Akıllı Mercek

Akıllı Mercek

Son dakika akıllı mercek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akıllı mercek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akıllı mercek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akıllı Mercek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akıllı mercek gelişmeleri de dahil olmak üzere 68 akıllı mercek haberi bulunmuştur. Tüm akıllı mercek haberleri aşağıda listelenmiştir.
İleri düzey akıllı mercek uygulamasında teknolojik gelişmelerin önemi nedir?
İleri düzey akıllı mercek uygulamasında teknolojik gelişmelerin önemi nedir? Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Prof. Dr. Orkun Müftüoğlu, ileri düzey akıllı mercek uygulamasındaki teknolojik gelişmelerin hasta seçimi ve uzun süreli başarı şansı üzerindeki önemini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.03.2022 Sağlık
İleri düzey akıllı mercek uygulamasında teknolojik gelişmelerin önemi nedir?
İleri düzey akıllı mercek uygulamasında teknolojik gelişmelerin önemi nedir? Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Prof. Dr. Orkun Müftüoğlu, ileri düzey akıllı mercek uygulamasındaki teknolojik gelişmelerin hasta seçimi ve uzun süreli başarı şansı üzerindeki önemini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
28.03.2022 Sağlık
Bu hastalık bebeklerde bile ortaya çıkıyor!
Bu hastalık bebeklerde bile ortaya çıkıyor! Katarakt genellikle ileri yaş hastalığı olarak bilinir. Fakat bazı sistemik hastalıklar, kullanılan ilaçlar ve doğuştanda dahil olmak üzere başka sebeplerden dolayı daha genç ve hatta bebeklerde dahi olabilen bir göz merceği hastalığıdır. Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mete Açıkgöz konu hakkında bilgiler verdi.
19.09.2021 Sağlık
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat!
40 yaş sonrası gelişen görme problemlerine dikkat! Hem erkek hem de kadında 40’lı yaşlarda ortaya çıkan göz sağlığı problemleri konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Abdullah Özkaya göz hastalıklarının tedavisi için ortak planlanabilen, halk arasında akıllı lens olarak bilinen multifokal lens tedavisini anlattı.
13.09.2021 Sağlık
40 yaşından sonra gözlere dikkat!
40 yaşından sonra gözlere dikkat! 40 yaşından sonra yaşın ilerlemesine bağlı olarak yakın mesafede görme problemleri ortaya çıkıyor. Yakın okuma problemleri günlük hayatta çoğu zaman sorun yarattığını dile getiren Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mete Açıkgöz gözde uygulanan lazer tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
21.08.2021 Sağlık
Uzak ve yakını görme sorununa karşı 5 mercek
Uzak ve yakını görme sorununa karşı 5 mercek Her insanın gözlerinde doğal bir mercek bulunur. Bu mercek odaklanmayı sağlayarak farklı mesafelerdeki görüntünün retina üzerine düşmesini sağlar. Yaşın ilerlemesiyle birlikte gözlerde bulunan göz merceğinin saydamlığı bozulmaya başlar ve katarakt oluşur. Bu durumda hastalarda hem uzak hem de yakın görme bozulmaya başlar, net olarak görme kaybolur ve bulanık görme başlar. Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bekir Koç, uzak ve yakını görememe problemine karşı bilgiler verdi.
31.07.2021 Sağlık
Akıllı mercekler 50 yaş üstünde katarakt başlamadan uygulanabilir
Akıllı mercekler 50 yaş üstünde katarakt başlamadan uygulanabilir Göz bozuklukları için uygulanan akıllı mercekler hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cem Mesçi, “Akıllı Mercekler olarak bilinen çok odaklı mercekleri, gözlüksüz yaşamak isteyen, 50 yaş üstündeki kişilere tavsiye ediyorum. Bu kişilerde katarakt başlamadan akıllı mercek implantasyonu uygulanabilir” dedi.
12.07.2021 Sağlık
Kortizonlu ilaçlar katarakt nedeni
Kortizonlu ilaçlar katarakt nedeni Gözün içindeki doğal merceğin saydamlığını yitirip, bulanıklaşmasıyla kataraktın oluştuğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Sevgi Abadan Özpolat, erken teşhisin tedaviyi kolaylaştırdığına dikkat çekti. İnsanların bilinçsiz, düzensiz ve doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmasının yanlış olduğunu vurgulayan Dr. Özpolat, “Uzun süreli kullanılan kortizon ilaçları katarakta neden olabiliyor” dedi.
