Astım Hastası

Astım Hastası

Son dakika astım hastası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan astım hastası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını astım hastası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Astım Hastası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan astım hastası gelişmeleri de dahil olmak üzere 324 astım hastası haberi bulunmuştur. Tüm astım hastası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Toz taşınımı Adana'da etkili oldu, araçları toz kapladı! Rahatsız etti
Toz taşınımı Adana'da etkili oldu, araçları toz kapladı! Rahatsız etti Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı.
25.04.2024 Adana
7 yaşındaki Ayşe'yi zehirleyen tarihi geçmiş köfteyi satan markete 6 bin lira ceza
7 yaşındaki Ayşe'yi zehirleyen tarihi geçmiş köfteyi satan markete 6 bin lira ceza Antalya'nın Serik ilçesinde ailesinin bir marketten aldığı son kullanma tarihi 1 ay geçmiş köfteyi yiyen Ayşe Sare Dalıç (7), gıda zehirlenmesi nedeniyle hastanede tedaviye alındı. Ailenin açtığı tazminat davasında mahkeme, marketi 6 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti.
12.05.2023 Yaşam
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti Sultangazi'de ev sahibi, kiracısının oturduğu evin elektrik ve su aboneliğini iptal ederek, kestirdi. Kiracı Kazım Yıldız'ın iddiasına göre, ev sahibinin zam yapma isteğini kabul etmediği için ev sahibi Ömer Yıldırım dairenin elektrik ve suyunu kestirdi. Annesinin astım hastası olduğunu ve elektrik kesintisinden dolayı oksijen cihazını kullanamadığını belirten Yıldız, ev sahibinden şikayetçi oldu. İddiaları reddeden ev sahibi Ömer Yıldırım ise, evi satmak istediğini, kiracısından dolayı satamadığını bu sebeple, elektrik ve su aboneliği sözleşmelerini iptal ettirdiğini belirtti. Yıldırım, kiracısı Kazım Yıldız'ın annesinin bir başka oğlunun evinde kaldığını ve Kazım Yıldız'ın kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle şikayetçi olduğunu da söyledi.
6.05.2023 Yaşam
Ilgaz'ın düşmanı yakınında çıktı! Yargı 61. bölümde neler oldu?
Ilgaz'ın düşmanı yakınında çıktı! Yargı 61. bölümde neler oldu? Pazar akşamlarına damga vuran Kanal D'nin popüler dizisi Yargı, yine heyecan dolu bir bölümüyle ekrana geldi. Ilgaz ve Ceylin'in hayatını konu alan dizide yaşanan farklı olaylar ise daha da merak konusu oluyor. Yargı 61. bölümde yaşananlar tüm detaylarıyla haberimizde.
17.04.2023 Magazin
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam
Baltalı damat dehşeti! 'Kızımı alıp götürdüler'
Baltalı damat dehşeti! 'Kızımı alıp götürdüler'  Esenyurt'ta Aşkın Y. dayaktan kaçarak babasının evine sığınan karısının peşini bırakmadı. Arkadaşlarıyla evin önüne gelen Aşkın Y. kayınpederinin minibüsünü balta ile parçaladı. Saldırı güvenlik kamerasına yansırken aile yardım istedi. 
25.12.2022 Yaşam
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı Hava sıcaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Korkutan uyarı geldi, bu yıl kasıp kavuracak. Ölecek kişi sayısını duyurup, korkutucu verileri açıkladı. Bilim insanları, yaşlı ve astım hastası olmak üzere çok sayıda vatandaş sıcak riski tehdidi altında olduğu açıklandı. Saat 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten bilim insanları, aşırı sıcaklara karşı “Beyaz ve bol giysiler, güneş gözlüksüz ve şapkasız dışarı çıkılmamalı ve gölgede olmakta fayda var” uyarısında bulundu.
10.06.2022 Gündem
Esenyurt’ta kayınbirader dehşeti! Evi bastı, yeğeninin yanında eniştesini vurdu
Esenyurt’ta kayınbirader dehşeti! Evi bastı, yeğeninin yanında eniştesini vurdu Esenyurt’ta bir adam evinde 6 yaşındaki kızı ve eşinin yanında evine alkollü gelen kayınbiraderi tarafından ayağından vuruldu. Olayın faili olduğu söylenen şahısın elinde silahla sosyal medyadaki paylaşımları ise dikkat çekti.
12.05.2022 Yaşam
Kız arkadaşının yüzüne kimyasal madde atmıştı! 'Bütün kadınlardan özür dilerim'
Kız arkadaşının yüzüne kimyasal madde atmıştı! 'Bütün kadınlardan özür dilerim' Ankara’da tartıştığı kız arkadaşı Sultan S.’nin yüzüne kimyasal madde atan sanık Soner Bolat hakim karşısına çıktı. Mahkemede savunma yapan sanık, “Sultan’dan ve bütün kadınlardan özür dilerim” dedi.
