Aidat Fiyatları

Aidat Fiyatları

Son dakika aidat fiyatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aidat fiyatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aidat fiyatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aidat Fiyatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aidat fiyatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 162 aidat fiyatları haberi bulunmuştur. Tüm aidat fiyatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aidatlara fahiş zam! Yüzde 300 artış yapıldı: İşte ilçe ilçe ödenen aidatlar
Aidatlara fahiş zam! Yüzde 300 artış yapıldı: İşte ilçe ilçe ödenen aidatlar Son yıllarda kira fiyatlarındaki fahiş artış hem ev sahiplerinin hem de kiracıların gündeminde. Kira artışına paralel olarak aidat fiyatlarına astronomik zamlar yapılıyor. Ev sahipleri ve kiracıların ortak sorunu aidatlarda yüzde 300'e varan artışlar görülüyor. Aidatlar il ve ilçelere göre farklılık gösterirken lüks sitelerden 50 bin TL'ye varan aidat ödemeleri söz konusu. İşte ilçe ilçe aidatlar ve dikkat çeken uyarılar...
20.02.2024 Ekonomi
Zam geliyor! Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor, üst sınır yok
Zam geliyor! Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor, üst sınır yok Yeni yıla sayılı günler kala birçok apartman ve sitede aidat zamları konuşulmaya başlandı. Yönetim şirketleri en büyük gider kalemi olan personel maaşları nedeniyle asgari ücret düzenlemesini bekliyor. Ev sahipleri ve kiracılar ise tedirgin. Kimi sitelerde maliyetlerle açıklanamayacak yüksek zamlar yapılması, usulsüz işlem ve yolsuzluk olaylarının artması ‘zamlar ne kadar gerçekçi olacak’ sorusunu da beraberinde getiriyor.
19.12.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Kanıt zorunluluğu var, ev sahibi paraları iade ediyor
Kiracılar dikkat! Kanıt zorunluluğu var, ev sahibi paraları iade ediyor Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alıp alamayacağı meselesi de en tartışmalı konular arasında yer alıyor. Kimi zaman kiracılardan geriye harabeye dönmüş daireler kalırken kimi zaman da ev sahipleri, kiracı çıkarken depozitoyu vermemek için "Evde hasar var" bahanesine sığınabiliyor. Peki bu konuda yasalar ne diyor? İşte konun detayları...
24.11.2023 Ekonomi
Kredi desteği! İlk evini alacaklara müjde, Cevdet Yılmaz açıkladı
Kredi desteği! İlk evini alacaklara müjde, Cevdet Yılmaz açıkladı Ev alma planı yapanlara güzel haber geldi. Kredi desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk evini alacaklara kredi desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
21.11.2023 Ekonomi
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! 'Kirayı zamsız öde'
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! 'Kirayı zamsız öde' Ev sahibi - kiracı milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlık arabuluculuk sistemiyle birlikte anlaşmayla sonuçlanıyor. Uzmanlar anlaşma oranının yüzde 70 seviyelerine çıktığını açıkladı. İşte yeni dönemin ayrıntıları...
15.11.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! Yıkım öncesi 'fırsat' dairesi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! Yıkım öncesi 'fırsat' dairesi Kentsel dönüşüme girmesi planlanan evlerin boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir yıl süreyle kiracı arıyor. İlanlarda evin dönüşüme gireceği, yani riskli olduğu açıkça belirtiliyor. Bütçesine göre ev bulamayanlar da kiralıyor. ‘Yıkım öncesi kiralık ilanları’ kira sorununun ne denli büyük olduğunu gösteriyor.
13.11.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'yıkıma kadar' kiralık daire! 'Fiyat o nedenle uygun'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'yıkıma kadar' kiralık daire! 'Fiyat o nedenle uygun' Kentsel dönüşüme girmesi planlanan evlerin boş kalmasını istemeyen mülk sahipleri, 3 ay, 6 ay ya da bir yıl süreyle kiracı arıyor. İlanlarda evin dönüşüme gireceği, yani riskli olduğu açıkça belirtiliyor. Bütçesine göre ev bulamayanlar da kiralıyor. ‘Yıkım öncesi kiralık ilanları’ kira sorununun ne denli büyük olduğunu gösteriyor.
