Asgari ücret zammının ardından 30 bin TL'lik sürpriz! 2022 yılında...
Asgari ücret zammının ardından 30 bin TL'lik sürpriz! 2022 yılında... Asgari ücrette flaş detay! 30 bin lira alınacak. Asgari ücrette yapılan artış, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) yatırımcılarına da yaradı. BES'te devlet katkısı en fazla brüt asgari ücretin yüzde 25'i kadar olabiliyor. Yeni yılda BES yatırımcıları Gönüllü BES'te 60 bin 48 lira ve Otomatik BES'te de aynı miktar kadar birikim yaparsa toplam 120 bin 96 liralık tasarruf karşılığında yılda 30 bin 24 lira devlet teşviği alabilecek. Oysa geçen yıl her iki sistemde tavandan birikim yapan vatandaşa devlet ayda 1.788 lira ve yıl boyunca da 21 bin 456 lira devlet katkısı veriyordu. BES yatırımcıları bu yıl tam 8 bin 568 lira daha fazla devlet katkısı alacak.
17.12.2021 Ekonomi
AGİ kalktı mı? Asgari ücretli AGİ alamayacak mı, asgari ücrette AGİ ne oldu, ödenmeyecek mi?
AGİ kalktı mı? Asgari ücretli AGİ alamayacak mı, asgari ücrette AGİ ne oldu, ödenmeyecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022 asgari ücreti açıkladı. Erdoğan açıklamasında asgari ücretin 4255 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Ayrıca çalışanların evli ve çocuklu olması bakımından bu rakamın artacağını da belirtti. AGi oranları araştırılırken, Prof. Dr. Cem Kılıç tarafından yapılan açıklama sonrası AGİ kalktı mı? AGİ ödenmeyecek mi, Asgari ücretli AGİ alamayacak mı?
16.12.2021 Çalışma Hayatı
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş!
Murat Kurum'dan İmamoğlu'na mal varlığı tepkisi: Rakibimiz villa yapmakla meşgulmüş! Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında projelerini anlattı. Kurum mevcut belediye yönetimini eleştirerek 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. Kurum, İmamoğlu'nun mal varlığıyla ilgili iddialara da değindi.
26.03.2024 Gündem
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu
Stüdyoda duygusal anlar! Murat Kurum'un gözleri doldu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Hürriyet Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalara değindikten sonra Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan depremzedelerle ilgili röportajı izleyen Murat Kurum'un gözleri doldu.
26.03.2024 Gündem
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek
Murat Kurum CNN Türk'te projelerini açıkladı: İstanbul'un trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programında açıklamalarda bulundu. Kurum 'Depreme harcanan paranın 2 katı reklama harcamışlar.' ifadelerini kullandı. İstanbul'un trafik sorununa çözüm planını anlatan Kurum, "650 km'ye çıkararak toplu ulaşımda metro oranını artıracağız. Bununla birlikte tüneller yapacağız. İstanbul'un trafik çilesi bitecek. İstanbul'un her ilçesinden metroya binip toplu ulaşımı kullanabileceğiz. 2 yakaya 122 km tünel yapacağız. Alternatif bir yol güzergahı koymanız lazım. Mevcuttaki tüneller 22 km." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Bayram tatili 9 gün oldu Ankara’da "Şoför Esnafları ile iftar" programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarıldığını açıklayarak "Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz" dedi.
19.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren
Bakan Uraloğlu, CNN Türk'te açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN Türk'te Türkiye'nin dev projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu Ankara-İstanbul arasına yapılacak süper hızlı tren projesinin de detaylarını anlattı.
6.03.2024 Ekonomi
Avukattan rezalet! 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını ödememiş
Avukattan rezalet! 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını ödememiş Ankara'da, müvekkili emekli hemşire Ayşe Ç.'nin 2 çocuğu için eski eşinin ödediği 400 lira nafakayı 9 yıl boyunca aldığı suçlamasıyla avukat Hasan C.'ye, 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan dava açıldı. Avukata, pişman olması ve sabıkası bulunmaması indirim nedeni sayılarak 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.
2.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya mesaj! "Türkiye ihaneti kimsenin yanına bırakmaz" Cumhurbaşkanı Erdoğan MİT'in 97. kuruluş yıl dönümü programında açıklamalarda bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti belki yarına bırakır ama ihaneti kimsenin yanına bırakmaz. DEAŞ'ından FETÖ'süne kadar milletimizi hedef alan yapıya hayat hakkı tanımayacağız. Devletimizin nefesi sürekli teröristlerin ensesinde olacak." dedi.
