Avcılık

Avcılık

Son dakika avcılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan avcılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını avcılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avcılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avcılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 536 avcılık haberi bulunmuştur. Tüm avcılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tarım ÜFE'si yıllık yüzde 61,87 arttı
Tarım ÜFE'si yıllık yüzde 61,87 arttı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tarım ürünleri üretici fiyatlarının mart ayında aylık yüzde 5,57, yıllık yüzde 61,87 arttığını açıkladı.
16.04.2024 Ekonomi
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
Karadeniz'de göç başladı!
Karadeniz'de göç başladı! Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Karadeniz'de hamsilerin erken göç'e başladığını vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Coşkun Erüz, birçok balık neslinin tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.Erüz, "Hamsinin de eskiden olduğu gibi 1 milyon ton, 600 bin ton avlanmayacağını kabul edip, balıkçılığımızı ona göre planlamamız gerekiyor"dedi.
5.04.2024 Gündem
Ali Üstay kimdir, nereli? Hayvan kaçakçılığı cezası nedir, kaçak hayvan müzesi ile dikkat çeken Ali Haydar Üstay ne iş yapıyor?
Ali Üstay kimdir, nereli? Hayvan kaçakçılığı cezası nedir, kaçak hayvan müzesi ile dikkat çeken Ali Haydar Üstay ne iş yapıyor? Ali Haydar Üstay kimdir, nereli, ne iş yapıyor? İstanbul’da kaçakçılık polisi, kaçak hayvan müzesi açtığı belirlenen iş insanı Ali Haydar Üstay'ın iki farklı adresine operasyon düzenledi. Operasyonda şoke eden detaylar ortaya çıktı. Ali Haydar Üstay'ın Türkiye'deki son Anadolu kaplanını da Hakkari'de vurup öldürdüğü, derisini de sergilediği iddia edildi. Üstay'ın kutup ayısını avlamak için Kanada'da 2 ay kaldığı, çizgili geyik için 2 hafta ağaçta kaldığı öğrenildi. Peki, Hayvan kaçakçılığı cezası nedir? Kaçak hayvan müzesi ile dikkat çeken Ali Haydar Üstay hakkında merak edilenler…
21.03.2024 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! Destek ödemesi yapılıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı! Destek ödemesi yapılıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesi Hakkındaki Kararı imzaladı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre balıkçı gemisiyle su ürünleri faaliyeti yapanlara balon balığı başına 10-25 lira destek verilecek.
12.03.2024 Gündem
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, Hatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı tüketimi sonucu hastanelik olan 7 kişilik ailenin, Akdeniz'in en zehirlisi olanı benekli balon balığını yediklerini söyledi.
5.01.2024 Gündem
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir?
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir? Üretim sektörleri veya ekonomik sektörler çok farklı alanlara göre sıralamalara ayrılmaktadır. Birincil ekonomik faaliyet tarım, balıkçılık ve madencilik faaliyetlerini kapsamaktadır. Birincil ekonomik faaliyet, doğal kaynakların kullanılmasına ve karşılığında hammadde elde edilmesine yönelik tüm ekonomik faaliyetleri içerir.
15.12.2023 Ekonomi
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı
Marmara Denizi'ni bekleyen felaket! Prof. Dr. Mustafa Sarı 'Yüzey suyu sıcaklığı hala 20 derece' diyerek uyardı Marmara Denizi'nde olabilecek felakete karşı Balıkesir Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Sarı uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Şu anda Marmara Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı, yüzeyde 20 santigrat derece; bu çok yüksek" dedi. Prof. Dr. Sarı, bu sıcaklık seviyesinin denizdeki besin zincirini etkileyeceğini ve müsilaj tehlikesine yol açabileceğini belirtti.
6.11.2023 Gündem
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyor
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyor Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde artan balık ölümleriyle ilgili başlatılan incelemede, balık türlerinin diğer balık türlerinin yumurtalarını yiyerek çoğalan İsrail sazanı olduğu tespit edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç yaptığı açıklamada, kıyıya vuran balıkların kendileri için ortamda olmaması gereken bir balık türü olduğunun altını çizdi.
11.10.2023 Gündem
Balıkçıların anlaşması fiyatları dibe çekti!
Balıkçıların anlaşması fiyatları dibe çekti! İstanbul'da, balıkçılarla esnaf arasındaki anlaşmazlığın sonlanmasının ardından Ordu'da da hamsi fiyatlarında düşüş başladı. Geçen günlerde kilosu 100 liraya satılan hamsinin fiyatı bugün 70 liradan tezgahlarda yer aldı. Perşembe Kışlaönü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, bölgede deniz suyu sıcaklıklarının yüksekliği nedeniyle hamsi avcılığının olmadığını belirterek, "Yakın süreçte Karadeniz hamsisi çıkacak. Halkımız ucuz balık yiyebilecek" dedi.
23.09.2023 Ekonomi
Balık fiyatları halde 20 lira tezgahta 100 lira! 5 katı fark balıkçıları isyan ettirdi: Fiyatları düşürün...
Balık fiyatları halde 20 lira tezgahta 100 lira! 5 katı fark balıkçıları isyan ettirdi: Fiyatları düşürün... Balık fiyatlarındaki farklar balıkçılar ile esnafı karşı karşıya getirdi. İstanbul Gürpınar Balık Hali'nde denize açılmayan balıkçılar ve hale balık almaya gelen esnaf arasında hamside fiyat gerginliği sürüyor.
