Aslan Balığı

Aslan Balığı

Son dakika aslan balığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aslan balığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aslan balığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aslan Balığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aslan balığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 60 aslan balığı haberi bulunmuştur. Tüm aslan balığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor Antalya'da son yıllarda balık popülasyonunun azalması ve balıkçıların çözüm beklentisi, yapay resif yapılmasını gündeme getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapay resif alanında uzman isimlerinden biri olan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Altan, yapay resiflerde 'istilacı tür' endişesi gündeme gelmesinden sonra açıklamalarda bulundu.
25.04.2024 Gündem
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ettiklerini vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
3.04.2024 Gündem
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Balıkçıların korkulu rüyası Türk mutfağına yeni bir lezzet olarak ekleniyor
Balıkçıların korkulu rüyası Türk mutfağına yeni bir lezzet olarak ekleniyor Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, besin değeri oldukça yüksek olan balık için balıkçıları teşvik edecek bir çalışma içine girdi. Söz konusu çalışmayla aslan balığının popülasyonunun azaltılması hedeflenirken, denizden tezgaha, tezgahtan da sofralara nasıl geleceği uygulamalı olarak gösterildi.
9.07.2023 Gündem
Marmara Denizi'nde yabancı tür tehlikesi
Marmara Denizi'nde yabancı tür tehlikesi İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkanı Prof. Dr. Bayram Öztürk, Marmara Denizi'nde balıkçılığı ve ekosistemi tehdit eden yabancı türlerin her geçen gün arttığını belirterek, "Hayvan çeşitliliğinin yüzde 10'undan fazlasını artık yabancı türler oluşturuyor. Marmara Denizi'nde 100'ü aşkın, Karadeniz'de ise 60 kadar yabancı tür var. Marmara Denizi'ne gözümüz gibi bakmamız lazım çünkü yabancı türler artıyor. Bunların bir kısmı zehirli, bir kısmı ise yakıcı nitelikte. Sadece yabancı türler değil istilacı türler de var, bu istilacı türlerin kontrol edilmesi lazım. Ekosistem, biyoçeşitlilik, sağlık ve balıkçılık için tehdit içeriyor. Marmara Denizi'nde izlemeyle birlikte erken uyarı sistemi yapılması lazım. Belli bölgelerde balıkçılık, turizm, insan etkinliği yasaklanmalı" dedi.
27.01.2023 Gündem
Vampirin yüzü DNA teknolojisiyle ortaya çıkarıldı! İşte ölüm sebebi
Vampirin yüzü DNA teknolojisiyle ortaya çıkarıldı! İşte ölüm sebebi 1990 yılında bulunan kemikler üzerinde yapılan incelemede, ortaya çıkan bulgularda şaşırtan sonuçlar ortaya çıktı. 19'uncu yüzyılın başlarında yaşadığı düşünülen vampirin, yeni geliştirilen bir DNA teknolojisiyle yüzü belirlendi. İsmi dahi tespit edilen vampirin ölüm sebebi ise şaşırttı.
4.11.2022 Dünya
Biyolojik çeşitliğe zarar veren aslan balığı ile mücadelede av yarışması
Biyolojik çeşitliğe zarar veren aslan balığı ile mücadelede av yarışması Hatay'da, biyolojik çeşitlilik üzerinde olumsuz etkiye sahip olan aslan balığını avlama yarışması gerçekleştirildi. Aslan balığının avlanmasını teşvik ederek, popülasyonunun azaltılmasını ve kontrol altına alınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Akif Günkut, "Dünya ekonomisini çok ciddi düzeyde etkiliyor, sağlığı etkiliyor, biyolojiyi çeşitliliği ve habitatı bozuyor" dedi.
4.11.2022 Yaşam
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda"
Marmara Denizi için tehlike çanları çalıyor: "İstilacı türler kapıda" Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde görülmeye başlanan istilacı türler Marmara Denizi’nde endişeye neden oldu. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, önlemlerin alınmaması durumunda Marmara Denizi’ni büyük bir tehlikenin beklediğini söyleyerek, “Ekosisteme yabancı türler girerse Marmara Denizi’ndeki tüm biyoçeşitliliği kaybedebiliriz” dedi.
22.10.2022 Yaşam
Keşif dalışında ilk defa görüldü: Zehirli dikenli çizgili kedi balığı Akdeniz'e yerleşti
Keşif dalışında ilk defa görüldü: Zehirli dikenli çizgili kedi balığı Akdeniz'e yerleşti Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin'de alanında uzman akademisyenlerin keşif dalışında bu kez bölge de ilk defa istilacı türlerden zehirli dikenleri bulunan çizgili kedi balığı (Plotosus lineatus) görüntülenirken kıyıya kadar yerleştiği belirlendi. Çizgili kedi balığı türünün dikenlerinde zehir bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Ayas, "Hem sırt yüzgeci, hem göğüs yüzgeçlerinde çok sayıda ışın bulunuyor, kemiksi ışın. Ve bunların içerisinde de zehirler var. Turizmin yaygın olduğu bu bölgede insan temelli ciddi yaralanmalara sebep olabilir." dedi.