12.05.2022 Yaşam
11 yaşındaki astım hastası kız çocuğu yatağında ölü bulundu
11 yaşındaki astım hastası kız çocuğu yatağında ölü bulundu Antalya'nın Manavgat ilçesinde alerjik astım hastası olduğu belirlenen 11 yaşındaki kız çocuğu yatağında ölü bulundu.
12.05.2022 Yaşam
Astım hastaları için önemli uyarılar
Astım hastaları için önemli uyarılar Çoğu anne-babanın astım hastası çocuklarının spor yapması ya da açık havada oyunlar oynamasından tedirgin olduğunu belirten Erişkin Alerji İmmünoloji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, “Uzmanlar tersine çocuğun kontrollü şekilde spor yapmasını öneriyor. Astımı kontrol altında olan çocukların aktif olması ve spor faaliyetlerine katılmaları, solunum kaslarını güçlendirmelerine yardımcı olur” dedi.
6.05.2022 Sağlık
Oyuncu Mahir İpek'in zor anları! Ağlamamak için kendini zor tuttu!
Oyuncu Mahir İpek'in zor anları! Ağlamamak için kendini zor tuttu! 'Güldür Güldür Show' ile ekranlarda olan Mahir İpek, Ocak 2021'de annesinin vefat haberiyle sarsldı. Eşi Aşık İsmail İpek'le koronavirüse yakalanan ve aynı zamanda astım hastası olan Naciye İpek'in hastanede kalbi durdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Naciye İpek, Ankara'da toprağa verildi. Koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada olduğu için cenazeye katılamayan 50 yaşındaki oyuncunun tarifsiz acısı, yüz ifadesine ve sözlerine yansıdı.
3.05.2022 Magazin
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor İngiltere’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ASTHMA + LUNG’un analiz raporuna göre, İngiltere’de astımlı kadınların astım krizinden ölme ihtimali erkeklere göre neredeyse iki kat daha fazla olduğu belirtildi. Kadınların hormon dalgalanmalarının astım krizi tetiklenmesinde önemli rol oynadığı vurgulandı.   
27.04.2022 Sağlık
Mahalleli isyan etti! 'Dışarı çıkamıyoruz'
Mahalleli isyan etti! 'Dışarı çıkamıyoruz' Arnavutköy'de mahalle ortasındaki hazır beton fabrikasından gelen toz nedeniyle perişan olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, duruma çözüm bulunmasını istiyor. Çatılar, otomobiller, pencereler toz altında kalırken, çevredeki ağaçların da tozdan zarar gördüğü iddia edildi.
28.12.2021 Yaşam
Emrah Yılmaz kimdir, Kadıköy Metro saldırganının kaç suç kaydı var? Kadıköy Tavşanlı metrosunda bıçaklı saldırgan tutuklandı!
Emrah Yılmaz kimdir, Kadıköy Metro saldırganının kaç suç kaydı var? Kadıköy Tavşanlı metrosunda bıçaklı saldırgan tutuklandı! İstanbul'da Kadıköy-Tavşantepe metrosunda kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırgan Emrah Yılmaz yakalandı. Peki, Emrah Yılmaz kimdir, Kadıköy Metro saldırganının kaç suç kaydı var?
25.11.2021 Gündem
Koronavirüs ile ilgili flaş detay! Havadan bulaşıyor
Koronavirüs ile ilgili flaş detay! Havadan bulaşıyor Türk Toraks Derneği Deneysel Araştırmalar Çalışma Grubu, hava kirliliği ile Kovid-19 arasındaki ilişkiyi inceledi. 203 örneğin incelendiği araştırmada, Kovid-19’un yaygın olarak görüldüğü yerlerde havadaki partiküller bu virüsü de taşıyor.
20.11.2021 Gündem
Bu ilk yardım kurallarına dikkat
Bu ilk yardım kurallarına dikkat Öksürük, nefes darlığı, hırlama gibi belirtilerle görülen astım atakları hakkında bilgiler veren İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, astım ataklarına karşı en koruyucu önlemin hastaların ilaçlarını her koşulda yanlarında bulundurmaları olduğunu vurguladı. Karagöl, astım atakları ve yapılacak ilk yardım müdahaleleri hakkında bilgi verdi.
9.09.2021 Sağlık
Ümitcan Uygun ile aynı evde kalan Esra Hankulu ölü bulunmuştu! Nedeni belli oldu
Ümitcan Uygun ile aynı evde kalan Esra Hankulu ölü bulunmuştu! Nedeni belli oldu Türkiye'nin Aleyna Çakır'ın ölümü nedeniyle tanıdığı Ümitcan Uygun, annesi Gülay Uygun'un şüpheli ölümü nedeniyle bir kez daha gündeme gelmişti. Adı skandallarla anılan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanımına özendirmek suçundan girdiği cezaevinden tahliye olduktan birkaç gün sonra bu kez de Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü nedeniyle tartışılıyor... Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Esra Hankulu'nun ön otopsi raporu tamamlandı.
