Askeri Mühimmat

Askeri Mühimmat

Son dakika askeri mühimmat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri mühimmat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri mühimmat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Mühimmat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri mühimmat gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.696 askeri mühimmat haberi bulunmuştur. Tüm askeri mühimmat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rus ordusunun çekildiği Ukrayna bölgelerinde patlayıcı mühimmat temizliği
Rus ordusunun çekildiği Ukrayna bölgelerinde patlayıcı mühimmat temizliği Ukrayna Acil Durumlar (DSNS) yetkilileri, Rus ordusunun çekildiği yerlerde askeri mühimmat temizliğine girişti. Yetkililer yaptıkları açıklamada acil durum ekiplerinin yoğunlukla Mykolaiv, Donetsk, Kiev, Harkiv ve Sumy bölgelerinde çalıştığını ve işgalin başından itibaren toplamda 26 bin 526 patlayıcı cihaz, 1.366 adet havacılık mühimmatı dahil 417 kilo patlayıcının etkisiz hale getirildiğini belirtti.
6.04.2022 Dünya
Rus ordusunun uydu görüntüleri Ortaya çıktı! İşte Rusya'nın yeni Kiev planı...
Rus ordusunun uydu görüntüleri Ortaya çıktı! İşte Rusya'nın yeni Kiev planı... Rusya'nın Ukrayna işgalinde 27 gün geride kalırken Ukrayna'nın pek çok kentinde yaşanan şiddetli çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rus ordusunun hala düşüremediği Kiev'in çevresinden gelen uydu görüntüleri ise kısa sürede gündemin bir numaralı maddesi oldu. Görüntüleri inceleyen askeri uzmanlar Rus ordusunun yeni planını açıkladı.
22.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya
İngiltere, Ukrayna'ya multi-milyon dolarlık destek paketini açıkladı
İngiltere, Ukrayna'ya multi-milyon dolarlık destek paketini açıkladı İngiltere hükümeti bugün Ukrayna'ya verilecek multi-milyon dolarlık ekonomik destek paketini açıkladı. Dışişleri Bakanı Liz Truss, İngiltere'nin Ukrayna'yı desteklemek ve krizin ekonomik etkilerini azaltmak için 500 milyon dolara kadar krediyi garanti etmeye hazır olduklarını belirtti.
23.02.2022 Dünya
Osmanlı tarihi, derinliklerden gün yüzüne çıkarılıyor
Osmanlı tarihi, derinliklerden gün yüzüne çıkarılıyor Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nün bilimsel danışmanlığında ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi başkanlığında, Muğla'nın Datça ilçesinde yürütülen arkeolojik su altı kazısında bulunan Osmanlı savaş gemisine ait eserler gün yüzüne çıkarılıyor.
11.09.2021 Kültür Sanat
Barış Pınarı Harekatı'nda kritik sayı! 707 terörist...
Barış Pınarı Harekatı'nda kritik sayı! 707 terörist... Türkiye'nin Tel Abyad ve Resulayn kentlerinde son bir yıl içerisinde MİT, Suriye Milli Ordusu ve yerel güvenlik güçlerince yapılan operasyonlarda 707 teröristin yakalandığı ve 1 tondan fazla patlayıcı ele geçtiği belirtildi.
9.03.2021 Gündem
"Savunma Sanayii Kahramanları" animasyon film serisinin ikincisi yayımlandı
"Savunma Sanayii Kahramanları" animasyon film serisinin ikincisi yayımlandı SSB, Türk savunma sanayisine katkıda bulunan ve tarihe geçen işlere imza atan isimleri yeni nesillere anlatmak için hazırladığı "Savunma Sanayii Kahramanları" animasyon film serisinin ikincisi "Şakir Zümre" yayımlandı.
20.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Rusya’da askeri mühimmat deposunda patlama
Rusya’da askeri mühimmat deposunda patlama Rusya’da orduya ait mühimmatların bulunduğu depoda çıkan yangının ardından patlama meydana geldi. Yangına müdahale sürerken, 10 kasabada yaşayan halkın tahliye edildiği belirtildi.
7.10.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı Libya Ordusu, Rus Ulyişin kargo uçaklarıyla ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerine yeni sevkıyatlar yapıldığını duyurdu.
2.08.2020 Dünya
Vatiyye yenilgisi BAE'nin Libya hesaplarını bozdu
Vatiyye yenilgisi BAE'nin Libya hesaplarını bozdu Stratejik Vatiyye askeri üssünün Libya'nın meşru hükümetine bağlı güçler tarafından ele geçirilmesi, savaşın dinamiklerini kökten değiştirebilecek bir dönüm noktasına işaret ediyor. BAE’nin Libya savaşını, kesin bir zaferle noktalamak istediği oldukça açıktı ancak bugün gelinen noktada bu seçenek olasılıklar arasında görünmüyor.
20.05.2020 Dünya
Libya'da kritik gelişme! Vatiyye Askeri Üssü ele geçirildi...
Libya'da kritik gelişme! Vatiyye Askeri Üssü ele geçirildi... Son dakika haberine göre, Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Vatiyye Askeri Üssü'nde kontrolü sağladıklarını duyurdu.
18.05.2020 Dünya
BAE'den Hafter'e 2 kargo uçak askeri mühimmat desteği
BAE'den Hafter'e 2 kargo uçak askeri mühimmat desteği BAE, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e askeri mühimmat taşıyan 2 kargo uçağı gönderdi.
