Amatem

Amatem

Son dakika AMATEM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AMATEM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AMATEM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Amatem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan amatem gelişmeleri de dahil olmak üzere 133 amatem haberi bulunmuştur. Tüm amatem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi
Sağlık Bakanı Koca: Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sancaktepe'de yapımı devam eden şehir hastanesinde incelemelerde bulundu. Hastaneyle ilgili bilgi veren Bakan Koca; "Bu hastanenin toplam yatak kapasitesi 4 bin 100 olacak. Bildiğiniz gibi Feriha Öz Acil Durum Hastanesi de burayla entegre kılınıyor ve Feriha Öz Acil Durum Hastanesi bin 8 yataklıydı toplam 5 bin 108 yataklı sağlık kampüsüne kavuşmuş olacağız. Bu kapasite Türkiye'de yapılan en büyük Şehir hastanesi kapasitesi" dedi.
23.03.2024 Gündem
Anne uyuşturucu satan oğlunu öldürdü! Erkek kardeşin oyununu polis bozdu
Anne uyuşturucu satan oğlunu öldürdü! Erkek kardeşin oyununu polis bozdu İstinye’de bir kadın ile evde arkadaşıyla uyuşturucu pazarlığı yapan oğlu arasında kavga çıktı. Küfür ve hakaretler ederek bıçakla saldıran genç, annesi tarafından kocasının silahıyla göğsünden vuruldu. Ağır yaralı olarak evden çıkarak birkaç metre sonra yere yığılan 27 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gencin silahla kendisini vurduğunu söyleyen erkek kardeşinin olay esnasında işyerinde olduğu Sarıyer polisince tespit edilince gözaltına alınan kadın tutuklandı.
14.12.2022 Yaşam
Bakan Koca'dan atama müjdesi!
Bakan Koca'dan atama müjdesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi duyurarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" dedi.
10.12.2022 Çalışma Hayatı
Uyuşturucu kullanımı ve bağlı suçların oranı her geçen gün artıyor
Uyuşturucu kullanımı ve bağlı suçların oranı her geçen gün artıyor Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi AMATEM Merkez Müdürü Doç. Dr. Tuğçe Toker Uğurlu, “Her geçen gün ülkemizde ve dünyada uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölümler ve suçlar artmaktadır” dedi.
27.06.2022 Sağlık
Sosyal medya fenomeni Yunus Dönertaş'ın ölümünde kahreden detay! Abisi böyle tanımış
Sosyal medya fenomeni Yunus Dönertaş'ın ölümünde kahreden detay! Abisi böyle tanımış Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki piknik alanında bulunan insan kemiklerinin, 8 aydır kayıp olarak aranan internet fenomeni Yunus Dönertaş'a (42) ait olduğunun kesinleşmesinin ardından ağabey Mahmut Dönertaş, cinayetten şüphelenmediklerini söyledi. Dönertaş, "Cüzdan, cep telefonu bunlar kayıp. Ne olduğu bilinmiyor. Her şey olabilir ama adli tıp raporu, bizim bütün şüphelerimizi ortadan kaldırdı" dedi.
20.03.2022 Gündem
Bağımlılık bir beyin hastalığıdır
Bağımlılık bir beyin hastalığıdır Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gülcan Güleç, bağımlılığın bir beyin hastalığı olduğunu belirterek, "Anabilim dalının 23 yatak kapasiteli servisinde pek çok farklı tanılı hastalar yatarak tedavi görmektedir" dedi.
8.03.2022 Sağlık
Eşini bıçaklayarak öldürdü; mahkemede tepki gösteren kayınvalidesine 'kader' dedi
Eşini bıçaklayarak öldürdü; mahkemede tepki gösteren kayınvalidesine 'kader' dedi Bursa'da, eşi Ebru Gürcan'ı (34) bıçaklayarak öldüren Necati Gürcan'ın (40), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmada söz alan sanık, “Uyuşturucu kullandığım için iki gün uyumamıştım. Eşim kapıyı bıraksın diye, bıçağı bacaklarına doğru sallamıştım. Eğilince bıçak kalbine denk gelmiş. Tam hatırlamıyorum” dedi. Necati Gürcan, kayınvalidesinin “Kızımdan ne istedin, iki çocuğu öksüz bıraktın” feryadına Gürcan, ağlayarak, "Anne, kader kader" diyerek cevap verdi.
20.01.2022 Yaşam
'35 yaş altı kalp krizinde 3 kat artış var'
'35 yaş altı kalp krizinde 3 kat artış var' Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aykut Demirkıran, bağımlılık yapıcı maddelerin kullanımına bağlı kalp krizlerini daha sık gördüklerini belirterek, "Son yıllarda bizim kendi verilerimize göre 35 yaş altı kalp krizinde 3 kat kadar artış var" dedi.
