi.
19.04.2021 Gündem
Çamur yağacak! Flaş uyarı, cumartesi ve pazar günü...
Çamur yağacak! Flaş uyarı, cumartesi ve pazar günü... Meteorolojik verilere göre, hafta sonu Sahra Çölü'nden Türkiye'ye toz taşınımı bekleniyor. Maske uyarısı yapan Prof. Dr. Doğan Yaşar, hafta sonu beklenen yağmurla araçların üzerinin de çamur olabileceğini belirterek, "Bu dönemlerde özellikle bahar alerjisi olanlar, partikül tutucu maske takmalı, mümkün olduğunca dışarı çıkmamalı. Biz o tozu gözle görmüyoruz, soluyoruz. O tozun içindeki minicik partiküllerle magnezyumdan kalsiyuma kadar birçok elementin fazlalığı, sağlık sorunlarına yol açabiliyor" dedi.
16.04.2021 Yaşam
Bahar alerjisi olanlar dikkat! Virüse yakalanma riski...
Bahar alerjisi olanlar dikkat! Virüse yakalanma riski... Bahar aylarında sıkça görülen saman nezlesi koronavirüs açısından risk teşkil ediyor. Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, "Saman nezlesi olan kişilerde burun kaşınması, tıkanması, göz sulanması ve kaşıntısı nedeniyle ellerini burnuna götürme ihtiyaçları artar, maskeleri sık çıkartıp burun temizleme ihtiyacına bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir" dedi. Prof. Dr. Öztürk, bu kişiler için önemli tavsiyelerde bulundu.
7.04.2021 Sağlık
Bahar aylarında saman nezlesine dikkat
Bahar aylarında saman nezlesine dikkat Bahar aylarında saman nezlesi olarak da bilinen bahar alerjilerinin arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, “İlk polen üreten bitkiler genellikle ağaçlardır ve ilkbaharda polen salarlar. Bu nedenle polenlere maruziyeti azaltmak için özellikle sabahları, polenin en yoğun olduğu zamanlarda, evinizi havalandırmaktan kaçınılmalıdır. Yine dışarı çıkarken şapka ve güneş gözlükleri kullanılması, eve döndükten sonra duş alınması alerjen yoğunluğunu azaltmaya katkı sağlar” dedi.
24.03.2021 Sağlık
Bahar nezlesi ve Kovid-19 belirtileri benzerliği uyarısı
Bahar nezlesi ve Kovid-19 belirtileri benzerliği uyarısı Prof. Dr. Güçlü, burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve öksürüğün hem bahar nezlesinde hem de Kovid-19 enfeksiyonunda görüldüğünü belirterek,bahar nezlesi olanların Kovid-19 enfeksiyonuna yakalanma riskinin diğer insanlardan farklı olmadığını bildirdi.
10.06.2020 Sağlık
Mevsim değişiminde göz alerjisine dikkat
Mevsim değişiminde göz alerjisine dikkat Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Candan Karaca, mevsim değişimi ile birlikte oluşan göz alerjilerine yönelik bilgilendirmelerde bulundu.
11.05.2020 Sağlık
Çocuklarda bahar alerjisi soğuk algınlığı ile karıştırılmasın
Çocuklarda bahar alerjisi soğuk algınlığı ile karıştırılmasın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr.Mesut Arslan, “Eğer nezle, ilkbahar ve yaz aylarında başlayıp, üç haftadan uzun sürüyorsa ve iyileşme eğilimi göstermiyorsa, alerjik nezle şüphesi kuvvetli hale gelir” dedi.
7.05.2020 Sağlık
Ani başlayan koku alma kaybı virüsün belirtisi olabilir
Ani başlayan koku alma kaybı virüsün belirtisi olabilir Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. İsmail Koçak, Avrupa'dan gelen son çalışmalara göre aniden ortaya çıkan koku alma kaybının corona virüse işaret edebileceğini söyledi. Prof. Dr. Koçak, "Ancak koku alma kaybı mevsimsel alerji, ileri yaş veya ilaç kullanımı gibi etkenlerle de ortaya çıkabilir. Sağlık çalışanları, kuryeler, kasiyerler gibi temas açısından risk grubundaki kişilerde başka hiçbir neden yokken ani koku alma kaybı başlarsa mutlaka değerlendirilmeli." dedi.
20.04.2020 Sağlık
Bahar alerjisi olanlara uzmanından uyarı
Bahar alerjisi olanlara uzmanından uyarı Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Onur Aydın, corona virüsün kırmızı göz hastalığı olarak da bilinen konjonktivit ile belirti gösterebileceğini söylerken, bahar alerjisi olanların korana virüse karşı daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
17.04.2020 Sağlık
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara açıkladı: Normal hayata ne zaman döneceğiz?
