Asemptomatik

Asemptomatik

Son dakika asemptomatik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan asemptomatik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını asemptomatik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Asemptomatik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan asemptomatik gelişmeleri de dahil olmak üzere 135 asemptomatik haberi bulunmuştur. Tüm asemptomatik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca SMA vaadine cevap verdi: Kemal Bey biz onu zaten yapıyoruz
Bakan Koca SMA vaadine cevap verdi: Kemal Bey biz onu zaten yapıyoruz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SMA hastaları konusundaki ifadeleri sonrası açıklama yaptı. Bakan Koca, açıklamasında "Şüphesiz, SMA konusundaki her hassasiyet takdir edilesidir, ama vaadi Bakanlığımızın çoktan hayata geçmiş, yerleşmiş bir uygulamasını hayata geçirme vaadiydi. SMA taraması programı 2021'de başladı." dedi.
25.05.2023 Gündem
Koronavirüs ile ilgili büyük tehlike! Yeniden hortladı
Koronavirüs ile ilgili büyük tehlike! Yeniden hortladı Çin’de protestolar nedeniyle önlemlerin gevşetilmesi sonrası ülkede 250 milyon kişinin Kovid’e yakalandığı öne sürülüyor. Ülkede her gün 5 bin kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi.
25.12.2022 Dünya
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar...
Koronavirüs salgını yeniden hortladı! Korkutan uyarı geldi: Hipertansiyonu, diyabeti, kalp ve damar... Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Ankara Şehir Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Sema Turan, yaz tatili ve Kurban Bayramı'nın etkisiyle koronavirüs vaka sayılarında artış yaşandığını belirterek, "Geçtiğimiz haftaya göre yoğun bakım yatak ve servis yatak sayımızı yüzde 30 oranında artırdık" dedi.
4.08.2022 Ekonomi
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devrede
Koronavirüs salgını geri döndü! Wuhan’da karantina yeniden devrede Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü yer olan Çin’in Wuhan kendi dünyada en uzun süre karantina uygulanan yer olmuştu. Pandeminin üzerinden iki yıldan fazla geçtikten sonra, dünya yavaş yavaş salgının etkilerini unutmaya başlamışken Wuhan’dan gelen iki ayrı haber dünyayı bir kez daha alarma geçirdi.
28.07.2022 Dünya
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Tunceli'de koronavirüs vaka sayısı sıfırlandı
Tunceli'de koronavirüs vaka sayısı sıfırlandı Tunceli İl Sağlık Müdürü Çağdaş Özdemir, kentte koronavirüs vakası sayısının sıfırlandığını belirterek, "İlimizde ilk vaka Nisan 2020'de görüldü. Son 3 ayda vaka sayılarında düşüşler oldu. Şu anda hastanemizde yatan hasta yok. Ayrıca il merkezi ve ilçelerde de aktif vakamız kalmadı. Bu durum özellikle sağlık çalışanlarını mutlu etti" dedi.
10.05.2022 Yaşam
Koronavirüs salgını yeniden patladı! Ülkede alarm verildi, çarpıcı uyarı: ‘Bakınca sağlığınızı kaydedebilirsiniz...’
Koronavirüs salgını yeniden patladı! Ülkede alarm verildi, çarpıcı uyarı: ‘Bakınca sağlığınızı kaydedebilirsiniz...’ Koronavirüs salgını Çin’de tüm gücüyle etkisini devam ettiriyor. Ülkenin en büyük ve önemli bir ticaret merkezi olan kenti Şangay'da haftalardır devam eden koronavirüs karantinası düşen vaka sayılarına rağmen sıkılaşarak devam ediyor. Kentten gelen çarpıcı fotoğraflar durumun ciddiyetini tüm çıplaklığıyla gözler önüne serdi. Sosyal medya üzerinden paylaşılan kareler tüm dünyayı tedirgin ederken, “Eğer sağlıklıysanız bu fotoğraflara bakınca sağlığınızı kaydedebilirsiniz" yorumlarına neden oldu.
22.04.2022 Dünya
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti
Koranavirüs ile ilgili çarpıcı detay! Son araştırma pes dedirtti Koronavirüsle ilgili yapılan son araştırmada ortaya çıkan yeni detay şaşkınlık yarattı. Araştırmaya göre, koronavirüs deyim yerindeyse vücudumuzda saklambaç oynuyor.
10.03.2022 Gündem
Koronavirüs ölümden sonra bile peşini bırakmadı! Sonuçlar doktorları şaşırttı: Ölümünden sonraki altı hafta içinde...
Koronavirüs ölümden sonra bile peşini bırakmadı! Sonuçlar doktorları şaşırttı: Ölümünden sonraki altı hafta içinde... Dünya bu vakayı konuşuyor. İtalya'da boğularak ölen Ukraynalı bir adamın cansız bedenini inceleyen bilim adamları, ölümünden sonraki altı hafta içinde 28 kez Kovid-19 pozitif sonucuna ulaştı.
