Gazete Vatan Logo

Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL lise ders seçimi ne zaman? İşte AÖL giriş ekranı!

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Liseyi açıktan okumak isteyen veya eğitimini açık lisede devam ettiren binlerde öğrenci kayıt tarihlerini araştırıyor. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 27 Aralık 2021 tarihinde başladığını duyurmuştu. Peki, Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL lise ders seçimi ne zaman? İşte AÖL giriş ekranı!

Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL lise ders seçimi ne zaman? İşte AÖL giriş ekranı!

Lise eğitimini açıktan devam etmek isteyen ve halihazırla halen devam eden öğrenciler için Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü, ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini daha önce duyurmuştu. 27 Aralık 2021 tarihinde başlayan ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Öğrenciler ders kayıtlarının ne zaman sona ereceğini merak ediyor. Peki, Açık öğretim lise kayıtları ne zaman başlıyor? AÖL lise ders seçimi ne zaman? İşte AÖL giriş ekranı!

AÇIK ÖĞRETİM LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin 8 Şubat 2022 tarihi mesai bitimine kadar devam edeceğini duyurdu.

İlk Kayıt Kılavuzu için tıklayınız.

Kayıt Yenileme Kılavuzu için tıklayınız.

ÖRGÜN EĞİTİMDEN AÇIK ÖĞRETİME GEÇİŞ YAPACAKLAR İÇİN KAYIT TARİHLERİ!

Halen örgün eğitimde aktif olarak kayıtlı olan öğrencilerin e-okul sistemi üzerinden dönem atlatma işlemleri, yarıyıl tatilinin, 2. haftasında yapılacağından dolayı, söz konusu öğrencilerden Açık Öğretim Lisesine geçiş yapmak isteyenlerin yeni kayıt iş ve işlemleri 31 Ocak 2022 - 8 Şubat 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

Cezaevinde görevli öğretmenlere adres bilgileri altında bulunan cezaevi bilgisi, cezaevi grubu ile sınav irtibat merkezi altında bulunan özel durum bilgisi güncelleme sürekli açık olacak. Cezaevlerinde yapılacak olan 2020-3 dönemi sınavı tarihleri çalışmalar tamamlandığında duyurulacak.

AÖL giriş ekranı için tıklayın 

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNİ KİMLER YAPTIRACAK?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracak. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar dönem sınavına katılamayacak. Başvurular İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi müdürlüklerinden yapılacak.

KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2021 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlendi. 50 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecek. Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav ücretini yatırabilirsiniz.

Haberin Devamı

İLK KAYIT BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi 2021 – 2022 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem ilk kayıt başvuruları 27 Aralık 2021 – 28 Ocak 2022 tarihleri arasında, mazerete bağlı ilk kayıt başvuru tarihleri 31 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında alınacak. Başvurular İl ve ilçelerde bulunan halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden yapılabilecek. Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak olan öğrenci; öncelikle T.C. kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara sınav ücretini yatıracak. Sınav ücretini yatıran aday öğrenci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne müracaat ederek ilk kayıt için gerekli evraklarını teslim ederek ön kaydını yaptıracaklar. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri eksik evrakı ve evrakında eksik bilgi olan öğrencilerin ilk kayıt evraklarını teslim almayacak ve eksik belgeyle işlem yapmayacak.

Haberin Devamı

Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “sınav ücretini” ödemek zorundadır. İlk kayıt için yatırılan sınav ücreti, sistem üzerinden görülebilecek.

 AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar,

b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar,

c) Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar,

ç) Bir yükseköğretim kurumundan ayrılan veya mezun olanlardan, meslek liselerinin 3 yıllık veya 4 yıllık sisteminden mezun olanlar ile genel liselerimizin 3 yıllık veya 4 yıllık alanlı sisteminden mezun olanlar,

Haberin Devamı

d) Yurt dışında öğrenim görmüş olup, İl Millî Eğitim Müdürlükleri ya da yurt dışındaki Eğitim Müşavirliği/Eğitim Ataşeliklerinden, yukarıdaki (a), (b), (c) ve (ç) maddelerindeki şartlardan birini taşıyan denklik belgesi almış olanlardan denkliği 19/07/2010 ve daha önceki tarihte düzenlenmiş olanlar başvurabilir. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/07/2010 tarih ve 76 sayılı kararı ile ülkemizde alanlı sistem kalktı.)

İLK KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

a) e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden

İlköğretimi tamamlayanlar, ortaöğretim kurumlarının ara sınıflarından ayrılanlar, ortaöğretim kurumlarından/bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile bir yükseköğretim kurumunda ayrılanlardan;

- Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
- Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir. Ayrıca sistem üzerinden alınan kayıt raporunu imzalamaları gerekmektedir (18 yaşından küçük öğrencilerin kayıt raporu velileri tarafından imzalanacaktır.)

b) e-Okulda Kaydı Olmayan Öğrencilerden;

İlköğretim Okulu veya Ortaokul Mezunu Öğrencilerden;

- Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
- Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
- İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlardan Diploma Kayıt Örneğinin aslı), T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını
gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

Ortaöğretim Ara Sınıflarından Ayrılan Öğrencilerden
- Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
- Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
- Tasdikname/tasdikname kayıp belgesinin aslı ve ekinde okuduğu tüm sınıflara ait not döküm çizelgesinin aslı/onaylı örneği,
- T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunun aslı, istenir.

Ortaöğretim Kurumlarından/Bir Yükseköğretim Kurumundan Mezun Olanlar İle Bir Yükseköğretim Kurumundan Ayrılanlardan

- Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe,
- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge,
- Bir adet biyometrik çekilmiş fotoğraf,
- Ortaöğretim diplomasının/diploma kayıp belgesinin onaylı örneği, (söz konusu belge noter onaylı veya kaydı alan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından onaylanmış, olacak. Belgeyi onaylayan Halk Eğitimi Merkezinin mührü ve onaylayan müdür veya müdür yardımcısının ismi/kaşesi olacaktır. Kaşenin okunmaması durumunda onaylayan kişi tarafından Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün adı tükenmez kalem ile yazılacaktır.)
- T.C. Kimlik Numarası olmayanlardan ilk kayıt sınav ücretinin yatırıldığını
gösteren banka dekontunun aslı,
istenir.