5.05.2021 Sağlık
Sarı nokta hastalığı olanlara akıllı mercek takılmamalı
Sarı nokta hastalığı olanlara akıllı mercek takılmamalı Sarı nokta hastalığının doğumdan yaşlılığa kadar farklı sebeplere bağlı olarak da görülebildiğinin dile getiren Op. Dr. Hakan Özpolat, “Sorunlu hamilelik, stres, diyabet, hipertansiyon ve damar tıkanıklığı gibi  pek çok farklı durumda bu hastalık karşımıza çıkabilir. Sarı nokta hastalığı olan kişilere de akıllı mercek takılmasını önermiyoruz” dedi.
18.04.2021 Sağlık
Akıllı mercek için 'yaş' uyarısı
Akıllı mercek için 'yaş' uyarısı Gözlük kullanmak istemeyenlerin akıllı mercek tedavisine başvurduğunu dile getiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Sipahier, tedavide yaşın önemine dikkat çekerek, "Beynin bu merceklere adaptasyon sağlaması için insanın yaşının belirli bir seviyede olması gerekiyor. 30-35 yaşındaki hastalara mercek kullanmıyoruz” dedi.
5.03.2021 Sağlık
Gözlüksüz yaşam akıllı mercek tedavisi ile mümkün!
Gözlüksüz yaşam akıllı mercek tedavisi ile mümkün! Genelde yaş ile birlikte gelişen katarakt, şeker hastalığı, darbe, ilaç kullanımı gibi durumlarda ortaya çıkabildiği gibi yeni doğan bebeklerde de görülebiliyor. Göz merceğinin saydamlığının yitirmesi sonucu görme bulanıklığı ile başlayan belirtiler yaşam kalitesini ciddi oranda etkiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan, katarakt ameliyatı ve trifokal akıllı mercek tedavisi hakkında bilgi verdi.
16.02.2021 Sağlık
Göz hastalarına ‘Akıllı Mercek’ uyarısı
Göz hastalarına ‘Akıllı Mercek’ uyarısı Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Uğur Ünsal, akıllı mercek olarak adlandırılan, çok odaklı göz içi mercekler hakkında önemli uyarılarda bulundu.
15.02.2021 Sağlık
Göz sağlığı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar
Göz sağlığı ile ilgili doğru bilinen yanlışlar Göz hastalarının en sık dile getirdiği şikayetlerin görme kaybı ile gözlük sorunları olduğunu kaydeden Op. Dr. Hakan Özpolat, kişilerin çeşitli kaynaklardan edindikleri bilgilerin çoğunluğunun göz rahatsızlıklarıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar olduğunu söyledi.
24.01.2021 Sağlık
'Akıllı mercekler gereksiz ameliyata yol açıyor'
'Akıllı mercekler gereksiz ameliyata yol açıyor' Halk arasında 'akıllı lens' olarak bilinen göz içi mercekler konusunda uyaran Doç. Dr. Aylin Kılıç, "Akıllı mercek diye bir mercek yok. Şu anda piyasada kullanılan hiçbir mercek o kadar akıllı değil. Yakın gözlüklerden kurtulmak için katarakt ameliyatlarında da kullanılan çok odaklı veya 3 odaklı göz içi mercekler reklam amacıyla kullanılan akıllı mercek tanımı yüzünden kamuoyunda yanlış beklentilere ve gereksiz ameliyatlara yol açabiliyor" dedi.
7.12.2020 Sağlık
Görme sorunu yaşayanlara 'akıllı mercek' tavsiyesi
Görme sorunu yaşayanlara 'akıllı mercek' tavsiyesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Murat Ayan, görme sorunu yaşayanlara akıllı mercek tavsiyesinde bulunarak, özellikle 40 yaş üstü kişilerde yakın ve uzak gözlüklerden kurtulma imkanının olduğunu söyledi.
5.09.2020 Sağlık
"Göz kapağı estetiğiyle genç görünün"
"Göz kapağı estetiğiyle genç görünün" Göz kapağı estetiğiyle daha estetik ve daha genç bakışlara sahip olunabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Erhan Dilek, “Göz kapağı estetiği ile daha genç ve canlı görünmek mümkün” dedi.