15.02.2022 Dünya
Delta ve Omicron varyantı ile ilgili gizli tehlike! Yeni varyant...
Delta ve Omicron varyantı ile ilgili gizli tehlike! Yeni varyant... Delta ve Omicron varyantı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gizli tehlikeyi uzman isimler anlattı. Kasım ayında yeni rapor edilen hemen hemen tüm enfeksiyonlar, Delta kaynaklıydı. Şimdilerde ise varyant, dominasyonunu Omicron'a devretmiş durumda. Öyle ki ABD’de her 1000 vakadan 1’i Delta varyantını taşıyor. Ama az da olsa Delta bazı ülkelerde yayılımını sürdürüyor. Peki Delta hala insanlık için tehlike arz ediyor mu?
12.02.2022 Gündem
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Glokom tedavisinde minimal invaziv yöntemler nelerdir?
Glokom tedavisinde minimal invaziv yöntemler nelerdir? Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan, çoğu zaman belirti vermeyen sinsi bir göz rahatsızlığı olan glokom tedavisinde son dönemin popüler yöntemlerinden minimal invaziv cerrahilerini (MİGS) sizler için anlattı.
3.02.2022 Sağlık
Yağ aldırma operasyonu için Türkiye'ye gelen kadının sır ölümü! Otelde fenalaştı
Yağ aldırma operasyonu için Türkiye'ye gelen kadının sır ölümü! Otelde fenalaştı Almanya'dan Türkiye'ye gelen Sadaf Gholami (33),  geçirdiği kol gerdirme, liposuction, karın gerdirme operasyonlarının ardından Başakşehir'deki bir otele yerleşti. Gholami otelde fenalaştı. Çalışanlardan yardım isteyen Gholami, otele gelen ambulansla Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine kaldırıldı. Ancak Sadaf Gholami hayatını kaybetti. Gholami'nin kovid testinin de pozitif çıktığı belirtilirken kesin ölüm nedeni otopsinin ardından belirlenecek.
2.02.2022 Yaşam
Omicron varyantıyla İstanbul'da Kovid vakaları patladı yoğun kar yağışı umut oldu!
Omicron varyantıyla İstanbul'da Kovid vakaları patladı yoğun kar yağışı umut oldu! İstanbul'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi ancak artan Kovid vakalarının düşmesine neden olabilir. Koronavirüsün Omicron varyantıyla Kovid vakalarının patladığı İstanbul'da günde ortalama 30 binden fazla yeni vaka tespit edilmesi endişeleri artırdı. Ancak uzmanlar, kentteki yoğun kar yağışı ve sömestir tatilinin vakaları düşüreceğini öngörüyor. Uzmanlar, 'Kar izolasyonu vaka sayılarını azaltacaktır' diyor.
28.01.2022 Gündem
Covid-19 gebelerde erken doğumlara sebep oluyor!
Covid-19 gebelerde erken doğumlara sebep oluyor! Pandemi ile ilgili dünya genelinde çalışmalar yayınlanmaya devam ediyor. Özellikle hamilelerde ve yenidoğan bebeklerde COVİD-19 enfeksiyonunun nasıl seyrettiği üzerine araştırmalar sürüyor. Yapılan son çalışmalar, prematüre doğum sıklığı pandeminin başında 32 – 37 gebelik haftaları arasında artmışken özellikle delta varyantı sonrası daha küçük prematüre bebek doğumları görülmeye başlandığını gösteriyor. Covid-19 enfeksiyonunun prematüre doğumlara sebep olduğunu belirten Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Adil Umut Zübarioğlu, hamilelere uyarılarda bulundu.
22.01.2022 Sağlık
Omicron geçirdikten ne kadar süre sonra spor yapılabilir? Uzmanlar açıkladı
Omicron geçirdikten ne kadar süre sonra spor yapılabilir? Uzmanlar açıkladı Tüm dünyada etkisini sürdüren Covid-19 hızlı yayılan yeni varyantlarıyla tehdit oluşturmaya devam ediyor. Eğitimden, sosyal hayata her konuda insanları etkileyen virüs sportif aktiviteleri de etkisi altına alıyor. "Covid-19 geçirdikten ne kadar süre sonra rutin antrenman düzenine geçilmeli?" sorusu ise hastalığı geçirenlerin aklındaki sorulardan sadece biri. Uzmanlar spor ve omicron hakkında tüm merak edilenleri anlattı.
