Ayçiçeği Yağı

Ayçiçeği Yağı

Son dakika ayçiçeği yağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ayçiçeği yağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ayçiçeği yağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayçiçeği Yağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayçiçeği yağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 205 ayçiçeği yağı haberi bulunmuştur. Tüm ayçiçeği yağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti
Ayçiçek yağıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
26.01.2024 Ekonomi
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü
Ham ayçiçek yağında gümrük vergisi oranları düşürüldü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ayçiçeği tohumunda yüzde 27 yerine yüzde 12, ham ayçiçeği yağında ise yüzde 36 yerine yüzde 22 oranında gümrük vergisi uygulanacak.
25.01.2024 Ekonomi
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi?
Fiyatlar zirveye çıktı sahte zeytinyağı uyarısı geldi! Gerçeği koklayarak, tadarak anlaşılabilir mi? Fiyatların yükselmesiyle zeytinyağı sahtecilik çoğaldı. Fırsatçılar zeytinyağı olarak farklı yağlardan oluşan karışımları satıyor.Gıda Mühendisi Nurten Sırma, "Gerçek zeytinyağının kokusu, tadı, lezzeti önemli.Zeytin kokusu veya içildiği zaman boğazı yakan bir raiyalı tadın gelmesi beklenir; bazen sahteciler de bu yolu kullanabiliyorlar. Yani zeytinin kokusu, tadı, rengi kimyasal olarak taklit edilebilir." diye konuştu. Sırma, "Dolayısıyla markasını bilmediğimiz denetlenmeyen bir yerden almak risklidir. O nedenle pazardan almak güvenilir bir yol değil." dedi.
21.11.2023 Gündem
Tarım Kredi indirim ne zaman? Tarım Kooperatif ne zaman indirime girecek, Tarım Kredi Kooperatifi yağ indirimi var mı?
Tarım Kredi indirim ne zaman? Tarım Kooperatif ne zaman indirime girecek, Tarım Kredi Kooperatifi yağ indirimi var mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zincir marketlere yaptığı indirim çağrısının ardından Tarım Kredi Kooperatif Marketler, gıdadan temizlik malzemelerine kadar çok sayıda üründe yüzde 50'ye varan indirimler yapacak.  İndirimli ürünleri satın almak isteyen vatandaşlar “Tarım Kredi indirim ne zaman? Tarım Kooperatif ne zaman indirime girer, Tarım Kredi Kooperatifi yağ indirimi var mı?” sorularına yanıt aranmaya başladı.
12.10.2023 Ekonomi
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Tarlayı kuraklık vurdu
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Tarlayı kuraklık vurdu Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Ayçiçeği üretim merkezi Trakya’da kuraklık çiftçiyi vurdu. Borun eksik olduğu topraklar 1 kilo ayçiçeği veremeyecek durumda. Bazı tarlalara biçerdöver bile giremeyecek. Tarlasını erken eken geçen yıla yakın ürün bekliyor. Ancak ‘kuraklığa dayanıklı’ diye pazarlanan 145 kodlu tohum eken çiftçinin tarlasında 1 kilo bile ayçiçeği yok. Peki bu durum ayçiçeği yağı fiyatlarını etkiler mi? İşte detaylar
28.08.2023 Ekonomi
Yağ üreticilerinden dikkat çeken açıklama: Yağ fiyatları aslında pahalı değil
Yağ üreticilerinden dikkat çeken açıklama: Yağ fiyatları aslında pahalı değil Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, “Yağ fiyatları piyasada çok konuşulmakta ama aslında pahalı değil." dedi.
1.08.2023 Ekonomi
Yabancı iş insanlarına ayçiçek yağı üzerinden tuzak! Akılalmaz dolandırıcılığın detayları ortaya çıktı
Yabancı iş insanlarına ayçiçek yağı üzerinden tuzak! Akılalmaz dolandırıcılığın detayları ortaya çıktı Adana'da hayali ayçiçeği yağı satışı yaparak Fransız ve Arap iş adamlarını 150 milyon lira dolandırdığı öne sürülen çeteyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Çete liderinin iş adamlarını kandırmak için bir fabrika açtığı, oğlunun ise sosyal medya üzerinden fabrikadan görüntüler paylaşarak 200 liralık yağı 100 liraya sattıkları yönünde ilan verdiği öğrenildi.
