Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Hangi maaşlar etkilenecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi?
Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Hangi maaşlar etkilenecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi? Enflasyon ve gıdada olan yüksek artış nedeniyle 2022 yılının ikinci yarısı için asgari ücrete yapılacak artış için Asgari Ücret Komisyonu toplandı. Toplantı öncesi işveren kesimini temsil eden TİSK, işçi tarafını temsil eden Türk-İş’ten atışa dair önemli mesajlar geldi. Asgari ücrette mutabakat sağlanması konusunda her iki taraftan da olumlu beklentiler var. Toplantı için bir araya gelen işçi, işveren ve hükümet tarafından zam oranı belirlenecek ve sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zam oranını açıklayacak. Asgari ücret artışı pek çok kesimde maaşları da değiştirecek. Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı alanların maaşları artacak staj ücretleri ve GSS primi de zamdan ekilenecek. Peki, Asgari ücret artışı neleri değiştirecek? Yaşlılık maaşı, engelli aylığı ve işsizlik maaşı değişecek mi? Asgari ücret ne zaman açıklanır, bugün açıklanır mı? İşte Asgari ücret artışını etkileyen kesimler ve primler…
29.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 4 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan asgari ücret artışıyla ilgili olarak, "Çalışma Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Böylece yapılan artışın istihdam herhangi olumsuz bir etkiye yol açmasına izin verilmeyecektir. İnşallah kısa bir sürede müjde vereceğiz" ifadelerini kullandı.
27.06.2022 Siyaset
Son dakika: Milyonların gözü kulağı bu haberde! Asgari ücrette artış başladı
Son dakika: Milyonların gözü kulağı bu haberde! Asgari ücrette artış başladı Asgari ücretli milyonlarca çalışan ocak ayının yaklaşması ile birlikte asgari ücretle ilgili ayrıntılar merak edilmeye başlandı. Asgari ücrette işverenlere sağlanan 100 liralık asgari ücret sigorta prim desteğinin eylül ayında son bulmasının yanında asgari ücretlinin net ücretinden kesilen gelir vergisindeki artış da maaşlara yansımadı.
24.10.2018 Ekonomi
1.300 TL’lik asgari ücret talebi büyütür
1.300 TL’lik asgari ücret talebi büyütür Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s (S&P) Türkiye Analisti Aarti Sakhuja, asgari ücretin yükseltilmesinin iç talebi artıracağını, yapısal reformların büyüme görünümünü güçlendireceğini söyledi...
9.11.2015 Ekonomi