Anne Adayı

Anne Adayı

Son dakika anne adayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anne adayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anne adayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anne Adayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anne adayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 719 anne adayı haberi bulunmuştur. Tüm anne adayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Antalya'da yeni yılın ilk bebeğinin doğum saati 00.00
Antalya'da yeni yılın ilk bebeğinin doğum saati 00.00 Antalya'da 15 ocakta dünyaya gelmesi planlanan Kuzey bebek, annesinin sancıları artınca yeni yılın ilk saniyesinde dünyaya geldi. Sezaryenle 2 kilo 705 gram olarak dünyaya gelen erkek bebeğin annesi, “2024 yılına evde gireceğime, hastanede kucağımda bebekle girdim. Bizim yeni yılımız Kuzey oldu” dedi.
1.01.2024 Gündem
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi İzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, genç kadından geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı.
11.10.2023 Yaşam
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek
Anne adayı doğum ağrısı hissetmiyor! Hamileler için doğum öncesi en iyi 4 içecek Anne adayları için doğum öncesi yapılacak aktiviteler oldukça önemlidir. Normal doğum, sezaryenin yanısıra son dönemde Epidural doğum da tercih ediliyor. Ancak hamileler doğum öncesi pek çok bitkisel tedaviye de başvuruyor. Ağrısız bir doğum öncesi hamilelikte içilecek bitki çayları ve içecekler de bulunuyor. Peki hamileler doğum yapmadan önce hangi içecekler içmeli? İşte detaylar...
30.07.2023 Sağlık
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz?
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, açıklanamayan gebeliklerde tercih edilen aşılama tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Maaşlar yüzde 50 zamlı olarak ödeniyor! Milyonlarca çalışanı kapsıyor
Maaşlar yüzde 50 zamlı olarak ödeniyor! Milyonlarca çalışanı kapsıyor Çalışan milyonlara güzel haber! Ücretler yüzde 50 fazla olarak ödeniyor. Hesaplama detayları belli oldu. 45 saat ayrıntısı dikkat çekiyor. Günümüzde artık mesai kavramı tamamıyla değişti. Özellikle bazı sektörlerde 24 saat hizmet verilmesi zorunlu hale geldi. Bu durum 3 vardiyalı çalışma sisyeminin yaygınlaşmasına yol açtı. Gece çalışanların hakları ise gündüz çalışanlarından biraz daha farklı. Gece mesaisi yapanlar haftalık 45 saatin üzerinde çalışıyorlarsa yüzde 50 fazla ücret aylıyorlar. Ayrıca gece mesaisinde çalışanın 7.5 saatten fazla çalıştırılması yasak. Öte yandan kadın çalışanlar hamilelik dönemlerinde gece çalışmasına zorlanamıyor.
31.05.2022 Çalışan Hakları
Sosyal medya fenomeni bebeğini ikinci kez doğuracak! Akılalmaz olay tıp dünyasını şoke etti! 18 yaşına gelene kadar...
Sosyal medya fenomeni bebeğini ikinci kez doğuracak! Akılalmaz olay tıp dünyasını şoke etti! 18 yaşına gelene kadar... Tıp dünyası bu akılalmaz olayı konuşuyor! Sosyal medya fenomenlerinden Jaiden Ashlea, bebeğini ikinci kez doğurmaya hazırlanıyor. Oğlunun henüz karnındayken yaşadığı sağlık sorununu öğrenen ve hiç yılmadan çözüm arayan genç anne adayı, adeta kabusu yaşadı. ABD'li moda ve güzellik blogger'ı, yaşadıkları nedeniyle şimdi bebeğini tekrar dünyaya getirecek. İşte ilginç olayın detayları...
20.05.2022 Dünya
Tüp bebek transferi sonrası dikkat edilmesi gerekenler! 10 altın kurala dikkat!
