Adet Dönemi

Adet Dönemi

Son dakika adet dönemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan adet dönemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını adet dönemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Adet Dönemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan adet dönemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 950 adet dönemi haberi bulunmuştur. Tüm adet dönemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.
2.06.2023 Sağlık
Adet olunca oruç bozulur mu? Oruçluyken gün içinde ya da iftara yakın regli olunca oruç bozulur mu? İşte Diyanet’in açıklaması!
Adet olunca oruç bozulur mu? Oruçluyken gün içinde ya da iftara yakın regli olunca oruç bozulur mu? İşte Diyanet’in açıklaması! Adet dönemi, bir kadını, Ramazan ayında olsun ya da olmasın namazlar da dahil olmak üzere, bir dizi dini görevlerden geçici olarak muaf tutar. Kuran'da regl yani adet gören kadının bir dizi dini uygulama olmak üzere İslam'ın en kutsal ayı Ramazan’da da oruç tutma ve namaz kılmamayı izin veren açık ayetler bulunuyor. Peki, Adet olunca oruç bozulur mu? Niyet ettikten sonra adet olmak orucu bozar mı, Oruçluyken gün içinde ya da iftara yakın regli olunca oruç bozulur mu? Adet bittikten sonra gelen leke orucu bozar mı? İşte Diyanet’in açıklaması!
18.03.2023 Ramazan
Adet lekesi orucu bozar mı? Adet öncesi gelen kahverengi leke orucu bozar mı?
Adet lekesi orucu bozar mı? Adet öncesi gelen kahverengi leke orucu bozar mı? Ramazan ve oruç, yılın en özel aylarından olup sonunda bizi bayrama ulaştırır. Ramazan boyunca kişilerin aklına ise birçok soru takılır. Yaşam döngüsünün bir parçası olan adet dönemi de Ramazan ayı ile birlikte hakkında en çok soru sorulan konulardan biri oluyor. Kadınlar Adet lekesi orucu bozar mı? Adet öncesi gelen kahverengi leke orucu bozar mı? sorularına yanıt arıyor.
13.03.2023 Ramazan
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz?
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, açıklanamayan gebeliklerde tercih edilen aşılama tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Yumurtlama günü nasıl hesaplanır?
Yumurtlama günü nasıl hesaplanır? İster gebelik planlayın ister planlamayın her iki durumda da bilinçli kadınların yumurtlama günlerini bilmeleri gerekiyor. Kadınlar vücutlarındaki çeşitli belirtileri izleyerek, yumurtlama günlerini tahmin edebilirler. Kadın Hastalıkları,Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt konu hakkında önemli bilgiler verdi.
6.06.2022 Sağlık
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor!
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor! Kadının doğal yaşam döngüsünün içerisinde doğurganlık da bulunuyor. Hamile bir kadının enerji ihtiyacının periyodik olarak arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Hamilelik döneminde folik asit, demir, D vitamini ve kolajen takviyeleri ilk aydan itibaren kullanılabiliyor. Besin olarak enerji ihtiyacı ise altıncı aydan itibaren başlıyor. Bu dönemde ekstra bir kâse yoğurt veya 2 fazla köfte hamilenin ekstra kalori ihtiyacını karşılayabiliyor. Dolasıyla halk arasında sıklıkla kullanılan ‘iki canlısın sen, iki kişilik beslenmelisin’ söylemi toplumda yer edinmiş yanlış bir ifade. İdeal kilo ile hamile kalmak hem gebe hem de bebek sağlığı için oldukça önemli” dedi.
19.03.2022 Sağlık
Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur?
Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur? Hamile olup olmadığınızı merak ettiğiniz günler hayatınızın en uzun zamanlarından biri gibi gelebilir. Hamilelikten şüpheleniyorsanız evde hamilelik testi kullanmak, hamile olup olmadığınız ile ilgili sorularınıza hızlı bir yanıt verebilir. Peki, Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur? İşte detaylar…
2.01.2022 Sağlık
Kadınlarda rahimi daraltıyor, kısırlığa neden oluyor!