12.11.2023 Ekonomi
Kiralık ve satılık evde bir dönem kapandı! Fahiş fiyatlar düşüşe geçti, ilanlar teker teker siliniyor
Kiralık ve satılık evde bir dönem kapandı! Fahiş fiyatlar düşüşe geçti, ilanlar teker teker siliniyor İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar silinmeye başlandı. Sektörün en çok bilinen üç ilan sitesinde dahi ‘satılık konut’ kategorisindeki düşüş 15 bini buldu. Yine bu sitelerdeki tüm emlak ilanları ve kiralıklarla düşüşün 25 bini aştığı belirtiliyor. Sektör temsilcileri düzenleme ve denetimlerle yanıltıcı ilanların sona ereceğini, dolandırıcılıkların önüne geçileceğini dile getirirken, sahte ilanların sosyal medya platformlarına kayabileceği uyarısında bulunuyor.
5.11.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönemin detayları belli oldu oldu! 1500 TL olan kira 20 bin TL'ye çıktı Fahiş kira artışı vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle bütçesine uygun bir evde oturanlar mülk sahibinin tahliye talebinde bulunması halinde ne yapacaklarını şaşırıyor ve çoğu zaman kiralık daire bulamadıkları için yasal haklarını kullanmayı tercih ediyor. Zorunlu arabuluculuk sistemi bu süreçte ev sahibi ve kiracılar açısından büyük önem taşıyor. Hal böyle olunca ev sahibi ve kiracılar arabuluculuk ofislerinde anlaşmaya çalışıyor. Tarafların anlaşması halinde yüzde 25'lik artış sınırı zorunluluğu bulunmuyor. Bu nedenle 1500 TL olan kira bedelinin 20 bin TL'ye çıkabiliyor.
31.10.2023 Ekonomi
Kiralık ev fiyatları hızla düşecek! GYODER devrede, Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek
Kiralık ev fiyatları hızla düşecek! GYODER devrede, Türkiye'de bir ilk gerçekleşecek Kiralık konut krizinin çözümü için GYODER tarafından geliştirilen yeni konut modelinde ilk örnek proje yolda. Kamu-özel sektör işbirliği ile kamu arazisinde kiralık konut üretmeyi planladıklarını söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Biz arsayı kamudan beklerken özel sektörden geldi. İstanbul’da 10 bin konutluk projede son aşamadayız. Türkiye’de ilk kez uygulanacak kiralık konut modeli tüm sektöre örnek olacak. İnşa edilecek konutlarda riskli evde oturan kiracı ve ev sahiplerine öncelik verip kentsel dönüşüme de destek olacağız” dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem resmen başladı, 3 yıl sürüyor
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem resmen başladı, 3 yıl sürüyor Kira anlaşmazlıklarında arabulucuya gidenlerin yarısı uzlaşma sağlayamıyor. Evden çıktığında aynı bedelle yeni ev bulamayacağını bilenler tahliye konusunda anlaşamazken, ödenen kira ile yeni istenen rakam arasında uçurum olması kira tespit görüşmelerini sonuçsuz bırakıyor. Gayrimenkul hukuku uzmanları, “Kiracılar arabulucu sonrası açılan davanın ortalama üç yıl süreceğini biliyor. Bu avantajı kullanıp işi mahkemeye bırakıyor” diyor.
8.10.2023 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Yasal düzenleme geliyor, 1 milyon TL ödenecek
Ev sahipleri dikkat! Yasal düzenleme geliyor, 1 milyon TL ödenecek Kiracı - ev sahibi milyonları doğrudan ilgilendiriyor. Fahiş kira artışından sonra hem mülk sahipleri hem de kiracılar bu yönteme başvurmaya başladı. Kısa dönemli kiralama işlemleri arttı. Haftalık, günlük hatta saatlik olarak kiralama yapılabiliyor. Ancak bu durum birçok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Bu nedenle yasal düzenleme geliyor. Evlere turizm konutu ruhsatı asılacak. Ruhsatı olmayana 1 milyon TL ceza gündemde. Kiracı Emniyet'e bildirilecek. Komşudan kiralama izni alınacak, gelir ve konaklama vergisi ödenecek
4.10.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, tamamen ücretsiz
Ev sahibi - kiracı herkesi ilgilendiriyor! Yeni dönem başladı, tamamen ücretsiz Kira fiyatlarındaki fahiş artış ev sahibi ve kiracılar arasında yanan sorunların artmasına neden oldu. Kirada yeni dönem başladı. Konut sahibi ile kiracı arasındaki uyuşmazlıkların, tarafların uzun süren mahkeme süreçleri yerine arabuluculuk sistemiyle uzlaşması halinde iki-üç haftada sonuçlanacağını belirten Avukat Semanur Erdem, sistemin yargının yükünü de hafifleteceğini ifade etti.