5.08.2021 Gündem
Ümitcan Uygun gözaltında! Aleyna Çakır, Gülay Uygun ve şimdi de Esra Hankulu...
Ümitcan Uygun gözaltında! Aleyna Çakır, Gülay Uygun ve şimdi de Esra Hankulu... Türkiye'nin Aleyna Çakır'ın ölümü nedeniyle tanıdığı Ümitcan Uygun, annesi Gülay Uygun'un şüpheli ölümü nedeniyle bir kez daha gündeme gelmişti. Adı skandallarla anılan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanımına özendirmek suçundan tahliye olduktan birkaç gün sonra bu kez de Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü nedeniyle gözaltına alındı.
5.08.2021 Gündem
Emekli olmak isteyene vergi indirimi! SGK açıkladı! Faizsiz konut kredisi...
Emekli olmak isteyene vergi indirimi! SGK açıkladı! Faizsiz konut kredisi... Emekli olmak isteyene fırsat. Sağlık sorunları nedeniyle işe gitmek de zorlananların emeklilik işlemlerinde bazı ayrıcalıklar tanınıyor. Bunların başında gelir vergisi matrahından yapılan indirimler geliyor. Şeker hastası ya da astım hastası olanlar da sağlık kurulundan alacağınız yeterlilik raporu ile vergi indirimine başvurabiliyor. Alınacak vergi indirimi ile SGK'ya yapacağınız başvuru sonucunda da erken emekli olunabilir. Ayrıca Harp, vazife malulleri, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimlerine 1 konut ile sınırlı olmak kaydıyla faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor. Toplu Konut İdaresi tarafından ayrıca öncelik sıralamasına göre belirlenen hak sahiplerine, bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla yapılan konutlardan; yüzde10 peşin ve 240 ay vade sabit taksitlerle konut edinme imkânı veriliyor. Vatani hizmet tertibinden aylık alanlar, vazife ve harp malulleri elektrik ve su faturası indirimden yararlanabiliyor.
24.07.2021 Emekli
Sıcak hava ve Kovid-19 astımı tetikliyor
Sıcak hava ve Kovid-19 astımı tetikliyor Dünyada yaklaşık olarak 300 milyon kişinin astımdan etkilendiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Ofluoğlu, hem sıcakların yaklaşması hem de her türlü alt solunum yolu enfeksiyonunda olduğu gibi, Kovid-19 enfeksiyonunda da orta ve ağır astım hastası olanların daha ağır etkilenebileceğini ve astım ataklarını tetikleyebileceğini vurguladı.
25.05.2021 Sağlık
Astım belirtilerini kontrol altına almak mümkün
Astım belirtilerini kontrol altına almak mümkün Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ege Güleç Balbay, uygun ilaç tedavisiyle astım belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini bildirdi.
5.05.2021 Sağlık
Sezaryen doğum çocukta astım görülme riskini artırıyor
Sezaryen doğum çocukta astım görülme riskini artırıyor Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Akelma, doğum şekli sezaryene doğru kaydıkça çocukta alerjik hastalıkların daha sık görüldüğünü, astımın da bunlardan biri olduğunu bildirdi.
3.05.2021 Sağlık
Çocuklar için büyük risk! IQ seviyesini düşürüyor
Çocuklar için büyük risk! IQ seviyesini düşürüyor Anne ve babaları çok yakından ilgilendiren bir rapor yayınlandı. Hava kirliliğinin çocuklar üzerindeki yan etkilerinin araştırıldığı çalışmada dikkat çeken sonuçlar ortaya çıktı. Sağlık ve Çevre Birliği HEAL, hava kirliliğinden dolayı cıvaya maruz kalan çocuklarda IQ seviyesinin düştüğünü açıkladı. HEAL’in raporuna göre, hava kirliliği çocukların beyinlerine zarar vererek, Türkiye’de yılda toplam 8 bin 850 IQ puanı kaybına yol açıyor.
1.04.2021 Sağlık
Kentte onlarca at ve eşek kafası bulundu! Dehşete düşüren görüntü...
Kentte onlarca at ve eşek kafası bulundu! Dehşete düşüren görüntü... Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde dere yatağında çok sayıda at ve eşek kafası ile kemikler bulundu. Köpekler tarafından kemikler çevreye taşınırken, çevreye ise kötü kokuların yayıldığı belirtildi. Bölgeye yakın mahallede yaşayan Ramazan Dağgülü (31), "Burada onlarca kesilmiş at var. Artık bu kokudan duramayacak hale geldik" dedi.
25.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Astım Hastası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki astım hastası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.