Ekmeği sirkeyi alan oraya koştu! Yurt dışından gelen bile var...
Ekmeği sirkeyi alan oraya koştu! Yurt dışından gelen bile var... Oruç Baba Türbesi'ne ziyaretler şimdiden başladı. Türbeyi ziyarete gelenler, elindeki sirkeleri önce dağıttı. İstanbul'un çeşitli yerlerinden türbeyi ziyarete gelenlerin arasında, şehir dışından gelenler de vardı. Alanya'dan geldiğini dile getiren Jale Özen "Alanya'dan geldim. 09.30'dan beri bekliyorum. Ezan okununca ekmeğime sirke döküp orucumu açacağım. İftar saatine kadar buradayım. Orucumu açıp öyle evime gideceğim" dedi.
2.04.2022 Gündem
2022 iftar vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati!
2022 iftar vakitleri! İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati! Dünya çapında milyarlarca müslüman İslam'ın en hayırlı ayı Ramazan ayını idrak ediyor. Hicri takvimin 9. ayı olan Ramazan, oruç tutma ayıdır ve mübarek aylardan biridir. Ramazan ayında oruç tutmanın yanı sıra insanlar dua, tefekkür ve yardım ile geçirirler. Ramazan ayının ilk orucunu geride bırakırken pek çok kişi de İstanbul, İzmir ve Ankara iftar vakitlerini merak ediyor. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir’de iftar saat kaçta? Oruç saat kaçta açılacak? İstanbul, Ankara, İzmir iftar saati!
2.04.2022 Ramazan
İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? Orucun ilk günü İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati!
İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? Orucun ilk günü İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati! Müslümanların huzur, manevi şifa buldukları, iradelerini ve nefislerini terbiye ettikleri mübarek Ramazan ayının ilk günü geride kalmak üzere. Bu manevi iklimden en iyi şekilde faydalanmak için tüm müslümanlar oruçlarını tutuyor ve ibadetlerini gerçekleştiriyor. Ramazan ayının ilk orucunu açmak için hazırlıklar yapılırken iftar saatleri de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, İstanbul’da ezan kaçta okunuyor? İftara ne kadar kaldı? İstanbul’da iftar saat kaçta? İstanbul’da ilçe ilçe iftar saati!
2.04.2022 Ramazan
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur? 5 Nisan 2024 sela vakti ile illerde sela saati
Cuma selası kaçta okunur, cuma selası ezandan kaç dakika önce okunur? 5 Nisan 2024 sela vakti ile illerde sela saati Cuma namazının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar cüzdan duası ritüelini gerçekleştirmek için “Sela kaçta okunuyor, sela ile ezan arası ne zaman?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte Cuma Sela saati…
5.04.2024 Gündem