Ar-Ge Merkezi

Ar-Ge Merkezi

Son dakika Ar-Ge merkezi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ar-Ge merkezi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ar-Ge merkezi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ar-Ge Merkezi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ar-ge merkezi gelişmeleri de dahil olmak üzere 75 ar-ge merkezi haberi bulunmuştur. Tüm ar-ge merkezi haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB harekete geçti! Flaş okul kararı, tüm öğrenciler artık...
MEB harekete geçti! Flaş okul kararı, tüm öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Resmen başlıyor. Okulların 3 aylık yaz tatiline girmesinin ardından karar verildi. İlk kez olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu yaz ilk defa milli eğitim bakanlığı olarak çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız. Yaz okullarında yanlarında olacağız. 4 tane yaz okulu açıyoruz. Film yaz okulu, matematik yaz okulu ve İngilizce yaz okulu, Türkiye’nin neresine gidersin gitsin öğrencilerimiz başvurarak ücretsiz yararlanabilecek. Öte yandan 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 2023 eğitim öğretim yılı takvimi MEB tarafından yayınlandı. Karnelerini alan öğrenciler "yaz tatili ne zaman bitecek?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte 2023 eğitim öğretim yılı takvimi ve son dakika haberinin detayları...
18.06.2022 Eğitim
Volvo kendi bataryasını üretecek!
Volvo kendi bataryasını üretecek! Volvo Cars ve Northvolt, batarya geliştirmek ve üretmek için 30 milyar Kron yatırımın parçası olarak Göteborg’da Ar-Ge merkezi açacak .
24.12.2021 Otomobil
Huawei Türkiye AR-GE Merkezi ilk 3'te
Huawei Türkiye AR-GE Merkezi ilk 3'te Huawei Kıdemli Kurumsal İletişim Müdürü Bora, Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi'nin Huawei Ar-Ge merkezleri arasında, bu kategoride görev alan ilk 3 ekipten biri olarak konumlandığını söyledi.
3.11.2021 Bilim ve Teknoloji
'1239 adet Ar-Ge merkezi ve 79 Teknopark kurduk'
'1239 adet Ar-Ge merkezi ve 79 Teknopark kurduk' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Verimlilik ve Teknoloji Fuarı"nda konuştu. Oktay, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde 1239 adet Ar-Ge merkezi ve 79 Teknopark kurulduğunu, yeni çalışmaların da yapıldığını bildirdi.
9.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Intranazal aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu, bu yıl içinde...
Intranazal aşı ile ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu, bu yıl içinde... Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin burundan sprey olarak uygulanan ilk 'intranazal' yerli aşıyı geliştirme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Varank, "Burundan uygulanan aşı, virüsün insanları enfekte ettiği yolu takip ettiği için bu teknolojinin virüs ile daha etkin mücadele edeceği öngörülüyor. Tüm klinik aşamaların tamamlanması durumunda bu yeni aşı türünün yıl içinde kullanıma sunulmasını hedefliyoruz" dedi.
30.03.2021 Ekonomi
Bakan Varank'tan Uğur Şahin açıklaması!
Bakan Varank'tan Uğur Şahin açıklaması! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'a, Covid-19 aşısını geliştiren Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ile görüşmek üzere Almanya'ya gitmesi için talimat verdiğini söyledi. Varank, "'Beraber bir üretim tesisi Türkiye’de kurabilir miyiz' diye bizzat gidip görüşmesini istedim. Uğur Hoca, Türkiye ile ilgili güzel cümleler kurdu. Gerçekten burada ortak bir Ar-Ge merkezi kurmak istiyor" dedi.
31.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Kenan Evren Kışlası Marmara Üniversitesi’ne devredildi
Kenan Evren Kışlası Marmara Üniversitesi’ne devredildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Maltepe’de bulunan Kenan Evren Kışlası, yapılan protokol ile Marmara Üniversitesi’ne devredildi.
29.09.2021 Gündem
E-ticaret için Türk yazılımcıyla çözüm üretecek
E-ticaret için Türk yazılımcıyla çözüm üretecek Hepsiburada, Ar-Ge Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Hepsiburada Ar-Ge merkezi; ‘e-ticaret sektörüne yönelik yenilikçi ve yerli çözümler üretmek’ hedefiyle 150 Türk mühendise istihdam sağlayacak
2.05.2017 Ekonomi
TOFAŞ'ın cirosu açıklandı
TOFAŞ'ın cirosu açıklandı Son yıllarda istikrarlı bir büyüme gösteren TOFAŞ, 2015’te de cirosunu geçen yıla oranla yüzde 33 artırdı...
3.02.2016 Ekonomi
Amaç Türkiye’nin bir Ar-Ge merkezi olması
Amaç Türkiye’nin bir Ar-Ge merkezi olması 2014 Mayıs ayında İTÜ Teknokent’te hizmete giren Intel Ar-Ge Merkezi, ilk ürünlerini vermeye başladı...
