Askeri Alan

Askeri Alan

Son dakika askeri alan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri alan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri alan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Alan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri alan gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.508 askeri alan haberi bulunmuştur. Tüm askeri alan haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT'ten Irak'ta nokta operasyonu! Sözde Kerkük sorumlusu etkisiz hale getirildi
MİT'ten Irak'ta nokta operasyonu! Sözde Kerkük sorumlusu etkisiz hale getirildi MİT, PKK/KCK’nın sözde Kerkük eyalet sorumlusu 'Çiya Amed' kod adlı Remzi Avcı'yı, Irak/Süleymaniye’de gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.
14.11.2023 Gündem
CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin yakınına roket atıldı
CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin yakınına roket atıldı İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 785’e yükselirken, saldırılarda 600 çocuğun enkaz altında kaldığı açıklandı. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, İsrail'de Gazze sınırında son durumu aktarırken gazetecilerin bulunduğu yakın bir noktaya roket atıldı. Fulya Öztürk o anları anlatırken, 'Bölgede tansiyon çok yükseldi. Havan veya roket atıldığını düşünüyoruz. Çok şiddetli bir patlama oldu. Biz hemen daha korunaklı menzile eğildik.' dedi.
19.10.2023 Gündem
Bakan Kurum açıkladı! İstanbul’da kentsel dönüşüm hamlesi
Bakan Kurum açıkladı! İstanbul’da kentsel dönüşüm hamlesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıklamalarda bulundu. "Gönlümüz, kulağımız, kalbimiz deprem bölgesinde" diyen Bakan Kurum, bölgedeki çalışmaları aktardı. Kurum, "Bayramda sayın Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla ilk başlattığımız konutlarımız teslim edilecek. Köylerde konutlarımızı bitireceğiz. Bunlar tek katlı konutlar. Bir köyün tamamı bitecek, bayrama yetişecek" ifadelerini kullandı.
10.04.2023 Gündem
İstanbul için 80 binlik konut alanı!  MSB de onayladı
İstanbul için 80 binlik konut alanı! MSB de onayladı İstanbul’da 1.5 milyon konutluk büyük dönüşüm için planlamalar yapılırken, Avrupa Yakası’ndaki rezerv alanlarından biri Esenler’de olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiği bilgiye göre 2019’da imar değişikliği yapılarak rezerv alanı ilan edilen Esenler’deki araziye 70-80 bin konut inşa edilecek. Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili detay ise dikkat çekti.
11.03.2023 Ekonomi
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Zeki Gürbüz etkisiz hale getirildi
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! Zeki Gürbüz etkisiz hale getirildi MİT, Bursa'da cezaevi servis aracına yönelik saldırının azmettiricisi, MLKP'nin sözde yöneticilerinden Zeki Gürbüz'ü Suriye'nin Haseke bölgesinde etkisiz hale getirdi.
6.01.2023 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar Azerbaycan’da: Haklı davalarında hep yanlarında olduk
Milli Savunma Bakanı Akar Azerbaycan’da: Haklı davalarında hep yanlarında olduk Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Akar ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.
5.12.2022 Siyaset
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin açılış tarihi belli oldu
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin açılış tarihi belli oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi için ilk fidan dikim töreni öncesi açıklama yaptı. Bakan Murat Kurum, hem projeye ilişkin detayları paylaştı hem de açılış tarihini açıkladı.
27.05.2022 Siyaset
FETÖ'cü sivil imamların yalanı ortaya çıktı!
FETÖ'cü sivil imamların yalanı ortaya çıktı! Ankara'da FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yönetildiği Akıncı Üssü davasında verilen hükmün gerekçesinde, darbe girişimini yöneten sivil imamlar Adil Öksüz, Kemal Batmaz ve Harun Biniş'in 'arsa bakmaya gittik' yalanı deşifre edildi. Gerekçede, sivil imamların arsa baktıklarını söyledikleri arazinin, imara kapalı askeri alan olduğu yer aldı. Kararda bu savunma için, "Sanıkların savunmalarının tümüyle gerçek dışı, yalan ve gülünç olduğu açıktır" ifadeleri yer aldı.
24.07.2021 Yaşam
Libya ve ABD arasında kritik görüşme
Libya ve ABD arasında kritik görüşme Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland ve ABD Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM) Orgeneral Stephen Townsend ile ülkenin batısındaki Zuvara kentinde bir araya geldi.
22.06.2020 Dünya
Libya'da kritik gelişme! Vatiyye Askeri Üssü ele geçirildi...
Libya'da kritik gelişme! Vatiyye Askeri Üssü ele geçirildi... Son dakika haberine göre, Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Vatiyye Askeri Üssü'nde kontrolü sağladıklarını duyurdu.
18.05.2020 Dünya
Libya ordusuna ait SİHA, Hafter milislerine sevk edilen HSS'yi imha  etti
Libya ordusuna ait SİHA, Hafter milislerine sevk edilen HSS'yi imha etti Libya Ordusuna ait silahlı insansız hava aracınının (SİHA), ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislere sevk edilen hava savunma sistemini (HSS) imha ettiği bildirildi.
16.05.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Hafter milislerine hava saldırısı
Libya'da sıcak gelişme! Hafter milislerine hava saldırısı Libya ordusu hava unsurları, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Vatiyye Askeri Hava Üssü'nde bulunan mühimmat ve silah yüklü araçları vurdu.
