Aşırı Terleme

Aşırı Terleme

Son dakika aşırı terleme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşırı terleme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşırı terleme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşırı Terleme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşırı terleme gelişmeleri de dahil olmak üzere 507 aşırı terleme haberi bulunmuştur. Tüm aşırı terleme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir Dermatoloji Uzmanı Doktor Gülden Kökümer, botoks hakkında uyarılarda bulundu. Estetik olmak üzere birçok tıbbi alanda kullanıldığını vurgulayan Kökümer, “Doğru ellerde yapılmayan tıbbi uygulamaların geri dönüşü zor olan sonuçları olabilir” dedi.
20.03.2024 Yaşam
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Koltuk altı kararması birçok farklı nedene bağlı olarak görülebilir. Bunun için altta yatan nedeni bulmak kararmanın önlenmesi bakımından önemlidir.
4.01.2024 Sağlık
İsilik Nasıl Geçer? İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
İsilik Nasıl Geçer? İsilik Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İsilik, ciltte meydana gelen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Bebeklerin ciltleri hassas olduğu için genel olarak bebeklerde görülen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilmektedir. Sıcak ve nemli havalarda ter bezlerinin tıkanması sonucunda gelişen bir cilt rahatsızlığı olarak ifade edilebilir. Sıcak ve güneşli günlerde sıklıkla rastlanılan bir cilt rahatsızlığı olarak bilindiğini söylemekte mümkün olmaktadır. 
3.01.2024 Sağlık
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür'
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür' Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, aşırı terleme, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren sıcak çarpması vakalarının özellikle tek yaşayan ya da bakıma muhtaç kişilerde fark edilmediği takdirde komaya kadar götüren tablolar oluşturduğunu kaydetti.
3.09.2023 Sağlık
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Anksiyete, kaygı bozukluğu olarak tıp literatürüne geçmiş psikolojik ir rahatsızlıktır. Anksiyete atakları, günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen kaygı nöbetleri yaşanmasına sebebiyet verir. Tedavi edilmesi mümkün olan anksiyete, önlem alınmazsa yerini farklı psikolojik rahatsızlıklara bırakabilir.
24.03.2023 Sağlık
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir?
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir? Ünlü oyuncu Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay, bugün akciğer embolisi nedeniyle acil ameliyata alındı. Yaşanan gelişme sonrası akciğer embolisi hakkında yapılan aramalar arttı.
9.11.2022 Sağlık
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor Yaz günlerinde aşırı sıcak havaların ve nemin herkes için tehlike arz ettiğini kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Muhammet Kandaz, tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte, kanın pıhtılaşma oranının artmasından dolayı kalp rahatsızlığı olan kişilerde yazın kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
1.09.2022 Sağlık
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor
Aşırı sıcak havalar ve nem, kalp krizi riskini arttırıyor Yaz günlerinde aşırı sıcak havaların ve nemin herkes için tehlike arz ettiğini kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Uz. Dr. Muhammet Kandaz, tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte, kanın pıhtılaşma oranının artmasından dolayı kalp rahatsızlığı olan kişilerde yazın kalp krizi riskinin arttığına dikkat çekti.
1.09.2022 Sağlık
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Metin, güneşin ciltte yaşlanma, kanser ve güneş çarpması ile ölüme bile yol açabileceğini belirterek, "Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor" dedi.
16.08.2022 Yaşam
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları!
Güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı? Güneş çarpması belirtileri ne? 10 adımda güneşten korunmanın yolları! Aşırı sıcaklar ülkeyi etkisi altına alırken, hem ağır işlerde çalışanlar hem de uzun süre dışarıda kalanlara uzmanlar uyarıyor. Güneş çarpması bazı hastalıkları tetikleyebilir ve ciddi sorunlara neden olabilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Alev Özsarı Güneş çarpması belirtileri ve güneşten korunmanın yollarını anlattı.
2.08.2022 Sağlık
Aşırı terlemede cerrahi yöntem yüz güldürüyor
Aşırı terlemede cerrahi yöntem yüz güldürüyor Prof. Dr. Berkant Özpolat, aşırı terleme tedavisinde kullanılan lokal yöntemlerden fayda görmeyen hastalara cerrahi yöntemlerle kalıcı ve güvenli bir çözüm sunulduğunu belirtti.
