Rusya'da 9 Mayıs Zafer Günü kutlanıyor! Putin'den dünyaya kritik mesaj...
Rusya'da 9 Mayıs Zafer Günü kutlanıyor! Putin'den dünyaya kritik mesaj... Ukrayna'daki Rus ordusunun işgalinde 75. güne girildi. Dünyanın gözü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün Kızıl Meydan'da düzenlenen 'Zafer Günü' geçit törenindeki konuşmasına çevrildi.
9.05.2022 Dünya
9 Mayıs ne günü, 9 Mayıs Zafer Günü nedir? 9 Mayıs Rusya için neden önemi?
9 Mayıs ne günü, 9 Mayıs Zafer Günü nedir? 9 Mayıs Rusya için neden önemi? Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin'in eski Sovyet ülkeleri liderlerine 9 Mayıs Zafer Günü nedeniyle tebrik mesajı gönderdiğini duyurdu. Putin'in Gürcistan ve Ukrayna halklarını kutladığı belirtildi. Peki, 9 Mayıs ne günü, 9 Mayıs Zafer Günü nedir? 9 Mayıs Rusya için neden önemi?
9.05.2022 Dünya
Dünyanın gözü 9 Mayıs’ta! Rusya lideri Putin o gün ne diyecek?
Dünyanın gözü 9 Mayıs’ta! Rusya lideri Putin o gün ne diyecek? Kiev kuşatması başarısız olan ve ordusu zor durumda kalan Moskova, savaşı Ukrayna’nın doğusuna kaydırırken, Sovyetler Birliği’nin 1945’te Nazileri yenilgiye uğrattığı gün olan 9 Mayıs’ta Rusya lideri Putin’in ne mesaj vereceği merak ediliyor. Uzmanlar, Rus ordusunun Donbas’ta bir ‘zafer’ baskısı altında olabileceğini değerlendiriyor.
9.04.2022 Dünya