Anayasa Teklifi

Anayasa Teklifi

Son dakika anayasa teklifi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan anayasa teklifi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını anayasa teklifi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Anayasa Teklifi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan anayasa teklifi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.415 anayasa teklifi haberi bulunmuştur. Tüm anayasa teklifi haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Bahçeli'den Saraçhane tepkisi: Akla ziyan bir hâldir
MHP lideri Bahçeli'den Saraçhane tepkisi: Akla ziyan bir hâldir MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Saraçhane’de rol kapma derdine düşenlerin bu yeni yüzyılı bırakınız anlamasını varlıklarını ibra etmeleri ve iddia ile sürdürmeleri bile akla ziyan bir haldir" dedi.
24.12.2022 Gündem
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabul edilemez
6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabul edilemez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Kadın Emeği Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. 6 yaşındaki kız çocuğunun istismar edilmesi hakkında konuşan Erdoğan, "Biz hiçbir zaman kız evladımızın hukuki olarak reşit hale gelmeden evlendirilmesini tasvip etmedik, etmiyoruz. Çocuk yaşta cinsel istismar ne insani ne de İslami olarak asla kabul edilebilecek bir davranış değildir" dedi.
19.12.2022 Gündem
Başörtüsüne anayasal güvence teklifi! AK Parti'den yeni açıklama geldi
Başörtüsüne anayasal güvence teklifi! AK Parti'den yeni açıklama geldi Başörtüsüne anayasal güvence teklifiyle ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "336 milletvekilimizin imzasıyla Meclis Başkanımıza götürerek teklifimizi vermiş olacağız." dedi.
9.12.2022 Siyaset
Anayasa 24. ve 41. madde nedir, içeriği ne? 24. ve 41 madde anayasa teklifi!
Anayasa 24. ve 41. madde nedir, içeriği ne? 24. ve 41 madde anayasa teklifi! Başörtüsü için hazırlanan anayasa teklifi hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ "24. ve 41. madde çalışması tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak aşamaya gelindi" dedi. Peki, Anayasa 24. ve 41 madde nedir, içeriği ne? 24. ve 41 madde anayasa teklifi…
17.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Kazakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katılmak üzere Kazakistan'da temaslarda bulundu. Erdoğan, Kazakistan dönüşünde gazetecilere gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Putin'in 'Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz merkezi kurulabilir’ açıklamasına ilişkin Erdoğan, 'Böyle bir dağıtım merkezi için, bu iş için tabii ki Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafında ilgili kuruma müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik' dedi. Ege Adaları'ndaki silahlanma konusunda net mesaj veren Erdoğan, 'Biz zırhımızı kuşandıktan sonra tedbirlerimizi aldıktan sonra bize bunlar hiç ürküntü vermez' ifadelerini kullandı. Başörtüsü düzenlemesi hakkında olayın sadece başörtüsü olayı olmadığının altını çizen Erdoğan, aile konusunu da bu düzenlemenin içerisine koymak istediklerini belirtti. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret konusunda da önemli mesajlar veren Erdoğan, 'Başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum' açıklamasında bulundu.
14.10.2022 Siyaset
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş CNN TÜRK'te! Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş CNN TÜRK'te! Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili flaş açıklama AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş CNN TÜRK ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. Memur, emekli ve asgari ücret zammıyla ilgili konuşan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz yıl vatandaşa yansıyan faturanın 4'te 3'ünü devlet ödedi. Memur ve işçi emeklilerin aldıkları maaşlarda ciddi iyileştirmeler sağlanacak. Asgari ücrete gelecek zam enflasyonun üzerinde olması lazım ki vatandaş mağdur olmasın." dedi.
10.10.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü için anayasa teklifi açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başörtüsü için anayasa teklifi açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başörtüsüne anayasal düzenleme teklifiyle ilgili Kılıçdaroğlu'na 'Dürüstsen gel' diye çağrıda bulunan Erdoğan, "Bugün inşallah kabine toplantısında adalet bakanımız anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmalarını sunacak. Yasal düzenlemeye ihtiyaç yokken, çıktı bunu yapalım diyor. Senin yanında hiç hukukçu yok mu?" diye konuştu.
10.10.2022 Siyaset
120 maddelik çalışma tamam! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak
120 maddelik çalışma tamam! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin anayasa teklifini kamuoyuna açıkladı. Gözler AK Parti'nin teklifinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile oluşturulan "Anayasa Bilim Kurulu" çalışmalarında son aşamaya geldi. Kurulun, Erdoğan'a bu ay sonuna kadar bir sunum yapması bekleniyor. Peki, taslağın detaylarında ne var? Detaylar Kıvanç El'in haberinde.
5.05.2021 Siyaset
MHP Bursa Milletvekili Koçdemir, İyi Parti'ye katıldı
MHP Bursa Milletvekili Koçdemir, İyi Parti'ye katıldı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı.
26.04.2018 Siyaset
Kurtulmuş'tan 'yeni parti' iddiaları için açıklama
Kurtulmuş'tan 'yeni parti' iddiaları için açıklama Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Hayır' blokunda yeni parti kurulacağı iddiaları için "Türkiye bir referandumla anayasa değişikliğine gitti. Belediye başkanı seçmedi, milletvekili seçmedi, cumhurbaşkanı seçmedi" dedi
7.05.2017 Siyaset
YSK'dan CHP'ye ret!
YSK'dan CHP'ye ret! Yüksek Seçim Kurulu Danıştay'ı beklemeden sonuçları açıklayacak. CHP'nin 'Danıştay süreci' teklifini reddetti.
