Aden Körfezi

Aden Körfezi

Son dakika aden körfezi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aden körfezi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aden körfezi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aden Körfezi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aden körfezi gelişmeleri de dahil olmak üzere 203 aden körfezi haberi bulunmuştur. Tüm aden körfezi haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD ve İngiltere’nin Yemen’de Husileri hedef alan ortak saldırı düzenlediğini duyurdu.
25.02.2024 Dünya
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husiler tarafından fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füzenin, düzenlenen saldırıda imha edildiğini duyurdu.
18.01.2024 Dünya
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu!
İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu! ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'de Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerindeki bazı noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. ABD Başkanı Joe Biden, saldırılar sonrası yaptığı açıklamada meydan okurken İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Husilere Kızıldeniz'deki gemileri hedef alan saldırılarını durdurma ve tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.Yemen'de Husilere bağlı Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin el-İzzi ise "İngiltere ve ABD bu aleni saldırının bedelini ödeyecek" dedi.
12.01.2024 Dünya
Aden Körfezi tezkeresi TBMM'de kabul edildi
Aden Körfezi tezkeresi TBMM'de kabul edildi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılması hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
2.02.2022 Gündem
Aden Körfezi tezkeresi uzatıldı! TBMM'de kabul edildi
Aden Körfezi tezkeresi uzatıldı! TBMM'de kabul edildi Aden Körfezi'nde TSK unsurlarının bir yıl daha görev süresi uzatıldı.
2.02.2022 Gündem
Balistik füzeden 50 bin kat daha hızlı vurdu! Lazer silahıyla imha ettiler...
Balistik füzeden 50 bin kat daha hızlı vurdu! Lazer silahıyla imha ettiler... ABD çıkarma gemisi 14 Aralık tarihinde Yemen'in güneyindeki Aden Körfezi'nde seyir halindeyken yüksek enerjili bir lazer silah sistemi gösterisi gerçekleştirdi, fotoğraflar dünya çapında ses getirdi.
16.12.2021 Dünya
Karnını açınca şok oldular, hazine çıktı! 1.5 milyon dolara sattılar
Karnını açınca şok oldular, hazine çıktı! 1.5 milyon dolara sattılar Bir grup balıkçı balina cesedi buldu. Gelen kötü koku nedeniyle balinanın midesini açmaya karar verdiler. Gördükleri karşısında şok oldular. Kestikleri balinanın karnında parfüm endüstrisinde kullanılan 127 kilogram akamber tespit ettiler. 35 kişilik balıkçı grubu, satış sonucunda 1,5 milyon dolar kazandı.
2.06.2021 Yaşam
TSK'nin Aden Körfezi'ndeki görev süresi bir yıl daha uzatıldı
TSK'nin Aden Körfezi'ndeki görev süresi bir yıl daha uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali kara suları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına dair TBMM kararı Resmi Gazete'de yer aldı.
28.01.2021 Gündem
Aden Körfezi tezkeresi Meclis'te kabul edildi
Aden Körfezi tezkeresi Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresini 1 yıl daha uzatan tezkere kabul edildi.
26.01.2021 Siyaset
TBMM 1 aylık aranın ardından mesaiye başlıyor
TBMM 1 aylık aranın ardından mesaiye başlıyor TBMM, 1 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına önemli konuları ele alacağı yoğun gündemle yeniden başlayacak.
24.01.2021 Siyaset
Meclis'e sunuldu! Yeni askerlik düzenlemesi, yaş sınırı kararı...
Meclis'e sunuldu! Yeni askerlik düzenlemesi, yaş sınırı kararı... AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bugün 44 maddelik Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili yasa teklifimizi Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Askerliğini yapmayan milletvekilleri dönem sonunda bu görevleri ifa edecekler " dedi. Uzman erbaşların göreve devam edebilmeleri için yaş haddi 55'e yükseltiliyor.
22.01.2021 Siyaset
Son bir ayda 68  terörist etkisiz hale getirildi
Son bir ayda 68 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terörle mücadele harekatı kapsamında, son bir ayda icra edilen 33 operasyonda 68 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
13.12.2020 Gündem
Yemen'de sıcak gelişme! Bakan istifa etti
Yemen'de sıcak gelişme! Bakan istifa etti Yemen Sanayi ve Ticaret Bakanı Muhammed el-Meytemi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli silahlı grupların ülkeyi bölme ve hükümete yönelik darbeye tepki olarak istifa etti.