10.01.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu: 8 dakika 40 saniyede seyahat edilebilecek
Bakan Uraloğlu duyurdu: 8 dakika 40 saniyede seyahat edilebilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Altunizade-Bosna Bulvarı Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. 2025 yılında açılması planlanan Altunizade - Bosna Bulvarı metro hattıyla ilgili de konuşan Bakan Uraloğlu, "Projemizi tamamladığımızda, saatte 8 bin 100 yolcumuz, Altunizade-Bosna bulvarı arasında 8 dakika 40 saniye gibi kısa bir sürede seyahat edebilecektir. "dedi. Bakan Uraloğlu, "Bugüne kadar İstanbul’da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplamda 130.2 kilometredir. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 338.8 kilometreden 394.5 kilometreye yükselecek. Böylece İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'den fazlasını bakanlığımız inşa etmiş olacak." dedi.
15.12.2023 Gündem
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi
Melek Zeynep Bulut'un AKM'de sergilenen eseri 'Açık Yapıt'a yoğun ilgi Mimar ve sanatçı Melek Zeynep Bulut'un performatif, deneysel bir mekan kurgusu olan ödüllü eseri 'Açık Yapıt ' Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında özel davetle Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilenmeye başlanmıştı. Eserin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Bulut, "Taksim'in çok güçlü bir duygusu var. Türkiye'de ilk günden beri çok beklenen bir sergiydi. Biz Londra'da işi duyurduğumuz andan itibaren insanlar 'Açık Yapıt Türkiye'ye ne zaman gelecek' diye soruyorlardı. Dolayısıyla ilk gün bir izdihamla karşılaştık. Açılışı yaptık ve dışarıya çıktığımızda dev bir insan kitlesi vardı. Bizim için çok büyük bir mutluluk şu anda da ziyaretçilerimiz gelmeye devam ediyor. Ben de buradayım, insanları ağırlamaya özen gösteriyorum" dedi. 'Açık Yapıt' Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde 19 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.
1.11.2023 Kültür Sanat
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz İsrail tarihinin en kanlı günlerini yaşıyor. Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail savaş ilan etti. Bölgedeki ölü sayısı her geçen dakika artarken İsrail basını saldırının boyutunu gözler önüne seren bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı. Haaretz 'Holokost'tan bu yana en ölümcül saldırı' manşetini attı. İsrail Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. Hamas'ın askeri kolu Kassam Tugayları yeni silahını görücüye çıkarırken İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi. Çatışmalar 3. gününde de devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz. Hamas'ın başına gelecekler korkutucu olacak' ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Dünya
Vekillerden Togg’a tam not! Varank: Togg Türkiye'nin gurur projesi
Vekillerden Togg’a tam not! Varank: Togg Türkiye'nin gurur projesi TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Türkiye’nin Otomobili Togg’un Bursa Gemlik’te bulunan teknoloji kampüsüne teknik bir inceleme gezisi yaptı. Komisyon Başkanı Mustafa Varank ve beraberindeki milletvekilleri Togg CEO’su Gürcan Karakaş’tan brifing aldı, fabrikada incelemelerde bulundu, ardından da Togg’un direksiyonuna geçti. Türkiye yollarında boy göstermeye başlayan Togg T10X, hem sürüş performansı hem de teknolojik özellikleriyle vekillerden tam not aldı.
5.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Deprem uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu?
Deprem uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu? Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından deprem uygulamaları yeniden gündeme geldi. Milyonlarca kişi depremi bir kaç saniye önceden öğrenebilmek için bu uygulamaları telefonuna indirdi. Peki deprem uygulamaları gerçekten işe yarıyor mu? Uzman isimler tek tek açıkladı.
28.02.2023 Gündem
Terör örgütü PKK'dan Hollandalı gazeteciye ölüm tehdidi
Terör örgütü PKK'dan Hollandalı gazeteciye ölüm tehdidi Hollandalı gazeteci Rena Netjes, Suriye'nin kuzeyindeki son durumla ilgili haberler yaptı ve orada yaşayanların sesini dünyaya duyurmaya çalıştı. Yaptığı haberler terör örgütü PKK'nın hoşuna gitmeyince ölümle tehdit edildi. Hollandalı gazeteci Rena Netjes, yaşadıklarını aldığı tehditleri CNN TÜRK'e anlattı.
2.01.2023 Dünya
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın Sosyal medyada yeni bir akım daha başladı. Yüklediğiniz selfieleri avatarlara dönüştüren uygulama Lensa, son haftalarda sosyal medyada yeni bir trend haline geldi. Yapay zeka fotoğraf uygulaması Lensa AI'ı kısa sürede milyonlarca kişi telefonuna indirdi. Peki bu yapay zeka uygulamaları ne kadar güvenli? Paylaşım rekoru kıran uygulamada kişisel bilgileriniz sızabilir mi? Tehlike çanları çalıyor mu? İşte detaylar...
22.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden, kimdir?
Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden, kimdir? Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' gibi suçlardan operasyon düzenlendi. Operasyonda eski belediye başkan yardımcıları Rıfat Örnek ile Hüseyin Avni Sipahi, mevcut zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı. Eski belediye başkanı Murat Hazinedar hakkında ise gözaltı kararı olduğu ve arandığı öğrenildi. Peki, Beşiktaş belediye başkanı kim, Beşiktaş Belediyesi hangi partide? Murat Hazinedar hangi partiden?