10.10.2022 Yaşam
Yakalamak için kıyasıya yarıştılar, çok zehirli! Timsah derisi gibi...
Yakalamak için kıyasıya yarıştılar, çok zehirli! Timsah derisi gibi... Antalya'da sabah saatlerinde başlayan balon balığı avlama yarışması sona erdi. Yarışmaya online başvuran 86 kişiden 60'ı en ağır balon balığını avlamak için oltalarını denize attı. Dereceye girenlerin belirlenmesi için Olbia Meydanı'na kurulan standa ise 3 yarışmacı tuttuğu balıklarla başvurdu. Balıklar arasında en zehirli balon balığı türü olan benekli, cüce, altın balon balığı yer aldı.
26.12.2021 Gündem
Kilosu 150 lirayı buluyor! Zehirli ama yok satıyor
Kilosu 150 lirayı buluyor! Zehirli ama yok satıyor Akdeniz ve Ege'de balık popülasyonuna zarar veren aslan balığının zehirli dikenleri kesildikten sonra yapılan çorbası, tavası ve ızgarası büyük ilgi görüyor. Kilosu 150 liraya satılan balık, tezgaha çıktıktan 1 gün sonra tükeniyor.
19.12.2021 Ekonomi
Denizlerde yeni tehlike! Elektrik çarpması gibi...
Denizlerde yeni tehlike! Elektrik çarpması gibi... Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya Yat Limanı açıklarında yoğunlukla görülen Kızıldeniz kökenli denizanalarına karşı uyardı. Denize girenlerde elektrik çarpmasına benzer yakınmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Gökoğlu, “Çok yakıcı uzantıları var. Sopayla aldığım halde vücudumuzun çıplak noktalarında hemen etkisini gösterdi. Balıklara zararı yok" dedi.
10.10.2021 Gündem
Denize girenlere elektrik gibi çarpan 'denizanası' uyarısı
Denize girenlere elektrik gibi çarpan 'denizanası' uyarısı Akdeniz Üniversitesi'nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Antalya Yat Limanı açıklarında yoğunlukla görülen Kızıldeniz kökenli denizanalarına karşı uyardı. Denize girenlerde elektrik çarpmasına benzer yakınmalar olduğunu belirten
10.10.2021 Yaşam
Dokununca acı, kusma ve baş ağrısına yol açıyor! Akdeniz'de alarm, çoğaldı...
Dokununca acı, kusma ve baş ağrısına yol açıyor! Akdeniz'de alarm, çoğaldı... Antalya kıyılarında ilk kez 11 yıl önce görülen ve hızla üreyip çoğalan Pasifik kökenli aslan balığının falezler bölgesindeki yaşam alanında yapılan incelemelerde diğer tür balıklara rastlanmamasının, bölge habitatının alarm verdiği anlamına geldiği belirtildi. Bölgede 25 yıla yakındır dalış yaptığını söyleyen İsa Alemdar, "Yaşadığı bölgede üreyen diğer balıkların yumurtalarını ve yavrularını yediği için bölge habitatına zarar veriyor, diğer türleri ciddi tehlikeye sokuyor" dedi.
15.04.2021 Yaşam
Akdeniz'de alarm! Büyük tehlike, kıyıya kadar geldiler zehirli...
Akdeniz'de alarm! Büyük tehlike, kıyıya kadar geldiler zehirli... İlk defa 2017 yılında Kızıldeniz'i aşıp Antalya kıyılarına gelen Pasifik kökenli aslan balıklarının popülasyonu her geçen gün artıyor. Dünyaca ünlü falezlere dalış yapan Erkun Tanyar, sürü halinde gezen, boyları 25 ila 30 santimetre arasında değişen aslan balıklarını görüntüledi. Zehri insanlarda aşırı acı, kusma, ateş, baş ağrısı ve ishal gibi sağlık problemlerine neden olabiliyor.
24.03.2021 Gündem
Akdeniz'de alarm! Büyük tehlike, dokunması yetti 30 saniye sonra...
Akdeniz'de alarm! Büyük tehlike, dokunması yetti 30 saniye sonra... Antalya'da oltasına zehirli trakonya balığı takılan amatör balıkçı Ali Bilgiç, balığın sırtındaki zehirli iğnenin eline teması sonrası kolunda uyuşma başlayınca sosyal medyadan canlı yayın yaparak, arkadaşlarından yardım istedi. Tedavi sonrasında da kolundaki his kaybının devam ettiğini söyleyen Bilgiç, 30 saniye sonra elimde yanma başladı. Yanma hissi koluma, göğsüme, boynuma ve sırtıma yayıldı" dedi. Prof. Dr. Gökoğlu, Trakonya balığının zehrinin aslan balığının zehrine eş değer olduğunu ve Varsam türünün, Akdeniz'in en tehlikeli türlerinden biri olduğunu belirtti.