3.10.2023 Ekonomi
Ev alıp satacaklar dikkat! Tamamen değişiyor, yeni düzenleme 1 Kasım’da başlıyor
Ev alıp satacaklar dikkat! Tamamen değişiyor, yeni düzenleme 1 Kasım’da başlıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kabine toplantısında yaptığı açıklamalar üzerine 1 Kasım itibarıyla sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde yeni dönem başlıyor. Erdoğan, 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını söylemişti. Peki ilan sitelerinde yeni dönem nasıl olacak? İşte detaylar...
29.09.2023 Ekonomi
Kiraya yüzde 500 zam! Kiracı astığı pankart ile tepkisini gösterdi
Kiraya yüzde 500 zam! Kiracı astığı pankart ile tepkisini gösterdi İş yeri sahibi Selahattin Erdem, ihtarname ile kiracısı Cengiz Örsel’den 25 bin lira kira vermesini istedi. Bunun üzerine Örsel, dükkanın camına “kira bedeli 3 bin 200 lira olan bu iş yerinde net 25 bin lira kira istenmektedir” yazılı pankart asarak duruma isyan etti. İş yeri sahibi Erdem ise, “ Beni komşulara karşı rezil ediyor. Avukata verdim, mahkemeye gideceğiz. Mahkeme ne derse ben ona razıyım. Adaletin kestiği parmak acımaz” diye kendisini savundu.
21.09.2023 Ekonomi
Sitede oturanlar dikkat! Apartman sakinleri milyonlarca lira ödemek zorunda kalabilir
Sitede oturanlar dikkat! Apartman sakinleri milyonlarca lira ödemek zorunda kalabilir Sitede oturan pek çok kişi güvenlik ve sosyal donatı alanlarından dolayı tercih ediyor. Site sakinlerinin malına gelebilecek olası tehlikelerden site yönetimi sorumludur. Ancak sigorta şirketlerinin açacağı davalar neticesinde apartman sakinleri milyonlarca lirayı ödemek zorunda kalabilir. İşte konunun detayları...
18.09.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları
Fahiş kira artışı öğrencileri de vurdu! İşte metrekareye göre il il kira rakamları Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken, kiralık ev arayanlar bütçesine göre seçenek bulmakta zorlanıyor. Türkiye’de en çok öğrencinin bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları araştırıldı. 10 il arasında en yüksek ortalama kira değeri 17 bin 742 TL ile 13 devlet üniversitesi bulunan İstanbul’da. İstanbul’u 16 bin 303 TL ile Antalya, 14 bin 820 TL ile İzmir izledi. Erzurum, Sakarya ve Eskişehir’de ise 10 bin TL’nin altında ortalama kira bedeliyle ev bulunabiliyor. Peki bugünlerde yeni bir ev kiralayacaklar ne kadar hane gelirine sahip olmalı? İstanbul’da merkezi ilçelerde 2+1 ev kiralamak için hane gelirinin en az 30-60 bin lira bandında olması gerek.
30.08.2023 Ekonomi
Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! Hapis cezası var
Ev sahiplerine kötü, kiracılara güzel haber! Hapis cezası var Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken, ev sahipleri mevcut kiracılarını çıkararak evlerini daha yüksek bedellerle kiraya vermenin yollarını arıyor. Mülk sahipleri kiracıyı evden çıkarmak için farklı yollara başvururken en sık karşılaşın durum ise; kiracıları arayarak yada evine giderek rahatsız etmeleri oluyor. Peki ev sahiplerinin böyle bir hakkı var mı? İşte merak edilen konunun ayrıntıları...
20.07.2023 Ekonomi
Fırsatçı kiracılar iş başında! Evleri pansiyona çevirdiler, ancak haklı tahliye nedeni...
Fırsatçı kiracılar iş başında! Evleri pansiyona çevirdiler, ancak haklı tahliye nedeni... Fahiş artış kiralık konutları pansiyona çevirdi. Kiracılar yüksek kira bedelini karşılayamadıkları noktada oturdukları evin odalarını kısa dönemli olarak kiraya veriyor. Ancak ek gelir sağlamak isteten kiracılar, tahliye talebiyle karşı karşıya kalabiliyor. Bu durumda eğer kontratta belirtilmemiş ise; mahkeme mülk sahibini haklı bularak evin tahliyesine karar veriyor.
16.07.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışına yeni formül: Ucuz ev üretimi, faiz indirimi ve boş konut vergisi
Fahiş kira artışına yeni formül: Ucuz ev üretimi, faiz indirimi ve boş konut vergisi Son iki yılda milyonlarca kişinin ortak sorunu kiralar oldu. Yeni ev arayan bütçesine göre seçenek bulamaz hale gelirken, kiracılar zam ve tahliye baskısıyla uğraşmak zorunda kaldı. Kamu, kiracıları korumak için geçen yıl kira artışına yüzde 25 sınırı getirdi, bu yıl da süreyi uzattı. Ancak sınırlama sorunu çözmediği gibi ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarının daha fazla artmasına neden oldu.
12.07.2023 Ekonomi
Kiracı ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! İşte yeni dönemin şifreleri
Kiracı ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! İşte yeni dönemin şifreleri Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken, kiralık ev arayanlar bütçesine göre seçenek bulmakta zorlanıyor.. Yaşanan kira krizi nedeniyle geçen yıl yasal düzenlemeye gidildi ve kira artışına bir yıl süreyle yüzde 25 zam sınırı getirildi. Mülk sahipleri bu artış sınırını uygulamak istemedikleri için mevcut kiracılarını çıkarmanın yollarını aramaya başladı. Zam sınırı uzatılırlken, yeni dönemde ev sahibi ve kiracıları nelerin beklediği merak konusu oldu.
21.06.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışı ile ilgili dikkat çeken açıklama: İstanbul'da 400 bin hayalet ev var
Fahiş kira artışı ile ilgili dikkat çeken açıklama: İstanbul'da 400 bin hayalet ev var İstanbul'da boş bekleyen hayalet evler hem kiraların artmasına neden oluyor, hem de arz talep dengesini bozuyor. Gayrimenkul uzmanları mülk sahiplerinin kiraya yapılan yüzde 25 sınırlamasından dolayı piyasanın yükselmesini beklediğine işaret ediyor.
9.06.2023 Ekonomi
Kiralık ev arayanlar dikkat! En az 20 bin TL geliriniz olması gerekiyor
Kiralık ev arayanlar dikkat! En az 20 bin TL geliriniz olması gerekiyor Fahiş kira artışları milyonlarca kişinin ortak sorunu. Birçok ilde kiracılar zam baskısı ile uğraşırken, kiralık ev arayanlar bütçesine göre seçenek bulmakta zorlanıyor. Peki bugünlerde yeni bir ev kiralayacaklar ne kadar hane gelirine sahip olmalı? İstanbul’da merkezi ilçelerde 2+1 ev kiralamak için hane gelirinin en az 30-60 bin lira bandında olması gerek. Şehrin gelişim çeperlerinde dahi en düşük gelir beklentisi 20-25 bin lira. Ankara’da hane gelirinin en az 20-52 bin lira, İzmir’de ise 22-60 bin lira olması bekleniyor.
4.06.2023 Ekonomi
Kiralardaki fahiş artış için yeni çözüm: Alt ve üst sınır
Kiralardaki fahiş artış için yeni çözüm: Alt ve üst sınır Pandemi ile artan kira fiyatları deprem riski nedeniyle katlandı. Kiralık konut fiyatındaki fahiş artışın önüne geçilebilmesi için devreye alınan yüzde 25'lik artış sınırı ev sahipleri tarafından uygulanmıyor. Bu süreçte kiracı/ev sahibi arasındaki davalar artıyor. Peki farklı çözümler uygulanabilir mi? Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, "Kiralarda alt ve üst sınır belirlenerek bir skala çalışması yapılmalı, ondan sonra yüksek artışlar yapanlar için yaptırımların devreye sokulması uygun olacaktır." ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahipleri harekete geçti! Ya evi boşalt ya fark öde
Fırsatçı ev sahipleri harekete geçti! Ya evi boşalt ya fark öde Pandemi ile artan kiralık ev fiyatları deprem riski nedeniyle adeta uçuşa geçti.Ev sahipleri yüksek kira için yeni bir yol buldu. Kiracıdan geçmiş dönem enflasyon farkını isteyip, alacaklı davası açan ev sahipleri, "Ya geçmiş farkı öde ya da evi boşalt!" diyor.
6.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Aidat Fiyatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aidat fiyatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.