20.01.2020 Sağlık
5 dakikada gözünüzdeki perdeyi kaldırın
5 dakikada gözünüzdeki perdeyi kaldırın Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Atilla Hacıbekiroğlu, 5-10 dakikalık damla anestezisi ile yapılan ameliyatla gözlerdeki perdeden kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.
30.12.2018 Sağlık
Net görüşte akıllı mercek dönemi
Net görüşte akıllı mercek dönemi Dr. Hüseyin Mirkelam, gelişen teknoloji ile birlikte kullanılmaya başlanan göz içi akıllı mercekler sayesinde uzak, orta ve yakın mesafelerde kesintisiz ve net görüş elde etmenin artık mümkün olduğunu belirtti.
11.10.2018 Sağlık
Akıllı lens kullananlar dikkat! 'İhtiyaca göre yapılmalı'
Akıllı lens kullananlar dikkat! 'İhtiyaca göre yapılmalı' Halk arasında akıllı lens adıyla son zamanlarda popülerliği gittikçe artan multifokal göz içi mercekler (lensler) ve diğer lens çeşitleri hakkında merak edilenleri aktaran Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, mercek seçiminin hastanın kişisel durumu ve ihtiyacına göre yapılması gerektiğini vurguladı ve önemli uyarıda bulundu.
22.03.2023 Sağlık
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk
Belirti göstermeden görme kaybına yol açıyor! 55 yaş üstü için büyük risk Göz hastalıkları ile ilgili son dakika uyarısı! Tamamen görme kaybına neden oluyor, 55 yaş üstü kişilerde daha sık görülüyor. Göz Hastalıkları ve Retina Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nur Acar Göçgil, “Retinamızın merkezi olan makula yani sarı nokta, gözün arkasında bulunur ve retinanın en keskin görüş merkezidir. Makula dejenerasyonu yaşa bağlı olarak ortaya çıkan, genellikle 55 yaş üstü kişilerde görülen ve ilerleyen yaşla sıklığı artan, sık görülen bir göz hastalığıdır” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı STM ThinkTech, bu yılın ilk çeyreğini kapsayan Siber Tehdit Durum Raporu’nu açıkladı. Ukrayna-Rusya savaşındaki siber operasyonların ele alındığı raporda, Rusya’nın Ukrayna askeri ve devlet kurumlarına yönelik çevrimiçi saldırılarını yüzde 196 artırdığı vurgulandı. Ukrayna’nın ise, Rusya’daki askeri ve kritik altyapı hedeflerine saldırmak için siber güvenlik uzmanları ordusu oluşturduğuna dikkat çekildi.
20.04.2022 Dünya
Yerlilik oranın düşme tehlikesi
Yerlilik oranın düşme tehlikesi Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), “Elektrikli Araçlar Günü” etkinliğinde Türkiye'de üretilen araçlarda yerlilik oranının yüzde 70'lerden 20'lere düşebileceğini öne sürdüler.
4.10.2021 Otomobil
Stefan Kuntz Rıdvan Yılmaz'a hayran kaldı
Stefan Kuntz Rıdvan Yılmaz'a hayran kaldı A Milli Takımın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz'un Beşiktaş'ın sol beki Rıdvan Yılmaz'a hayran kaldığı öğrenildi.
27.09.2021 Beşiktaş
2021'in en popüler mobil işletim sistemleri belli oldu
2021'in en popüler mobil işletim sistemleri belli oldu Hayatın vazgeçilmezi haline gelen mobil cihazların sorunsuz çalışabilmesi için gerekli olan mobil işletim sistemlerinin basın yansımalarını inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM) araştırmasına göre, Android işletim sistemi, iOS’a yüzde 142 fark attı.
3.08.2021 Bilim ve Teknoloji
170 milyar dolarlık hamle! ABD ve Avrupa'nın gözü Türkiye'de
170 milyar dolarlık hamle! ABD ve Avrupa'nın gözü Türkiye'de Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Hadi Karasu, ABD'nin Çin'e alternatif arayışı ve Avrupa gibi büyük bir pazara yakınlığın Türkiye'yi yeni dönemin en avantajlı ülkelerinden biri yaptığını belirterek, "Önümüzdeki yıl Avrupa ve ABD'nin gözü Türkiye'de olacak. Eğer iyi hazırlanabilirsek tarihi bir başarı elde edebiliriz." dedi.
31.07.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Akıllı Mercek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akıllı mercek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.