Gazete Vatan Logo

Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur?

Hamile olup olmadığınızı merak ettiğiniz günler hayatınızın en uzun zamanlarından biri gibi gelebilir. Hamilelikten şüpheleniyorsanız evde hamilelik testi kullanmak, hamile olup olmadığınız ile ilgili sorularınıza hızlı bir yanıt verebilir. Peki, Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur? İşte detaylar…

Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur?

Korunmasız cinsel ilişki sonrasında hamileliliğin anlaşılması ile ilgili süreç pek çok çiftin merak ettiği konular arasında geliyor. Hamilelik belirtilerinden herhangi birini yaşayanlar evde hamilelik testinin kullanımını araştırıyor. Peki, Evde hamilelik testi nasıl yapılır? Hamilelik kaç günde oluşur? İşte detaylar…

EVDE HAMİLELİK TESTİ NASIL YAPILIR?

Adet gecikmenizin ilk gününde evde gebelik testi kullanılır. Bu testler, idrarınızdaki insan koryonik gonadotropin (hCG) hormonunu tespit ederek çalışır. Bu hormon sadece hamilelik sırasında vücutta bulunur. Çubuktaki bir kimyasal bu hormonla temas ettiğinde renk değiştirir. Bekleme süreleri teste bağlı olarak değişecektir, ancak çoğu doğru bir okuma sağlamak için yaklaşık 10 dakika sürer.

Çoğu üretici, ilk adet gecikmenizden çok kısa bir süre sonra test yaparsanız sonuçlar değişebileceğinden, HPT'lerin iki kez alınmasını önerir. Bazı durumlarda, hCG seviyeleriniz erken yakalanmak için çok düşüktür. Aplikatörler markadan markaya değişir, ancak testler genellikle ucuzdur.

Haberin Devamı

Hamilelik testleri doğru kullanıldığında doğrudur. Hamileyken olan, ancak test hamile olmadığınızı söyleyen yanlış bir negatif almanız mümkündür. Adetinizi kaçırdıysanız ve birkaç gün sonra gelmezse, testi tekrarlayın veya doktorunuza danışın.

HEMİLELİK TESTLERİ GÜVENİLİR Mİ?

Hamilelik testleri birkaç nedenden dolayı yanlış sonuç verebilir. Bunlar:

- Yumurtanın rahim zarınıza yapışmasından kısa bir süre sonra hamileliğinizin sona erdiği kimyasal hamilelik

- Menopoz

- Dış gebelik

- Kistlerdir.

Evde hamilelik testleri genellikle doğrudur ve talimatlarını uygularsanız genellikle size yeterli sonuçları verir. Ancak, yanlış pozitif veya negatif olduğunu düşündüğünüzü doğrulamak için mutlaka kan veya idrar testleri yaptırmalısınız.

HAMİLELİĞİN ERKEN BELİRTİLERİ NELER?

Bazı hamilelik belirtileri erken dönemde fark edilir. Bunlar şu şekilde:

- Kaçırılan bir adet dönemi

- Yorgun hissetmek

- Normalden daha fazla idrar yapmak

- Hassas, şişmiş göğüsler

- Mide bulantısı

- Kusma

Bu belirtilerden herhangi birini fark ederseniz, özellikle yakın zamanda korunmasız cinsel ilişkiye girdiyseniz, mutlaka doktorunuzla konuşun.

Haberin Devamı