3.05.2023 Yaşam
Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde dev indirim! Ramazan ayı boyunca sürecek
Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde dev indirim! Ramazan ayı boyunca sürecek Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde ramazan ayı boyunca temel gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatlar sabitlendi. Düzenlenecek kampanyayla marketlerde satışı devam eden pirinç, nohut, fasulye, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, zeytin, çay, şeker, Et ve Süt Kurumuna ait et gibi temel gıda ürünleri ile deterjan, sabun çeşitleri, peçete, kağıt havlu gibi temizlik ürünlerini içeren yaklaşık 900 ürün çeşidinde ramazan ayı boyunca fiyat artırımı yapılmayacak.
24.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya uyarı: Gıda krizi yaşanabilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya uyarı: Gıda krizi yaşanabilir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan zirve kapsamında liderlerle peş peşe görüşmeler yaptı. Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşmesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi. Görüşmede ABD Başkanı Biden, İstiklal Caddesi'ndeki saldırı için taziyelerini iletti. Öte yandan Endonez'yadaki G20 zirvesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Dünya, buğday, ayçiçeği yağı ve mısırda olduğu gibi pirinçte de kriz yaşanması ihtimaliyle karşı karşıyadır." dedi.
15.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal iddiasına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kimyasal iddiasına sert tepki! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın kimyasal silah kullandığına yönelik iddialara "Arkadaşlar hemen süratle davaları açtılar ve bunun peşini kesinlikle bırakmayacağız. Bu, bunların namussuzluklarındandır, ahlaksızlıklarındandır. Bunlar ilk defa da bu iftiraları atıyor değiller. Bunlar densizdir, bunlar ahlaksızdır" sözleriyle yanıt verdi. Erdoğan, siyasetteki hamburger tartışmasına ilişkin "Kılıçdaroğlu’nun bizzat kendinden duymamış olsak ben bile 'gerçekten böyle bir şey oldu mu' derdim. Ama maalesef kendinden dinledik. Bunu bizzat kendisi söyleyince gerçekten ben de şok oldum" dedi.
21.10.2022 Siyaset
Ucuz ayçiçek yağı ve şekere yoğun ilgi! 5 litresi 135 liraya satılıyor
Ucuz ayçiçek yağı ve şekere yoğun ilgi! 5 litresi 135 liraya satılıyor Sıvı yağ ve şekerin piyasaya göre oldukça uygun satıldığı kooperatif marketi önünde uzun kuyruklar oluştu. Samsun'da vatandaşlar ayçiçek yağı ve şeker almak için Tarım Kredi ve Kooperatifi marketine adeta akın etti.
21.09.2022 Ekonomi
Varank ve Kirişci, ilk yerli hibrit ayçiçeğini hasat etti! Rekor bekleniyor
Varank ve Kirişci, ilk yerli hibrit ayçiçeğini hasat etti! Rekor bekleniyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde Türkiye'nin ilk hibrit ayçiçeği tohumlarının hasadında bulundu. Bakan Varak, hibrit tohumlar sayesinde ayçiçeği hasadında rekor kırılacağını belirtirken, Bakan Kirişci ise ham ayçiçeği yağı ithalatına getirilen yüzde 10 Gümrük Vergisi ile üreticileri desteklediklerini söyledi.
16.09.2022 Ekonomi
Ay çiçeği üretimi yüzde 400 arttı! Yağ fiyatlarının düşmesi için çiftçi devreye girdi
Ay çiçeği üretimi yüzde 400 arttı! Yağ fiyatlarının düşmesi için çiftçi devreye girdi Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas’ta ayçiçeği ekiminde geçmiş yıllara göre yüzde 400 artışın olduğunu söyledi. Sivas’ta geçmiş yıllarda yaklaşık 20 bin dönüm alana ekilen ayçiçeği 2022 yılında kapasitesini artırarak 134 bin 500 dönüm alana ekildi. Çiftçilerin yağlık ve çerezlik ayçiçeğine yönelmesiyle 134 bin 500 dönüm alanda ekili olan ayçiçeğinden 45 bin ton ve üzeri rekolte bekleniyor. Başkan Çetindağ, devlet tarafından desteklerin ve fiyatların yüksek tutulması halinde gelecek yıllarda üreticilerin kapasitelerini daha da arttıracağını söyledi. Öte yandan Çetindağ, rekolte artışının markette ki yağ fiyatlarının da düşmesini sağlayacağını ifade etti.
