Alpler

Alpler

Son dakika alpler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alpler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alpler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alpler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alpler gelişmeleri de dahil olmak üzere 148 alpler haberi bulunmuştur. Tüm alpler haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'a yeni hat geliyor! 8 durak olacak, yayalar da yürüyebilecek
İstanbul'a yeni hat geliyor! 8 durak olacak, yayalar da yürüyebilecek Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. İki ray yolundan birini trenler diğerini de yayalar kullanabilecek. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk yapılabilecek. Böylece 1872’de hizmete alınan hat tarihinde ilk kez yaya kullanımına açılmış olacak.
14.09.2023 Ekonomi
İtalya Bayrağı Anlamı Nedir? İtalya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İtalya Bayrağı Anlamı Nedir? İtalya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Güney Avrupa'da önemli oranda İtalya Yarımadası'nda bulunan İtalya, aynı zamanda İtalya Cumhuriyeti olarak da bilinir. Tepeden bakıldığında ise haritada görüntüsü bir çizmeye benzediği için bu yönüyle dünya çapında bilinmektedir.
10.09.2023 Eğitim
İtalya Alpleri'nde buzul felakti! 13 kişi için umutlar tükendi: Hiç bulunamayabilirler...
İtalya Alpleri'nde buzul felakti! 13 kişi için umutlar tükendi: Hiç bulunamayabilirler... Marmolada Dağı'nda bir buzul kütlesinin çökmesi sonucu meydana gelen çığda kaybolan 13 kişiyi sağ bulma umutları tükeniyor. Arama kurtarma çalışmalarını yürüten görevliler acı haberi duyurdu ve kaybolan kişiler için “Hiç bulunamayabilirler” açıklamasını yaptı.
5.07.2022 Dünya
İtalya'da kuraklık alarmı! 5 bölgede OHAL ilan edildi
İtalya'da kuraklık alarmı! 5 bölgede OHAL ilan edildi İtalya’da ülkenin tarımsal üretiminin yaklaşık 3’te 1’ini oluşturan ve 70 yılın en kurak dönemini yaşayan Po Nehri'ni çevreleyen 5 bölgede OHAL ilan edildi.
4.07.2022 Dünya
4 Eczacıbaşı yöneticisinin olduğu helikopter İtalya'nın dağlarında kayboldu! Çalışmalar sürüyor
4 Eczacıbaşı yöneticisinin olduğu helikopter İtalya'nın dağlarında kayboldu! Çalışmalar sürüyor İtalya’nın Lucca kentinden kalkan 4’ü Türk 6 yolcu ile 1 İtalyan pilotun bulunduğu helikopterin radarla bağlantısı, Alpler’in bir kolu olan Apenin Dağları semalarındayken kesildi. 4 Türk’ün Eczacıbaşı Holding’in yöneticisi olduğu öğrenilirken, İtalyan ekiplerin helikopteri bulma çalışmaları sürüyor.
11.06.2022 Yaşam
Bakan Soylu yüz tanıma projesini duyurdu: Geçebilen daha görmedim
Bakan Soylu yüz tanıma projesini duyurdu: Geçebilen daha görmedim İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İkinci Uluslararası Güvenlik Kongresi'nde yaptığı açıklamada, "En iyi ses analizini yapacaksınız dedik, muhteşem bir program ortaya koydular. 'Yüz tanımada sizi kimse geçmeyecek' dedik. Şu anda bizim yüz tanıma programımız var. Amerika da dahil olmak üzere kimsenin bunun yanından geçtiğini düşünmüyorum. Bize de yakın zamana kadar çok yüz tanıma programı getirdiler. Bizim arkadaşlarımızın yaptıklarını geçebilen daha yüz tanıma programı görmedim" dedi.
23.09.2021 Gündem
Genç YouTuber'ın feci sonu! Kanalı için video çekerken...
