Ar-Ge

Ar-Ge

Son dakika ar-ge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ar-ge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ar-ge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ar-Ge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ar-ge gelişmeleri de dahil olmak üzere 412 ar-ge haberi bulunmuştur. Tüm ar-ge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024?
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024? Üsküdar’dan aday olan eski Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş oldu. İşte, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş'ın biyografisi...
31.03.2024 Gündem
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Samsun’a 3 bin 600 metrekarelik Ar-Ge merkezi
Samsun’a 3 bin 600 metrekarelik Ar-Ge merkezi 2018’den beri faaliyet gösteren Eti Bakır Ar-Ge Merkezi 3 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip yeni yerine taşındı.
11.12.2023 Ekonomi
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama
Cevdet Yılmaz’dan memur, emekli ve çalışanlara ilişkin açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, TBMM Genel Kurulu’nda 12. Kalkınma Planı sunumunu yaptı. Cevdet Yılmaz, "12’inci Kalkınma Planı 5 eksen üzerinde kurgulanmıştır" ifadelerini kullanırken, emekli, memur ve çalışanlara ilişkin de önemli bir açıklama yaptı.
30.10.2023 Gündem
Bakan Varank: Cumhurbaşkanı'mız iyi bir kaptan ama aynı zamanda iyi bir takipçi
Bakan Varank: Cumhurbaşkanı'mız iyi bir kaptan ama aynı zamanda iyi bir takipçi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız milletin bağrından çıkmış bir siyasetçidir. Her zaman ekibiyle ön plana çıkmış. Ekibine en iyi kaptanlığı yapmış bir siyasetçi. İşte biraz önce telefon etti. 'Çalışmalar nasıl gidiyor? Bu hafta, şunları mutlaka ihmal etmeyin' diye talimatlarını bize veriyor. Çünkü iyi bir kaptan ama aynı zamanda iyi bir takipçi" dedi.
7.05.2023 Gündem
TEKNOFEST'te büyük heyecan! ! Ev eşyalarını hacklemek mümkün mü?
TEKNOFEST'te büyük heyecan! ! Ev eşyalarını hacklemek mümkün mü? Artık evimizde kullandığımız aletler de bizim gibi internete bağlanabiliyor. Kettle, fırın, buzdolabı gibi geleneksel ürünler dahi akıllı cihaz kategorisine girebiliyor. Bu da bir noktada güvenlik açıklarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor.
30.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok
Kılıçdaroğlu'nun 'ABD'li şirket' vaadine Bakan Varank'tan yanıt: Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk'te Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanıyla ilgili ABD’li şirket vaadine yanıt verdi. Bakan Varank, "Daha önceki açıklamalarını hatırlayın. 'Havalimanı yapacağız tekrar' diyorlardı. Bundan da vazgeçtiler. Şimdi 'ABD'li şirketi getireceğiz' diyor. Atatürk Havalimanı'nın yabancı şirketlere ihtiyacı yok" dedi.
29.04.2023 Gündem
Bakan Varank, HackMasters yarışmasının startını verdi
Bakan Varank, HackMasters yarışmasının startını verdi Teknofest kapsamında düzenlenen HackMasters yarışmasının startını veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'yi katma değerli üretimle, bilgi teknolojilerine dayanan bir kalkınmayla ileriye götürmek istiyoruz. Bunun yolu da işte bu tip yarışmalarla gençlerimizi bu alanlara yönlendirebilmek, teknolojiye, inovasyona, AR-GE'ye yatırım yapmaktan geçiyor" dedi.
28.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız
Bakan Varank: Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız Türkiye’nin mobilite alanında hizmet veren küresel teknoloji markası Togg’u aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı Dönem Başkanı olan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e Togg heyeti ile birlikte teslim eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Özbek öğrencilerle buluştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Taşkent’teki Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) kampüsünü ziyaret eden Bakan Varank, “Türkiye’nin kabiliyetlerini tüm dünyaya yansıtan bir proje. Togg’u Avrupa’nın caddelerinde de görmeye başlayacağız” dedi.
13.04.2023 Ekonomi
Depreme karşı ev içi nasıl düzenlenmeli? İşte hayat kurtaran tavsiyeler
Depreme karşı ev içi nasıl düzenlenmeli? İşte hayat kurtaran tavsiyeler Deprem sırasında eşyalar da ölüme ya da yaralanmalara sebep olabiliyor. Bu konuda en çok dikkat çeken eşya ise dolaplar. Peki olası yaralanmaların önüne nasıl geçilebilir? İşte cevabı...