31.08.2022 Ekonomi
Marketlerde yüzde 30 indirim! Akın ettiler, sıvı yağ, süt, yumurta, peynir hepsinde geçerli
Marketlerde yüzde 30 indirim! Akın ettiler, sıvı yağ, süt, yumurta, peynir hepsinde geçerli Büyük indirim başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde temel tüketim ürünlerinde indirim yapılacağına ilişkin müjdesi vatandaşları sevindirdi. Birçok ilde vatandaşlar Tarım Kredi Kooperatifi marketlere akın etti. Vatandaşlar, “Daha ucuza alışveriş yapabileceğimiz bir seçeneğimiz olacak. Müthiş bir uygulama” dedi. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından indirim uygulanacak ürünler şunlar: "Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi." Öte yandan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde yüzde 30’a varan indirim olduğunu, vatandaşların söylentilere takılmamasını istedi. İşte son dakika haberinin detayları...
26.08.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, şeker, un fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Büyük indirim pazartesi başlıyor
Ayçiçek yağı, şeker, un fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Büyük indirim pazartesi başlıyor Ayçiçek yağı, şeker, un fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Market fiyatlarına büyük indirim geliyor. İndirimler 15 Ağustos Pazartesi günü itibarıyla başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde temel tüketim ürünlerinde indirim yapılacağına ilişkin müjdesi vatandaşları sevindirdi. Vatandaşlar, “Daha ucuza alışveriş yapabileceğimiz bir seçeneğimiz olacak. Müthiş bir uygulama” dedi. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından indirim uygulanacak ürünler şunlar: "Makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi."
13.08.2022 Ekonomi
Bakan açıkladı, bin 300 tarım kredi markete kasap reyonu açılacak
Bakan açıkladı, bin 300 tarım kredi markete kasap reyonu açılacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Bin 300 tane tarım kerdi market var. Bu marketlerde inşallah özellikle kasap reyonunu et süt kurumu tabelasıyla donatacağız. Kardeş kuruluş kardeş organizasyon olarak tarım kredi marketlerde de bu etlerin satışını sağlayacağız, hem et süt kurumunu, hem üreticimizi, hem de tüketicimiz lehine bir adım atmış olacağız" dedi.
12.08.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, şeker, buğday, mercimek fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık devreye giriyor
Ayçiçek yağı, şeker, buğday, mercimek fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık devreye giriyor Ayçiçek yağı ve şeker fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Mısır, ayçiçeği yağı, mercimek, şeker, buğday, arpa gibi stratejik gıdalar, üreticilerden uygun fiyatlarla alınarak stoklanacak. Bu sayede piyasada üreticiyi zarar ettirecek şekilde fiyat kırılmasının önüne geçilecek. Yüksek miktarda ürün alınacağından, özel sektörün piyasayı bozmasını sağlayacak kadar stok yapmasına da engel olunacak.
23.07.2022 Ekonomi
Ayçiçeği yağı, çay, meyve! Marketlerin oyunu bozuldu
Ayçiçeği yağı, çay, meyve! Marketlerin oyunu bozuldu Marketlerin vatandaşı aldatmaya yönelik reklam ve indirim oyunları devam ediyor. Gelen şikâyetleri değerlendiren Reklam Kurulu, elinde olmayan ürünü satan zincir markete, sattığı ürünün siparişini iptal edip aynı ürünü daha pahalı satan sanal markete ceza yağdırdı. Bir zincir marketin mobil uygulaması üzerinden 5 litre ayçiçeği yağı alan tüketicinin siparişlerinin iptal edildiği, firmanın makul sayılabilecek bir süre ve miktarda söz konusu ürünü belirtilen fiyattan sunamayacağına veya tedarik edemeyeceğine ilişkin yeterli bilgiye sahip olmasına rağmen, tüketiciyi bu konuda uyarmaksızın ürünleri satışa sunduğu belirlendi.
19.07.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Açıklama geldi, artırıldı
Ayçiçek yağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Açıklama geldi, artırıldı Ayçiçek yağı ile ilgili flaş açıklama geldi. Rusya, geçtiğimiz mart ayında açıklanan 1,5 milyon ton ayçiçek yağı ihracat kotasının 400 bin ton daha artırıldığını açıkladı.
17.07.2022 Ekonomi
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor
Sıcak hava kalp krizini tetikliyor Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları ile vücudun ısı dengesi bozulurken, ısı dengesinin sağlanması için kalp hızında meydana gelen dalgalanmalar kalp krizini tetikleyebiliyor.