21.06.2020 Dünya
Aden Körfezi'nde korsan saldırısı
Aden Körfezi'nde korsan saldırısı Aden Körfezi'nde gemicilik ve denizcilik faaliyetlerini koordine eden Birleşik Krallık Denizcilik Ticareti İşlemleri Şirketi'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "Aden Körfezi'nde bir geminin korsan saldırısına uğradığı" ifadesi kullanıldı.
17.05.2020 Dünya
Asker gönderme tezkeresi TBMM'den geçti
Asker gönderme tezkeresi TBMM'den geçti TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
5.02.2020 Gündem
Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu
Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 10 Şubat 2020'den itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
3.02.2020 Siyaset
İmzalar atıldı! 8 ülkeden "yeni ittifak"
İmzalar atıldı! 8 ülkeden "yeni ittifak" Suudi Arabistan, "Kızıldeniz ve Aden Körfezi Kıyısındaki Arap ve Afrika Ülkeleri Konseyi"nin kuruluş sözleşmesinin imzalandığını duyurdu.
6.01.2020 Dünya
Türkiye'nin dev gücü suya indi!
Türkiye'nin dev gücü suya indi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'nda Yeni Tip Denizaltı Projesi 1'inci Gemisi Pirireis'in Havuza Çekme ve 5’inci Gemisi Seydialireis'in İlk Kaynak Töreni'ne katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Libya ile başlattığımız süreçlerden vazgeçersek, bırakınız ekonomik faaliyetleri, bize denize girecek kıyı, olta atacak sahil bile bırakmayacaklar. Karşımızdakilerin hak, hukuk, adalet, ahlak, insaf diye bir dertleri kesinlikle bulunmuyor." dedi.
22.12.2019 Gündem
Japonya'dan ABD'ye ret!
Japonya'dan ABD'ye ret! Japonya, ticari gemilerini korumak için ABD liderliğindeki koalisyona katılmayacak. Tokyo hükümeti, Orta Doğu'daki petrol gemilerini korumak için kendi askerlerini bölgeye sevk edebilir.
19.10.2019 Dünya
BAE, Yemen'in Sokotra adasından çekildi
BAE, Yemen'in Sokotra adasından çekildi Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı silahlı güçler, Sokotra adasındaki hükümet güçleriyle yaşanan silahlı çatışmaların ardından adadan ayrılmak zorunda kaldı.
19.06.2019 Dünya
Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olacak!
Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı olacak! Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Cumhuriyet tarihinde ilk defa ana vatanı çevreleyen üç denizde 103 geminin katılımıyla eş zamanlı gerçekleştirilecek "Mavi Vatan 2019 Tatbikat"ı bugün başlayacak.
27.02.2019 Gündem
Aden Körfezi Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı
Aden Körfezi Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı Aden Körfezi Tezkeresi Resmi Gazete'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 10 Şubat 2019'dan itibaren bir yıl daha uzatılmasına dair Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı.
9.02.2019 Gündem
İran, Atlas Okyanusu'na savaş gemisi gönderecek!
İran, Atlas Okyanusu'na savaş gemisi gönderecek! Reuters haber ajansının son dakika haberine göre, Tahran yönetimi ABD'nin arka bahçesine savaş gemisi gönderecek.
4.01.2019 Dünya
Bakan Akar: Başarıyla icra ettiğimiz operasyonla sadece teröristler hedef alındı
Bakan Akar: Başarıyla icra ettiğimiz operasyonla sadece teröristler hedef alındı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2018 yılında önemli faaliyetlerin icra edildiğini söyleyerek, "Başarıyla icra ettiğimiz operasyonların planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait mevzii, silah, araç ve binalar hedef alınmış; sivil/masum kişiler, dini/kültürel yapılar, tarihi eserler ve arkeolojik kalıntılar ile kamu yararına faaliyet gösteren tesislerin zarar görmemesi için diğer hiçbir ülkenin göstermediği kadar dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir" dedi.
30.12.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aden Körfezi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aden körfezi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.