İnsülin direnci diyeti nedir, nasıl yapılır? İnsülin direnci diyet listesi!
İnsülin direnci diyeti nedir, nasıl yapılır? İnsülin direnci diyet listesi! Diyabet hastalığı günümüzde pek çok kişide görülen bir sağlık problemidir. Yanlış ve düzensiz beslenmek ve aşırı yağlı beslenmek diyabet hastaları için büyük sorunlara neden olabiliyor. Bu nedenle insülin diyeti bu hastalığa sahip olan kişiler tarafından sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki insülin direnci diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte insülin direnci diyet listesi hakkında merak edilenler…
18.01.2022 Sağlık
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet
Kansere karşı koruyucu, ruh sağlığına iyi geliyor! Hayatı değiştiren iki diyet Kanser, diyabet, kolesterol ve diğer kronik rahatsızlıklara karşı etkili olan iki diyet, Türkiye’de de popüler bir şekilde tercih ediliyor. Hastalıkların altında yatan nedenleri ele alarak insanların sağlıklarının korunması için çözümler sunan fonksiyonel tıp büyük ilgi uyandırdı. Hastalıklara karşı adeta kalkan görevi gören Akdeniz diyeti de her geçen gün yaygınlaşıyor. Uzm. Dyt. Başak Satar, bu iki beslenme türüne ilişkin çarpıcı bilgiler verdi.
25.06.2023 Sağlık
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları!
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları! Vücudun yeterince insülin üretmemesi ya da hücrelerin insülini düzgün kullanamaması durumu olan insülin direnci, toplumda birçok kişiyi etkiliyor. Kanser, obezite, tansiyon, diyabet, karaciğer yağlanması gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkaran insülin direnci, kişilerde kilo verememe durumunun arkasında yatan önemli bir sağlık sorunu olarak da yer alıyor. Bu kapsamda yaşam tarzında bazı değişiklikler yaparak insülin direncinin dengelenebileceğinin altını çizen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, “Obezite ve aşırı kilolu kişilerin büyük çoğunluğunda insülin direnci oluşuyor. Pankreas, zamanla insülin salgılama yeteneğini kaybettiğinde ise kişilerde Tip 2 diyabete davetiye çıkıyor. Bu durumun şeker hastalığına dönüşmemesi için kişinin ideal kiloya ulaşması gerekiyor. Bu yüzden insülin direnci olan hastalara su diyeti tedavisi ile insülin direncini kontrol altına alıyor ve hastanın ideal kiloya ulaşmasını sağlıyoruz’’ dedi.
15.03.2022 Sağlık
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi
Polikistik over sendromunda güncel yaklaşımlar ve bağırsak terapisi Polikistik over sendromunda hastalığın zeminini oluşturan nedenlere odaklanılması gerektiğini vurgulayan Beslenme Uzmanı Uzm. Diyetisyen Yasemin Bekmezci, polikistik over sendromu tedavisinde uygulanan bağırsak terapisi hakkında merak edilenleri sizin için anlattı.
13.01.2022 Sağlık
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler Kalp damar hastalıklarının dünyada ölüm nedenlerinin en başlarında geldiğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, “Kalp damar hastalığının görülme sıklığı genç nüfusta hızla artıyor. Amerika Kardiyoloji Derneği 2050 yılına kadar yalnızca ABD’de kalp damar hastalığı teşhisi konan kişi sayısının ikiye katlanarak 25 milyona ulaşacağını tahmin ediyor” dedi.
9.10.2021 Arşiv
Glütensiz beslenme trendindeki tehlikeye dikkat!
Glütensiz beslenme trendindeki tehlikeye dikkat! Son zamanlarda trend haline gelen glütensiz beslenmeye karşı uyaran Doç. Dr. Bülent Yaşar, “Glütensiz beslenme herkes için uygun değildir. 2017 ve 2018’de yayınlanan 2 geniş katılımlı çalışmada glütensiz beslenen kişilerde koroner arter hastalığı ve tip 2 diyabet görülme sıklığında artış saptandı. Unutmamak gerekir ki glütensiz beslenme bir zayıflama diyeti değildir, tedavi amaçlı kullanılmalıdır” dedi.
25.07.2021 Sağlık
Diyet hakkında az bilinen 7 gerçek!
Diyet hakkında az bilinen 7 gerçek! Yazın gelmesiyle birlikte pek çok kişi kilo vermenin yollarını araştırıyor. Fazla kilolardan hemen kurtulma isteği bazılarını şok diyetlere yönlendirirken arkadaş çevresi ya da internetten uygulanan bilinçsiz diyetlerde sağlığı tehdit ediyor. Diyet ile ilgili uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ezgi Hazal Çelik diyet hakkında az bilinen 7 noktayı açıkladı.
12.07.2021 Sağlık
Kilo veremiyorsanız dikkat! Nedeni polikistik over olabilir!
Kilo veremiyorsanız dikkat! Nedeni polikistik over olabilir! Diyetisyen Gül Uygun, hormonel bir hastalık olan Polikistik Over Sendromu'nun kadınlarda karın bölgesinde yağlanma, insülin direnci ve karbonhidrat tüketme eğilimine neden olduğunu söyledi. Uygun, kilo veremeyen kadınlarda polikistik over sendromunun araştırılması gerektiğini söyledi.
