Şube müdürü ünlüleri 55 milyon dolar dolandırmıştı! BDDK, banka için kararını açıkladı
Şube müdürü ünlüleri 55 milyon dolar dolandırmıştı! BDDK, banka için kararını açıkladı "Özel kapalı fon" sistemiyle aralarında ünlü futbolcuların bulunduğu mağdurların dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, 'bankacılık zimmeti' yönünden takipsizlik kararı verdi. Seçil Erzan'ın "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu" kapsamında ve alıkonulduğu iddiasına yönelik soruşturmalar ise devam ediyor.
21.10.2023 Gündem
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti teşkilatlarına 14 Mayıs talimatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti teşkilatlarına 14 Mayıs talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Milletin karşısına isimle çıkmak yerine bize sataşıyorlar. 15 yıl önceki hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Beceriksizliklerini kabullenmek yerine her hafta bahane üreterek saklama yoluna gidiyorlar" dedi.
28.01.2023 Gündem
Altın fiyatlarında flaş gelişme! Faiz kararı sonrası gram altın tırmanışa geçti
Altın fiyatlarında flaş gelişme! Faiz kararı sonrası gram altın tırmanışa geçti Altın fiyatları ile ilgili yeni gelişme. Faiz kararı sonrası gram altın tırmanışa geçti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12’den yüzde 10,5’e indirilmesine karar verdi. Bu gelişmenin ardından gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın, ons altında yükseliş görüldü. Uzman isim de altınla ilgili flaş tahminde bulundu. İşte İşte güncel altın fiyatları...
20.10.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşme öncesi açıkladı: Özellikle isteyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşme öncesi açıkladı: Özellikle isteyeceğiz Balkanlar turunu tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan dönüşü uçakta gazetecilerle sohbet ederek açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerinin yükselmeye başladığının altını çizdi. Avrupa'da yaşanan doğal gaz kriziyle ilgili Erdoğan 'Avrupa için bu kış öyle kolay geçmeyecek, çok sorunlu bir kış olacak, mali noktadan faturası çok ağır bir kış olacak' dedi. Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki tacizlerine sert tepki gösteren Erdoğan, 'Ege’de ve Doğu Akdeniz’de bize dayatmaya çalıştıkları maksimalist tezler var. Bunun da yenilir yutulur bir yanı yok. Türkiye ile doğrudan konuşmak yerine Birleşmiş Milletler’de, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Avrupa Birliği’nde ve hatta en güçlü üyelerinden olduğumuz NATO’da bizi sürekli şikayet suretiyle adeta tehdit mekanizmaları çalıştırıyorlar. Bunu tabii kabullenmek mümkün değil. Onların anlayacağı dil neyse biz parantez açarak o dille konuşuyoruz' ifadelerini kullandı. Sosyal konut projesi ve yüksek kira sorununa da değinen Erdoğan, 'Gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları ve gazilere yönelik özel kontenjanlar olacak. Vatandaşlarımıza böylece ev sahibi olabilme kolaylığı sunuyoruz. Bunlarla birlikte inanıyoruz ki yüksek kira bedeli almak suretiyle korsanlık yapanlar da burada en büyük darbeyi yiyecekler" açıklamasında bulundu.
9.09.2022 Siyaset
Putin'in sadık gücü Silovikler! Bakın aralarında kimler var...
Putin'in sadık gücü Silovikler! Bakın aralarında kimler var... Ukrayna topraklarına Rus ordusunun girmesiyle başlayan savaş sürerken, askeri harekatın mimarları olarak anılan ‘Kremlin sadıkları’ Siloviklerin gücü her geçen gün artıyor. Vladimir Putin'in en güvenilir danışmanları olan ve yakın çevresinin kalbindeki adamlar olarak anılan Silovikler, Rusya’nın dış dünyayla bağlarının her geçen gün azalmasıyla nüfuslarını artırmaya devam ediyor. İşte Batı medyası tarafından 'Putin'in endişelerini körükleyen seçkin grup' olarak anılan Siloviklerin hikayesi...
19.03.2022 Dünya
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri: 'Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz'
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özeleştiri: 'Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz de sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Hatamız oldu, yanlışımız oldu. Onları telafi etmeye çalışıyoruz. Şunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir" dedi.
13.01.2022 Siyaset
Faiz, dolar ve stokçularla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması
Faiz, dolar ve stokçularla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsündeki skandal hareketiyle ilgili sert tepki gösterdi. "Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde böyle bir olay yaşandı mı? Bundan sonra da yaşanmaz herhalde. Bu, tam bir ibret vesikası.' ifadelerini kullanan Erdoğan stokçularla mücadele ile ilgili olarak, 'Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız. Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır.' dedi.
8.12.2021 Siyaset
Jeff Bezos kimdir? Dünyanın en zenginleri listesi açıkladı! Dünyanın en zengini Jeff Bezos’un seveti
Jeff Bezos kimdir? Dünyanın en zenginleri listesi açıkladı! Dünyanın en zengini Jeff Bezos’un seveti Dünyanın en zenginleri listesi açıklandı. Listenin başında yer alan Jeff Bezos’un 182 milyar dolarlık serveti dudak uçuklattı. Peki, Jeff Bezos kimdir? Dünyanın en zengini Jeff Bezos’un hayatı…
25.11.2020 Gündem
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...'
Türkiye'den AB'ye sert yanıt! 'Ne pahasına olursa olsun koruyacağız...' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AB'ye çağrıda bulunarak, "Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye'nin geri adım atmasını kimse beklemesin. Türkiye ne pahasına olursa olsun Doğu Akdeniz'in her metrekaresinde, o suyun her metreküpünde haklarını koruyacaktır." dedi. Oktay, Yunanistan'ın karasularını 12 mile çıkarmak istemesi ile ilgili de "Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak? Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor zaten. Elimizden kaza çıkmaz. "Kazara falan" diyorlar ya gerekeni yaparız. Burada Türk milleti olarak biz gerekeni yapmayacaksak nerede yapacağız?" ifadelerini kullandı.
29.08.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
Memurlar evden çalışabilecek mi? Bakan Albayrak, kamu çalışanlarına ilişkin açıklama yaptı!
Memurlar evden çalışabilecek mi? Bakan Albayrak, kamu çalışanlarına ilişkin açıklama yaptı! Memurlar evden çalışabilecek mi? sorusu corona virüsü salgınına karşı alınan evden çalışma tedbirinden sonra sıklıkla araştırılmaya başladı. Memurlar merakla bekliyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Anadolu Ajansı Özel Yayını"nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peki, Memurlar evden çalışabilecek mi? İşte Berat Albayrak'ın kamu çalışanlarına yönelik yaptığı açıklama...
19.03.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'an meselesi' dedi ve dünyaya ilan etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Bu ülkede FETÖ'yü terör örgütü olarak ilan edip, ona savaş açan; şahsım ve AK Parti'dir" açıklamasında bulundu. Erdoğan; "Liderler ile görüşmeyen tek isim Erbakan hocamdır" dedi. Erdoğan, İdlib harekatı konusunda da sert açıklamalarda bulunarak, "Türkiye kendi harekat planını hazırladı. İdlib harekatı bir an meselesidir, bir gece ansızın girebiliriz" ifadelerini kullandı.
19.02.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset anlayışımızda millete küsmek yoktur!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset anlayışımızda millete küsmek yoktur! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Japonya'ya G-20 ziyareti öncesi konuşan Erdoğan, "S-400 hava savunma sistemlerini önümüzde ay teslim almaya başlıyoruz. Bu konuda geri adım atmayacağız" dedi. Erdoğan, 23 Haziran seçim sonucuyla ilgili de; "Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, darılmak, hele hele milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelemeyiz. Milletimizin verdiği mesajları görmezden gelerek kulağımızın üzerine yatma lüksüne sahip değiliz." dedi.
25.06.2019 Siyaset
Türkiye Futbol Federasyonu 42. başkanı Nihat Özdemir!
Türkiye Futbol Federasyonu 42. başkanı Nihat Özdemir! Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapıldı. Genel kurula tek aday olarak giren Nihat Özdemir, oyların 179'unu alarak federasyon başkanlığına seçildi, 4 oy ise geçersiz sayıldı. Bu seçim öncesinde Yıldırım Demirören ve Hüsnü Güreli dönemi mali ve idari açıdan oy birliğiyle ibra edildi.
1.06.2019 Futbol
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: S-400 konusunda geri adım atmak söz konusu değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyin kesinlikle söz konusu olmadığını vurgulayarak 'O iş bitti.' dedi.
