Ara Zam

Ara Zam

Son dakika ara zam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ara zam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ara zam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ara Zam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ara zam gelişmeleri de dahil olmak üzere 557 ara zam haberi bulunmuştur. Tüm ara zam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu
Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Işıkhan noktayı koydu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını, baştan nasıl konuşulduysa öyle olacağını söyledi.
17.04.2024 Gündem
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi? Asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücrete temmuzda zam var mı? Asgari ücret çalışanları temmuzda maaşlarına ara zam gelip gelemeyeceğine yönelik açıklamaları dikkatle takip ediyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu, gündem oldu.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama
Asgari ücret zammı ve mesai ücretleriyle ilgili iş dünyasından flaş açıklama Asgari ücrete ara zam ve mesai ücretleriyle ilgili dikkat çeken açıklama geldi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 'asgari ücrete ara zam gelecek mi' sorusuna cevap verdi. Avdagiç "Enflasyonu aşağıya çekeceksek; hiçbir şeye dokunmadan, hiç kimsenin konfor alanına giriş yapmadan bunu dünyada başaran hiçbir ülke yok. Enflasyonu düşürmenin belli kuralları, kaideleri, konseptleri var" dedi.
11.03.2024 Çalışma Hayatı
KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 | Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? En yüksek kıdem tazminatı tavanı
KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 | Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? En yüksek kıdem tazminatı tavanı 2024’te geçerli olacak asgari ücret 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücret 17002 lira olarak açıklandı. Peki, Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte en yüksek kıdem tazminatı tavanı...
27.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı için ikinci toplantı sona erdi
Asgari ücret zammı için ikinci toplantı sona erdi Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme çalışmaları kapsamında bugün ikinci toplantısı için bir araya geldi. Toplantı saat 15.00 itibari ile sona erdi.
18.12.2023 Ekonomi
Asgari ücretliye enflasyon ve refah payı zammı! Büyük rakam ortaya çıktı
Asgari ücretliye enflasyon ve refah payı zammı! Büyük rakam ortaya çıktı Yeni asgari ücret için hazırlıklar başlarken, ‘çalışanların enflasyona karşı korunacağı’ yönündeki mesajlar artışa ilişkin ipucu veriyor. Asgari ücrete ilişkin bugüne kadar yapılan açıklamalarda hep 'çalışanların enflasyona karşı korunacağı' mesajı verildi. Bu nedenle komisyon çalışmalarında öncelikle enflasyon verileri dikkate alınacak. Asgari ücret Temmuz'da yaklaşık yüzde 34'lük ara zam ile net 11 bin 402 liraya yükselmişti. Ocak'ta geçerli olacak yeni asgari ücret belirlenirken 2023'ün ikinci 6 aylık enflasyon verilerinin dikkate alınması ve buna bir refah payı eklenmesi bekleniyor. İşte asgari ücret zammı ile ilgili büyük rakam...
14.11.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammında tablo netleşiyor! İşte masadaki rakamlar
Asgari ücret zammında tablo netleşiyor! İşte masadaki rakamlar Asgari ücret ile ilgili flaş açıklama geldi. Temmuzda ara zam ile asgari ücret yüzde 34 artarak 11.402 TL'ye yükseldi. Asgari ücret, aralık ayında 2024 yılı için yeniden belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ve emekli zammı için Bakan Vedat Işıkhan ve Bakan Mehmet Şimşek'e kapsamlı bir çalışma için talimatını verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında ocak zammı için toplanacak. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılabilir? İşte öngörülen enflasyona göre tahmini rakamlar...
22.10.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammında bir ilk! Maaşlara duble artış, yıl sonu gelmeden belli oldu
Asgari ücret zammında bir ilk! Maaşlara duble artış, yıl sonu gelmeden belli oldu Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Temmuzda ara zam ile asgari ücret yüzde 34 artarak 11.402 TL'ye yükseldi. Asgari ücret, aralık ayında 2024 yılı için yeniden belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ve emekli zammı için Bakan Vedat Işıkhan ve Bakan Mehmet Şimşek'e kapsamlı bir çalışma için talimatını verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında ocak zammı için toplanacak. Öte yandan maaş zammıyla ilgili detay ilk kez ortaya çıktı.
19.10.2023 Ekonomi
Asgari ücret için bir ilk olacak! Masada 3 zam formülü var
Asgari ücret için bir ilk olacak! Masada 3 zam formülü var Asgari ücret ile ilgili flaş açıklama geldi. Temmuzda ara zam ile asgari ücret yüzde 34 artarak 11.402 TL'ye yükseldi. Asgari ücret, aralık ayında 2024 yılı için yeniden belirlenecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret ve emekli zammı için Bakan Vedat Işıkhan ve Bakan Mehmet Şimşek'e kapsamlı bir çalışma için talimatını verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayında ocak zammı için toplanacak. Öte yandan TÜRK-İş'ten asgari ücret ile ilgili yeni açıklama geldi. Asgari ücret için masada 3 formül var.