9.12.2021 Sağlık
Metroda dehşeti yaşatan Emrah Yılmaz'ın babası ilk kez konuştu: 'Vicdan azabından ben de gidecektim'
Metroda dehşeti yaşatan Emrah Yılmaz'ın babası ilk kez konuştu: 'Vicdan azabından ben de gidecektim' Kadıköy-Tavşantepe metrosunda bir kadını elinde bıçakla tehdit eden şüpheli Emrah Yılmaz'ın babası Ziya Yılmaz, oğlunun madde bağımlısı olduğunu, krize girdiği zaman kendilerine de saldırdığını ve tehdit ettiğini, bu nedenle savcılığa 12 dilekçe sunduğunu söyledi. Oğlu hakkında açılan 23 davanın 12'sini kendisinin açtığını belirten baba Yılmaz, “Ya birine zarar verseydi, ben razı mıyım? Vicdan azabından ben de gidecektim” dedi.
28.11.2021 Gündem
Uyuşturucuya alıştırıp istismar etti! Genç kızdan kan donduran iddialar
Uyuşturucuya alıştırıp istismar etti! Genç kızdan kan donduran iddialar Sultangazi'de 18 yaşındaki Melike Y., eski erkek arkadaşı Kenan D. tarafından alıkonularak, 3 gün boyuncu şiddet gördüğünü iddia etti. Melike Y., eski erkek arkadaşının kendisini uyuşturucuya alıştırdığını, 1,5 yıl kendisini şiddet uyguladığını söyleyerek, en büyük cezanın verilmesini istediğini söyledi. Gözaltına alınan Kenan D. de ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
16.08.2021 Yaşam
Yine aynı görüntü! Uyuşturucu krizine girdi, evdeki eşyaları kırdı
Yine aynı görüntü! Uyuşturucu krizine girdi, evdeki eşyaları kırdı Adana’da uyuşturucu bağımlısı Nurten M. (26), annesi Gülçin A.’dan (51) uyuşturucu parası alamayınca sinir krizi geçirip, evdeki eşyaları kırdı. Kendisine de zarar veren Nurten M.'nin annesi Güçin A. da görüntü çeken gazetecilere saldırdı.
14.07.2021 Gündem
Ekran bağımlılığından kurtuluşun yolu: Dijital Detoks
Ekran bağımlılığından kurtuluşun yolu: Dijital Detoks Günlük hayatı kolaylaştıran dijital cihazları kullanmaktan kendini alıkoyamayanların dijital bağımlı olabileceğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Hidayet Ece Çelik, "Bağımlı olmaktan kurtulmak için formül dijital detokstur. İnsanların dijital cihazlarda geçirdiği süre artarken, farkında olmadan iş, arkadaş ve ailelerine daha az zaman ayırıyor. Bir süre sonra bu dijital cihazlarından kısa süre uzaklaşılsa bile sıkıntı hissi, gerginlik, sinirlilik gibi birçok psikolojik ve fiziksel belirtiler yaşanabiliyor” dedi
5.03.2021 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı. Erdoğan, ''Bu sürecin sonunda 9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı. 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlanmıştır'' dediği belgenin ayrıntılarını tek tek anlattı. Erdoğan, "Adil kararın makul sürede verilmesini temin için yargıda hedef süre uygulamasını yaygınlaştırıyoruz. Aynı uygulamayı istinaf ve adli tıp içinde getiriyoruz. Kararın 30 gün içinde yazılmasını zorunlu kılıyoruz. İdareye yapılan başvurularda idarenin cevap verme süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz. Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilecek şekilde gözden geçiriyoruz." dedi.
2.03.2021 Siyaset
Şizofreni hastası hastaneyi yakacaktı!
Şizofreni hastası hastaneyi yakacaktı! İzmir Katip Çelebi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nde (AMATEM) yatan şizofreni hastası bir kişi, yatağını ateşe verdi. İtfaiye ekiplerince büyümeden söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı.
2.01.2021 Yaşam
Bakan Koca 4 ile dikkat çekti! Coronada son durum...
Bakan Koca 4 ile dikkat çekti! Coronada son durum... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van, Muş, Hakkari, Bitlis il sağlık müdürleri, saha koordinatörleri, kamu hastaneleri başkanları, halk sağlığı başkanları ve hastane başhekimleriyle değerlendirme toplantıları gerçekleştirdi. Koca görüşmenin ardından yaptığı açıklamada 4 ildeki vaka sayılarına dikkat çekti. Koca Türkiye'deki aşı çalışmalarına dair, "Aşı 2021 Nisan, Mayıs, Haziran başı ortaya çıkmış olur." ifadelerini kullandı. Öte yandan, Türkiye'de son 24 saatte 107 bin 702 covid-19 testi yapıldı, 1512 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 58 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı 1209 oldu.
10.09.2020 Gündem
Ablasının şikayetiyle uyuşturucudan kurtuldu
Ablasının şikayetiyle uyuşturucudan kurtuldu Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde arkadaş çevresinin etkisiyle uyuşturucuya başlayan ve yaklaşık 2 yıl çeşitli maddeler kullanarak bağımlı hale gelen E.M.K, ablasının polise şikayetinin ardından Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinde (AMATEM) tedavi görerek bağımlılıktan kurtuldu.