3.11.2014 Bilim ve Teknoloji
NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar
NASA’da Türk imzası atmak için çalışıyorlar NASA tarafından 30’uncusu gerçekleşecek İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk Türk takımı oldu. Öğrencilerin insan gücüyle çalışan bir aracı tasarlayıp üretmesi beklenen ve Ay yüzeyinin simülasyonuyla yapılacak yarışmadan iyi bir derece almak için hız kesmeden çalışmalarını sürdüren takım, aracın imalat süreci için de sponsor desteği bekliyor. Nisan ayında ABD’de Marshall Space Flight Center’da Türkiye’yi temsil edecek takımın kaptanı Muhammed Şükrü Açıkbaş, “Bunu yapabilecek potansiyele sahip olduğumuzu biliyoruz. Biz insanlara bunu yapabileceğimizi göstermeye çalışıyoruz. NASA ile başladık, uluslararası alanda olmamız gerekiyor. NASA gibi bu alanın en iyilerinden olan kurumda Türkiye’nin en iyi eğitim kurumlarının yer alması gerekiyordu, biz de gereğini yaptık" dedi.
25.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı sunumunu yaptı. Cevdet Yılmaz, "12’inci Kalkınma Planı 5 eksen üzerinde kurgulanmıştır" ifadelerini kullanırken, emekli, memur ve çalışanlara ilişkin de önemli bir açıklama yaptı.
30.10.2023 Gündem
Bakan Varank: Cumhurbaşkanı'mız iyi bir kaptan ama aynı zamanda iyi bir takipçi
Bakan Varank: Cumhurbaşkanı'mız iyi bir kaptan ama aynı zamanda iyi bir takipçi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız milletin bağrından çıkmış bir siyasetçidir. Her zaman ekibiyle ön plana çıkmış. Ekibine en iyi kaptanlığı yapmış bir siyasetçi. İşte biraz önce telefon etti. 'Çalışmalar nasıl gidiyor? Bu hafta, şunları mutlaka ihmal etmeyin' diye talimatlarını bize veriyor. Çünkü iyi bir kaptan ama aynı zamanda iyi bir takipçi" dedi.
7.05.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk'te Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanıyla ilgili ABD’li şirket vaadine yanıt verdi. Bakan Varank, "Daha önceki açıklamalarını hatırlayın. 'Havalimanı yapacağız tekrar' diyorlardı. Bundan da vazgeçtiler. Şimdi 'ABD'li şirketi getireceğiz' diyor. Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok" dedi.
29.04.2023 Gündem
Türkiye başardı, benzeri yok! NATO kullanıyor, ülkeler sıraya girdi
Türkiye başardı, benzeri yok! NATO kullanıyor, ülkeler sıraya girdi Türkiye savunma sanayii alanında yaptığı çalışmalarla dünyada adından sıkça söz ettiriyor. Dünyada benzeri olmayan teknolojiyle üretilen ürünü 21 ülke satın almak için bekliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO envanterine giren ürün, savunma amaçlı kullanılıyor. İşte Türkiye için sevindiren gelişmenin detayları...
26.10.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye’yi global bir üretim üssü haline getireceğiz
Bakan Varank: Türkiye’yi global bir üretim üssü haline getireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin sanayi üretiminde, ekonomik büyümede ve ihracatta müthiş bir ivme yakaladığını ifade ederek, “Yeni dünya düzeninin sunduğu fırsatları doğru bir şekilde kullanarak bu potansiyeli daha da geliştirecek ve Allah'ın izniyle ülkemizi global bir üretim üssü haline getireceğiz” dedi.
3.10.2022 Siyaset
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı!
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı! Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla gerçekleşen törenle açıldı. Demirören Medya Grubu bünyesinde yer alan okul ilk öğrencilerini, 5 Haziran 2022'deki LGS ile kabul edecek. Öğrenciler, okulda medya sektörünün profesyonel isimlerinden eğitim alma fırsatı yakalayacak. Aynı zamanda açılış töreninde Demirören Dijital Medya Mesleki Eğitim Merkezi'nin de ilk adımı atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ile hayata geçirilen Mesleki Eğitim Merkezi'nin kurulması için protokol imzalandı.  Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bugün mesleki eğitim alanında kırılma noktası yaşayan tarihi bir gün olduğuna inanıyorum. Demirören Medya Lisesi'nde 55'inci AR-GE'yi kuruyoruz. Bunun müjdesini vermek istiyorum" dedi. Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ise "Bugün sektörün kalbinde ve tüm imkanları ile birlikte kapılarını açan okulumuz yarının doğru, ilkeli, dürüst basını için geleceği oluşturacak" diye konuştu.