16.07.2022 Sağlık
Ayçiçek yağı ile ilgili açıklama! Fiyatlara zam geldi
Ayçiçek yağı ile ilgili açıklama! Fiyatlara zam geldi Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Türkiye’deki ayçiçeği üretiminin yüzde 10’unu karşılayan Adana’da hasada birkaç hafta kaldı. Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, çiftçilere destek primlerinin artırılarak, üretim alanlarının genişletilmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi, artan ayçiçek yağı fiyatları için geçtiğimiz yıl harekete geçerken, piyasadan uygun fiyata ayçiçek yağı satmaya başlamıştı. 129 liradan satılan ayçiçek yağına zam geldi. Bilindiği üzere hükümet, ayçiçek yağlarında meydana gelen aşırı fiyat artışlarını frenlemek için geçtiğimiz yıl TMO’yu devreye almıştı. TMO, yurt dışından getirdiği ham ayçiçek yağlarını rafine ederek 5 litrelik tenekelerde perakende olarak satışa sunmuştu.
10.07.2022 Ekonomi
Zam geldi! Asgari ücret, memur ve emekli zammı maaşlardan önce raflara yansıdı, ayçiçek yağı, süt, yumurta, zeytin ve...
Zam geldi! Asgari ücret, memur ve emekli zammı maaşlardan önce raflara yansıdı, ayçiçek yağı, süt, yumurta, zeytin ve... Milyonlarca asgari uzun süre ara zam kararını bekledi. Asgari ücret için yüzde 30'luk zam kesinleşti. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekliye yapılacak zam miktarı da netlik kazandı. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları yüzde 42.35, memur maaşları ve emekli memur aylıklarına da yüzde 41.69 zam yapıldı. Ancak yapılan zam henüz vatandaşların hesaplarına yansımadan raflara yansıdı. Birçok sektör zammı fırsat bilerek ürünlerin fiyatını yükseltti. Zam açıklamasının hemen ertesinde herhangi bir maliyet artışı olmamasına rağmen temel gıda maddelerinde fiyatlar arttı. Zam öncesi ortalama 10 liraya satılan 1 litrelik süt 15 liraya, litrelik ayçiçeği yağı 34 liradan 40 liraya, 1,5 litrelik su 2,5 liradan 3 liraya yükseldi.
5.07.2022 Ekonomi
4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı kaç oldu? Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti aylık ne kadar? İşte açlık ve yoksulluk sınırı 2022 Haziran ayı sonuçları!
4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı kaç oldu? Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti aylık ne kadar? İşte açlık ve yoksulluk sınırı 2022 Haziran ayı sonuçları! Türk-İş açıkladı! Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın 2022 Haziran ayı sonucu belli oldu. Yoksulluk sınırı, gıda enflasyonu, 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı rakamları ortaya çıktı. Peki, 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı kaç oldu? Açlık ve yoksulluk sınırı nedir? Yoksulluk sınırı nasıl hesaplanır? İşte Haziran 2022 açlık ve yoksulluk sınırı verileri…
29.06.2022 Ekonomi
Herkese bedava dağıttılar! Böylesi ilk kez oluyor, vali ve belediye başkanı...
Herkese bedava dağıttılar! Böylesi ilk kez oluyor, vali ve belediye başkanı... Edirne'de düzenlenen, ünü yurt sınırlarını aşan Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali'nin son günü Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen 'acı süs biberi yeme' yarışması ve bedava ciğer dağıtımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Kimi yarışmacının acıya aldırış etmediği, kiminin ise acıdan gözlerinden yaş geldiği etkinlikte dağıtılan 1.5 tonun üzerindeki ciğeri alabilmek için vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.
15.05.2022 Yaşam
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yüzde 70...
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Yüzde 70... Ayçiçek yağı fiyatlarını düşürmek için seferberlik yaşanıyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle geçtiğimiz birkaç ay yaşanan ayçiçeği sorunu tarihe karışacak. Birçok şehirde belediyeler ve il tarım müdürlükleri seferberlik başlattı. Ayçiçeği üretecek çiftçilere ciddi ayçiçeği tohumu ve gübre desteği veriliyor. Belediyelerden il tarım müdürlüklerine kadar pek çok kuruluş, yüzde 50 ila yüzde 70 arasında değişen hibelerle çiftçilere ayçiçeği tohumu dağıtımı yapıyor. Üretime yönelik destekler sadece tohum desteğiyle de sınırlı değil. Üreticilere aynı zamanda gübre desteği verilen kampanyalar da gerçekleştiriliyor. Kocaeli, Sakarya, Bursa, Konya, Denizli, Samsun başta olmak üzere birçok büyükşehir belediyesi, illerindeki çiftçilerle el ele vererek ayçiçeği üretimini artıracak adımlar atıyor.
23.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ayçiçeği Yağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayçiçeği yağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.