Alt Islatma

Alt Islatma

Son dakika alt ıslatma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alt ıslatma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alt ıslatma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alt Islatma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alt ıslatma gelişmeleri de dahil olmak üzere 30 alt ıslatma haberi bulunmuştur. Tüm alt ıslatma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır?
Çocukların hangi hastalıklarında cerrahi uygulama yapılmalıdır? Çocuk hastalıkları söz konusu olduğunda hızlı müdahale kadar, doğru branşa gitmek etkili tedavi için çok önemlidir. Genelde ‘Çocuk hastalıkları’ bölümü ile ‘Çocuk Cerrahisi’ bölümünün karıştırılması hastalık teşhisi için zaman kaybı olabileceğinden ebeveynlere doğru yönlendirici bilgi vermek çok değerli. Çocuk Cerrahisi bölümünden Op. Dr. Mustafa Okumuş ‘Çocuk cerrahisi bölümünün uzmanlık alanları’ hakkında merak edilenleri cevapladı.
16.03.2022 Sağlık
Çocuklarda idrar kaçırmaya dikkat
Çocuklarda idrar kaçırmaya dikkat Uzmanlar, çocuklarda idrar kaçırmanın çocukluk çağının önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, ailelere önemli uyarılarda bulundu.
18.02.2022 Sağlık
Anne babalar dikkat! İstismarın habercisi olabilir
Anne babalar dikkat! İstismarın habercisi olabilir Çocuklarda görülen tıkanırcasına yemek yeme veya yemek reddi, hiç yememe gibi bozuklukların nedenlerinin mutlaka araştırılması gerektiğine dikkat çeken Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Elif Türel, “Çocuklarda görülen hırçınlık, saldırganlık, alt ıslatma ve dışkı kaçırma, yeme bozukları gibi birçok davranış problemi, çocuğun yaşadığı istismarın habercisi olabilir” uyarısında bulundu.
11.01.2022 Sağlık
Haftada en az 3 gün horlayan çocuğa dikkat
Haftada en az 3 gün horlayan çocuğa dikkat Basit bir horlamadan, tıkayıcı solunum tipine kadar değişiklik gösteren uyku apnesinin çocuklar için farklı sorunlara neden olabileceğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları & Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ziya Bozkurt, uyarılarda bulundu. Alt ıslatan ve haftada en az 3 gün horlayan çocuklara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Bozkurt, tedavinin de altta yatan nedene göre yapıldığını anlattı.
1.11.2021 Sağlık
Kardeş kanı bitkisi öldürüyor!
Kardeş kanı bitkisi öldürüyor! Sinirleri yatıştırdığı, ruhsal bozukluklara iyi geldiği düşüncesiyle rağbet gören "kardeş kanı" bitkisinin, organ yetmezliği sonucu hayati tehlike oluşturduğu belirlendi. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim İdare Sorumlusu Doç. Dr. Gülşen Çığşar kardeş kanı bitkisime yönelik yaptığı açıklamada "Hastanın kanında ve idrarında yüksek miktarda kadmiyum ve mangan çıktı. 'Kardeş kanı' ismiyle satılan ürün incelediğinde onda da yüksek miktarda kadmiyum ve mangan bulunduğu görüldü. İnternette ürünün her derde deva olmasıyla ilgili bilgiler bulunmakta ama bu ürün sebebiyle şu an hastamızda böbrek ve karaciğer yetmezliği var. Türkiye'de bu adla satılan ürün, tamamen okyanustan çıkarılan mercan kayaları. Bu da ciddi bir zehirlenme riski yaratmakta" dedi.
14.06.2021 Sağlık
“Alt ıslatma 5 yaşındaki 100 çocuktan 15’inde görülebiliyor”
“Alt ıslatma 5 yaşındaki 100 çocuktan 15’inde görülebiliyor” Çocuklarda gece idrar kaçırma veya alt ıslatmanın (enürezis nokturna) çok sık görülen bir durum olduğunu söyleyen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Serdar Aykan, alt ıslatma probleminin ortalama 5 yaşındaki 100 çocuktan 15’inde görülebildiğini belirtti. Doç. Dr. Aykan, “Ülkemizde tahminen bir milyon çocuğun altını ıslattığı düşünülmektedir” dedi.