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara açıkladı: Normal hayata ne zaman döneceğiz? Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara herkesin merak ettiği o soruya yanıt verdi. Kara, ‘Normal hayata ne zaman döneriz’ sorusuna ‘Kurallara sıkı sıkıya bağlanırsak Mayıs sonu Haziran başı gibi dönebiliriz’ yanıtını verdi.
16.04.2020 Corona Virüsü
'Bahar alerjisiyle corona virüs karıştırılmamalı'
'Bahar alerjisiyle corona virüs karıştırılmamalı' Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. İbrahim Çelik, son dönemde ortaya çıkan nefes darlığı ve öksürük gibi belirtilerin yalnızca corona virüs değil bahar alerjisi nedeniyle de olabileceğini söyledi. Alerjiyle koronavirüsün karıştırılmaması gerektiğini, aralarındaki tek farkın ateş belirtisi olduğunu vurgulayan Çelik, "Nefes darlığı, öksürük ve ateş varsa o zaman 184 corona virüs Danışma Hattı'nı arayarak bilgi alabilirsiniz" dedi.
12.04.2020 Sağlık
"Sezaryen, hastalık olasılığını arttırıyor"
"Sezaryen, hastalık olasılığını arttırıyor" Alerjik hastalıkların her geçen gün artığına dikkat çeken Uzm. Dr. Salih Aydın, “Sezaryen doğum, gereksiz kullanılan antibiyotiklerin vücudun doğal florasını bozması, sigara dumanına maruz kalma, kapalı ve yetersiz havalandırılmış ortamlarda yaşamanın da alerjik hastalıkların görülme olasılığını artırmaktadır.” dedi.
6.03.2020 Sağlık
Soğuk algınlığı ile karıştırmayın
Soğuk algınlığı ile karıştırmayın Çocuklarda alerji son yıllarda hızla yaygınlaşıyor. Pek çok anne baba, halk arasında saman nezlesi, bahar alerjisi olarak isimlendirilen 'alerjik rinit' nedeniyle çocuklarının sorununa çare arıyor. Hapşırıktan öksürüğe, burunda tıkanıklık ve akıntıdan gözde kaşıntı ve sulanmaya dek birçok şekilde kendini gösteren alerji, ihmal edildiğinde çok ciddi hastalıklara zemin hazırlıyor.
14.05.2019 Sağlık
Astım hastalarına uyarı: Evdeki halıları kaldırın
Astım hastalarına uyarı: Evdeki halıları kaldırın Astım, bahar aylarında polenlerin ortaya çıkmasıyla sık tekrarlayan ataklara sebep oluyor. Düzenli kontrollerle astım şikayetlerinin son bulabileceğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Servet Kayhan, “İstanbul gibi büyükşehirlerdeki kalabalık, stres ve hava kirliliği astımı tetikliyor. Ayrıca iş yerlerinde kesinlikle halıfleks olmamalı, evdeki halıları da kaldırın” dedi
4.05.2018 Sağlık
Baharın tetiklediği 5 hastalığa dikkat!
Baharın tetiklediği 5 hastalığa dikkat! Bahar mevsimiyle birlikte kışın dondurucu soğuğunda kapalı mekanlarda geçirdiğimiz günlere inat kendimizi olabildiğince doğaya atma, doğanın enerjisinden faydalanma isteğimiz de arttı. Ama tüm bu olumlu duygulara rağmen aynı zamanda bir geçiş dönemi olan bahar aylarındaki değişikliklere ayak uyduramazsak mevsime özgü hastalıklarla uğraşmak zorunda kalabiliriz.
16.04.2018 Sağlık
Baharın tetiklediği 5 hastalığa dikkat!
Baharın tetiklediği 5 hastalığa dikkat! Bahar mevsimiyle birlikte kışın dondurucu soğuğunda kapalı mekanlarda geçirdiğimiz günlere inat kendimizi olabildiğince doğaya atma, doğanın enerjisinden faydalanma isteğimiz de arttı. Ama tüm bu olumlu duygulara rağmen aynı zamanda bir geçiş dönemi olan bahar aylarındaki değişikliklere ayak uyduramazsak mevsime özgü hastalıklarla uğraşmak zorunda kalabiliriz.
30.03.2018 Sağlık
Alerji mi, soğuk algınlığı mı?
Alerji mi, soğuk algınlığı mı? Bahar ayları bir yandan soğuk algınlığına bir yandan da alerjiye davetiye çıkarıyor.
23.05.2017 Sağlık
Bahar alerjisinden korunmak için bunlara dikkat
Bahar alerjisinden korunmak için bunlara dikkat Binlerce kişi her yıl bahar alerjisi ile mücadele ediyor. Bahar alerjisi genetik bir durum ancak daha az etkilenmek için alınabilecek önlemler var.
27.04.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bahar Alerjisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bahar alerjisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.