29.09.2021 Gündem
Kurtulmuş'tan anayasa açıklaması
Kurtulmuş'tan anayasa açıklaması Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, darbelerin mevcut sistemin yapısından kaynaklandığını belirtip, 16 Nisan'daki referandumda oylanacak anayasa teklifinin darbesavar bir anayasa olacağını söyledi.
26.02.2017 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu hafta içinde kararı veririz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu hafta içinde kararı veririz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Cumhurbaşkanı Mulatu Teshome ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan toplantıda, anayasa teklifini ne zaman değerlendireceği yönündeki soruya 'Bu hafta içerisinde bu kararı veririz' cevabını verdi.
29.09.2021 Gündem
Bahçeli, Genel Kurul'da Tuğrul Türkeş ile sohbet etti
Bahçeli, Genel Kurul'da Tuğrul Türkeş ile sohbet etti MHP Lideri Bahçeli, anayasa değişikliği teklifinin kabulüyle ilgili "milletimiz için hayırlı uğurlu olsun" dedi. Bahçeli'nin Genel Kurul'da Tuğrul Türkeş ile uzun uzun konuşması dikkat çekti.
29.09.2021 Gündem
Anayasa değişiklik teklifi kabul edildi
Anayasa değişiklik teklifi kabul edildi Meclis'te, anayasa değişiklik teklifinin tüm maddelerine ilişkin oylama 339 "Evet" oyuyla kabul edildi.
29.09.2021 Gündem
Ve seçim tarihi belli oldu!
Ve seçim tarihi belli oldu! TBMM’de başkanlık sistemine ilişkin Anayasa teklifi görüşmeleri sürerken YSK da olası bir referandumun hazırlıklarına başladı.
29.09.2021 Gündem
"Eğer bu anayasa değişiklikleri olmazsa..."
"Eğer bu anayasa değişiklikleri olmazsa..." Erken seçim tartışmalarını değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, "Eğer bu anayasa değişiklikleri olmazsa bunun bir siyasi sarsıntısı olacaktır tabii ki. Bu siyasi sarsıntı bir seçimi elbette gündeme getirebilir, bu ihtimali kimse yok sayamaz" dedi.
29.09.2021 Gündem
Anayasa teklifinin 9. ve 10. maddeleri kabul edildi
Anayasa teklifinin 9. ve 10. maddeleri kabul edildi Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifinin 9. maddesi 343 kabul 137 ret oyuyla, 10. madde de 343 kabul, 135 ret oyuyla Meclis'ten geçti.
29.09.2021 Gündem
"Teklif Meclis'ten geçmezse Parlamento yenilenmeli"
"Teklif Meclis'ten geçmezse Parlamento yenilenmeli" MHP Lideri Devlet Bahçeli, Meclis'te kuliste açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Referandum yolu açık olarak kabul edileceği görülüyor. Görüşmelerde gerilim stratejisi izleniyor. Oylamada ani iniş çıkışlar beklemiyorum. Teklif Meclis'ten geçmezse Parlamento yenilenmeli" diye konuştu.
29.09.2021 Gündem
Anayasa değişiklik teklifinin 3. ve 4. maddeleri kabul edildi
Anayasa değişiklik teklifinin 3. ve 4. maddeleri kabul edildi TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişiklik teklifinin 3. maddesi 341 "Evet" oyuyla, 4. maddesi de 343 "Evet" oyuyla kabul edildi.
29.09.2021 Gündem
Başbakan Yıldırım TBMM'de konuştu
Başbakan Yıldırım TBMM'de konuştu Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de anayasa değişikliği teklifi görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım: “Yönetimde iradenin tek olması lazım. Çatal kazık toprağa girmez. Ben denizciyim, iki kaptan gemiyi batırır. Kaptanın tek olması lazım. İcraatta kaptanın tek olması lazım" diye konuştu.
29.09.2021 Gündem
Başbakan Yıldırım'dan son dakika kritik açıklama: PKK ve Irak...
Başbakan Yıldırım'dan son dakika kritik açıklama: PKK ve Irak... Başbakan: "Türkiye'nin güvenliği Irak'ın güvenliğinden ayrı düşünülemez. Her iki ülkeden birisi güvenli olmazsa diğeri de güvenli olamaz. Bu bakımdan bölücü PKK terörü başta olmak üzere DEAŞ, FETÖ terör örgütlerine karşı ortak bir anlayış içerisinde mücadele edilmesi konusunda prensip olarak anlaştık"
29.09.2021 Gündem
‘Teklif’ mesaisi
‘Teklif’ mesaisi Pazartesi günü genel kurulda olacak ‘anayasa teklifi’ için önce madde madde oylama ardından tümünün oylanması şeklinde 15 günlük bir mesai öngörülüyor. Ak Partili vekillerle basına kapalı toplantı yapan Başbakan Yıldırım, önümüzdeki günlerde de görüşmeleri sürdürecek
29.09.2021 Gündem
Anayasa teklifi için '11-15 gün' dedi
Anayasa teklifi için '11-15 gün' dedi AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, "Anayasa değişiklik teklifi, TBMM Genel Kurulundan 11 ile 15 gün arasında geçebilir." dedi.
29.09.2021 Gündem
‘Bu tür suikastlar kimseyi yıldıramaz’
‘Bu tür suikastlar kimseyi yıldıramaz’ Basın yoluyla suikast iddialarının ulaştığını doğrulayan MHP lideri Bahçeli, zırhlı araç teklifini reddettiğini açıkladı ve ekledi: Bu tür suikastlar kimseyi yıldıramayacaktır
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Anayasa Teklifi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki anayasa teklifi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.