Aşı Zorunluluğu

Aşı Zorunluluğu

Son dakika aşı zorunluluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşı zorunluluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşı zorunluluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşı Zorunluluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşı zorunluluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 271 aşı zorunluluğu haberi bulunmuştur. Tüm aşı zorunluluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk Hava Yolları duyurdu! Zorunluluk kaldırıldı
Türk Hava Yolları duyurdu! Zorunluluk kaldırıldı Türk Hava Yolları (THY), koronavirüs önlemleri kapsamında Türkiye'den gelen yolculara aşı veya negatif PCR test ibrazı zorunluğu isteyen İtalya'nın bu tedbirleri kaldırdığını duyurdu.
3.06.2022 Ekonomi
THY'den Polonya kararı! Aşı ve test zorunluluğu kaldırıldı
THY'den Polonya kararı! Aşı ve test zorunluluğu kaldırıldı Türk Hava Yolları (THY), Polonya'ya seyahat edecek yolcularına yönelik yaptığı bilgilendirmede "Polonya'da uygulanan Covid -19 tedbirleri sona ermiştir. Polonya'ya girişlerde aşı kartı ya da PCR testi ibraz etme zorunluluğu yoktur" denildi.
28.03.2022 Gündem
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı?
Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İçişleri Bakanlığı duyurdu! Koronavirüs ile ilgili yeni genelge yayınlandı! Son yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar genelgeyle birlikte hayata geçti. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, salgının etkisinin azalması nedeniyle maske, PCR testi ve HES kodu uygulamasının kaldırılması tavsiyesinde bulunmuştu. İçişleri Bakanlığı Genelgesi’yle birlikte uygulamalara son verildi. Ancak akıllarda pek çok soru var. Özellikle uçuşlarda ve maçlarda aşı zorunluluğunun olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı? Maçlarda PCR testi zorunluluğu kaldırıldı mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi’nin detayları…
4.03.2022 Gündem
Maçlarda aşı zorunluluğu ve PCR testi kalktı mı? Maçlarda HES kodu kalktı mı?
Maçlarda aşı zorunluluğu ve PCR testi kalktı mı? Maçlarda HES kodu kalktı mı? Maçlarda PCR testi kalktı mı, maçlarda HES kodu kalktı mı? TFF, Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararlar doğrultusunda müsabakalarda yeni düzenlemelerin getirildiğini duyurdu. Peki, maçlarda aşı zorunluluğu kalktı mı?
3.03.2022 Gündem
Müzik yasağı kalktı mı? Saat 12’den sonra müzik yasağı kaldırıldı mı? İşte salgınla mücadelede yeni yol haritası!
Müzik yasağı kalktı mı? Saat 12’den sonra müzik yasağı kaldırıldı mı? İşte salgınla mücadelede yeni yol haritası! Koronavirüs Bilim Kurulu bugün toplandı. Türkiye’nin salgınla mücadelesinde yeni yol haritası belirlendi. Toplanhtının ardından kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni kararları açıkladı. Salgın döneminde sıkı bir şekilde uygulanan kuralların pek çoğu gevşetildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Koca, müzik yasağı ile ilgili soruya da cevap verdi. Peki, Müzik yasağı kalktı mı? Saat 12’den sonra müzik yasağı kaldırıldı mı? İşte Bakan Koca’nın açıklamaları!
2.03.2022 Gündem
4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İ şte Bilim Kurulu’nın yeni kararları!
4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İ şte Bilim Kurulu’nın yeni kararları! Koronavirüs Bilim Kurulu’ndan salgınla mücadelede yeni kararlar! Covid 19 ile mücadele artık aşı ile verilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun kararlarını ve yeni yol haritasını açıkladı. Peki, 4. doz aşı uygulanacak mı? Aşı zorunluluğu kalktı mı? İşte Bilim Kurulu’nın yeni kararları!