9.05.2021 Sağlık
Corona virüse karşı Akdeniz diyeti tavsiyesi
Corona virüse karşı Akdeniz diyeti tavsiyesi Corona virüsün kanın akışkanlığını bozduğunu ve damar sistemine zarar verdiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, kış aylarının yaklaştığı bu günlerde bağışıklığın korunması için Akdeniz tipi diyeti önerdi. Uzm. Dr. Yıldırım, "Akdeniz tipi diyet kanın akışkanlığı ve damar hastalıkları üzerine bir beslenme tipi. Bu beslenme, corona virüs enfeksiyonunda kanın akışkanlığının düzenlenmesine yarar sağlıyor" dedi.
20.10.2020 Sağlık
Kahvenin gizemli faydası!
Kahvenin gizemli faydası! Yağlı karaciğer hastalığında Türkiyenin en deneyimli uzmanı olarak gösterilen Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, yapılan araştırmaların kahve tüketiminin karaciğer yağlanması riskini azalttığını ve karaciğer yağlanmasına karşı koruyucu bir faktör olduğunu gösterdiğini belirterek, Kahve karaciğer yağlanmasına iyi gelir, ileri evre fibrozis (nedbe dokusu şeklinde karaciğer hasarı) ve siroz riskini azaltır. Kahvenin karaciğer yağlanmasına gizemli bir faydası var. Eğer başka bir hastalık nedeni ile yasaklı değilse günde 2-3 fincan filtre kahve idealdir. Yapılan araştırmalarda günde 2 kupa filtre kahve içmenin tüm kronik karaciğer hastalıklarında(NASH dahil) olumlu etki yaptığını ortaya koymuştur. Benzer etkinin sade içilen Türk Kahvesi için de olabileceğini tahmin etmekteyiz dedi.
3.02.2020 Sağlık
Obezite, birçok hastalığı miras bırakıyor
Obezite, birçok hastalığı miras bırakıyor Türkiye’de erkeklerin %20’si, kadınların ise %41’i obeziteyle karşı karşıyadır. Durumun bu noktaya gelmesinde yanlış beslenme ve hareketsizliğin rolü olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Abdülkerim Özakay, obezite hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
2.05.2019 Sağlık
Mutfaktaki düşman: Trans yağ
Mutfaktaki düşman: Trans yağ Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yeni hedefi trans yağlar. Pasta, kurabiye, bisküvi, pizza, soslar, kızartmalar, şekerlemeler ve daha pek çok gıdada bulunan, farkında olarak veya olmayarak yüksek oranda tükettiğimiz endüstriyel olarak üretilen trans yağların her yıl 540 bin ölüme yol açtığı hesaplanıyor. WHO tam da bu nedenle 2023 yılına kadar endüstriyel trans yağların kullanımdan kaldırılmasını hedefliyor.
6.01.2019 Sağlık
Tersten diyete uzman uyarısı
Tersten diyete uzman uyarısı Yüksek oranda yağ, orta oranda protein, düşük oranda karbonhidrat alımıyla yapılan ketojenik diyetin kilo verdirmesinin yanında hasta edebilme riskinin olduğunu belirten uzmanlar, mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi.
8.12.2018 Sağlık
SDM Diyeti  artık Türkiye’de
SDM Diyeti artık Türkiye’de İTALYAN doktor ve diyetisyenlerin bir numaralı tercihi SDM Diyeti Türkiye’de
9.02.2016 Sağlık
Sağlıklı yaşayanlar sekste kazanıyor
Sağlıklı yaşayanlar sekste kazanıyor Cinsel sağlık aynı zamanda genel sağlığın da bir barometresi...
30.10.2015 Magazin
Fazla kilosu olanlar dikkat!
Fazla kilosu olanlar dikkat! İç Hastalıkları Uzmanı Dr...
12.05.2015 Sağlık
Diyeti bozmadan tatlı yemek mümkün
Diyeti bozmadan tatlı yemek mümkün Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, bahar aylarında sağlıklı zayıflamak, uzun süreli diyet yapmak ve kiloyu korumak için tüyolar paylaştı...
18.04.2015 Sağlık
Akdeniz diyeti kadınlarda da cinselliğin şifası
Akdeniz diyeti kadınlarda da cinselliğin şifası Eğer cinselliğinizdeki kalite veya tatminde azalma yaşıyorsanız tam olarak sağlıklı sayılmazsınız...
18.07.2014 Magazin
Metabolizmayı hızlandırmak mümkün
Metabolizmayı hızlandırmak mümkün Hızlı kilo alıyorsanız ve kolay veremiyorsanız, çok sık acıkıyorsanız sizde de insülin direnci olabilir...
29.06.2013 Arşiv
'Şeker' çocuklar da hasta olur...
'Şeker' çocuklar da hasta olur... Bildiğiniz gibi diyabetin diğer adı şeker hastalığı. Ama kendisi pek de şeker bir hastalık sayılmaz! Aşırı susama, halsizlik ve kilo kaybı gibi belirtilerle gelen diyabet, yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da görülebilir. Yazımızda çocuklarda görülen diyabetle ilgili merak ettiklerinizi bulabilirsiniz.
15.03.2013 Arşiv
Uzun yaşamın sırları...
Uzun yaşamın sırları... 100 yaşına kadar yaşamak için neler yapmak gerekir?
24.01.2010 Sağlık