19.10.2023 Ekonomi
Emeklilere 100. yıl ikramiyesi! Bakanlık harekete geçti, işte ara zam için formül
Emeklilere 100. yıl ikramiyesi! Bakanlık harekete geçti, işte ara zam için formül Emeklilere bir müjdeli haber daha geldi. Emeklilere ek zam için çalışmalar sürüyor. Öte yandan kulislerde Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle emekliye tek seferlik üçüncü ikramiye verileceği yönünde iddialar da var. CNN TÜRK Spikeri Semiha Şahin, detayları Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu. İşte haberin detayları...
14.09.2023 Emekli
Diyarbakır'da düğünde damada kurşun yağdırmıştı! Saldırının sebebi ortaya çıktı
Diyarbakır'da düğünde damada kurşun yağdırmıştı! Saldırının sebebi ortaya çıktı Diyarbakır'da bir kişi düğünü basarak damada kurşun yağdırdı. Damada sıkılan kurşunların sekmesiyle 10 yaşındaki bir çocuk da yaralandı. Kaçan şüpheli 5 saat sonra özel ekip tarafından yakalanırken saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıktı.
6.09.2023 Yaşam
Emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi? Refah payı ve ara zam detayı ortaya çıktı
Emekliye 5 bin TL ikramiye verilecek mi? Refah payı ve ara zam detayı ortaya çıktı Emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 5 bin TL ikramiye detayı ortaya çıktı. Toplu sözleşme zammı oranlarının açıklanmasının ardından gözler emeklilere yapılacak olan ara zamma çevrildi. Peki, milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren emekli zammı ne zaman olacak? Ekim ayında emekliye 5 bin lira ödenecek iddiası gerçek mi? İşte milyonları ilgilendiren detaylar...
6.09.2023 Ekonomi
Emeklilere güzel haber! Ekim ayında yeni zam bekleniyor, iki formül gündemde
Emeklilere güzel haber! Ekim ayında yeni zam bekleniyor, iki formül gündemde Milyonlarca emekli ve memur gözünü zam kararına dikmişti. Memur ve emeklinin beklediği zam haberi geldi. Zamlı emekli ve memur maaşları tek tek hesaplandı. Peki en düşük emekli maaşı alanlar için Ekim ayında bir ara zam söz konusu olur mu? İşte beklentiler...
1.09.2023 Memur
Denizi kirleten ro-ro gemisine 13 milyon liralık ceza
Denizi kirleten ro-ro gemisine 13 milyon liralık ceza  Sahil Güvenlik ekipleri Zeytinburnu önlerinde bir geminin 22 Ağustos Salı günü deniz kirliliğine neden olduğuna dair ihbar aldı.
23.08.2023 Yaşam
İkinci el Togg satış ilanları ile ilgili inceleme başlatıldı
İkinci el Togg satış ilanları ile ilgili inceleme başlatıldı Ticaret Bakanlığı, Togg ile ilgili satış ilanlarını incelmeye aldığını açıkladı. Bakanlık "Türkiye Yüzyılı hedefimizin ve girişimciliğinin yüz akı olan TOGG’la alakalı olarak, milli duyguları sömürmek maksadıyla, sıfır fiyatının üzerinde satış yapmaya çalışanlara asla taviz verilmeyecek, küresel markamızın itibarını zedeleyecek girişimlere göz yumulmayacaktır" duyurusunu yaptı.
23.08.2023 Ekonomi
Emekli aylıklarına ara zam! Yeni formül ortaya çıktı, işte yeni maaşlarla ilgili kritik detay
Emekli aylıklarına ara zam! Yeni formül ortaya çıktı, işte yeni maaşlarla ilgili kritik detay Emekli ve memur maaşıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli ve memur maaşlarına gelecek olan zam olası oranlar ile tek tek hesaplandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik ara zam mesajının ardından ilk adım ekimde atılacak. Meclis'e gelecek olan düzenlemeyle 7.500 TL olan en düşük emekli maaşının artırılması gündem maddelerinin arasında yer alıyor.