16.12.2022 Gündem
Kadıköy Belediyesi zabıta memurlarına rüşvet soruşturması: İtiraflar ortaya çıktı
Kadıköy Belediyesi zabıta memurlarına rüşvet soruşturması: İtiraflar ortaya çıktı İstanbul'da düzenlenen rüşvet operasyonunda Kadıköy Belediyesi'nde görevli zabıta memuru ve mühendislerinde olduğu 32 kişi tutuklanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şüphelilerin itirafları ortaya çıktı. İtirafçı İ.A.'nın ifadesinde, "Ses yalıtımı ile ilgili bir tadilat yapılacağını söyledim. Bunun karşılığında işletmeden 20 bin lira para istedi. Bu parayı vermezsek 'işyerini başına yıkacağım' dedi. Muhammed ise 20 bin lira değil de 15 bin lira vereceğini söyledi" dediği öğrenildi.
9.12.2022 Gündem
8. kattan aşağıya düşen Özgecan'ın ölümüne yeniden keşif kararı
8. kattan aşağıya düşen Özgecan'ın ölümüne yeniden keşif kararı Zonguldak'ta 8. kattan aşağıya düşerek hayatını kaybeden 28 yaşındaki Ayşe Özgecan Usta'nın ölümünde tutuksuz yargılanan sevgilisi Bartu C.A. "Benimle evlenmek istediğini söylüyordu. Olay günü tartıştık. Ailemle tanıştırabilmek için üniversiteyi okuyup sağlam zemine otursun istedim" dedi. Sanık, Ayşe Özgecan'ın ellerinden kaydığını ve kurtaramadığını söyleyince baba Kenan Usta, "60 kiloluk bir kızı mı tutamadın?" diye tepki gösterdi.
23.11.2022 Yaşam
Togg şarj istasyonları nereye kurulacak? Togg şarj istasyonları hangi illerde kurulacak?
Togg şarj istasyonları nereye kurulacak? Togg şarj istasyonları hangi illerde kurulacak? Milyonların beklediği Togg’da ilk araç banttan indi. Gemlik Fabrikası açılışında Togg’un özellikleri ve tasarımı gündem olurken, şarjı ile ilgili bilgiler de merak ediliyordu. Togg’a sahip olmak isteyenler şarj istasyonlarının nerelerde kurulacağı ve ulaşılabilir olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Togg şarj istasyonları nereye kurulacak? Togg şarj istasyonları hangi illerde kurulacak? Trugo şarj nedir? Trugo kimin? İşte detaylar…
30.10.2022 Ekonomi
Pendik-Sabiha Gökçen metrosu açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini biz tamamlıyoruz
Pendik-Sabiha Gökçen metrosu açıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini biz tamamlıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik-Sabiha Gökçen Metrosu Açılış Töreni’nde konuştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösteren Başkan Erdoğan, "Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini de biz tamamlıyoruz. Bana İstanbullu vatandaşım soruyor. Belediye Başkanı ne iş yapar? Haziran geliyor. Haziran'da bunların topuna gereken dersi benim İstanbullum verecektir" dedi.
2.10.2022 Siyaset
Bakan Karaismailoğlu: Güvenli ve kaliteli yollarla kazalar yüzde 80 azaldı
Bakan Karaismailoğlu: Güvenli ve kaliteli yollarla kazalar yüzde 80 azaldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "26 milyona çıkan araç sayısı ve trafikteki taşıt hareketliliği artmasına rağmen trafik kazalarında yüzde 80'ine varan azalmalar oldu. Bu, güvenli ve kaliteli yollar sayesinde oldu" dedi.
17.08.2022 Ekonomi
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya...
Emanuela Ornaldi'nin sırrı 40 yıldır çözülemiyor! Vatikan'dan tüyler üperten iddia: Papa, Mehmet Ali Ağca, mafya... İtalya'da yaşayan 15 yaşındaki Emanuela Orlandi, 1983 yılının 22 Haziran günü evinden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesi onu bulmak için var gücüyle savaştı. Akıbetine ilişkin iddiaların ucu 1983'ten bugüne kadar uzandı. İddialar arasında geçen isimler arasında Papa'dan Mehmet Ali Ağca'ya, Vatikan'ın üst düzey isimlerinden mafyaya kadar uzanıyordu. Flaş bir gelişme Emanuela Orlandi'yi 39 yıl sonra yeniden manşetlere taşıdı...
13.08.2022 Dünya
ABD’de 17 yaşındaki genç, polisler tarafından defalarca yumruklandı
ABD’de 17 yaşındaki genç, polisler tarafından defalarca yumruklandı ABD’nin Illinois eyaletinde üzerinde silah bulunduğu iddia edilen ve trafik denetimi sırasında polisten kaçan 17 yaşındaki genç, polis tarafından yere yatırılarak defalarca yumruklandı.
31.07.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri