Avrupa İlaç Ajansı

Avrupa İlaç Ajansı

Son dakika Avrupa İlaç Ajansı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avrupa İlaç Ajansı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avrupa İlaç Ajansı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa İlaç Ajansı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa ilaç ajansı gelişmeleri de dahil olmak üzere 244 avrupa ilaç ajansı haberi bulunmuştur. Tüm avrupa ilaç ajansı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milyonlarca insanın hayatını değiştiren iğne! Kim Kardashian da kullanıyor Boris Johnson da
Milyonlarca insanın hayatını değiştiren iğne! Kim Kardashian da kullanıyor Boris Johnson da Zayıflama iğnesi son dönemde popüler oldu. İğneyi vurduran ünlüler arasına Kim Kardashian ve Elon Musk'tan sonra İngiltere’nin eski başbakanı Boris Johnson da katıldı. İğneyi, henüz görevdeyken bir kabine toplantısında “verdiği kilolarla dikkatini çeken bir bakandan öğrendiğini” anlatan Johnson, sonuçtan da oldukça memnun kalmış. Peki çok sayıda ünlü ismin tercih ettiği bu iğne sağlıklı mı? Kimler kullanabilir? Yan etkileri neler? Ne kadar süre kullanılmalı? İşre uzmanların yanıtları...
18.06.2023 Gündem
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdi
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdi Spinal Musküler Atrofi (SMA) Bilim Kurulu toplandı. Toplantıda SMA taramalarının sonuçları, tedavisi devam eden hastaların tedavi süreçleri ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmeler ele alındı.
31.01.2023 Gündem
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu?
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Maymun çiçeği virüsü ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı. DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Maymun çiçeği virüsü ile ilgili araştırmalar devam ederken ülkeler de önlemler almaya başladı. Peki, Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver yanıtladı.
24.05.2022 Sağlık
Ülkede korkunç korona virüs vaka sayısı! En kötü senaryoyu açıkladılar
Ülkede korkunç korona virüs vaka sayısı! En kötü senaryoyu açıkladılar Polonya'da korona virüs nedeniyle 946 bin 658 kişi karantinada bulunurken, son 24 saatte 36 bin 995 yeni vaka tespit edildi. Bugünden itibaren karantina süresinin 7 güne düşürüldüğü ülkede Perşembe gününden itibaren tüm eczanelerde ücretsiz Covid-19 testi yaptırılmasına karar verildi.
25.01.2022 Dünya
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay!
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD merkezli Novavax firmasının Covid-19’a karşı ürettiği "Nuvaxovid" adlı aşının acil kullanımına onay verdi. DSÖ, bu kararıyla 10. Covid-19 aşısına acil kullanım onayı vermiş oldu.
21.12.2021 Dünya
Biontech son kullanma tarihi geçmiş aşılar mı vuruluyor? Sağlık Bakanlığından iddialara yanıt!
Biontech son kullanma tarihi geçmiş aşılar mı vuruluyor? Sağlık Bakanlığından iddialara yanıt! BioNTech aşısı uygulanıyor" iddialarına Sağlık Bakanlığından yanıt verdi. Peki, Biontech son kullanma tarihi geçmiş aşılar mı vuruluyor?
18.12.2021 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan 'tarihi geçmiş aşı' iddiaları ile ilgili flaş açıklama
Sağlık Bakanlığı'ndan 'tarihi geçmiş aşı' iddiaları ile ilgili flaş açıklama Sağlık Bakanlığı, aşıların son kullanma tarihlerinin geçmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak vatandaşların gönül rahatlığıyla aşılarını olabileceklerini duyurdu.
17.12.2021 Gündem
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Covid-19'a karşı geliştirilen Johnson & Johnson aşısı için Fransa’da yeni ek üretim tesisini onayladı.
16.12.2021 Dünya
Aşı kalbi virüsten koruyor mu?
Aşı kalbi virüsten koruyor mu? Aşıların ve virüsün kalbe etkisinin kamuoyunda aylarca tartışıldığına dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ertan Sağbaş, “İnsanlar kalp adalesinin iltihabına yol açıyor diye aşıya karşı mesafeli davrandılar. Amerikan Hastalık Koruma ve tedavi Kurumu’nun araştırması var. Baktığımızda koronavirüsün kendisinin kalp adalesi iltihabına yol açması çok çok daha fazla. O nedenle aşıdan korkarken kalp konusunda daha büyük sorunlara yakalanma durumu söz konusu. Aşılar bu konuda son derece güvenli.