23.08.2023 Emekli
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
Kiralar resmen uçtu, satılık daire fiyatına geldi! Aylık 650 bin TL'ye kiracı bekliyor
Kiralar resmen uçtu, satılık daire fiyatına geldi! Aylık 650 bin TL'ye kiracı bekliyor Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilebilmesi için getirilen yüzde 25'lik artış sınırı ev sahiplerini engelleyemiyor. Birçok kiracı yüksek oranda zam ile karşı karşıya kalırken, İstanbul’da dar ve orta gelirli hanelere göre kiralık ev bulmak oldukça zor. Lükste ise sınır yok. İlan sitelerinde aylık kirası 100-650 bin lira bandından yüzlerce ev var. Kimi şehrin merkezinde olması, manzarası ile pazarlanırken, kimi de lüks bir sitede olduğu için bu rakamlara ulaşıyor. Birçok ilçede 100-200 bin liraya kadar çıkan rakamlar ‘Bu nasıl kira!’ dedirtiyor. Öte yandan mülk sahipleri yıllık olarak yapılan artışı da yeterli bulmuyor. Özellikle maaşlara yapılan ek zamla birlikte kiralara da ara zam yapılıyor. Peki ev sahibinin böyle bir hakkı var mı? Kiraya ara zam yasal mı? İşte ev sahibi - kiracı herkesi yakından ilgilendiren konun dikkat çeken ayrıntıları...
20.08.2023 Ekonomi
Kiracılara tahliye taahhütnamesi kıskacı! İmzalayan evi boşaltmak zorunda
Kiracılara tahliye taahhütnamesi kıskacı! İmzalayan evi boşaltmak zorunda Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilebilmesi için getirilen yüzde 25'lik artış sınırı ev sahiplerini engelleyemiyor. Birçok kiracı yüksek oranda zam ile karşı karşıya kalırken mülk sahipleri şimdi de yıllık olarak yapılan artışı yeterli bulmuyor. Özellikle maaşlara yapılan ek zamla birlikte kiralara da ara zam yapılıyor. Ara zam ödemeyi kabul etmeyen kiracıların ise evi tahliye etmesi isteniyor. Hukukçular tahliye davalarında tahliye taahhüdünü imzalayan kiracının çıkmak zorunda olduğunu söylüyor. İşte konun tüm ayrıntıları...
17.08.2023 Ekonomi
Destek ödemeleri başladı! Bakan Göktaş rakamları açıkladı
Destek ödemeleri başladı! Bakan Göktaş rakamları açıkladı Bakan Mahinur Özdemir Göktaş: “SED Hizmetinden Yararlanan Çocuklarımız İçin Ailelerin Hesaplarına Ağustos 2023 Ödemesi Olarak Toplam 575 Milyon TL Yatırdık”
16.08.2023 Ekonomi
'Ara zam' talebi artık ev sahiplerinden geliyor! Kiracılar ek artış yapmak zorunda mı?
'Ara zam' talebi artık ev sahiplerinden geliyor! Kiracılar ek artış yapmak zorunda mı? Fahiş kira fiyatlarının önüne geçilebilmesi için getirilen yüzde 25'lik artış sınırı ev sahiplerini engelleyemiyor. Birçok kiracı yüksek oranda zam ile karşı karşıya kalırken mülk sahipleri şimdi de yıllık olarak yapılan artışı yeterli bulmuyor. Özellikle maaşlara yapılan ek zamla birlikte kiralara da ara zam yapılıyor. Peki ev sahibinin böyle bir hakkı var mı? Kiraya ara zam yasal mı? İşte ev sahibi - kiracı herkesi yakından ilgilendiren konun dikkat çeken ayrıntıları...
16.08.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Ağustos
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Ağustos Borcu olan yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk taksiti ve borç yapılandırmasında ödeme süresi 31 Ağustos'ta doluyor.
15.08.2023 Ekonomi
Ödemeler başladı! Paralar bugün hesaplara yatırılıyor
Ödemeler başladı! Paralar bugün hesaplara yatırılıyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ödemelerin bugün itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıkladı. Bakan Göktaş, bu kapsamda ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4,3 milyar TL ödeme yapacaklarını duyurdu.
15.08.2023 Ekonomi
Memur maaşı ve emekli aylığı ile ilgili son dakika gelişmesi! Zam oranları belli oluyor: Yüzde 40 detayı
Memur maaşı ve emekli aylığı ile ilgili son dakika gelişmesi! Zam oranları belli oluyor: Yüzde 40 detayı Emekli ve memur milyonları ilgilendiriyor. Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına yapılacak zam toplumun büyük bölümünü doğrudan ya da dolaylı olarak ilgilendiriyor. Zam oranında ilk rakamlar telaffuz edildi. Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini kapsayan zam pazarlığı sürerken uzmanlar zam oranları ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
15.08.2023 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Ara Zam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ara zam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.