3.05.2020 Dünya
Libya’da savaşın seyri değişiyor
Libya’da savaşın seyri değişiyor Türkiye ile Libya arasında imzalanan güvenlik mutabakat muhtırası sonrasında UMH’nin askeri kapasitesini artırması, başkent Trablus’u ele geçirmeyi başaramayan Hafter’e bağlı LUO’nun hedefini daha da imkânsız hale getirmiş bulunuyor. UMH güçleri Sirte’nin batısında stratejik hedeflere yönelik düzenlediği hava saldırısında Hafter'e bağlı güçlerin üst kademesinden önemli isimler öldürüldü. Ele geçirilen askeri mühimmatlar, Libya savaşındaki İsrail bağlantısını da “hava üstünlüğü” mücadelesinde gündeme getirdi
16.04.2020 Dünya
Teröristler paniğe kapıldı!
Teröristler paniğe kapıldı! ABD'nin terörle mücadele bahanesiyle desteklediği terör örgütü YPG/PKK, Türkiye ve Özgür Suriye Ordusu'nun Fırat'ın doğusunda olası askeri operasyonuna karşı harekete geçti. Teröristler, zorla silah altına aldığı bir grup Arap kökenli savaşçıyı sınır hattına yerleştirdi. ABD'ye ait savaş uçakları gece geç saatlerde Suriye-Türkiye sınır hattında uçuş yaptı, terör örgütü YPG/PKK Tel Abyad ve Ras'ül Ayn'a takviye gönderdi.
6.10.2019 Gündem
KKTC'de askeri mühimmat deposunda peş peşe patlamalar!
KKTC'de askeri mühimmat deposunda peş peşe patlamalar! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Girne'nin doğusunda bulunan askeri bölge içerisindeki cephanelikte çıkan yangın ve sonrasındaki patlamalar nedeniyle bölgenin izole edilerek soğutmaya bırakıldığını, şu anda herhangi bir riskli durumun söz konusu olmadığını söyledi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada patlamanın nedenini belirlemek üzere derhal çalışmalara başlandığı duyuruldu.
12.09.2019 Gündem
Komşuda alaram! Tanksavar füzeler, mayın, el bombası ve mühimmat...
Komşuda alaram! Tanksavar füzeler, mayın, el bombası ve mühimmat... Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, İleryoz (Leros) Adası'ndaki kaybolan bazı askeri silah ve mühimmata ilişkin, "İlk adımları attık, bu meseleyi çözeceğiz." dedi.
11.09.2019 Dünya
İzmir'de vatandaşlar buldu! ABD donanmasına ait çıktı
İzmir'de vatandaşlar buldu! ABD donanmasına ait çıktı İzmir’in Karaburun ilçesinde bir vatandaşın arazide bulduğu ve roketatar sanarak jandarma ekiplerine ihbarda bulunduğu boru biçimindeki cismin, Amerikan Donanmasına ait olduğu ve gece aydınlatma ile yer belirlemede kullanılan askeri gereç olduğu anlaşıldı.
31.08.2019 Gündem
Reyhanlı'da askeri mühimmat deposunda patlama
Reyhanlı'da askeri mühimmat deposunda patlama Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaların ardından itfaiye ekiplerince soğutma çalışması başlatıldı.
9.08.2019 Gündem
Danimarka BAE’ye silah satışını dondurdu
Danimarka BAE’ye silah satışını dondurdu Danimarka, Yemen’de yaşanan insani krizdeki rolü nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) silah satışını dondurdu.
17.01.2019 Dünya
Sınırda hareketlilik...  30 araç sevk edildi
Sınırda hareketlilik... 30 araç sevk edildi Hatay’ın Kırıkhan ilçesinden Şanlıurfa-Suriye sınırına askeri mühimmat ve askeri tanktan oluşan yaklaşık 30 araç sevk edildi.
25.12.2018 Gündem
ABD Erbil'deki Harir Askeri Hava Üssü'nü genişletiyor
ABD Erbil'deki Harir Askeri Hava Üssü'nü genişletiyor ABD, Irak'ın Erbil vilayetinde 2015'ten bu yana aktif şekilde kullandığı "Harir Askeri Hava Üssü"nü genişletiyor.
5.12.2018 Dünya
Rusya Devlet Başkanı Putin hedefi vurdu
Rusya Devlet Başkanı Putin hedefi vurdu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, keskin nişancı tüfeği ile 600 metreden 5 el atış yaparak hedefi vurdu.
19.09.2018 Dünya
Araziye saplanmış roket bulundu
Araziye saplanmış roket bulundu Hatay'ın Yayladağı ilçesinde toprağa saplanmış halde roket bulundu.
27.04.2018 Gündem
Mühimmat taşıyan TIR'da önce yangın sonra patlama
Mühimmat taşıyan TIR'da önce yangın sonra patlama Hakkari-Van Karayolu'nun 20'nci kilometresinde askeri eskort eşliğinde mühimmat taşıyan TIR'da, fren balatalarının alev almasıyla yangın çıktı. Çıkan yangında TIR'ın dorsesinde bulunan askeri mühimmat büyük bir gürültü ile patladı, araç kullanılamaz hale geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
25.04.2018 Gündem
Komşu ülkeden YPG'ye füze desteği!
Komşu ülkeden YPG'ye füze desteği! Türkiye'nin Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na karşı ABD'nin silah ve askeri mühimmat desteği artarak devam etmişti. Terör örgütünün paylaştığı son fotoğrafla birlikte örgütün hangi ülkelerin silahlarını kullandığı bir kez daha ortaya çıkmış oldu.
8.02.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Mühimmat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri mühimmat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.