29.10.2019 Yaşam
Yeşilay'dan sigara bağımlılarına psikososyal destek
Yeşilay'dan sigara bağımlılarına psikososyal destek Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'nin (YEDAM) alkol ve madde bağımlılığının yanında sigarayı bırakmak isteyenlere de hizmet vereceğini bildirdi.
12.10.2019 Sağlık
En fazla savaş oyunu oynuyoruz
En fazla savaş oyunu oynuyoruz Üniversite öğrencileri ve profesyonel oyun oynayanlar arasında yapılan ‘İnternet Oyun Oynama Bozukluğu’ araştırmasında, savaş oyunları ilk sırada, kelime oyunu ve okey ikinci sırada yer alıyor
27.08.2019 Gündem
Bağımlılığa savaş açtı
Bağımlılığa savaş açtı Madde bağımlısı oğlu cezaevine düştükten sonra uyuşturucuya savaş açan Nezahat Erok, Hayata Dönüş Derneği’ni kurdu. 3 yılda yaklaşık 100 aile çocuklarının kurtarılması için derneğe başvurdu.
27.07.2019 Yaşam
Komşusuna ve çocuklarına kezzapla saldırdı, hasta olduğunu savundu
Komşusuna ve çocuklarına kezzapla saldırdı, hasta olduğunu savundu Konya'da karşı komşusu Saadet Şahin (45) ve 3 çocuğuna kezzap attığı iddiasıyla 8 aydır tutuklu bulunan Gülay Durusoy (41), hakim karşısına çıktı. Psikolojik rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğünü ve bu nedenle hiçbir şey hatırlamadığını öne süren Durusoy'a mahkeme hakimi, cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde raporu bulunduğunu hatırlattı.
4.05.2019 Yaşam
Bakan Koca açıkladı! 25 bin...
Bakan Koca açıkladı! 25 bin... Sağlık Bakanı 2019 yılında 25 bin hekim, eczacı, diş hekimi ve diğer alanlarda atama yapılacağına duyurdu. Koca "Hemşire, ebelik ve yardımcı personel ile ilgili, biz her gün yeni hastaneler açıyoruz. Bu açılan hastaneler nedeniyle bizim önümüzdeki aylar, ihtiyaçlarımız zaten söz konusu olacak. Sadece Bilkent'te çalışacak kişi sayısı 12 bin olacak. Bunun 7 bini sağlık personeli. Şu an 4 bin kişi çalışıyor. Önümüzdeki ayda bununla ilgili bir planlama yapılıyor. İlanlar bu çerçevede yapılmış olacak" dedi.
1.04.2019 Personel Alımı
"Madde bağımlılığında yatarak tedavide çığır açacağız"
"Madde bağımlılığında yatarak tedavide çığır açacağız" Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, madde bağımlılığında mutlaka yatarak tedavi görmesi gereken, sosyal desteği fazla olmayan ve çevreden uzaklaştırılması gereken bir grubun olduğunu belirterek, "O grupla ilgili de bir yatarak rehabilitasyon modeli çalışmamız var. Bu anlamda biz hem ayaktan tedavi hem de kısa bir süre sonra oluşturacağımız merkezlerle yatılı tedavi konusunda Türkiye'de önemli bir çığır açmış olacağız." dedi.
3.03.2019 Sağlık
Diyarbakır’da terörün finans kaynağına büyük darbe
Diyarbakır’da terörün finans kaynağına büyük darbe Diyarbakır'da son 10 ayda düzenlenen 2 bin 110 operasyonda, 3 milyon 16 bin 747 kök hint keneviri, 37 ton 293 kilogram esrar, 89 kilogram eroin 539 gram kokain, 9 kilo 147 gram metamfetamin maddesi ile 40 bin 122 adet sentetik hap ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 2 bin 374 şahıstan 460'ı tutuklandı.
8.11.2018 Gündem
Yakın zamanda ilkokullarda başlıyor!
Yakın zamanda ilkokullarda başlıyor! Cumhurbaşkanlığının 2019'a yönelik yıllık programının sağlık alanındaki hedefleri arasında, Beslenme Dostu Okul Programı uygulamasına devam edilmesi ve ilkokullarda "okul yemeği" programına başlanması yer aldı.
28.10.2018 Gündem
Anne ve 3 çocuğunu kezzapla yaktı; 'Hatırlamıyorum' dedi
Anne ve 3 çocuğunu kezzapla yaktı; 'Hatırlamıyorum' dedi Konya'da tartıştığı komşusu Saadet Ş. (44) ve 3 çocuğuna kezzaplı saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Gülay Durusoy'un (40) emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Durusoy psikolojik tedavi gördüğünü ileri sürdüğü ifadesinde, "Hafızam arada bir gelip gidiyor. Böyle bir olayı yapsaydım, hatırlardım. Ben küçüklüğümden beri kimseye bir zarar vermedim" dedi
23.09.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Amatem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki amatem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.