21.09.2023 Gündem
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kötü bir sezon geçiren Hataylı balıkçılar, Akdeniz'de yarın başlayacak olan avlanma döneminden umutlu. Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, av sezonu hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Balıkçılarımız 'Vira bismillah' diyerek denize çıkacaklar" dedi. Antalya'daki balıkçılar ise sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, istilacı balık türlerinin hem balık popülasyonuna hem de ağlarına zarar verdiğini ifade ederek, endişelerini dile getirdi.
14.09.2023 Yaşam
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü
İstanbul'da balık boyu denetimi! Tek tek ölçüldü İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balıkların perakende satıldığı noktalara ve depolama alanlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Balıkların boyları ve uygunlukları ölçüldü, esnafa hijyen uyarıları yapıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, "2023 yılında şu ana kadar 35 bine yakın denetim yaptık, yaklaşık 889 kişiye 4 milyon liraya yakın idari para cezası uygulandı, 90 milyon su ürününe ise el konuldu." dedi. Karaca, "Bu sene isravritte bir sıkıntı görüyoruz, 13 santimetre boyu. Geçen gün, yaklaşık 1 ton istavrit balığına su ürünleri halinde boy yasağından dolayı el koyduk." diye konuştu.
9.09.2023 Yaşam
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira Rize'de av yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında en çok hamsi, mezgit ve istavrit yer aldı. İstavrit ve hamsi kilosu 100 liradan, barbun ile zargana ise 200 liradan satılıyor.
3.09.2023 Ekonomi
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle balıkçılar ‘Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Samsun'da renkli görüntülere sahne olan sezon açılış töreninde Samsun Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleri horon tepti.
31.08.2023 Gündem
Acılı babanın yürek yakan feryadı: Eren Bülbül’ü PKK’lılar, oğlumu sivil terörist şehit etti
Acılı babanın yürek yakan feryadı: Eren Bülbül’ü PKK’lılar, oğlumu sivil terörist şehit etti Başına isabet eden yorgun mermi ile yaralanıp, hastanede hayatını kaybeden Emir Yuşa Atıcı (15), ölümünün 2'nci yıl dönümünde anıldı. 2 ay önce başına yorgun mermi isabet ederek hayatını kaybeden Kerem Can Özdemir’in (9) babası İsa Özdemir de Emir Yuşa'nın anmasına katılarak destek verdi. Emir Yuşa’nın babası Mustafa Atıcı, “Eren Bülbül’ü PKK’lı teröristler, oğlumu da sivil terörist şehit etti. Silah ölüm aracıdır ve sizler de birer katilsiniz” dedi.
11.08.2023 Gündem
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı
Afet bölgesindeki çiftçilere toplam 8,8 milyar lira destek ödemesi yapıldı Tarım ve Orman Bakanlığı, afet bölgesindeki çiftçilere depremin yaşandığı günden itibaren 8,8 milyar lira tarımsal destekleme ödemesi yaptı.
5.08.2023 Gündem
Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor! 30 gün süresi var, tahliye davası açılıyor
Ev sahibi - kiracı milyonları kapsıyor! 30 gün süresi var, tahliye davası açılıyor Kiracı ya da mülk sahibi fark etmiyor. Herkes için geçerli. Süre sınırı bulunuyor. Son günlerde kiracı ve mülk sahipleri arasında sık yaşanan tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Evcil hayvan sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Evin bir parçası haline gelen evcil hayvanların komşuları rahatsız etmesi durumunda ne olur? Uzman isim yanıtladı. İşte ayrıntılar...
25.07.2023 Gündem
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü Yasak kalktı, tezgahlar balıkla doldu. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, 15 Temmuz itibarıyla Ege'de izin verilen trol avcılığı ile balık fiyatlarının düştüğünü söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme dönemindeki göç yolculuğu, jandarmanın karadan dron, havadan ise bot ile sulak alanlarda 7 gün 24 saat sürdürdüğü koruma çalışmasıyla devam ediyor. Alpaslan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferit Ayas, "2000'li yılarda akarsulara giren balık sayısı yüzde 90 oranında azalmıştı. Denetimlerle, kaçak avcılık sonucunda nesli tükenme noktasına gelen göldeki inci kefali stoku, alınan tedbirler sayesinde bugün itibarıyla gölde 50 bin tona yaklaştı" dedi.
6.06.2023 Yaşam
Karadeniz’de ağ mesaisi başladı, balıkçılar ağlarını onarıyor
Karadeniz’de ağ mesaisi başladı, balıkçılar ağlarını onarıyor Karadeniz’de balıkçılar, denizlerde av yasağının kalkacağı 1 Eylül'de yeniden ‘Vira Bismillah’ diyebilmek için ağlarını onarmaya başladı.
2.06.2023 Yaşam
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanası
Marmara’da büyük tehlike: Pusula denizanası Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Marmara Denizi’nde pusula denizanası olarak adlandırılan büyük denizanaları da artmaya başladı.
25.05.2023 Gündem
Uçan balıkların zorlu gece yolculuğu
Uçan balıkların zorlu gece yolculuğu Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve yılın belli döneminde üremek için suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin zorlu yolculuğu geceleri de devam ediyor.
23.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Avcılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avcılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.