2.03.2022 Sağlık
Sürücüler, en işlek ABD-Kanada sınır köprüsünü işgal etti! 23 kişiyi gözaltına alındı
Sürücüler, en işlek ABD-Kanada sınır köprüsünü işgal etti! 23 kişiyi gözaltına alındı Kanada hükümetinin aşı zorunluluğu kararını protesto etmeye devam eden Kanadalı kamyon ve TIR sürücüleri, ABD ile Kanada’yı birbirine bağlayan ve iki ülke arasındaki ticaretin yüzde 27’sinin gerçekleştiği Ambassador Köprüsü’nü işgal etti. Polis, 23 kişiyi gözaltına alarak 1,300 trafik cezası kestiğini açıkladı.
9.02.2022 Dünya
Covid aşısı zorunluluğu başladı! Avusturya'da yasa bugün yürürlüğe girdi
Covid aşısı zorunluluğu başladı! Avusturya'da yasa bugün yürürlüğe girdi Avusturya'da bugün yürürlüğe giren yasayla, 18 yaşından büyük herkesin Covid-19 aşısı yaptırması zorunlu hale getirildi.
1.02.2022 Dünya
Bulgaristan'dan flaş Türkiye kararı!
Bulgaristan'dan flaş Türkiye kararı! Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, artan koronavirüs vakaları ve ülkelerinde aşılama oranının düşük olması nedeniyle 'kırmızı bölge'ye aldığı Türkiye'den yapılacak girişler için getirdiği PCR testi ve aşı sertifikası zorunluluğu uygulamasını gevşettiğini açıkladı. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği, 1 Şubat'ta hayata geçirilecek uygulamaya ilişkin geçerli aşı sertifikası, hastalığın geçirildiğini kanıtlayan ya da negatif sonuçlu PCR testi belgelerinden birinin ibraz edilmesinin Bulgaristan'a girişte yeterli olacağı açıklamasında bulundu.
29.01.2022 Gündem
Bulgarlar Türkiye'den vazgeçmiyor! PCR testini 530 lira daha ucuza yaptırıyorlar
Bulgarlar Türkiye'den vazgeçmiyor! PCR testini 530 lira daha ucuza yaptırıyorlar Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın Edirne'ye günübirlik alışverişe gelen Bulgar turistlerden dönüşte istenen PCR testi Bulgaristan’da 600-700 lira arasında değişiyor. Bulgar turistler ülkelerinin çıkışta istemediği PCR testlerini Edirne'de Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı sağlık kuruluşlarında 170 liraya yaptırmaya başladı. Hastane başhekimi Bülent Havza, "Özellikle ayın 20'sinden sonra ciddi yoğunluk kazandı testler. Özellikle Bulgarlar çok talepte bulunmaya başladı, çünkü testlerimiz Bulgaristan'dakine göre çok ucuz yapılmakta" dedi.
25.01.2022 Yaşam
Bulgar turistlere PCR engeli! Esnaf endişeli
Bulgar turistlere PCR engeli! Esnaf endişeli Bulgaristan'ın artan koronavirüs vakaları ve ülkelerinde aşılama oranının düşük olması nedeniyle Türkiye'yi 'kırmızı bölge'ye almasının ardından ülkeye girişlerde PCR testi zorunluluğuna geçmesi, Edirne'ye gelen Bulgar turist sayısını düşürdü. Kentte çoğu Bulgar turiste satış yapan bazı işletmeciler de müşteri gelmediği için kepenk kapattı.
21.01.2022 Gündem
Google’dan çalışanlar için flaş aşı kararı! Maaş kesintisi, sonra da işten çıkarma...
Google’dan çalışanlar için flaş aşı kararı! Maaş kesintisi, sonra da işten çıkarma... ABD merkezli teknoloji devi Google, çalışanlarına aşı zorunluluğu getirdiğini duyurdu. 18 Ocak’a kadar aşı olmaları gerektiğini belirten şirket, olmayanların ilk olarak maaşlarının kesileceğini, daha sonra işten çıkarılacaklarını bildirdi.