5.07.2022 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Aşırı terleme fiziksel rahatsızlıklara sebep olabilir
Aşırı terleme fiziksel rahatsızlıklara sebep olabilir Vücudun ısı dengesini korumak için oluşan doğal bir durum olan terlemenin, bazı durumlarda kişinin günlük işlerini ve sosyal ilişkilerini etkileyerek yaşam kalitesini bozabildiğini belirten Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cemal Asım Kutlu, “Aşırı terleme probleminden dolayı kişiler el sıkışmaktan kaçınabilir, bir enstrüman çalarken ya da bir yazı yazarken zorlanabilirler. Bununla birlikte kıyafetlerini sürekli değiştirme ihtiyacı hissedip, sosyal ortamlarda kendilerini rahatsız hissedebilirler. Çoğu psikolojiyi etkileyen bu şikâyetlerin yanı sıra aşırı terleme, fiziksel bazı rahatsızlıklara da sebep olabilir” dedi.
16.06.2022 Sağlık
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı Hava sıcaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Korkutan uyarı geldi, bu yıl kasıp kavuracak. Ölecek kişi sayısını duyurup, korkutucu verileri açıkladı. Bilim insanları, yaşlı ve astım hastası olmak üzere çok sayıda vatandaş sıcak riski tehdidi altında olduğu açıklandı. Saat 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten bilim insanları, aşırı sıcaklara karşı “Beyaz ve bol giysiler, güneş gözlüksüz ve şapkasız dışarı çıkılmamalı ve gölgede olmakta fayda var” uyarısında bulundu.
10.06.2022 Gündem
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir Aşırı sıcakların neden olduğu fiziksel etkilerin oluşturduğu kaygı ve stresin, psikolojik sorunları tetikleyebileceğini belirten Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, “Artan sıcaklıklar ruhsal hastalıkları tetikliyor” dedi.
6.06.2022 Sağlık
Selülit ve çatlakları yok ediyor! Terleme ve kötü kokuyu da hapsediyor, tanesi 25 lira...
Selülit ve çatlakları yok ediyor! Terleme ve kötü kokuyu da hapsediyor, tanesi 25 lira... Yazın yaklaşmasıyla birlikte kadınların korkulu rüyası olan selüliti yok etmek için etkili ürünler araştırılmaya başlandı. Tarçınlı ve kakaolu sabunun ise selülit ve çatlakları yok ettiği belirtiliyor. Tanesi 25 liraya satılıyor. Sabun talep üzerine Avrupa’nın birçok ülkesine gönderiliyor. Aşırı terleme, kilo vermedeki çatlaklara faydalı. Terlemeyi ve kötü kokuyu hapsediyor. Koltuk altı terlemelerinde, kilo alıp vermede ki çatlaklara, doğum öncesi ve doğum sonrası oluşan bütün çatlaklıklara karşı etkili. Türkiye'nin her yerine gönderim yapılıyor.
6.04.2022 Yaşam
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor D vitaminiyle ilgili son dakika açıklaması! Çocuklarda D vitamini eksikliği birçok rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
31.01.2022 Sağlık
40 yaşından sonra ortaya çıkıyor! Aşırı büyümeye neden oluyor!
40 yaşından sonra ortaya çıkıyor! Aşırı büyümeye neden oluyor! “Aşırı derecede büyüme” şeklinde de tanımlanabilen akromegali hastalığı, erişkinlerde genellikle 40-50’li yaşlarda ortaya çıkıyor. Nadir görülen bir hastalık olan akromegali, çeşitli yüz değişimlerine, yüzde kabalaşma ve kemikleşmenin belirginleşmesine neden oluyor. Hastalığın görme sinirlerini, büyük damarsal yapıları, kritik beyin bölgelerini basıya uğratarak ciddi işlevsel bozukluklarına neden olabileceğini belirten uzmanlar, yavaş seyirli olan hastalıkta erken teşhisin önemini vurguluyor.
27.09.2021 Sağlık
Fazla su tüketimi zehirleyebilir!
Fazla su tüketimi zehirleyebilir! Susuz kalmak fiziksel performansı düşürerek hem dehidrasyona hem de vücut sıcaklığının değişerek motivasyonun düşmesine ve yorgunluğa neden oluyor. Ancak aşırı su tüketimi de vücutta zehirlenmeye neden olabilir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyma Türköner suyun da fazla tüketilmesinin vücutta zehirlenmeye neden olabileceğini dikkat çekti.