Genç YouTuber'ın feci sonu! Kanalı için video çekerken... Danimarkalı YouTuber Albert Dyrlund, İtalyan Alpleri'nde video çekerken düşerek hayatını kaybetti.
1.08.2021 Dünya
Dünyanın ilk yüksek rakımlı yüzer güneş enerjisi Alpler'de devreye girdi
Dünyanın ilk yüksek rakımlı yüzer güneş enerjisi Alpler'de devreye girdi Dünyanın ilk yüksek rakımlı yüzer güneş enerjisi santrali İsviçre Alpleri'nde gölün üzerinde enerji üretimine başladı.
14.01.2021 Dünya
Bayramiç'in meşhur elmasına yoğun talep
Bayramiç'in meşhur elmasına yoğun talep Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Kazdağları eteklerindeki bahçelerde yetişen ve ayrı bir lezzete sahip coğrafi işaret tescilli elmalar büyük talep görüyor. Bir süre önce hasat edilerek soğuk hava depolarına konulan elmalar, koronavirüs vaka sayılarının artış gösterdiği kış aylarında başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin büyük kentlerindeki hallere, buralardan da vatandaşların sofralarına ulaştırılıyor. Bu yıl rekoltenin yaklaşık 130 bin ton olduğunu belirten İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Bayramiç elmasının özel olduğunu söyledi.
22.12.2020 Yaşam
Alman bilim insanı Sintenis yaşamıştı! Mağara...
Alman bilim insanı Sintenis yaşamıştı! Mağara... Çanakkale’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Evciler Köyü’nde bulunan, doğa ve şifa bilimci Alman bilim insanı Paul Ernst Emil Sintenis’in yaşadığı mağaranın turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.
12.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Çarpıcı araştırma! Tek başına siperlik koruma sağlamıyor
Çarpıcı araştırma! Tek başına siperlik koruma sağlamıyor İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre siperlik, koronavirüs (Covid-19) taşıyan kişiye karşı koruma sağlamadığını ortaya koydu.
9.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Kaz Dağları Ayvacık Köyleri nerede?
Kaz Dağları Ayvacık Köyleri nerede? Serenay Sarıkaya, Kaz Dağları'nda arsa aldı. Cem Yılmaz’la ayrıldıktan sonra soluğu Kaz Dağları’nda alan Serenay Sarıkaya, buradan ev sahibi olmak için Ayvacık Köyü’nden 1.5 dönümlük arsa satın aldı. Serenay Sarıkaya’nın arsa satın almasının ardından Ayvacık Köyü hakkındaki araştırmalar da arttı. Kaz Dağları Ayvacık Köyleri nerede?
7.12.2020 Gündem
Saygı nöbeti nedir? Osman Gazi Türbesi önünde Alpler neden saygı (sancak) nöbeti tutuyor?
Saygı nöbeti nedir? Osman Gazi Türbesi önünde Alpler neden saygı (sancak) nöbeti tutuyor? Bursa'da şehre hakim bir tepedeki tarihi Tophane Parkı'nda bulunan Osman Gazi türbenin önünde alp kıyafetli jandarma personeli tarafından saygı nöbeti tutuluyor. Peki, Saygı nöbeti nedir? Osman Gazi Türbesi önünde Alpler neden saygı nöbeti tutuyor?
21.11.2020 Gündem
Türkiye'nin karınca çeşitliği araştırılıyor
Türkiye'nin karınca çeşitliği araştırılıyor Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadri Kıran, çok farklı yaşamlara sahip karınca türlerini tespit etme şansları olduğunu ifade etti.
28.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Kış Avrupa'ya erken geldi! Her yer beyaza büründü
Kış Avrupa'ya erken geldi! Her yer beyaza büründü Hava sıcaklıklarındaki keskin düşüşün ardından Avrupa'da İsviçre, Fransa, Avusturya, İtalya, İspanya, Almanya ve Çekya'ya kar yağdı.