15.12.2021 Ekonomi
'Nu' mutasyonuyla ilgili flaş açıklama! Çocuklar için korkutan uyarı: Tedbir almazsak 1-2 ay sonra...
'Nu' mutasyonuyla ilgili flaş açıklama! Çocuklar için korkutan uyarı: Tedbir almazsak 1-2 ay sonra... Koronavirüsle mücadele devam ederken, DSÖ çok tehlikeli yeni bir mutasyonu daha dünyaya duyurdu. Uyarılar art arda geldi, dünyanın pek çok ülkesi kapanmaya gidiyor. Haberler sonrası Türkiye de pek çok ülkeye seyahat yasağı getirileceğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, Güney Afrika'da görülen 'Nu' mutasyonunun çok tehlikeli olduğunu belirterek, "Tedbir almazsak ve Avrupa'da da yayılırsa, 1-2 ay sonra Türkiye'de bir yayılım söz konusu olacaktır" dedi.
27.11.2021 Sağlık
Yasak kararları peş peşe geliyor! Sokağa çıkma kısıtlaması, aşı zorunluluğu...  Koronavirüste yeni dönem başlıyor! Kış sonuna kadar...
Yasak kararları peş peşe geliyor! Sokağa çıkma kısıtlaması, aşı zorunluluğu... Koronavirüste yeni dönem başlıyor! Kış sonuna kadar... Koronavirüs salgını aşı çalışmalarına ve alınan önlemlere rağmen tüm dünyayı esir almaya devam ediyor. Ülkeler yeni tedbirleri tek tek duyuruyor. Aşı zorunluğunun getirilmesinden sokağa çıkma yasaklarına kadar pe çok önlem gündemde. Avrupa yeni koronavirüs dalgası ile boğuşurken Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'dan çok konuşulacak sözler geldi. Spahn, 'Muhtemelen bu kışın sonunda, Almanya'daki hemen hemen herkes aşılanacak, iyileşecek veya ölecek' dedi.
22.11.2021 Dünya
Fransa'da tansiyon yükseliyor! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Fransa'da tansiyon yükseliyor! Sokağa çıkma yasağı ilan edildi Fransa'nın deniz aşırı topraklarından Guadeloupe adasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan sağlık ruhsatı uygulamasına karşı gösterilerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirildi.
20.11.2021 Dünya
'Aşı olmayanlar Samsun'a alınmayacak mı?' Valilikten son dakika açıklaması geldi
'Aşı olmayanlar Samsun'a alınmayacak mı?' Valilikten son dakika açıklaması geldi Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 2 doz aşısı olmayan Samsun'a alınmayacak başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Çıkan haberlerin içeriği okunduğunda böyle bir durumun söz konusu olmadığı, haber başlıkları ile haberin içeriğinin uyuşmadığı, haber başlığının çarpıtıldığı net bir şekilde görülecektir denildi.
14.11.2021 Gündem
Ücretsiz izin kararı! 11 bin çalışanı kapsıyor, itfaiyeciler, belediye çalışanları ve...
Ücretsiz izin kararı! 11 bin çalışanı kapsıyor, itfaiyeciler, belediye çalışanları ve... Koronavirüs salgınında aşılama çalışmaları hızla sürse de salgın tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ediyor. Pandeminin olumsuz etkilerinin en çok görüldüğü alan ise çalışma hayatı oldu. Bu olumsuz etki hala da devam ediyor. 11 bin çalışan ücretsiz izne çıkarıldı. ABD’nin New York şehrinde, kamu çalışanlarının Covid-19 aşısı yaptırma zorunluluğu 29 Ekim itibarıyla devreye girdi. Yapılan açıklamada, bu hafta 2 binden fazla itfaiyecinin sağlık iznine ayrıldığı, yaklaşık 9 bin belediye çalışanının da ücretsiz izne çıkarıldığı bildirildi.
