Rusya'dan Finlandiya’ya misilleme! 20 yıl sonra bir ilk yaşandı...
Rusya'dan Finlandiya’ya misilleme! 20 yıl sonra bir ilk yaşandı... Ukrayna savaşında Rus oreduları saldırılarını ülkenin doğusunda yoğunlaştırdı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, Rus kuşatması altındaki Azovstal Demir Çelik Fabrikası’nda bulunan askerlerin kurtarılması için Türkiye’nin arabulucu olacağını söyledi. Rusya, Finlandiya'nın NATO'ya başvuru yapması halinde misilleme yapmak zorunda kalacağını duyurmuştu. Alınan karar sonrası Rus devlete ait firma, "Bu durum istisnai ve yirmi yılı aşkın ticaret tarihimizde ilk kez oldu" dedi. Maliye Bakanı Serhiy Marchenko, “Ukrayna ekonomisinin uzun bir savaşı sürdürmesi zor olacak” dedi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 75 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ukrayna, Donets nehrini geçmeye çalışan Rus askerlerini pusuya düşürdü
14.05.2022 Dünya
ABD'den Ukrayna-Rusya savaşında korkunç iddia: Putin, Ukraynalıları Rusya’ya kaçırıyor!
ABD'den Ukrayna-Rusya savaşında korkunç iddia: Putin, Ukraynalıları Rusya’ya kaçırıyor! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş ülkenin doğusunda şiddetli çatışmalar ve bombalamalarla devam ediyor. Putin’in Ukrayna’ya yönelik savaşını aklamaya çabaladığı konuşmaları dikkat çekerken ABD’den gelen bir iddia ise ortalığı karıştırdı. Pentagon yetkilileri Rusya’nın sayısız Ukraynalı ile ilgili yaptıklarını açıklayınca adeta yer yerinden oynadı.
10.05.2022 Dünya
Rus kuşatması altındaki Azovstal fabrikasından kurtulanlar Zaporijya’ya ulaştı: Bizi canlıyken toplu mezara gömdüler...
Rus kuşatması altındaki Azovstal fabrikasından kurtulanlar Zaporijya’ya ulaştı: Bizi canlıyken toplu mezara gömdüler... Ukrayna-Rusya savaşoında dünyanın gözü Azovstal fabrikasındaydı. Rusya güçlerinin kontrolü ele geçirdiği Mariupol'de, Putin'in 'sinek uçmasın' dediği fabrikada kuşatılmış Ukraynalıların çaresizce kurtarılmayı beklediler… Mariupol'den kurtulanlar Zaporijya'da güvenli noktalara getirildi. Sivillerin günlerce yaşadığı çaresizlikleri ve umutlu bekleyişleri de bugün tüm dünyada gazete manşetlerinin birinci sırasına yerleşti.
4.05.2022 Dünya