31.05.2022 Eğitim
Karadeniz gazıyla ilgili flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu: Çalışmaya başladı
Karadeniz gazıyla ilgili flaş gelişme! Bakan resmen duyurdu: Çalışmaya başladı Karadeniz gazıyla ilgili flaş açıklama geldi. Bakan resmen duyurdu. Çalışmalar başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek için ekiplerin büyük bir gayretle sahada çalıştıklarını belirterek, “Yavuz’un göreve başlamasıyla böylece 3 gemimiz de aynı anda Karadeniz’de çalışmaya başladı" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
22.04.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu
Ev almak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu Ev almak isteyen herkesi yakından ilgilendiren gelişme! Bakan müjdeyi verdi, tarihi açıkladı. Daha önceki kampanyadan 28 bin vatandaş faydalanmıştı, yeni indirim müjdesi geldi. İzmir'de 2022'de evine kavuşmayan tek depremzede kalmayacağını söyleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ konutlarında yeni bir kampanya için geri sayımın başladığını duyurdu.
5.02.2022 Ekonomi
Bakan Koca açıkladı: Hıfzıssıhha yeniden aşı üretecek
Bakan Koca açıkladı: Hıfzıssıhha yeniden aşı üretecek Yerli koronavirüs aşısı Turcovac’ın Acil Kullanım Onayı alması sonrasında üretim tesislerinde açıklama yapan Bakan Koca, “Hıfzıssıhha kaldığı yerden, yeniden insanlığın hizmetine sunulmak üzere aşı üretecek” dedi.
23.12.2021 Gündem
Yeni PCR tanı kiti piyasaya sürülecek! Doğruluk oranı yüzde 98, işte tüm özellikleri...
Yeni PCR tanı kiti piyasaya sürülecek! Doğruluk oranı yüzde 98, işte tüm özellikleri... Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde geliştirilen yeni Kovid PCR tanı kitinin piyasaya çıkması için gün sayılıyor. Yeni varyantlardan etkilenmeyecek şekilde dizayn edilen ve doğruluk oranı yüzde 98'i bulan yeni PCR tanı kitinde sonuç alma süresi de yarı yarıya düşecek. Çok düşük virüs yüklerinde de doğru sonuç verebilen tanı kiti sayesinde hastalığın en erken evrede tespiti de mümkün olacak. TÜSEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rabia Çakır Koç, yerli imkanlarla geliştirilen yeni PCR tanı kitine dair detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı ile paylaştı.
22.11.2021 Gündem
Doğruluk oranı yüzde 100'e yakın yeni PCR tanı kiti yolda
Doğruluk oranı yüzde 100'e yakın yeni PCR tanı kiti yolda Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) bünyesinde geliştirilen yeni Kovid PCR tanı kitinin piyasaya çıkması için gün sayılıyor. Yeni varyantlardan etkilenmeyecek şekilde dizayn edilen ve doğruluk oranı yüzde 98'i bulan yeni PCR tanı kitinde sonuç alma süresi de yarı yarıya düşecek. Çok düşük virüs yüklerinde de doğru sonuç verebilen tanı kiti sayesinde hastalığın en erken evrede tespiti de mümkün olacak. TÜSEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rabia Çakır Koç, yerli imkanlarla geliştirilen yeni PCR tanı kitine dair detayları ilk kez Demirören Haber Ajansı ile paylaştı.
22.11.2021 Sağlık
5G ağlarının toplam geliri 700 milyar doları geçecek!
5G ağlarının toplam geliri 700 milyar doları geçecek! 5G ağları ile; sağlık, akıllı ulaşım, endüstriyel üretim ve IoT sektörlerinin toplam gelirinin dört yıl içerisinde 700 milyar doları geçeceği tahmin ediliyor. 5G teknolojisini üreten dünyadaki 7 ülkeden biri olan Türkiye, gelecekte 5G’de söz sahibi ülkelerden birisi olacak.
29.07.2021 Bilim ve Teknoloji
İstanbul Havalimanı'nda kış hazırlıkları tamamlandı
İstanbul Havalimanı'nda kış hazırlıkları tamamlandı İstanbul Havalimanı'nda kış hazırlıkları tamamlandı. Başta kar yağışı olmak üzere olumsuz hava koşullarında uçuş trafiğinin aksamaması, yolcuların güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak için gerekli tüm önlemler alındı. 300 personel ile 130 adet kar temizleme aracı ve ekipman devamlı hazır tutuluyor.
25.12.2020 Gündem
TÜBİTAK destekli Ar-Ge projesi sürdürülebilir markaya dönüştü
TÜBİTAK destekli Ar-Ge projesi sürdürülebilir markaya dönüştü Akar Tekstil Ar-Ge mühendisleri Tercan Kemal Beyaz ve Tezcan Raşit Beyaz, TÜBİTAK tarafından da kabul gören geliştirdikleri projeyle fındık yapraklarından boyarmadde elde ederek; atık durumdaki doğal kaynakların da endüstride etkin bir şekilde kullanılabileceğini gösterdiler.
9.09.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Ar-Ge Merkezi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ar-ge merkezi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.