Aspilsan

Aspilsan

Son dakika ASPİLSAN haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ASPİLSAN ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ASPİLSAN haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aspilsan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aspilsan gelişmeleri de dahil olmak üzere 18 aspilsan haberi bulunmuştur. Tüm aspilsan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu elektrikli otomobili 16 yaşındaki gençler kullanabilecek
Bu elektrikli otomobili 16 yaşındaki gençler kullanabilecek Bursa'nın İnegöl ilçesinde altı sanayicinin bir araya gelerek oluşturduğu elektrikli otomobil projesi Amperino'nun yeni tasarımı dikkat çekti. 3 kişilik ilk elektrikli mikro otomobil olarak adlandırılan tasarım Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Canseven tarafından paylaşıldı. Amperino'nun 150 kilometre yol gidip, kullanıcısına park sorunu da yaşatmayacağına dikkat çeken Yakup Canseven; seri üretimine 2025 yılında başlanacak otomobili A2 ehliyeti ile 16 yaşındaki gençlerin kullanabileceğini söyledi. Amperino heyeti Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı ziyaret edip projenin son aşamasını aktardılar. Bakan Varank da her yerli ve milli projede olduğu gibi Amperino'ya destek vereceklerini bildirdi.
28.03.2023 Ekonomi
Milli Muharip Uçak Mart'ta hangardan çıkıyor
Milli Muharip Uçak Mart'ta hangardan çıkıyor Kayseri’de Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen Savunma Sanayi Alt Sistemler Çalıştayı’nda konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TUSAŞ) Sanayi Geliştirme Şefi Emrah Ekri, Milli Muharip Uçak Projesi’nin 18 Mart’ta hangardan çıkarılarak görücüye sunulacağını ve 2030 yılında da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girmesini hedeflediklerini söyledi.
17.01.2023 Ekonomi
Karsan ve Aselsan elektrikli minibüs üretecek
Karsan ve Aselsan elektrikli minibüs üretecek Karsan, ASELSAN’la modern ve çevreci ulaşım için yerli ve milli iş birliğine imza attı.
11.11.2022 Otomobil
Karadeniz gazıyla ilgili flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu: Çalışmaya başladı
Karadeniz gazıyla ilgili flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu: Çalışmaya başladı Karadeniz gazıyla ilgili flaş açıklama geldi. Bakan resmen duyurdu. Çalışmalar başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için ekiplerin büyük bir gayretle sahada çalıştıklarını belirterek, “Yavuz’un göreve başlamasıyla böylece 3 gemimiz de aynı anda Karadeniz’de çalışmaya başladı" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
22.04.2022 Ekonomi
Türkiye'de üretildi! İlk elektrikli ticari aracı hattan indirildi
Türkiye'de üretildi! İlk elektrikli ticari aracı hattan indirildi Türkiye'nin ilk elektrikli ticari aracı E-Transit Kocaeli'de hattan indirildi. Programa katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye otomotiv sektöründeki tecrübesi ve gelişen Ar-Ge ekosistemi ile önümüzdeki dönemde Avrupa’nın elektrikli araç üssü olacaktır. Tüm dünya Türkiye’nin muharebe konseptlerini değiştiren SİHA’larını konuşuyor. Türkiye, otomobil üretiminin yüzde 80’ini başta Almanya, İngiltere ve Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerine ihraç ediyor" dedi. Ford Otosan, Ford'un Avrupa’daki ilk elektrikli ticari aracı Ford E-Transit’i, Kocaeli fabrikalarında hattan indirdi.
7.04.2022 Ekonomi
Türkiye'de bir ilk gerçekleşti! Yerli ve milli üretim için dev firmalarla işbirliği...
Türkiye'de bir ilk gerçekleşti! Yerli ve milli üretim için dev firmalarla işbirliği... İlk yerli lityum batarya olan ASPİLSAN ürünleri Türkiye'nin dev firmalarında kullanılacak. Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'nın kuruluşu olan ASPİLSAN Enerji, telekomünikasyon sektörünün önemli oyuncularından Turkcell ve Türk Telekom ile güçlerini birleştirdi.
28.01.2022 Ekonomi
Özhaseki: Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak
Özhaseki: Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, düzenlenen 2021 yılı değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 2022’nin Kayseri’de daha fazla hizmetin sunulacağı bir yıl olacağını söyleyerek, ““Hızlı tren sözleşmesi haftaya imzalanacak” dedi.