Kadınlarda rahimi daraltıyor, kısırlığa neden oluyor! Rahim içi şekil bozuklukları grubunda yer alan rahim perdesi sık karşılaşılan problemlerden biridir. Uterin septum yani halk arasındaki bilinen adı ile ‘Rahim Perdesi’ rahimin doğuştan gelişen bir anomalisi olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Onur Meray, kısırlığa neden olan rahim perdesi hakkında merak edilenleri anlattı.
6.12.2021 Sağlık
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler
Kadın kanserinde hayat kurtaran öneriler Ülkemizde meme kanserinden sonra en yaygın görülen kadın kanserlerinde ihmal edilen bazı belirtiler aksine yaşamsal önem taşıyor. Ülkemizde her yıl 5 bine yakın kadına rahim kanseri, yaklaşık 3 bin kadına yumurtalık kanseri, 1.500 kadına da rahim ağzı kanseri tanısı konuyor. Ancak çoğunlukla bu kanserler belirti vermeden sinsice ilerlediği için, çoğu kişi de ya korkudan ya da ihmalkarlıktan düzenli kontrollerini yaptırmadığı için ne yazık ki ileri evreye ulaşmış oluyor. Oysa ölümcül kadın kanserleri düzenli rutin kontroller ve testler ile erken teşhis edilirse tedavi edilebiliyor.
8.09.2021 Sağlık
Hemen adet olmak için neler yapılmalı? Adet söktürücü ne işe yarar?
Hemen adet olmak için neler yapılmalı? Adet söktürücü ne işe yarar? Adet gecikmesi pek çok kadında endişe ve strese neden olur. Gecikmiş veya eksik adet dönemlerinin birkaç olası nedeni vardır. Düzensiz adet döngüsü bazı sorunların habercisi olabilir. Stres, düşük veya yüksek vücut ağırlığı, polikistik over sendromu veya hormonal sebeplerle adet dönemi gecikebilir. Peki, Hemen adet olmak için neler yapılmalı? Adet söktürücü ne işe yarar? Adet söktürücü zararlı mı? İşte adet dönemi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
16.02.2022 Sağlık
Bu hastalık cinsel yolla bulaşıyor! Yanma hissi varsa dikkat!
Bu hastalık cinsel yolla bulaşıyor! Yanma hissi varsa dikkat! Cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olan bel soğukluğu çoğu zaman belirti göstermiyor. Pek çok kişi taşıyıcı olabiliyor ve enfeksiyonu yaymaya devam edebiliyor. Çoğunlukla çok eşli ve ilişki esnasında korunmayan kişilerde görülen bel soğukluğu kalıcı sorunlara neden olabiliyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Egemen İşgören bel soğukluğu nedenleri, belirtileri ve tedavisini anlattı.
4.07.2021 Sağlık
Fizyoterapistten skolyoz tedavisi açıklaması
Fizyoterapistten skolyoz tedavisi açıklaması Skolyoz hastalığının tedavi yöntemlerine dair bilgi veren Osteopat Fizyoterapist Büşra Hussain, skolyozun üç boyutlu hastalık olduğunu belirtti. Hussain, “Bu yüzden tedavide üç boyutlu spesifik egzersizlerini kullanıyoruz. Hastalara bu egzersizleri öğretip disiplin ve sabırla çalışarak düzelmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.
18.06.2021 Sağlık
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir!
Cinsel ilişki sırasında ağrı varsa dikkat! Kanser belirtisi olabilir! Kadın üreme organlarını ilgilendiren tüm kanserler halk arasında rahim kanseri olarak adlandırılır. Gelişmiş ülkelerde en sık görülen kanser türü olan rahim kanseri 100 kadından yaklaşık 3'ünde görülüyor. Rahim kanseri gelişen hastaların çoğunluğunu da menopoz dönemindeki kadınlar oluşturuyor. Adet döneminin erken yaşta başlaması ve menopoza geç yaşta girilmesi, östrojen hormonuna daha fazla maruz kalınmasına yol açarak rahim kanseri riskini arttırdığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer, obezite veya şişmanlığın risk faktörlerini artırdığını dikkat çekiyor. Karında şişkinlik, cinsel ilişki sırasında ağrı, sebepsiz kilo kaybı durumların gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Op. Dr. Meral Sönmezer rahim kanseri belirtilerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.
25.05.2021 Sağlık
Bu 6 belirtiye dikkat! Menopozun habercisi olabilir
Bu 6 belirtiye dikkat! Menopozun habercisi olabilir Kadının adet döngüsünün son bulduğu ve gebe kalamadığı menopoz dönemi birçok belirtiyle kendini gösteriyor. Bu belirtilerin temelinde östrojen ve progesteron hormonlarının üretiminin düşmesi olduğunu hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar, menopoz döneminin, öncesi ve sonrası da dâhil olmak üzere 3-5 yıl kadar süren bir süreç olduğunu ve birçok belirti verdiğini söyledi.
4.05.2021 Sağlık
Oruçluyken adet olunca oruç bozulur mu? Oruçluyken adet olunca ne yapılır?
Oruçluyken adet olunca oruç bozulur mu? Oruçluyken adet olunca ne yapılır? Adet dönemi pek çok kadın için oldukça zorulu bir süreçtir. Adet döneminde kadınların pek çoğu ağrı ve kramplarla mücadele etmek zorunda kalır. Bu dönemde kadınların pek çoğu ilişki ve dini görevler gibi pek çok durumdan uzak durur. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte adet dönemi ile ilgili sorular pek çok kişinin merak ettiği soruların başında geliyor. Özellikle oruçluyken adet olma durumu, orucun bozulup bozulmayacağına ilişkin sorular için sıklıkla dini kaynaklara başvuruluyor. Sıklıkla 'Oruçluyken adet olursan oruç bozulur mu? Oruçluyken adet olursak ne yapmalıyız?' soruları araştırılıyor. İslam'da adet döneminin bir kadını, Ramazan ayında olsun ya da olmasın dini görevlerden geçici olarak serbest bıraktığı biliniyor. Peki, Oruçluyken adet olunca oruç bozulur mu? Adet olunca oruç tutulur mu, tutmaya devam edilir mi? Adet sonrası kahverengi akıntı orucu bozar mı? Oruçluyken adet olunca ne yapılır? Oruçluyken adet olursa ne yapılmalı? İşte adet dönemi ve oruç ile ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği cevaplar...
17.04.2021 Ramazan
Mamografi sonucunun şüpheli olması ne anlama gelir?
Mamografi sonucunun şüpheli olması ne anlama gelir? Meme kanserinin erken tanısında önemi her geçen gün daha da anlaşılan mamografi 40 yaşından sonra her kadının düzenli kontrolleri içinde mutlaka olması yapılması gereken bir inceleme. Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Çelebi, mamografiyle yaklaşık 2 yıl önceden meme kanserinin öncü lezyonlarının yakalanabildiğine işaret etti.
19.02.2021 Sağlık
Vajinal akıntı ve kaşıntı hastalık belirtisi olabilir!
Vajinal akıntı ve kaşıntı hastalık belirtisi olabilir! Vajinal akıntı çoğunlukla normal karşılansa da anormal ve kokulu vajina akıntısı bir enfeksiyonun işareti olabilir. Temizlik çok önemli ancak yanlış yapılması iyi huylu bakterilerin yok olmasına dolayısıyla zararlı etkenlerin çoğalarak hastalık oluşmasına neden olabiliyor. Peki, Vajinal akıntı ve kaşıntı nasıl geçer? Vajinal akıntı neden olur? Vajinada kaşıntı nasıl geçer? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü vajina akıntısı ve kaşıntısının nedenlerini ve kurtulmanın yollarını anlattı.
5.02.2021 Sağlık
Uzmandan kısırlık uyarısı!
Uzmandan kısırlık uyarısı! Hem kadınlarda hem erkeklerde görülen infertilite yani kısırlığın altında birçok nedenin yatabileceğini söyleyen Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, “Adet düzensizliği en dikkat çeken belirtilerdendir. Ayrıca gebelik olmadığı halde göğüslerden süt gelmesi, obezite, hormon bozukluğuna bağlı aşırı tüylenme ve akne problemi, erkeklerde sertleşme ve boşalma ile ilgili sorunlar, testislerde ağrı ya da şişlik gibi durumlar söz konusuysa gecikmeden bir doktora başvurulmalı” dedi.
19.01.2021 Sağlık
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? İşte erken hamilelik belirtileri!
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? İşte erken hamilelik belirtileri! Hamile olup olmadığınızı gebelik testi veya ultrasonla muayeneden önce anlamanın yollarından biri de kendinizi gözlemlemekten geçiyor. Bazı hamilelik belirtileri ve bulgularını takip ederek hamile olup olmadığınızı anlayabilirsiniz. Peki, Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Erken hamilelik belirtileri nelerdir? İşte hamilelik belirtileri ile ilgili bilmeniz gerekenler...
17.03.2021 Sağlık
'Göz uçuğu körlüğe yol açabilir'
'Göz uçuğu körlüğe yol açabilir' Gözde ağrı, iltihap, kızarıklık ve görme bozukluğu ile kendisini gösteren göz uçuğu körlüğe neden olabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Göktuğ Demirci, “Göz uçuğu olarak da bilinen Herpes simplex virüsü gözün bu virüsle enfeksiyonu sonucu ortaya çıkar. Tipik olarak stres, yorgunluk, üzüntü, travma, güneş ışığı, enfeksiyonlar virüsü harekete geçirebilir. Korneadaki göz uçuğu hiç iz bırakmadan geçebileceği gibi, korneayı derinlemesine etkileyerek körlüğe neden olabilir” dedi.
26.07.2020 Sağlık
Kadınlarda görülen bu belirtiler kanser habercisi!
Kadınlarda görülen bu belirtiler kanser habercisi! Söz konusu kadınlar olduğunda birçok belirti bazı kadın hastalıklarına işaret edebiliyor. Özellikle de günlük hayatın yoğunluğu içinde gözden kaçırılan bu belirtiler çoğu zaman önemsenmese de ciddi bir hastalığın habercisi olabiliyor. Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatma Şen, kadınlarda görülen 8 kanser belirtisini anlattı.
10.07.2020 Sağlık
Erken gebelik testi ne zaman yapılmalı? Hamilelik ne zaman belli olur? Gebelik testinde dikkat edilmesi gerekenler!
Erken gebelik testi ne zaman yapılmalı? Hamilelik ne zaman belli olur? Gebelik testinde dikkat edilmesi gerekenler! En etkili doğum kontrol yöntemlerinde bile, her zaman hata şansı vardır. Yumurtanın döllenmesi için sadece bir sperm bile yeterlidir. Bunun olup olmadığını anlamak için hamilelik testi kitleri çoğu çift için en kolay yöntemdir. Peki, Erken gebelik testi ne zaman yapılır? Hamilelik ne zaman belli olur? İşte erken gebelik testi ile ilgili merak edilenler...
21.03.2021 Sağlık
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamile olduğunuzu anlamanın yolları ve hamilelik belirtileri
Hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamile olduğunuzu anlamanın yolları ve hamilelik belirtileri Hamilelik testi yapmadan önce bazı erken hamilelik belirtileri ve semptomları fark edebilirsiniz. Hamile olduğunuzdan şüpheleniyor, 'hamile miyim acaba' diyorsanız erken hamilelik belirtileri ile ilgili mutlaka bir uzmana danışın. Peki, hamilelik belirtileri ne zaman başlar? Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamile olduğunuzu nasıl anlarsınız? İşte erken hamilelik belirtileri...
17.03.2021 Sağlık
Adetliyken hamile kalınır mı? Adetliyken cinsel ilişkiye girilir mi?
Adetliyken hamile kalınır mı? Adetliyken cinsel ilişkiye girilir mi? Çoğu kadın hamile kalma şansı daha düşük olduğu için adet döneminde cinsel ilişki konusunda rahat davranır. Kadın çoğu zaman erkeğin cinsel istek ve arzusuna karşı koyamaz ve adet döneminde ilişkiye girebilir. Peki, Adetliyken cinsel ilişkiye girilir mi? Adet döneminde hamile kalınır mı? Adetliyken hamile (gebe) kalınır mı? Adetliyken cinsel ilişkiye girmek zararlı mı? İşte adet dönemi ve hamilelik hakkında bilmeniz gerekenler...
17.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Adet Dönemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki adet dönemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.