Çocukluk çağında akran ilişkileri
Çocukluk çağında akran ilişkileri Çocukluktan yetişkinliğe her bireyin hayatının çok anlamlı bir parçası olan akran ilişkileri; çocukluk çağında yetişkinlikten çok daha ayrı bir anlam taşıyor. Neredeyse her konuda olduğu gibi “arkadaşlıkta” da biz yetişkinlerin çoktan öğrenmiş olduğu bilgi ve beceriler, çocuklukta tecrübe edilmesi gereken yeni deneyimler olarak karşımıza çıkıyor. Akran ilişkilerinin kurulması, sürdürülmesi, arkadaşlık kavramının sağlıklı ve işlevsel bir biçimde çocuğun hayatında yer edinebilmesi için okulöncesi ve ilkokul dönemi kritik bir süreçtir. Ata Koleji Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, çocukluk çağında akran ilişkilerini birçok yönden ele alarak, çocuk gelişimi üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.
7.04.2022 Eğitim
Alay, hakaret ve dışlamak da akran zorbalığı!
Alay, hakaret ve dışlamak da akran zorbalığı! Bir tür saldırganlık çeşidi olan akran zorbalığında fiziksel saldırganlığın yanı sıra alay etmek, tehdit etmek, isim takmak, hakaret etmek gibi davranışlar da görülebiliyor. Çocuğun arkadaşları tarafından oyunlara alınmayarak dışlanması gibi duygusal yönden saldırı biçiminde de ortaya çıkabiliyor. Akran zorbalığına çoğunlukla kaygılı, içe kapanık, fazla arkadaşı olmayan ve duygusal olarak hassas olan çocukların maruz kaldığına dikkat çeken uzmanlar, ebeveynlere önemli görevler düştüğünü vurguluyor. Akran zorbalığıyla mücadelede çocuğun kendine güven ve baş etme becerisini kazanması büyük önem taşıyor.
8.12.2021 Sağlık
Akran zorbalığına maruz kalanlar 10 kat daha fazla estetik yaptırıyor
Akran zorbalığına maruz kalanlar 10 kat daha fazla estetik yaptırıyor İnsanlar bedenlerinde buldukları kusurları düzeltmek için günümüzde estetik operasyonlara başvurabiliyor. Estetik bağımlılığı düzeyine de ulaşan bu durumun Beden Dismorfik Bozukluk olduğunu söyleyen Uzman Dr. Psikiyatrist Emre Tan, Özellikle akran zorbalığına maruz kalanlar 10 kat daha fazla estetik yaptırıyor. Beden Dismorfik Bozukluk ise, 100 insandan 2sinde görülebiliyor dedi.
20.12.2019 Sağlık
Asker-polis olmak istiyorsa dikkat!
Asker-polis olmak istiyorsa dikkat! Uzmanlar çocuklarınız için uyardı.
8.10.2012 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri