A.E.

A.E.

Son dakika a.e. haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan a.e. ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını a.e. haber sayfamızda bulabilirsiniz.

A.E.

haberleri sayfasında son dakika yaşanan a.e. gelişmeleri de dahil olmak üzere 27.059 a.e. haberi bulunmuştur. Tüm a.e. haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsmin Halleri Nelerdir, Kaç Tane Vardır? Hal Ekleri Örnekleri Nelerdir?
İsmin Halleri Nelerdir, Kaç Tane Vardır? Hal Ekleri Örnekleri Nelerdir? İsmin halleri ismin durumunu belirtmek amaçlı yaygın olarak kullanılır. Özellikle cümle içerisinde ismin yanında değerlendirilir ve belli bir durumu ifade eder. Bu konuda sesli harfler kullanılarak ismin sonuna getirilir. Tabii aynı zamanda isim yalın hali olarak da yine kullanılır.
30.01.2024 Gündem
Adlaşmış Sıfat Nedir, Özellikleri Nelerdir? Adlaşmış Sıfat Örnekleri Nelerdir?
Adlaşmış Sıfat Nedir, Özellikleri Nelerdir? Adlaşmış Sıfat Örnekleri Nelerdir? Varlıkları ve kavramları betimlemek ve onlar hakkında bilgi vermek amacıyla isim soylu sözcüklerin başına getirilen kelimelere sıfat ya da ön ad denir. Örneğin "mavi elbise" tamlamasında elbisenin rengi hakkında bilgi veren "mavi" sözcüğü niteleme sıfatıdır.
21.01.2024 Eğitim
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ödül töreninde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “2023 yılı için 385 milyar dolarlık bir ihracat hedefi belirledik. Türkiye’yi bir ihracat ülkesi, bir lojistik ülkesi yapacağız” dedi.
17.06.2023 Ekonomi
Babam ve Oğlum'un Deniz'i Ege Tanman şimdilerde ne yapıyor?
Babam ve Oğlum'un Deniz'i Ege Tanman şimdilerde ne yapıyor? Biz onu 'Babam ve Oğlum' filminin Deniz'i olarak tanıdık. Ege Tanman, 2000’li yılların yıldız çocuk oyuncularından biriydi. Tanman, canlandırdığı rollerle seyirciyi ağlatıp güldürüyordu. “Babam ve Oğlum” filminin hayatının dönüm noktası olduğunu söyleyen oyuncu samimi açıklamalarda bulundu.
29.01.2023 Magazin
En çok işçi alımı yapan sektör hangisi? En çok aranan meslekler neler? İşte İŞKUR’da kolay bulunan işler ve meslekleri!
En çok işçi alımı yapan sektör hangisi? En çok aranan meslekler neler? İşte İŞKUR’da kolay bulunan işler ve meslekleri! İŞKUR duyurdu! Açık iş ilanlarında en çok aranan meslekler açıklandı. İş arayan milyonlarca kişi arasında hem özel sektör hem de kamu da kolay iş bulabilecek meslekler belli oldu. Açık işler arasında imalat sanayi sektörü ön plana çıkıyor. İŞKUR’da işçi, temizlik, dikiş ve satış başta olmak üzere bu işi yapan kişiler için çok fazla iş ilanı bulunuyor. Peki, İşverenlerin en çok aradığı elemanlar hangileri? En çok aranan meslekler neler? İşte İŞKUR’da kolay bulunan işler ve meslekler!
10.08.2022 Personel Alımı
Türkçe alfabe sırası! Türk alfabesinde hangi harfler bulunur? Alfabe harf sıralaması tablosu
Türkçe alfabe sırası! Türk alfabesinde hangi harfler bulunur? Alfabe harf sıralaması tablosu Bir çocuğun alfabenin harflerden oluştuğunu ve harflerin kelimeleri oluşturduğunu ve bu kelimelerin hikayeler oluşturabileceğini anlaması önemlidir. Çocukların anaokuluna gitmeden önce bilmeleri gereken sosyal ve duygusal beceriler içinde basit olan alfabeyi öğrenmesi önemlidir. Ebeveynler çocuklarına eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde alfabeyi nasıl öğretebileceklerini araştırıyor. Peki, Türk alfabesinde bulunan harfler nelerdir? Türkçe alfabede kaç harf var? İşte ABC ile başlayan alfabetik sıralama!