2.01.2022 Siyaset
Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı'ndan Kayseri'ye dev yatırım! Süresi 7 yıl...
Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı'ndan Kayseri'ye dev yatırım! Süresi 7 yıl... Kayseri'ye 722 milyon 501 bin 56 liralık dev yatırım. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı, Kayseri’de lityum-iyon pil üretim tesisi kuracak. Tesisin kurulumuna proje bazlı devlet desteği verilecek. Yeni yatırımla 481 ilave istihdam sağlanacak.
7.08.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı: Yerli lityum testlerden başarıyla geçti
Bakan Dönmez açıkladı: Yerli lityum testlerden başarıyla geçti Sıvı bor atıklarından üretilen yerli lityum, Türkiye’nin en büyük batarya üreticilerinden ASPİLSAN tarafından yapılan testlerden başarıyla geçti.
8.05.2021 Ekonomi
Türkiye'de bir ilk! Lityum üretilecek
Türkiye'de bir ilk! Lityum üretilecek Bakan Fatih Dönmez Türkiye'de artık lityum üretileceğini duyurdu. Üretimin öncelikle pilot bölgede başlayacağını söyleyen Dönmez, yüksek kapasiteli bir tesisin hayata geçirileceğini aktardı.
12.10.2020 Ekonomi
Türkiye'nin ilk lityum iyon pil üretim tesisinin temeli yarın atılacak
Türkiye'nin ilk lityum iyon pil üretim tesisinin temeli yarın atılacak Kayseri'de ASPİLSAN Enerji tarafından kurulacak Türkiye'nin ilk lityum iyon pil üretim tesisinin temeli yarın törenle atılacak.
1.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Teknopark İstanbul'un Rejenerasyon-20 projesine başvurular başladı
Teknopark İstanbul'un Rejenerasyon-20 projesine başvurular başladı Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" projesi için başvurular başladı.
3.07.2020 Bilim ve Teknoloji
3 bakandan ASPİLSAN ziyareti
3 bakandan ASPİLSAN ziyareti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kayseri'de Askeri Pil Sanayi (ASPİLSAN) Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikasını ziyaret etti.
25.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Savunma sanayisine 250 milyon liralık destek
Savunma sanayisine 250 milyon liralık destek Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, savunma sanayisi projelerinde kullanılmak üzere bu yıl Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na 250 milyon lira kaynak aktarımında bulunacak.
8.03.2020 Ekonomi
Milli savunma ve havacılık sanayi SAHA EXPO'da kanatlanacak
Milli savunma ve havacılık sanayi SAHA EXPO'da kanatlanacak Yerli ve milli savunma ve havacılık sanayinin işbirliği ve tanıtım platformu SAHA EXPO 2020, 25-28 Mart tarihleriNDE İstanbul Fuar Merkezi'nde dünyanın 39 ülkesinden profesyonel ziyaretçilerini ağırlayacak.
5.03.2020 Bilim ve Teknoloji
TSK'nin enerji kaynağına yerli teknoloji desteği
TSK'nin enerji kaynağına yerli teknoloji desteği Türk Silahlı Kuvvetleri için uzun ömürlü bataryaları üreten ASPİLSAN Enerji, yurt dışından 60 bin dolara ithal edilen punta makinesini yerli imkanlarla 8 ayda yaklaşık 35 bin dolara üretmeyi başardı.
8.10.2019 Bilim ve Teknoloji
El ele verdiler! Türkiye atağı
El ele verdiler! Türkiye atağı Milli Savunma atağı bir önceki yıla göre yüzde 24 artarak 7.8 milyar lira getirdi. Yurt dışı satışları bu rakama dahil değil
3.05.2017 Ekonomi
Savunma'ya 3 yeni şirket
Savunma'ya 3 yeni şirket Tasarım, yazılım, üretim ve lojistik alanlarında 15 şirketle hizmet veren Savunma Sanayi Müsteşarlığı 3 yeni şirket kuruyor. Savunma sanayi ve havacılık için gerekli teknolojileri desteklemek amacıyla Savunma Sanayileri Teknolojileri A.Ş.’yi kuran müsteşarlık; Türk Nano ve Türk Test adında iki şirket daha kurma kararı aldı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aspilsan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aspilsan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.