20.01.2022 Gündem
Karantina süresi ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, artık değişti
Karantina süresi ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, artık değişti Koronavirüs aşısıyla ilgili son dakika açıklaması! Karantina ile ilgili flaş karar! Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu, artık değişti. Bakanlık tarafından paylaşılan rehbere göre; Kovid-19 yakın temaslı olup, hatırlama dozu yapılmış veya son 3 ay içinde hastalığı geçirmiş kişiler karantinaya alınmayacak; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, kendi semptomlarını da takip ederek, günlük yaşamlarına devam edecek.
15.01.2022 Gündem
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Resmen değişti, 10 gün karantina şartı geldi
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Resmen değişti, 10 gün karantina şartı geldi Sağlık Bakanlığı son dakika açıkladı. Resmen değişti. Sağlık Bakanlığı, güncel karantina ve izolasyon uygulamalarına ilişkin rehber yayımladı. Rehberde karantinaya ilişkin merak edilen tüm detaylar yer aldı. Güncel rehbere göre yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları gibi yüksek riskli kişilere bakım verilen alanlarda kalan veya hizmet verenlerden hatırlatma dozu olmamış, son 3 ay içinde hastalığı geçirmemiş veya aşısız Kovid-19 yakın temaslı kişilere 10 gün karantina uygulanacak.
14.01.2022 Gündem
Omicron araştırmasının sonucu korkuttu! 'Havada 70 kat daha hızlı yayılıyor'
Omicron araştırmasının sonucu korkuttu! 'Havada 70 kat daha hızlı yayılıyor' Hong Kong Üniversitesi'nde yapılan yeni bir araştırmada, Omicron varyantının Delta varyantına göre 70 kat daha hızlı yayıldığı açıklandı. Yeni varyantın bronş ve akciğer dokusunda ne kadar hızlı çoğalabildiğine bakan bilim insanları, daha hızlı yayılmasına karşılık akciğerlerde 10 kat daha yavaş çoğaldığını tespit etti.
16.12.2021 Dünya
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı...
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı... Dünya omicron varyantıyla ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin İngiliz Times gazetesine koronavirüs süreci ve Omciron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
11.12.2021 Dünya
Los Angeles Lakers'ta LeBron James şoku!
Los Angeles Lakers'ta LeBron James şoku! NBA'de Los Angeles Lakers forması giyen LeBron James, COVID-19 testi pozitif çıktığı gerekçesi ile bir süre parkelerden uzak kalacak.
1.12.2021 NBA
Dünyaca ünlü dergi Immunogenetics dünyaya duyurdu: Türkler buldu...
Dünyaca ünlü dergi Immunogenetics dünyaya duyurdu: Türkler buldu... Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli bilim insanları, "yaş", "kan grubu", "kronik hastalık" ve "gen yapısı" olmak üzere 4 farklı veriyi dikkate alarak kimlerin Kovid-19 nedeniyle ağır hasta olacağını, kimlerin asemptomatik şekilde hastalığı geçireceğini hesaplayabilen modelleme sistemi geliştirdi.
23.11.2021 Bilim ve Teknoloji
'Kurallara uyarsak yeni varyantlar çıkmaz'
'Kurallara uyarsak yeni varyantlar çıkmaz' Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, şu an en baskın varyantın Delta olduğunu hatırlatarak, koronavirüs tedbirlerine uyulması konusunda çağrı yaptı. İnal "Bu varyantları engellemek bizim elimizde. Tedbirlere uyarsak yeni varyantlar çıkmaz" dedi.
22.10.2021 Sağlık
Çocuklar arasında sık görülüyor! Bilim kurulu üyesinden uyarı: 'Salgın yapabilir'
Çocuklar arasında sık görülüyor! Bilim kurulu üyesinden uyarı: 'Salgın yapabilir' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, okulların açılmasıyla çocuklar arasında sıkça görülmeye başlanan Norovirüs hakkında uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, ishal ve kusma ile ortaya çıkan Norovirüs hastalığının da tıpkı Kovid gibi hızla bulaşabildiğine dikkat çekerek "Salgın yapabilir" dedi. İstanbul'da aşırı kalabalıkların oluşmaya başladığına da işaret eden Prof. Dr. Yavuz, bunun da Kovid dahil pek çok virüs hastalığı için besi yeri ortamı oluşturduğuna dikkat çekti.
14.09.2021 Yaşam
Delta varyantı alarmı! 2 kat daha ölümcül...
Delta varyantı alarmı! 2 kat daha ölümcül... Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürürken Türkiye’de Kovid-19 vaka sayısı bir haftadır 17-19 bin aralığında seyrediyor. Ölenlerin sayısı ise günlük 250 hastaya ulaştı. Uzmanlar, Delta varyantının Vuhan’da ilk tespit edilen virüsün türüne göre 2 kat daha öldürücü olduğunu söylüyor.
1.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Asemptomatik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki asemptomatik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.