7.06.2022 Eğitim
Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL lise ders seçimi ne zaman? İşte AÖL giriş ekranı!
Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL lise ders seçimi ne zaman? İşte AÖL giriş ekranı! Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Liseyi açıktan okumak isteyen veya eğitimini açık lisede devam ettiren binlerde öğrenci kayıt tarihlerini araştırıyor. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 27 Aralık 2021 tarihinde başladığını duyurmuştu. Peki, Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL lise ders seçimi ne zaman? İşte AÖL giriş ekranı!
23.01.2022 Eğitim
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de!
Tarım ve Orman Bakanlığı duyurdu! Bitkisel üretime destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de! Tarım ve Orman Bakanlığının Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğde, bitkisel üretimi artırmak, verim ve kaliteyi yükseltmek, üretim maliyetlerinin karşılanmasına katkıda bulunmak, sürdürülebilirliği sağlamak, kayıtlılığı arttırmak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçilere destekleme yapılmasına ilişkin usul ve esasların belirlendi.
8.12.2021 Ekonomi
Boğaziçi Üniversitesi 25 öğretim üyesi alımı yapacak! Aranan nitelikler ve alım yapılacak kadrolar
Boğaziçi Üniversitesi 25 öğretim üyesi alımı yapacak! Aranan nitelikler ve alım yapılacak kadrolar Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, Öğretim Görevlisi alınacağını duyurdu. Basın İlan Kurumu’nun internet sitesinden yayınlanan personel ilanına göre Boğaziçi Üniversitesi 25 öğretim üyesi alımı yapacak.
27.10.2021 Personel Alımı
e-devlet er sınıflandırma sonucu! Askerlik yeri nasıl öğrenilir, 2021 Kasım celbi askerlik yerleri sorgulama? Askerlik yerleri açıklandı mı?
e-devlet er sınıflandırma sonucu! Askerlik yeri nasıl öğrenilir, 2021 Kasım celbi askerlik yerleri sorgulama? Askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yerleri açıklandı mı? 2021 Kasım askerlik sınıflandırma sonucu araştırması hız kazandı. MSB ASAL tarafından yapılan açıklamaya göre, 2021 Kasım celbi askerlik yerlerinin 22 Ekim'de açıklanacak. Silahaltına alınmayı bekleyen asker adayları bugün askerlik yerlerini öğrenebilecek. Kasım celbi askerlik yerleri sorgulama işlemleri ve sevk tarihleri ise günün en çok araştırılan konu başlığı olacak. Peki, 2021 Kasım celbi Askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik yerleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? e-Devlet er sınıflandırma sonuçları nasıl sorgulanır? 2021 Kasım celbi askerlik yerleri nereden öğrenilir? e-Devlet er sınıflandırma sonucu sorgulama ve askerlik yerini öğrenme…
22.10.2021 Gündem
Emeklilikte yeni dönem! Resmen değişti 12’ye çıkarıldı ve...
Emeklilikte yeni dönem! Resmen değişti 12’ye çıkarıldı ve... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme. Resmi Gazete’de yayınlandı. Resmen değişti. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik'te değişikliğe gidildi. Bireysel emeklilik hesabındaki birikimin ve ödenen katkı paylarının fonlar arasındaki dağılım oranları veya tutarlarında bir yılda yapılabilecek değişiklik, 6'dan 12'ye çıkarıldı. Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, "BES'te yeni bir döneme adım atıyoruz. BES, güncel piyasa koşullarına uygun ve esnek bir yatırım aracına dönüşüyor" dedi.
7.05.2021 Ekonomi
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Artık zorunlu oldu...
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Artık zorunlu oldu... Milyonlarca kişi için geçerli. Resmen yürürlüğe girdi. Bireysel emeklilik sisteminde (BES) yeni dönem. Emeklilik planı yılda en az 4 kez değiştirilebilecek. BES'ten ayrılmak isteyen katılımcı talep formunu posta veya elektronik iletişim yoluyla şirketine ulaştırır. Talep yazısı bilgi şirkete ulaştığı tarihten itibaren yirmi iş günü içinde bireysel emeklilik hesabındaki birikim ve devlet katkısı hesabındaki varsa hak kazanılan tutarlar şirket tarafından katılımcının belirttiği hesaba ödenir.