19.03.2021 Yaşam
Akdeniz'de alarm! Büyük tehlike
Akdeniz'de alarm! Büyük tehlike Süveyş Kanalı'nın açılmasının ardından gemilerin Akdeniz’de su boşaltması nedeniyle denizlerimize giren yabancı türlerin sayısı 600’e yaklaştı. Özellikle zehirli aslan balıkları ile balon balıkları Akdeniz için çok büyük tehlike. Balon ve aslan balığı türleri, deniz ekosistemlerinde milyonlarca yıl hayatta kalmayı başarabilmiş yaklaşık 36 bin balıktüründen sadece ikisi. Balıklar dışındaki diğer canlıları da hesaba kattığımızda bu kadar çok türün olduğu bir yerde hayatta kalabilme savaşı veren bazı türlerin kendini koruma yetenekleri olması da kaçınılmaz hale geliyor.
22.02.2021 Gündem
Siyanür kadar güçlü zehri var! Tehlike saçıyor...
Siyanür kadar güçlü zehri var! Tehlike saçıyor... Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, balon balığının güçlü bir zehri olduğunu belirterek, “Balon balıklarının toksini protein yapısında değildir. Herhangi bir ısı işleminde zehir ölmüyor. Bu yüzden hemen etkisini gösteriyor. Balon balığının gerçekten çok güçlü bir zehri var. Hatta literatürlerde siyanür etkisinin de olduğu belirtiliyor" dedi.
6.01.2021 Gündem
Zehri cinsel problemlere çözüm olacak!
Zehri cinsel problemlere çözüm olacak! Mersin Üniversitesi (MEÜ) İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Ayaz (31), Akdeniz'de istilacı tür olarak bilinen aslan balığı zehrinin kalp, iskelet ya da düz kasların kasılmasını sağlayacak bir ilaç adayı olduğu bulgusuna eriştiklerini belirterek, "Bu zehrin doğru formülasyonla iktidarsızlık ile mücadele eden hastalarda da kullanım potansiyelini öngörmekteyiz" dedi.
24.11.2020 Yaşam
İstilacı 2 tür de Akdeniz balıkları arasına girdi
İstilacı 2 tür de Akdeniz balıkları arasına girdi Antalya'da faaliyet gösteren ve Türkiye'de yaşayan balık türlerinin yer aldığı Deniz Biyolojisi Müzesi'nde, iklim değişikliği nedeniyle farklı denizlerden gelip Akdeniz'de yaşamaya başlayan, 'istilacı' olarak bilinen aslan ve balon balığı türleri de sergilenmeye başladı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, bu iki türün artık Akdeniz'in balıkları arasında olduğunu söyledi.
18.08.2020 Yaşam
Zehirli deniz kestaneleri, Doğu Akdeniz turizmini tehdit ediyor
Zehirli deniz kestaneleri, Doğu Akdeniz turizmini tehdit ediyor Süveyş Kanalı'nın açılmasıyla tropikal denizlerden geçerek, Akdeniz'e ulaşan zehirli deniz kestaneleri, Doğu Akdeniz turizmi için tehdit oluşturuyor. Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Ayas, "Doğu Akdeniz'in tamamına yayıldı. Akdeniz'in ekosistemi için ciddi bir tehdit. Akdeniz zaten değişiyor, tropikleşiyor. Sadece dikenli deniz kestaneleri gelmiyor, bunlarla birlikte ortak yaşayan türler de geliyor. Turizm için ciddi bir tehdit" dedi.
17.08.2020 Yaşam
Prof. Dr. Gökoğlu: Balon balığı parmak koparabilir
Prof. Dr. Gökoğlu: Balon balığı parmak koparabilir Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, dalış yaptığı Konyaaltı Sahili'nde deniz dibindeki balon ve aslan balıklarını görüntüledi. Küçük balon balıklarına parmağını uzatarak, ısırmasını da inceleyen Gökoğlu, balığın şişme anını anbean görüntüledi. Balıkçıları uyaran Prof. Dr. Gökoğlu, "Parmağınızı eğer büyük balon balığının ağzına götürürseniz koparabilir. Oltacıların, balıkçıların buna çok dikkat etmesi lazım" dedi.
26.06.2020 Yaşam
Kuşadası'nda görüldü! Dünyanın en zehirli balığı...
Kuşadası'nda görüldü! Dünyanın en zehirli balığı... Kuşadası’nda dünyanın en zehirli balığı olarak bilinen Hint okyanusu kökenli 'Aslan Balığı' (Pterois Miles) görüldü.
22.05.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Aslan Balığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aslan balığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.