4.03.2023 Gündem
2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu yayımlandı
2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu yayımlandı Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından yayımlanan Küresel İnovasyon Endeksi’ne göre Türkiye, 2022’de 37. sıraya yükseldi. Dört basamaklık ilerlemeyle ilk kez 40 ülke arasında yer alan Türkiye’deki Ar-Ge ve inovasyon ortamına ilişkin yeni bir rapor yayımlandı. Ser Danışmanlık tarafından hazırlanan ve Ar-Ge’de insan kaynağı, harcamalar, üretim kapasitesi, patent, faydalı model ve tasarım tescilleri, inovasyon faaliyetleri gibi başlıkları içeren 2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu’nda, 2021 ve daha öncesinde yayımlanan veriler analiz edildi. Rapora göre Türkiye’de Ar-Ge harcamalarının 10 yıldır artış eğilimi gösterdiği, 2021’deki artışın ise yüzde 49 olduğu tespit edildi.  
27.12.2022 Kobi
Türkiye başardı, benzeri yok! NATO kullanıyor, ülkeler sıraya girdi
Türkiye başardı, benzeri yok! NATO kullanıyor, ülkeler sıraya girdi Türkiye savunma sanayii alanında yaptığı çalışmalarla dünyada adından sıkça söz ettiriyor. Dünyada benzeri olmayan teknolojiyle üretilen ürünü 21 ülke satın almak için bekliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve NATO envanterine giren ürün, savunma amaçlı kullanılıyor. İşte Türkiye için sevindiren gelişmenin detayları...
26.10.2022 Ekonomi
Meslek liseliler çiçekten parfüm üretti, seri üretime geçecek
Meslek liseliler çiçekten parfüm üretti, seri üretime geçecek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tarım alanı seralarında yetiştirilen çiçekler, laboratuvar hizmetleri bölümü öğrencilerinin ellerinde parfüme dönüştü. Marka ve patent başvurularını yapan okul yönetimi parfüm çeşitlerinin seri üretimine geçecek.
21.10.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Türkiye’yi global bir üretim üssü haline getireceğiz
Bakan Varank: Türkiye’yi global bir üretim üssü haline getireceğiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin sanayi üretiminde, ekonomik büyümede ve ihracatta müthiş bir ivme yakaladığını ifade ederek, “Yeni dünya düzeninin sunduğu fırsatları doğru bir şekilde kullanarak bu potansiyeli daha da geliştirecek ve Allah'ın izniyle ülkemizi global bir üretim üssü haline getireceğiz” dedi.
3.10.2022 Siyaset
AK Partili Genel Başkan Yardımcısı Şen'den muhalefete erken seçim tepkisi
AK Partili Genel Başkan Yardımcısı Şen'den muhalefete erken seçim tepkisi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Gaziantep İl Başkanlığı tarafından düzenlenen '2023’e Doğru Şehir Buluşmaları' toplantısına katıldı. Muhalefetin erken seçim açıklamalarına tepki gösteren Şen, 6'lı masanın Biden masası olduğunu ifade etti.
28.09.2022 Siyaset
CANiK’ten TEKNOFEST 2022’de yerli ve milli uçaksavar şovu
CANiK’ten TEKNOFEST 2022’de yerli ve milli uçaksavar şovu CANiK, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yılında, Samsun’da coşkulu bir törenle kapılarını açan TEKNOFEST 2022 kapsamında gençlerle buluşmanın heyecanını yaşıyor. Samsun Yurt Savunma (SYS) Genel Müdürü C. Utku Aral, “Savunma Sanayii Başkanlığı ile imzalanan Platform Makineli Tüfeği projesi (PMT 12.7) kapsamında geliştirilen, yerli ve milli 12.7 x 99 mm uçaksavar CANiK M2 QCB (Quick Change Barrel) ailesini de festivalde gururla sergileyeceğiz” dedi.
30.08.2022 Bilim ve Teknoloji
TOGG’dan sonra sevindiren bir gelişme daha! Yüzde 100 yerli elektrikli otomobil 'Voltacar' resmen tanıtıldı
TOGG’dan sonra sevindiren bir gelişme daha! Yüzde 100 yerli elektrikli otomobil 'Voltacar' resmen tanıtıldı Yerli araba TOGG’dan sonra sevindiren bir gelişme daha yaşandı. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde kurulan Volta Team tarafından geliştirilen yüzde 100 yerli üretim olan elektrikli otomobil Voltacar, TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araçlar Yarışları’nda Türkiye 4.’sü oldu. Geliştirilen araçlarla ve projelerle ilgili açıklama yapan Volta Team Takım Kaptan Yardımcısı Tayyar Eşiyok, “Hedefimiz yüzde 100 yerlilikle Türkiye 1.’liği” dedi.