Tüp bebek transferi sonrası dikkat edilmesi gerekenler! 10 altın kurala dikkat! Tüp bebek tedavisi sonrası anne adaylarınıın bazı kurallara uyması gerekiyor. Transfer sonrası verilen tüm ilaçları dikkatli ve düzenli kullanmak sürecin en önemli parçası. Tüp bebek transferi sonrasında pek çok kişinin aklında günlük yaşam alışkanlıklarının bu süreçte nasıl devam etmesi gerektiği soruları var. Peki, Tüp bebek transfer sonrası neler yapmalı? Tüp bebek tedavisinden sonra kaç gün dinlenmeli? Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner tüp bebek tranferi ile ilgili merak edilenleri anlattı. İşte Tüp bebek transfer sonrası dikkat edilmesi gerekenler!
14.05.2022 Sağlık
Anneler Gününüz kutlu olsun! İşte En güzel Anneler Günü mesajları ve sözleri!
Anneler Gününüz kutlu olsun! İşte En güzel Anneler Günü mesajları ve sözleri! Anneler Günü sadece Türkiye’de değil, tüm dünyadaki annelere ithaf edilen çok özel bir gündür. Bu özel gün annelerimize minnettarlığımızı ifade etmek önemli bir fırsattır. Her yıl mayıs ayının ikinci ayı Anneler Günü olarak kutlanıyor. Annelerimiz, ilk öğretmenimiz, gerçek sevginin ve özenin simgesidir. Ve hiçbir şey annemizin yerini tutamaz. Koşulsuz sevginin, çabanın adıdır annelerimiz. Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Bu özel günü kutlamak, özel hale getirmek için en güzel anneler günü mesajlarını sizin için derledik. İşte, eşe, anneye, kardeşe, anneaneye, kayınvalideye anlamlı, duygusal, uzun, kısa Anneler Günü mesajları!
8.05.2022 Gündem
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler?
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, Ramazan boyunca hamilelerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Gebelik şekerine nasıl bakılır? Şeker yükleme testi bebeği şeker hastası yapar mı?
Gebelik şekerine nasıl bakılır? Şeker yükleme testi bebeği şeker hastası yapar mı? Anne adayları, gebe kaldığı andan itibaren çevreden duyduğu, doğru olmayan bilgiler ile kendini baskı altında hissediyor. Özellikle de oral glukoz tolerans testi ya da bilinen adıyla şeker yükleme testi hakkında dolaşan spekülasyonlar ise anne adayını stres altına alıyor. Bebek gelişimi ve sağlığı için çok önemli olan bu testin, bebeği şeker hastası yapacağı yönündeki haberlere itibar etmemeleri gerektiğini ifade eden Perinatolog Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Behram, “Gebelik sürecinde yapılan şeker testinin anneye ve bebeğe zararı yoktur. Çünkü anne adayı tarafından içilen glikozu suyun direkt bebeğin kanına geçmesi söz konusu değildir. Sonuç olarak, hekimler gerekli görürse anne adayları gebelik döneminde şeker testini yaptırmaktan hiç korkmamalıdır” diye belirtti.
23.03.2022 Sağlık
Suda doğum ile gebenin stresi azalıyor
Suda doğum ile gebenin stresi azalıyor Karadeniz Bölgesi’nin kalbi niteliğinde hizmet veren Liv Hospital Samsun, dünyada son yıllarda yaygınlaşan suda doğum hizmetini misafirlerine sunmaya başladı.
7.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış!
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış! Tüp bebek tedavisi sayesinde bugüne dek milyonlarca sağlıklı bebek dünyaya geldi. Ancak tüp bebek tedavisiyle ilgili toplumda doğru sanılan bazı hatalı bilgiler çiftlerin tedaviye geç başvurmalarına veya tedaviden kaçınmalarına neden olabiliyor. Peki, İlk tüp bebek denemesinde başarı şansı düşük mü? Bebeklerde doğumsal anomali riski artar mı? Tüp bebek tedavisi erken menopoza neden olur mu? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlışı anlattı.
27.01.2022 Sağlık
AIDS'ten korunmak için bu tavsiyelere kulak verin!
AIDS'ten korunmak için bu tavsiyelere kulak verin! Edinilmiş immün yetmezlik sendromu yani insanlarda hayati tehdit oluşturan AIDS'in temel nedenini HIV virüsü oluşturuyor. Yaklaşık 38 milyon insan HIV enfeksiyonu ile yaşıyor ancak bu durumun farkına varmayabiliyor. Virüsün bulaşma yolları konusunda bilinçli olmak ve hastalıktan korunmak için gerekli önlemleri almak büyük önem taşıyor. Üroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Muhammet Fatih Kılınç, AIDS ile ilgili merak edilenleri anlattı.