10.03.2021 Sağlık
Alt ıslatma problemine homeopati önerisi
Alt ıslatma problemine homeopati önerisi Alt ıslatma probleminin 5 yaşında yüzde 15 ila 20 civarında görüldüğüne dikkat çeken Fitoterapi Uzmanı Dr. Serhat Koran, bu problemin çözümü için homeopatik tedavi önerisinde bulundu. Koran, “Homeopatik tedavide sadece çocuğun gece altına ıslatmasına odaklanılmaz, çocuğun anne karnındaki dönemden başlayarak büyüme, gelişme ve çevresiyle karşı olan davranışları da ele alınarak bir bütün olarak tedavi değerlendirilir” dedi.
9.03.2021 Sağlık
'Deprem görüntülerini çocuklara izletmeyin' uyarısı
'Deprem görüntülerini çocuklara izletmeyin' uyarısı İzmir’de yaşanan depremin en çok çocukları etkilendiğini, depremin her yaş grubu için bir travma olduğunu vurgulayan Gaziemir Belediyesinde görevli Psikolog Yeliz Yorulmaz, olaylara anlam vermekte zorlanan okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların depreme farklı düzeylerde tepkiler verebileceğini söyledi.
5.11.2020 Sağlık
Deprem korkusu ‘travma sonrası stres bozukluğuna’ dönüşebilir
Deprem korkusu ‘travma sonrası stres bozukluğuna’ dönüşebilir İzmir Seferihisar’da meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin toplumun her kesimini derinden üzdüğünü, psikolojisini olumsuz etkilediğini söyleyen İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Rehberlik ve Liseler Koordinatörü Sibel İzgiman, çocukların psikolojik iyi oluşlarına dikkat çekerek, “Çocuklar bu süreçte okula gitmek istemeyebilirler, ya da dikkat toplayamama ve okul başarısında düşüş gibi durumlar oluşabilir. Küçük yaş grupları aileden ayrılmak istemeyebilir, ebeveyn ile birlikte uyumak isteyebilirler. Eğer bu tepkilerle baş edilmezse korku ‘travma sonrası stres bozukluğuna’ dönüşebilir. Duyguların ifadesi çok önemli, aileler iletişim ve paylaşımda bulunmaya dikkat etmeliler” dedi.
3.11.2020 Sağlık
Çocuğunuzun horlamasını hafife almayın
Çocuğunuzun horlamasını hafife almayın Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Haksever, ebeveynleri çocukların horlamalarını veya ağızlarının açık olarak uyumasını hafife almamaları hususunda uyardı.
3.09.2020 Sağlık
Yangın çıkarma hastalığı!
Yangın çıkarma hastalığı! Konya'da, Hatice Aslan (65) ile kızı Duha Aslantaş'ın (23) yaşadığı evde kendiliğinden çıktığı öne sürülen yangınlarla ilgili olarak konuşan Uzman Pedagog Duygu Ayhan, olayın psikolojik bir boyutu olabileceğini belirterek, "Yangın çıkarma hastalığı var. Muhakkak tedavi edilmesi gerekir. Ufak yangınlar ilerleyen zamanlarda daha büyük yangınlara yol açabilir" dedi.
12.05.2020 Sağlık
Ailelere uyarı: Altına kaçıran çocuğu bezlemeyin!
Ailelere uyarı: Altına kaçıran çocuğu bezlemeyin! Uzman Klinik Psikolog Dila Özçelik, çocuklarda alt ıslatmanın bağırsak ve sinir ağlarının denetiminde fizyolojik bir problem yoksa genellikle psikolojik olarak değerlendirildiğini söyledi. Özçelik, “Altına kaçıran çocuk bezlenmemeli, ona karşı rencide edici sözler ve tavırlar sergilememelidir” dedi.
10.12.2019 Sağlık
Çocukları deprem haberlerinden uzak tutun
Çocukları deprem haberlerinden uzak tutun İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde can kaybı yaşanmasa da uzmanlar, depremin özellikle çocuklar üzerindeki etkileri konusunda uyarıyor.
27.09.2019 Sağlık
“Çocuklarınızı uzak tutun"
“Çocuklarınızı uzak tutun" Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Serkan Süren, çocuklara Kurban Bayramı'nı anlatırken kurbanlıkların kesimi üzerinde durmak yerine, kurbanın sosyal boyutuna yoğunlaşılması gerektiğini belirterek, “Yasak alanlarda kesilen kurbanlar ve kaçan kurbanlıkların yakalanması sırasında hayvanların acı çektiği görüntülerin yer aldığı haberlerden çocuğunuzu uzak tutmaya çalışın” dedi.