18.05.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesabını soracağız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hesabını soracağız! Van'da polisin kolunu ısıran HDP'li vekile sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütünün mensuplarından bir milletvekili bayan benim bayan polisimin elini ısırıyor. Bunların bedelini ödeyecekler" dedi. Peribacalarının dibinde inşa edilen otelle ilgili de konuşan Erdoğan, "O bölgedeki tüm kaçak yapıların yıkılması için talimat verdim" ifadesini kullandı.
15.02.2019 Siyaset
Başkan Erdoğan yeni bakanlarla ilgili o ayrıntıyı ilk kez anlattı
Başkan Erdoğan yeni bakanlarla ilgili o ayrıntıyı ilk kez anlattı Genelkurmay Başkanlığı’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasında bir mani olmadığını dile getiren Başkan Erdoğan, Hulusi Akar ve iş dünyasından bazı isimlerin kabineye alınması ile ilgili ayrıntıları da ilk kez anlattı.Erdoğan dolar ve faize ilişkin de önemli mesajlar verdi.
11.07.2018 Siyaset
‘CEO Club’ gibi  kabine heyecanı
‘CEO Club’ gibi kabine heyecanı Cumhurbaşkanı’nın açıkladığı kabinede; patron, CEO ve girişimci isimlerin olması iş dünyasını memnun etti. İş insanları, ‘Yakından tanıdığımız icracı isimlerle daha hızlı karar alınacak, bürokrasi azalacak’ yorumunda bulundu.
10.07.2018 Ekonomi
İşte Meclis'in yeni yüzleri
İşte Meclis'in yeni yüzleri Meclis’te milletvekili sayısı 550’den 600’e çıktı ve Türkiye Büyük Millet Meclis’ine 24 Haziran ile birlikte dikkat çeken isimler de girmeyi başardı
25.06.2018 Siyaset
Başbakan Yıldırım OHAL'in bitiş tarihini açıkladı
Başbakan Yıldırım OHAL'in bitiş tarihini açıkladı Başbakan Yıldırım, OHAL'in bitiş tarihini açıkladı. Yıldırım, 'Temmuz'un 17'si veya 18'i bitmiş oluyor, tekrar uzatılmayacağını düşünüyorum.' dedi.
14.06.2018 Siyaset
MHP Lideri Bahçeli: Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmayacağım, hükümette yer almayacağım
MHP Lideri Bahçeli: Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmayacağım, hükümette yer almayacağım MHP lideri gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bahçeli, "Gül'ün aday olacağına ihtimal vermiyorum. 'Kardeşin olarak Cumhurbaşkanı olmuştum, kardeşin olarak Cumhurbaşkanı olmanı istiyorum.' demesi lazım." dedi. İYİ Parti'ye geçen MHP'li milletvekili ile ilgili, "Milletvekili olmakla birlikte uzun zamandır MHP ile ilgisini soğutmuş, askıya almış bir arkadaşımızdı." ifadelerini kullandı. "Başkan yardımcısı olmak gibi bir niyetim yok" diyen Bahçeli, "Eğer böyle bir niyette olursak, bu niyet doğrultusunda da seçim sonrası bir uygulamada bulunursak o zaman söylediklerimizin hepsini yalamış oluruz" dedi
27.04.2018 Siyaset
Aziz Yıldırım o isimle yolları ayırıyor!
Aziz Yıldırım o isimle yolları ayırıyor! Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şu anki yönetimden Ozan Balaban, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Selim Kosif ile yoluna devam edecek. Başkan, kardeşi Ali Yıldırım ile ilgili net bir karar vermiş değil. Üyeler tarafından tepki gören Mahmut Uslu ile yollar ayrılacak.
13.04.2018 Fenerbahçe
‘Nihai hedef Almanya ile ilişkinin düzeltilmesi’
‘Nihai hedef Almanya ile ilişkinin düzeltilmesi’ Başbakan Yıldırım, “Hem Avrupa Birliği ortaklık sürecinin normalleştirilmesi hem de Almanya ile ikili ilişkilerimizin tekrar rayına oturtulması bizim temel düşüncemizdir” dedi ancak bunun tek taraflı iradeyle olamayacağını ifade etti
4.06.2017 Siyaset