30.11.2021 Sağlık
Murat Gezer ve Nazlı Çarmıklı Gezer çiftinden müjdeli haber!
Murat Gezer ve Nazlı Çarmıklı Gezer çiftinden müjdeli haber! Geçtiğimiz haziran ayında genç işadamı Murat Gezer’le nikâh masasına oturan Nazlı Çarmıklı Gezer bebek bekliyor.
15.11.2021 Magazin
Salgında anne adayı ölümleri 7 kat arttı
Salgında anne adayı ölümleri 7 kat arttı Trabzon'da pandemi döneminde hamile anne adayı ölümlerinin 7 kat arttığını belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Kliniği Sorumlusu Prof. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin "Bu çok ciddi bir rakam. Sadece bölgemizde değil, dünya genelinde de benzer oranlar söz konusu" dedi. Prof. Dr. Tekin, tüm anne adaylarına aşı çağrısı yaptı.
19.09.2021 Sağlık
Emzirme sonrası göğüs nasıl eski haline getirilebilir?
Emzirme sonrası göğüs nasıl eski haline getirilebilir? Hamilelik heyecan verici bir süreçtir. Sağlıklı bir bebek sahibi olduktan sonra anneler kendilerinde bazı değişiklikler yapmak isteyebilirler. Özellikle emzirme döneminden sonra göğüslerde yaşanan deformasyonların düzeltilmesi sıklıkla talep edilmektedir. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka bu konu ile ilgili merak edilenleri yanıtladı.
16.09.2021 Sağlık
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor'
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor' Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
Hamileliğin son üç ayında uyku problemleri artıyor!
Hamileliğin son üç ayında uyku problemleri artıyor! Hamilelikte anne adayları değişen hormon dengesi, stres, heyecan, artan karın hacmi gibi birçok farklı nedenle uyku sorunları yaşıyor. Bu sorunlar anne adayını rahatsız ettiği kadar, bebeğe de ciddi zararlar verebiliyor. Nörolog Prof. Dr. Hakan Kaynak, hamilelikte yaşanan uyku sorunlarını çözmenin mümkün olduğunu söylüyor.
4.09.2021 Sağlık
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet!
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet! Bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi anne adaylarındaki endişeyi katladı. Öyle ki hamilelik sürecinde yaşanan en küçük şikayetler bile “Ya bebeğime bir şey olursa?” korkusuyla çok daha fazla kaygıya ve strese yol açabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ebru Dikensoy pandemi sürecinde anne adaylarına özel önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
16.08.2021 Sağlık
Hamilelere yaz aylarında egzersiz önerileri
Hamilelere yaz aylarında egzersiz önerileri Birçok anne adayı bebeğine zarar vereceği düşüncesi ile hamilelik döneminde spordan uzak duruyor hatta mümkün olduğunca az hareket ediyor. Bunun tersine gebelik döneminde doğru yapılan egzersizler oldukça önemli. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Güler konu hakkında önemli bilgiler verdi.
30.07.2021 Sağlık
Hamileler denize veya havuza girerken nelere dikkat etmeli?
Hamileler denize veya havuza girerken nelere dikkat etmeli? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, hamilelerin denize ve havuza girerken nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.
13.07.2021 Sağlık
Gebelik bulantı ve kusmaları gözünüzü korkutmasın!
Gebelik bulantı ve kusmaları gözünüzü korkutmasın! Hamilelikte sık görülen mide bulantısı anne adaylarını en çok zorlayan belirtilerden biridir. Gebeliğin ilk aylarında yoğun olarak hissedilen bulantılar hamilelerin yaşam kalitesini bozuyor. Doğal bir süreç olan bu dönemde uzmanlar vitamin ve sıvı takviyesi ile beslenme planının doğru yapılması gerektiğini belirtiyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nihal Çetin gebelik sürecinde bulantı- kusma şikayetlerine karşı alınması gereken önlemleri anlattı.
29.06.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Anne Adayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anne adayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.