7.08.2019 Sağlık
Stresin yararı var mı?
Stresin yararı var mı? Uz. Dr. Fulden Küçük, stresin zararının olduğu kadar zihinsel gelişimi ve hafızayı da güçlendirdiğini söyledi.
23.07.2019 Sağlık
Hastalık habercisi olabilir
Hastalık habercisi olabilir Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Nefroloji Hekimi Uzm. Dr. Çınar Özen, çocukluk çağında sıklıkla görülen idrar kaçırma problemiyle ilgili olarak, "Gündüz alt ıslatma, altta yatan ciddi böbrekler ya da idrar kesesi ile ilgili bozuklarının habercisi olabilir" dedi.
2.07.2019 Sağlık
Çocuk, zayıf karneyle sinyal veriyor
Çocuk, zayıf karneyle sinyal veriyor Sömestr tatili yaklaşıyor, ara karnelerin alınmasına sayılı günler kaldı. Karnenin çocuğun gelişim sürecine ilişkin bir değerlendirme olduğunu belirten uzmanlar, “Kırık notların sorumluluğu sadece çocuğun değildir. Sorunların oluşması zaman alır, zayıf karneye kadar bu sinyalleri çocuk ve notları vermiştir” uyarısında bulundu. Uzmanlar, “Tatilde çocuğunuzu zorlamayın” hatırlatmasında da bulunuyor.
10.01.2018 Eğitim
Okula yeni başlayan çocuğa nasıl davranılmalı?
Okula yeni başlayan çocuğa nasıl davranılmalı? Uzman Klinik Psikolog Ela Reyhanlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, henüz başlayan eğitim-öğretim dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
20.09.2016 Eğitim
Burun tıkanıklığı aşırı sinire yol açabilir!
Burun tıkanıklığı aşırı sinire yol açabilir! Denizli Servergazi Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op...
21.04.2016 Sağlık
Sakin bir çocuk yetiştirmek…
Sakin bir çocuk yetiştirmek… Çocuk gelişiminde ilk üç yıl çok önemli. Bebeğin ihtiyaçlarının yerinde ve zamanında karşılanmasının yanı sıra anne ya da bebeğin bakımını üstlenen kişinin bebekle sakin ve huzurlu bir ilişki kurması bebeğin huzurlu olmasında önemli bir rol oynar.
12.11.2013 Arşiv
Çocukların uyku alışkanlıkları!
Çocukların uyku alışkanlıkları! Uyku konusunda farklı bir çalışmaya imza atıldı
7.10.2013 Sağlık
Özel bir mekanı olmalı!
Özel bir mekanı olmalı! Okula gitmek istemiyorsa ne yapmalı? Verimli çalışma için bunlara dikkat...
29.09.2021 Gündem
Gece alt ıslatma her çocukta görülebilir!
Gece alt ıslatma her çocukta görülebilir! Aile olmak, pek çok kişinin hayalini kurduğu, mutluluk verici bir olgudur. Fakat aile olunca çocukların sıkıntılarını görmezden gelmek, büyük sorunları da beraberinde getirebiliyor. Buna engel olmak için, anne ve babaların çocuklarının sıkıntılarıyla yakından ilgilenmeleri gerekiyor. Geceleri altını ıslatma sorunu yaşayan çocuklar, kişilik gelişimi açısından bu durumdan olumsuz etkilenebiliyor.
1.09.2013 Arşiv
‘Anne yine altıma kaçırdıııım!’
‘Anne yine altıma kaçırdıııım!’ Gece yatak ıslatma olarak dilimize çevirebileceğimiz nokturnal enürezis, insanlık tarihinde kayıtları bulunan en eski sağlık problemlerinden biri.
5.08.2013 Arşiv
Tuvalet eğitimindeki ihmal depresyon sebebi!
Tuvalet eğitimindeki ihmal depresyon sebebi! 2-3 yaş döneminin, çocuğun kendisinin ve dış dünyanın farkına vardığı, öğrenme ve dış dünyayı keşfetme yılları olduğunu vurgulayan Üsküdar Üniversitesi Etiler Polikliniği Uzman Klinik Psikoloğu Aynur Sayım, dünyayı keşfetmenin, ona sahip olmanın hazzını yaşayan çocuklara ebeveynin engelleyici, korumacı, müdahaleci yaklaşımının zarar verici olduğu uyarısında bulunuyor.
24.03.2013 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Alt Islatma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alt ıslatma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.