3.09.2021 Sağlık
Tiroit hastalıkları hakkında bilinmesi gereken her şey
Tiroit hastalıkları hakkında bilinmesi gereken her şey Kilo verememe, halsizlik, depresyon ve aşırı uyku… Birbiriyle ilgisiz gibi görünen bu sağlık sorunlarının ortak noktası, boynumuzda bulunan, 25-40 gram ağırlığında ve bir kelebek görünümünde olan tiroit bezi… Bu bezden salgılanan hormonlar; nefes alış verişinden kalp hızına, merkezi sinir sisteminden kas gücüne, vücut ısısı ve kolesterol seviyelerine kadar birçok hayati fonksiyonu düzenliyor. Ancak tiroit hastalıklarıyla ilgili yaşanan kavram karmaşasından dolayı her şikayetin tiroit fonksiyonlarına bağlandığına dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Şimşek, “Kimi hasta gereğinden fazla tetkik yaptırıyor, kimisi ise takip edilmesi gerektiği halde kontrole gitmiyor. Oysa tiroit bezlerinin az ya da çok çalıştığı durumların zamanında tespiti ile çok ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmek mümkün” diyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Şimşek, tiroit hastalıkları hakkında önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
30.08.2021 Sağlık
Hipertansiyon hastasıysanız bu 10 belirtiye dikkat!
Hipertansiyon hastasıysanız bu 10 belirtiye dikkat! Hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları gibi rahatsızlıkların en önemli risk faktörlerinden biridir. Tüm dünyada ve ülkemizde ölümün en önemli sebepleri arasında yer alıyor. Hipertansiyon, birçok hastada ciddi belirtiler oluşturmasa da, inme ve kalp krizi gibi ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olan sinsi bir hastalıktır. Doç. Dr. Yaşar Turan hipertansiyon hastalarının dikkat etmesi gerekenleri anlattı.
16.08.2021 Sağlık
Aşırı terleme sorununa koltuk altı botoksu tedavisi
Aşırı terleme sorununa koltuk altı botoksu tedavisi Koltuk altında aşırı terleme sorununun pek çok kişinin kabusu olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Herman Mayısoğlu, “Bu sorunun tedavisinde günümüzde yenilikçi bir uygulama olan koltuk altı botoksu ile etkili sonuçlar elde ediliyor ve hastalarda terleme sorununu çok büyük bir oranda azaltılabiliyor” dedi.
14.08.2021 Sağlık
Aşırı yüksek sıcaklıklar, stres ve kaygıya yol açıyor
Aşırı yüksek sıcaklıklar, stres ve kaygıya yol açıyor Aşırı yüksek hava sıcaklıkları aşırı terleme, su kaybı, konforsuz ve bölünmüş uykular ve aşırı nemin bedenin dengesini bozduğunu belirten uzmanlar, bu durumun kişide stres oluşturduğuna dikkat çekiyor. Strese bağlı olarak iş ve sorumluluklarda gecikme, performans kaybı, dikkat azalması ve tahammülsüzlük yaşanabileceğini belirten uzmanlar, kaygıya bağlı rahatsızlıkların şiddetinde artış görülebileceğini vurguluyor.
12.08.2021 Sağlık
Dikkat! Aşırı sıcak ve nem beyin hastalıklarına yol açıyor!
Dikkat! Aşırı sıcak ve nem beyin hastalıklarına yol açıyor! Aşırı sıcak ve nemde uzun süre kalmanın öncelikle insanın metabolik yapısını etkilediğini belirten uzmanlar, sıcak havalarda beyin ve damar hastalıklarının artışına dikkat çekiyor. Uzmanlar, yaz aylarında sıvı kaybı arttığı için özellikle yaşlılar ile bebeklerde sıvı ve elektrolit dengesi bozukluklarının ortaya çıktığına işaret ediyor. Uzmanlara göre bu durum, yaşlılarda beyin ve damar hastalıklarının tetiklenmesine yol açabiliyor.
9.08.2021 Sağlık
Horlamanın sebebi uyku apnesi olabilir!
Horlamanın sebebi uyku apnesi olabilir! Günümüzde yaygın olarak görülen ve ciddi uyku problemlerine neden olan obstrüktif (tıkayıcı) uyku apnesi sendromu (OSAS) ile ilgili önemli bilgiler aktaran Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ali Güven Serçe, “OSAS tedavi edilmezse şeker hastalığından kardiyak rahatsızlıklara kadar birçok hastalığa sebebiyet verebilir” dedi.
8.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Aşırı Terleme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşırı terleme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.