Gazete Vatan Logo

Volvo kendi bataryasını üretecek!

Volvo Cars ve Northvolt, batarya geliştirmek ve üretmek için 30 milyar Kron yatırımın parçası olarak Göteborg’da Ar-Ge merkezi açacak .

Volvo kendi bataryasını üretecek!

Volvo Cars ve Northvolt, batarya geliştirmek ve üretmek için 30 milyar Kron yatırımın parçası olarak Göteborg'da ortak bir araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezi açacak. 2022 yılında faaliyete geçecek olan Ar-Ge merkezi, Göteborg’da istihdam yaratacak ve Volvo Cars’ı batarya hücresi geliştirmeyi ve üretmeyi uçtan uca mühendislik yeteneklerinin bir parçası haline getiren birkaç otomotiv markasından biri haline getirecek. Göteborg’daki yeni araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) merkezinin ardından Avrupa’da yeni bir üretim tesisi kurulacak.



Polestar markasına üretecek

Tesis, yeni nesil tamamen elektrikli Volvo ve Polestar otomobillerinde kullanılmak üzere özel olarak geliştirilmiş yeni nesil ileri teknoloji batarya hücreleri üretecek. Tesisin kesin konumunun 2022’nin başlarında teyit edilmesi bekleniyor. Fabrika yılda yaklaşık yarım milyon araca batarya tedarik etmek üzere 50 gigawatt saate (GWsa) kadar yıllık üretim kapasitesine sahip olacak. 2023 yılında inşasına başlanacak olan tesisin 3.000 kişiye istihdam sağlaması ve 2026’da geniş ölçekli üretime başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı