Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun!
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun! Kadınların sık yaşadığı problemler arasında, pelvik ağrılar, vajinal akındı, adet düzensizliği ve cinsel sorunlar başta geliyor. Türkiye'de her 10 kadından 1'i ise cinsel ilişkiye girememe, orgazm olamama sorunu yaşıyor. Ancak kadınların pek çoğu tarafından ihmal edilen bu sorunlar, yıllar geçtikçe içinden daha da çıkılamaz bir probleme dönüşebilir. Kaç yaşında olursanız olun hem cinsel hayatı etkileyen hem de genel sağlık durumunu etkileyen jinekolojik problemler için mutlaka uzman desteği almak önemli. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer kadınlarda sık görülen jinekolojik sorunları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
22.01.2022 Sağlık
Bu hastalık cinsel yolla bulaşıyor! Yanma hissi varsa dikkat!
Bu hastalık cinsel yolla bulaşıyor! Yanma hissi varsa dikkat! Cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyon olan bel soğukluğu çoğu zaman belirti göstermiyor. Pek çok kişi taşıyıcı olabiliyor ve enfeksiyonu yaymaya devam edebiliyor. Çoğunlukla çok eşli ve ilişki esnasında korunmayan kişilerde görülen bel soğukluğu kalıcı sorunlara neden olabiliyor. Üroloji Uzmanı Op. Dr. Egemen İşgören bel soğukluğu nedenleri, belirtileri ve tedavisini anlattı.
4.07.2021 Sağlık
Vajinal akıntı ve kaşıntı hastalık belirtisi olabilir!
Vajinal akıntı ve kaşıntı hastalık belirtisi olabilir! Vajinal akıntı çoğunlukla normal karşılansa da anormal ve kokulu vajina akıntısı bir enfeksiyonun işareti olabilir. Temizlik çok önemli ancak yanlış yapılması iyi huylu bakterilerin yok olmasına dolayısıyla zararlı etkenlerin çoğalarak hastalık oluşmasına neden olabiliyor. Peki, Vajinal akıntı ve kaşıntı nasıl geçer? Vajinal akıntı neden olur? Vajinada kaşıntı nasıl geçer? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Emre Özgü vajina akıntısı ve kaşıntısının nedenlerini ve kurtulmanın yollarını anlattı.
5.02.2021 Sağlık