Gazete Vatan Logo

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Koltuk altı kararması birçok farklı nedene bağlı olarak görülebilir. Bunun için altta yatan nedeni bulmak kararmanın önlenmesi bakımından önemlidir.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer? Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Koltuk Altı Kararması Nasıl Geçer?

Koltuk altı kararmasının geçmesi için lazer uygulamalarını tercih edebilir ya da bitkisel ürünleri kullanabilirsiniz. Tuz ve limon suyunu karıştırıp koltuk altına sürmek en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

Limon, salatalık, pirinç ve patates ile de bitkisel yollardan koltuk altı kararmasını engellemek mümkündür. Su ya da limon suyuyla karıştırılan ve macun haline getirilen karbonat da koltuk altı kararmasının tedavisinde sıkça kullanılan bir yöntemdir.

Koltuk Altı Kararması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Cilt yüzeyini soyan peeling ya da maskeler ile koltuk altı kararmasını yavaş yavaş düzeltmek mümkündür. Eğer evde koltuk altı kararmasını geçirmek isterseniz bir patatesi rendeledikten sonra salatalık ile beraber biz bezin içine koyup suyunu çıkarabilir ve daha sonra koltuk altınıza sürebilirsiniz.

Koltuk altı kararması bazen kişilerin sosyal yaşamlarını etkilediğinden istenmeyen bir görüntü ortaya çıkar ve bunun için yapılması gerekenler merak edilir. Beyazlatıcı ve renk tonu eşitleyici kremler de bu süreçte oldukça etkili olur. Öncelikle kararmaya neden olan unsuru bulmak ve iyileştirmek daha sonrasında destekleyici ürünleri kullanmak gerekir.

Haberin Devamı

Koltuk Altı Neden Kararı?

Giyim tercihlerini bile etkileyen bu durum bazen can sıkıcı bir hal alabilir. Koltuk altı kararmasının birçok nedeni vardır ve en etkilisi bu nedeni bularak ortadan kaldırmaktadır. Yaz aylarında aşırı terleme, kullanılan ağdanın sıcak olması, farklı epilasyon yöntemlerinin tercih edilmesi ve havasızlık koltuk altı kararması nedenleri arasındadır.

Yanlış kozmetik ürünlerinin kullanılması ya da genetik yatkınlık da koltuk altı renginin daha koyu olmasına neden olabilir. Beyazlatıcı ve cilt tonu eşitleyici kremler ile koltuk altı kararmalarından kurtulmak mümkündür.

Koltuk Altı Kararması Nasıl Önlenir?

Koltuk altı kararmasının önlenmesi için bulunan taktikler kişiden kişiye göre değişebilir. Bir sağlık sorunundan ya da hastalıktan dolayı koltuk altı kararması varsa bunun için medikal tedavi uygulanmalıdır. Eğer kullanılan yanlış ürünlerden, genetik yatkınlık ya da havasızlık gibi durumlardan kaynaklıysa farklı alternatif çözümler mevcuttur. Limon suyu sürmek, beyazlatıcı kremleri kullanmak ve sirkeli su ile yıkamak en etkili yöntemlerdendir.

Haberin Devamı