7.12.2021 Sağlık
AB ilaç düzenleyicisi, Pfizer'in Kovid-19 ilacını değerlendirmeye aldı
AB ilaç düzenleyicisi, Pfizer'in Kovid-19 ilacını değerlendirmeye aldı Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi için Pfizer tarafından geliştirilen ilacı acil durum kullanımı için değerlendirmeye başladı.
19.11.2021 Dünya
ABD firması Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu
ABD firması Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD'li biyoteknoloji firması Novavax'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının AB'de kullanımı için resmi başvuruda bulunduğunu bildirdi.  
17.11.2021 Dünya
Avrupa İlaç  Ajansı resmen onayladı! İşte koronavirüse karşı o iki ilaç
Avrupa İlaç Ajansı resmen onayladı! İşte koronavirüse karşı o iki ilaç Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) tedavisi için "Ronapreve" ve "Regkirona" adlı iki monoklonal antikor ilacın onaylanmasını tavsiye etti.
11.11.2021 Dünya
2 doz Biontech aşısı olanlar 3 doz olacak mı? 2 doz Biontech olanlar 3.dozu ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı işaret etti!
2 doz Biontech aşısı olanlar 3 doz olacak mı? 2 doz Biontech olanlar 3.dozu ne zaman olacak? Sağlık Bakanlığı işaret etti! Hatırlatma dozu olarak bilinen 3. doz aşı Türkiye’de öncelikle Sinovac aşısı yaptıranlar için getirilmişti. İki doz Çin aşısı olan vatandaşlar, öncelik sıralamasına göre 3. doz aşılarına Sinovac ya da BioNTech yaptırabiliyor. 2. doz Biontech olanlar 3. doz olup olmayacaklarını merak ediliyordu. Sağlık Bakanlığı şimdi de iki doz BioNTech yaptıranlar için adım geçiyor. Peki, 2 doz Biontech olanlar 3.dozu ne zaman olacak?
5.10.2021 Gündem
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 3. doz...
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 3. doz... BioNTech aşısıyla ilgili son dakika açıklaması! Sağlık Bakanlığı, 2 doz BioNTech aşısı olanlara 3’üncü dozu Bilim Kurulu gündemine aldı. Milyonlarca vatandaşın antikor seviyesini ölçen Bakanlık, önümüzdeki günlerde yaş, cinsiyet ve bağışıklığı baskılanmış kişilerde 3’üncü doz BioNTech aşısının ne zaman yapılacağını açıklayacak.
5.10.2021 Gündem
Fransa Türkiye için seyahat uyarısını güncelledi
Fransa Türkiye için seyahat uyarısını güncelledi Fransa, koronavirüs seyahat kısıtlamalarında yaptığı son güncellemede Türkiye'yi turuncu listeden çıkararak kırmızı listeye ekledi.
27.08.2021 Dünya
GEN, küresel oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor
GEN, küresel oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor GEN İlaç ve Sağlık Ürünleri Sanayi ve Ticaret A. Ş.’nin (GEN) halka arzı onaylandı! GEN’in halka arzı GENIL kodu ile, 28-29-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Halka arz süreci ile yatırımlarını artırmak ve sektördeki yerini daha da güçlendirmek istediklerini belirten GEN Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Gülmüş, basın mensupları ile bir araya geldi. Gülmüş, çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda, şirketin sektördeki yeri hakkında bilgiler verdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.
29.07.2021 Ekonomi
12-17 yaş için flaş aşı kararı! Resmen onaylandı
12-17 yaş için flaş aşı kararı! Resmen onaylandı Fransa'da, Yüksek Sağlık Otoritesi (HAS) 12-17 yaş arası gençler için yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Moderna aşısını onayladı.
28.07.2021 Gündem
BioNTech-Pfizer aşısında flaş gelişme! 12 yaş üstü  çocuklar...
BioNTech-Pfizer aşısında flaş gelişme! 12 yaş üstü çocuklar... Almanya'da, BioNTech-Pfizer'in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının belirli hastalıkları olan 12 yaş üstü çocuklara uygulanması tavsiye edildi.