27.09.2020 Dünya
Marmolada buz kütlesi 15 yıl içinde yok olabilir
Marmolada buz kütlesi 15 yıl içinde yok olabilir Alp Dağlarının İtalya kısmında kalan ve "Marmolada" adıyla bilinen buzulun 15 yıl içinde küresel ısınma sebebiyle yok olabileceği belirtildi.
2.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Kuruluş Osman 12. bölüm bu akşam var mı? Kuruluş Osman yeni bölüm ne zaman? İşte 12. bölüm fragmanları…
Kuruluş Osman 12. bölüm bu akşam var mı? Kuruluş Osman yeni bölüm ne zaman? İşte 12. bölüm fragmanları… Geçen hafta yayınlanan bölümde Moğol baskınının yaşandığı Kuruluş Osman'ın yeni bölüm fragmanları ekranlara geldi. Dizinin hayranlarının merakla beklediği Kuruluş Osman dizisinin yeni bölümünde Balgay'ın zehirli kımızı Selcan Hatun'a içirmek istemesi, akıllara Selcan Hatun ölecek mi? sorusunu getirdi. Peki Kuruluş Osman 12. bölüm bu akşam var mı? Kuruluş Osman yeni bölüm ne zaman? İşte 12. bölüm fragmanları…
26.02.2020 Gündem
Dünyaca ünlü kayak merkezinde çığ felaketi!
Dünyaca ünlü kayak merkezinde çığ felaketi! Dünyaca ünlü Mont Blanc Dağı'nda çığ düştüğü bildirildi. Olayda iki İtalyan hayatını kaybetti.
30.11.2019 Dünya
İstanbul depremiyle ilgili ezber bozan açıklama!
İstanbul depremiyle ilgili ezber bozan açıklama! Jeofizik Yüksek Mühendisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'İstanbul Deprem Sakıncası, Depremden Nasıl Kurtulunur?' isimli seminerde depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan İstanbul'da daha küçük iki deprem beklediklerini belirterek " Büyük İstanbul depremi diye bir şey yok" dedi.
8.10.2019 Gündem
Efsane isimlerin izinde Başka Şehirler
Efsane isimlerin izinde Başka Şehirler Şehirlerin dününe uzanan yolculuklar, iz bırakan efsane isimlerden geriye kalan hatıralar, geçmişin derinliklerinde unutulan masal tadında hikâyeler…
17.09.2019 Kültür Sanat
Diriliş Ertuğrul 139. yeni bölüm fragmanları!
Diriliş Ertuğrul 139. yeni bölüm fragmanları! Bu akşam ekrana gelecek olan Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümünde Moğollar büyük bozguna uğruyor.
13.03.2019 Televizyon
Türk dağcının kimliği DNA testiyle belirlendi
Türk dağcının kimliği DNA testiyle belirlendi Almanya’da ailesiyle yaşarken 23 yaşında arkadaşlarıyla gittiği Fransa’da Alp Dağlarında zirve yaparken kaybolan ve cenazesi 26 yıl sonra bulunan Kayserili Hasan Tarım’ın kimliği, DNA testiyle belirlendi.
5.10.2018 Yaşam
Alpler’de kayboldu 64 yıl sonra bulundu
Alpler’de kayboldu 64 yıl sonra bulundu İtalya ve İsviçre sınırındaki Alp Dağları’nda, 13 yıl önce bulunan cesedin 1954’te şiddetli fırtına sırasında kaybolan Fransız Henri Le Masne’ye ait olduğu ortaya çıktı.
30.07.2018 Dünya
Galatasaray, PSV'ye boyun eğdi
Galatasaray, PSV'ye boyun eğdi Yeni sezon çalışmalarını İsviçre'de sürdüren G.Saray, hazırlık maçında karşılaştığı PSV Eindhoven'a 3-1 mağlup oldu.
18.07.2018 Galatasaray

Benzer Haber Etiketleri

Alpler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alpler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.