5.05.2021 Çalışma Hayatı
SGK'dan flaş karar! Ve başladı, artık zorunlu, 3 ay...
SGK'dan flaş karar! Ve başladı, artık zorunlu, 3 ay... Herkesi çok yakından ilgilendiren flaş karar! Bakanlık harekete geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından imzalandı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık zorunlu. 3 ay detayı bulunuyor. Birçok sektörü kapsıyor. e-Fatura Uygulamasına Geçiş Zorunluluğu başladı. 509 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nin ‘e-faturaya geçiş zorunluluğu’ bölümünde yapılan değişiklikle SGK ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç etken madde temin eden tüm mükellefler, e-fatura kapsamına dahil edildi. Ayrıca e-Adisyon da zorunlu hale getirildi. Kafe, pastane, bar, pavyon gibi masada servis yapılan gerçek usulde vergilendirilen işletmeler için e-adisyon uygulaması zorunluluğu getirildi. 3 aylık süre tanınıyor.
9.02.2021 Gündem
Yedek subay sonuçları (2021 şubat celbi)! Yedek subay sınıflandırma sonucunu sorgulama ve sevk ASAL başvurusu
Yedek subay sonuçları (2021 şubat celbi)! Yedek subay sınıflandırma sonucunu sorgulama ve sevk ASAL başvurusu Askerlik, bedelli askerlik ve yedek subay askerlik yerlerini duyuruldu. Merakla beklenen yedek subay sonuçları belli oldu. 2021 Ocak, Şubat, Mart celbi yedek subay askerlik yerlerinin belli olmasının ardından asker adayları MSB sayfasına yönelerek sınıflandırma sonuçlarını öğrenmeye başladı. Yedek subay, yedek astsubay ve erbaş ile erlerin sınıflandırma sonuçları merak ediliyor. Peki, yedek subay sonuçları nasıl öğrenilir? 2021 Ocak, Şubat, Mart celbi yedek subay askerlik yerleri nereden sorgulanır? Yedek subay askerlik yerleri sorgulama ekranı üzerinden yedek subay sınıflandırma sonucunu sorgulama…
22.01.2021 Gündem
Bedelli askerlik yerleri açıklandı! Er sınıflandırma sonuçları 2021: Asal bedelli sınıflandırma sonuç sorgulama
Bedelli askerlik yerleri açıklandı! Er sınıflandırma sonuçları 2021: Asal bedelli sınıflandırma sonuç sorgulama Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik sınıflandırma sonuçlarını açıkladı. Geçtiğimiz ay başvuruları tamamlanan bedelli askerlik yerleri 2021 şubat celbi sonuçları merak ediliyordu. Bedelli askerlik yerleri ne zaman açıklanacak diye soruyordu. İşte, MSB ASAL ve e-Devlet ile bedelli askerlik yerleri sonuçları ve celp, sevk tarihleri öğrenme ve sorgulama…
22.01.2021 Gündem
Eylül ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman, Ekim ayının kaçında yatacak? KÇÖ ne zamana kadar devam edecek?
Eylül ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman, Ekim ayının kaçında yatacak? KÇÖ ne zamana kadar devam edecek? Pandeminin ekonomik etkisini azaltmak için 26 Mart 2020'de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması Cumhurbaşkanı kararıyla uzatıldı. İşyeri faaliyetlerinin tamamen ya da en az dört hafta süreyle durdurulması durumunda üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? Eylül ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?Pandeminin ekonomik etkisini azaltmak için 26 Mart 2020'de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması Cumhurbaşkanı kararıyla uzatıldı. İşyeri faaliyetlerinin tamamen ya da en az dört hafta süreyle durdurulması durumunda üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? Eylül ayı kısa çalışma ödeneği ne zaman yatacak?
23.09.2020 Çalışma Hayatı
MEB'den açıklama! Kayıt tarihi belli oldu! Açık lise kayıtları ne zaman başlıyor? Açık Lise kayıtları nasıl yapılır?
MEB'den açıklama! Kayıt tarihi belli oldu! Açık lise kayıtları ne zaman başlıyor? Açık Lise kayıtları nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt tarihleri belli oldu. Peki, Açık lise kayıtları ne zaman başlıyor? Açık Lise kayıtları nasıl yapılır? İşte MEB duyurusu ve açık lise kayıt tarihleri...
24.08.2020 Eğitim
Resmen değişti! 3 yıla indirildi
Resmen değişti! 3 yıla indirildi Binlerce kişiyi ilgilendiren düzenleme yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kadrolar tek tek sayıldı Rotasyona tabi personel için birinci hizmet bölgesinde 5 yıl olan zorunlu hizmet süresi 3 yıla indirildi. Kamu görevlisi olan eşleri geçici olarak görevlendirilenler, eşlerinin geçici olarak görevlendirildiği yere aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirme isteğinde bulunamayacak. Öte yandan kadrolar tek tek sayıldı. Belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerde görev yapan Devlet memurlarının görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi.
Bursluluk sınavı başvuru kılavuzunu yayımladı! 2020 İOKBS başvurusu ne zaman? MEB, 2020 bursluluk sınav tarihi...
Bursluluk sınavı başvuru kılavuzunu yayımladı! 2020 İOKBS başvurusu ne zaman? MEB, 2020 bursluluk sınav tarihi... Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk başvuru kılavuzunu yayımladı. ve lise öğrencilerinin meraklı bekleyişi sona erdi. Peki, 2020 bursluluk sınavı başvurusu ne zaman? MEB 2020 İOKBS Bursluluk sınav tarihi ne zaman?
4.02.2020 Eğitim
2020 MTSK sınav kılavuzu yayınlandı! (MTSK başvuru şartları ve ücreti)
2020 MTSK sınav kılavuzu yayınlandı! (MTSK başvuru şartları ve ücreti) Milli Eğitim Bakanlığı, 2020 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınav Uygulama Kılavuzunu yayınlandı. Kılavuzda, Teorik Sınav ve Uygulama Sınavı ile ilgili detaylar belli olurken, MTSK sınav başvuru şartları ve başvuru ücreti de netleşti. Peki, MTSK başvuru şartları nelerdir? MTSK başvuru ücreti ne kadar?
29.01.2020 Gündem
Emrah Karaduman, Serdar Ortaç’a açtığı davayı kazandı
Emrah Karaduman, Serdar Ortaç’a açtığı davayı kazandı Aranjör Emrah Karaduman, “Sen Nereye Kadar” adlı şarkıyı aranje ettiği halde ücretini alamadığı iddiasıyla şarkıcı Serdar Ortaç’a açtığı davayı kazandı. Davayı kısmen kabul eden mahkeme, Serdar Ortaç’ın 14 bin lirayı Emrah Karaduman’a ödemesine karar verdi.
1.03.2019 Magazin
Temmuz sıcağında kürk çalan Rus turist yakalandı
Temmuz sıcağında kürk çalan Rus turist yakalandı Antalya'nın Kemer ilçesine tatil yapmakta olan Rus uyruklu turist, deri mağazasından 3 bin 500 dolarlık kürk çaldığı gerekçesiyle tutuklandı.
4.07.2018 Yaşam
Trump peşinde: Bedelini iki katına çıkarın!
Trump peşinde: Bedelini iki katına çıkarın! ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkenin posta hizmetleri başkanı ve Birleşik Devletler Posta Hizmetleri (USPS) Üst Yöneticisi olan Megan Brennan'a e-ticaret devi Amazon ve diğer şirketlerden dağıtım için alınan posta bedellerini iki katına çıkarması talebiyle baskı uyguladığı ileri sürüldü
19.05.2018 Dünya
E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? e-okul vbs giriş ekranı
E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine nasıl girilir? e-okul vbs giriş ekranı Okulların açılmasıyla birlikte E-Okul sistemi de daha fazla kullanılmaya başlandı. E-Okul sisteminde ders notları, devamsızlık bilgisi gibi öğrenciye ait bilgiler yer alır. Veliler, E-Okul ile öğrencilerinin güncel bilgilerini görebilir. E-Okul sistemine nasıl girilir? Sistem üzerinden hangi bilgilere ulaşılır?
29.09.2021 Gündem
AÖL kayıt yenileme için bugün son gün!
AÖL kayıt yenileme için bugün son gün! AÖL kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos'ta başlamıştı. 15 Eylül'de yani bugün sona erecek olan AÖL kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapıldığına dair bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca mazeretli AÖL kayıt işlemlerinin hangi tarihte yapılacağı da belli oldu.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

A.E. ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki a.e. haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.