2.11.2021 Dünya
DSÖ'den koronavirüs aşısı çağrısı!
DSÖ'den koronavirüs aşısı çağrısı! DSÖ Acil Durum Komitesi, üye ülkelere uluslararası seyahatlerde tek koşul olarak "koronavirüs aşısı kanıtı" istememeleri tavsiyesinde bulundu.
26.10.2021 Dünya
Süpermarketlerde aşı zorunluluğu!
Süpermarketlerde aşı zorunluluğu! Avustralya’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı mücadele ve aşılama çalışmaları sürerken, ülkenin en büyük 3 süpermarket zinciri çalışanlarına Kovid-19 aşısı olma zorunluluğu getirdi.
21.10.2021 Dünya
Hafta içi hafta sonu her gün uygulanacak! Restoran, kafe, ve AVM'de yeni dönem
Hafta içi hafta sonu her gün uygulanacak! Restoran, kafe, ve AVM'de yeni dönem Restoran, kafe ve AVM'lerle ilgili flaş açıklama. Pandemiyle mücadelede aşıya teşvik için iki önemli adım planlanıyor. Öncelikle lokanta, kafe, AVM gibi yerlere girişte vatandaştan HES kodu yerine aşı kartı istenmesi gündemde. Ayrıca, aşıyla ilgili endişe taşıyanları ikna için yerli aşı Turkovac üzerinden büyük bir kampanya yapılacak.
28.09.2021 Gündem
New York'ta öğretmenlere aşı zorunluluğu geçici olarak durduruldu
New York'ta öğretmenlere aşı zorunluluğu geçici olarak durduruldu ABD 2. Bölge Temyiz Mahkemesi, New York kentinin öğretmenlere ve diğer okul çalışanlarına getirdiği Kovid-19 aşısı zorunluluğunun yürürlüğe girmesini geçici olarak durdurdu.
25.09.2021 Dünya
Fransa'da 3 bin sağlık çalışanı aşı yaptırmadığı için açığa alındı
Fransa'da 3 bin sağlık çalışanı aşı yaptırmadığı için açığa alındı Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, 3 bin kadar sağlık çalışanın zorunlu Kovid-19 aşısını yaptırmadığı gerekçesiyle açığa alındığını açıkladı.
16.09.2021 Dünya
Rusya'dan BM zirvesinde koronavirüs aşısı zorunluluğuna itiraz
Rusya'dan BM zirvesinde koronavirüs aşısı zorunluluğuna itiraz Rusya, Birleşmiş Milletlerin 21 Eylül'de New York'ta başlayacak 76. Genel Kurulu görüşmelerine katılacak lider ve delegelerin koronavirüs aşısı olduklarına dair kanıt göstermeleri zorunluluğuna itiraz etti.
15.09.2021 Dünya
ABD'den flaş aşı hamlesi! Artık zorunlu olacak
ABD'den flaş aşı hamlesi! Artık zorunlu olacak ABD basını, Başkan Joe Biden yönetiminin, hava yolları ile seyahat eden uluslararası yolculara uçağa binmeden önce Kovid-19 aşısı zorunluluğu getirmeyi görüştüğünü yazdı.
15.09.2021 Dünya
Biden son noktayı koydu! 80 milyon çalışana aşı zorunluluğu geldi
Biden son noktayı koydu! 80 milyon çalışana aşı zorunluluğu geldi Alınan tüm önlemlere ve devam eden aşılama kampanyalarına rağmen ortaya çıkan bulaşıcı varyantlar Kovid-10 salgınıyla mücadele hızımızı düşürdü. Aşı karşıtlığı ve bu grupların yaptığı karalama kampanyaları da aşılama hızını kesmeye başladı. Vaka ve ölüm sayılarında büyük artışların görüldüğü ABD'de ise Başkan Biden tartışmaları sonlandıracak açıklamayı yaptı.
10.09.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Aşı Zorunluluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşı zorunluluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.