26.08.2022 Otomobil
Kodlama Maratonu’nda başarılı gençler ipi göğüsledi
Kodlama Maratonu’nda başarılı gençler ipi göğüsledi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) ve Huawei Türkiye’nin, bilişim alanında yetenekli yazılımcıların eğitimine yönelik birlikte yürüttüğü bir proje olan Huawei Türkiye Ar-Ge Kodlama Maratonu’nun ikincisi bugün tamamlandı. İki kategoride gerçekleşen yarışmada dereceye giren 16 başarılı gence ödülleri Ankara'daki BTK Başkanlığı’nda düzenlenen törende takdim edildi.
22.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Jet yakıtı üretilecek! Ar-Ge’si tamamlandı, 400 yıllık...
Jet yakıtı üretilecek! Ar-Ge’si tamamlandı, 400 yıllık... Anadolu'da 400 yıllık bir geçmişe sahip olan pelemir bitkisinden yağ ve küspenin yanı sıra jet yakıtı üretilmesi için başlatılan projede Ankara ve Eskişehir’in de aralarında bulunduğu 5 şehirde binlerce dönümlük alana ekim yapıldı. Eskişehir’de pelemirin hasadına katılan proje uygulayıcısı özel şirketin tarımsal projeler yöneticisi Nezih Suyaran, ekmeğin raf ömrünü uzatan, yağından ve küspesinden faydalanılan pelemir bitkisinin aynı zamanda biyoyakıt ham maddesi olduğunu ifade ederek, “Pelemir bitkisinden jet yakıtı üretilebilecek. Türkiye'de bunun çalışmaları ve bütün Ar-Ge’si tamamlandı” dedi.
5.08.2022 Ekonomi
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde...
Asgari ücret tutarında eğitim bursu! Öğrencilere müjde... Üniversite tercihi yapan milyonlarca öğrenciye müjde! Asgari ücret tutarında burs imkanı resmen açıklandı. Kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci de başladı. Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, bugün itibariyle aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu. Kriterlere uygun olmaları halinde, Türkiye genelinde 14 tekstil mühendisliği bölümüne kayıt yaptıracak toplam 463 öğrencinin tamamı da bu burstan yararlanabilecek. İşte detaylar...
23.07.2022 Ekonomi
Gıda sektörüne teknolojik altyapı tasarla, geliştir, test ve analiz et!
Gıda sektörüne teknolojik altyapı tasarla, geliştir, test ve analiz et! Gıda ve içecek sektörü; yenilikçi ürünlerini tasarlayacağı, geliştireceği ve analiz edeceği teknolojik bir altyapıya kavuştu. Sektörde faaliyet gösteren tüm firma ve girişimlere açık olan Gıda İnovasyon Merkezi ve Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) hayata geçti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut tarafından açılan tesis, ileri teknoloji barındıran özellikleriyle dikkat çekiyor.
11.07.2022 Ekonomi
Ziyarete gittiği iş yerinde kazayla vuruldu
Ziyarete gittiği iş yerinde kazayla vuruldu Konya’nın Beyşehir ilçesinde, ziyarete gittiği iş yerinde kazayla ateş alan av tüfeğinden çıktığı iddia edilen saçmalara hedef olan bir kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
2.07.2022 Yaşam
MEB harekete geçti! Flaş okul kararı, tüm öğrenciler artık...
MEB harekete geçti! Flaş okul kararı, tüm öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Resmen başlıyor. Okulların 3 aylık yaz tatiline girmesinin ardından karar verildi. İlk kez olacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bu yaz ilk defa milli eğitim bakanlığı olarak çocuklarımızı yalnız bırakmayacağız. Yaz okullarında yanlarında olacağız. 4 tane yaz okulu açıyoruz. Film yaz okulu, matematik yaz okulu ve İngilizce yaz okulu, Türkiye’nin neresine gidersin gitsin öğrencilerimiz başvurarak ücretsiz yararlanabilecek. Öte yandan 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 2023 eğitim öğretim yılı takvimi MEB tarafından yayınlandı. Karnelerini alan öğrenciler "yaz tatili ne zaman bitecek?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, okullar ne zaman açılacak? İşte 2023 eğitim öğretim yılı takvimi ve son dakika haberinin detayları...
18.06.2022 Eğitim
Bakan Varank: KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak
Bakan Varank: KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Ülkemizi kritik teknolojilerin pazarı değil, üreticisi yapmak için çalışıyoruz. Bu noktada KOBİ’lerimiz ülkemizin geleceği olacak. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak KOBİ’lerimizin sonuna kadar arkasında yer alacağız" dedi.
14.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ar-Ge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ar-ge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.