12.05.2020 Dünya
Libya hükümeti: Operasyonlarımızda sivil noktaları hedef almıyoruz
Libya hükümeti: Operasyonlarımızda sivil noktaları hedef almıyoruz Libya hükümeti, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'e bağlı milislere yönelik operasyonların sürdüğünü, harekât sırasında sivil noktaların hedef alınmadığını açıkladı.
8.05.2020 Dünya
FETÖ itirafçıları anlattı! Kravatlarına gizli kamera takıp...
FETÖ itirafçıları anlattı! Kravatlarına gizli kamera takıp... Kuruluşundan bu yana kendisinden olmayana yaşam hakkı tanımayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) karanlık yüzünü, uzun yıllar örgütün kritik birimlerinde görev almış itirafçılar anlatıyor.
9.03.2020 Gündem
Yerli otomobille ilgili flaş gelişme! Kabul edildi
Yerli otomobille ilgili flaş gelişme! Kabul edildi Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubunun (TOGG) Gemlik'te Elektrikli Otomobil Üretim Tesisi Projesi ile ilgili askeri alan olan söz konusu yerin plan değişikliği Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.
2.03.2020 Ekonomi
İstanbul'daki orman yangınları ile ilgili yeni gelişme!
İstanbul'daki orman yangınları ile ilgili yeni gelişme! Küçükçekmece'deki ağaçlık alan ve Ümraniye'deki ormanda çıkan yangınlara ilişkin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.
11.10.2019 Gündem
İşte FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasının iletişim modeli
İşte FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasının iletişim modeli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyelerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde hücre tipi yapılanmaya gittiği ve "sivil abiler/imamlar"ın sorumluluğunda "üst düzey komutanlar", "alt rütbede subaylar" ve "astsubay" şeklinde gruplandırıldığı tespit edildi.
20.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 10 milyon 700 bin metrekarelik o alanı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 10 milyon 700 bin metrekarelik o alanı... Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda halka hitap etti. Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan,"10 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın yarısını gül bahçeleriyle, ıhlamurlarıyla, çınarlarıyla bir millet bahçesi haline dönüştüreceğiz. Kalan kısmına da Antep'in tarihi, kültürü ve mimarisine uygun bir medeniyet şehri kuracağız" dedi.
15.03.2019 Siyaset
Sancaktepe'de helikopter düştü: 4 şehit!
Sancaktepe'de helikopter düştü: 4 şehit! İstanbul Sancaktepe'de askeri bir helikopter Sarıgazi Mahallesi'nde sokak arasına düştü. 4 asker şehit oldu bir asker ise yaralandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sancaktepe'de 4 askerin şehit olduğu helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. Milli Savunma Bakanı Akar yaptığı açıklamada, "2 subay, 2 astsubayımız şehit oldu. Yaralı askerimiz tedavi altında" dedi. Şehitlerin kimlikleri de belli oldu.
26.11.2018 Gündem
Jandarma arsası 472 milyona Astaş’ın
Jandarma arsası 472 milyona Astaş’ın Emlak Konut’un açık artırma ile satışa çıkardığı 5 arsadan, Beşiktaş Balmumcu’daki Jandarma Dikimevi arsası satıldı. Değerli arsanın sahibi, 472 milyon liralık tek teklifin sahibi Astaş oldu.
15.10.2018 Ekonomi
Jandarma arsasına 360 milyon lira
Jandarma arsasına 360 milyon lira Emlak Konut, İstanbul Balmumcu’da Jandarma Dikimevi’nin bulunduğu 30 dönüm arsayı 360 milyon liraya TOKİ’den aldı. Önceki gün yeni imar planı askıya çıkan askeri alana en fazla 5 katlı konutlar yapılabilecek
6.09.2018 Ekonomi
Katar ile Kuveyt arasında askeri alanında iş birliği
Katar ile Kuveyt arasında askeri alanında iş birliği Katar Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Hamad Mubarek ve Kuveyt Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Adil Ali el-Hafız, askeri ve savunma alanında iş birliğinin güçlendirilmesini ele aldı.
28.08.2018 Dünya
Türkiye bunu da yaptı! 'DİHA olabilir...'
Türkiye bunu da yaptı! 'DİHA olabilir...' Türk girişimci Mehmet Salih Arıkök, yerli imkanlarla otonom ve uzaktan kumandalı ‘insansız deniz aracı’ geliştirdi. ‘Kaşif’ adı verilen araç, üzerine takılacak sensörlerin amacına göre arama kurtarma çalışmalarında, deprem veya maden yatağı araştırmalarında kullanılabileceği gibi askeri amaçlı da görev yapabilecek kabiliyette tasarlandı. Arıkök “Kaşif, akademik anlamdaki çalışmaların yanında aynı zamanda silahlı insansız deniz aracına dönüşebilir” dedi.
16.07.2018 Bilim ve Teknoloji
Son dakika... Ve uzlaşı sağlandı!
Son dakika... Ve uzlaşı sağlandı! Güney Kore ve Kuzey Kore liderleri, Kore yarımadasının nükleer silahtan arındırılması konusunda anlaştı.
27.04.2018 Dünya
Ve ABD Münbiç'i boşaltıyor
Ve ABD Münbiç'i boşaltıyor Sayıları 2 bine ulaşan ABD askerlerinden bir kısmı zırhlı araçlarla Münbiç’i terk ederek Deyre’z-Zor’a geçti.
30.03.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Alan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri alan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.