10.06.2021 Dünya
Çocuklar için flaş aşı kararı! Resmen onaylandı
Çocuklar için flaş aşı kararı! Resmen onaylandı Avrupa İlaç Ajansı, Pfizer/BioNTech aşısının 12-15 yaş grubuna uygulanabileceğini açıkladı.
28.05.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Yavuz: CoronaVac için üçüncü doz çalışmaları yapmak istiyoruz
Bilim Kurulu Üyesi Yavuz: CoronaVac için üçüncü doz çalışmaları yapmak istiyoruz Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüs geçirenlerde de aşı olanlarda da bir süre sonra bağışıklığın azaldığı ve her iki gruba da hatırlatma dozu adı verilen üçüncü doz aşılamaların yapılması gerektiği konusunda bilim dünyasının uzlaşmaya vardığını söyledi. Yavuz, "CoronaVac aşısı için de üçüncü doz muhtemelen 6 ay sonra gerekecek. Ancak bunu verilerle ortaya koyabilmemiz gerekiyor. CoronaVac Faz- 3 çalışmasına katılan gruplarda, iki doz aşılamanın üzerinden 6 ay geçtiği için, bu kişilere üçüncü doz olarak BioNTech veya üçüncü doz olarak CoronaVac ile aşılama yaparsak nasıl bir bağışıklık elde edeceğiz, buna dair çalışma yapmak istiyoruz" dedi.
26.05.2021 Gündem
Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılır mı?
Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılır mı? Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 17 Mayıs’ta Türkiye’de kademeli normalleşme adımları atıldı. Aşı çalışmaları devam ederken, Sağlık Bakanı toplam 120 milyon doz BionTech aşısının geleceğinin duyurdu. Vatandaşlar ise aile hekimleri de BionTech aşısı yapacak mı diye merak ediliyor. İşte detaylar…
25.05.2021 Gündem
Bilim kurulu üyesi 'Tünelin ucundaki ışık' dedi ve tarih verdi! Normale dönüş...
Bilim kurulu üyesi 'Tünelin ucundaki ışık' dedi ve tarih verdi! Normale dönüş... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "Tünelin ucundaki ışığı ekimde görüyorum. Tam açılma için ise vaka sayılarının 100 binde 10-20, test pozitiflik oranlarının yüzde 3-5 bandına inmesi gerekiyor. Henüz istediğimiz düzeyde değiliz. Haziranda yapılandırılmış açılmaya gidebiliriz" dedi.
22.05.2021 Gündem
AB seyahat kararını duyurmuştu! DSÖ'den uyarı geldi
AB seyahat kararını duyurmuştu! DSÖ'den uyarı geldi Avrupa Komisyonu, bir yılı aşkın süredir kapalı olan Avrupa Birliği (AB) ülkeleri kapılarını, aşının tüm dozlarını yaptıran kişilere açacağını duyurdu. Ancak Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge'den AB ülkelerine uyarı geldi.
20.05.2021 Dünya
EMA, Çin aşısı Sinovac için harekete geçti
EMA, Çin aşısı Sinovac için harekete geçti Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Çin aşısı Sinovac için ön değerlendirme sürecinin başlatıldığı duyurdu.
4.05.2021 Dünya
Sputnik V aşısı ne zaman gelecek? Sputnik aşısı yan etkileri var mı?
Sputnik V aşısı ne zaman gelecek? Sputnik aşısı yan etkileri var mı? Türkiye'de üçüncü aşıya kullanım onayı verildi. Sağlık Bakanlığı Sinovac ve BioNTech aşılarının ardından Sputnik V aşısına da onay verdi. Açıklama Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Sputnik V aşısının tedarik sürecinin başlatıldığını belirtti. Peki, Sputnik V hangi ülkenin? Sputnik V aşısı ne zaman gelecek? Sputnik aşısı nerenin? Sputnik aşısı kimin? Sputnik V aşısı inaktif mi? Sputnik aşısı ne zaman gelecek? Sputnik V aşısı yan etkileri neler? İşte Sputnik V aşısı ile ilgili merak edilenler...
30.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa İlaç Ajansı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa ilaç ajansı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.