65 Yaş Ve Üstü

65 Yaş Ve Üstü

Son dakika 65 yaş ve üstü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 65 yaş ve üstü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 65 yaş ve üstü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

65 Yaş Ve Üstü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 65 yaş ve üstü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.428 65 yaş ve üstü haberi bulunmuştur. Tüm 65 yaş ve üstü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim uyardı! Kültür aktarım tehlikede
Uzman isim uyardı! Kültür aktarım tehlikede Doğu Karadeniz'de göç olgusuna yönelik çalışmalara yapan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Mine Gözübüyük Tamer, Doğu Karadeniz'de kırsaldan kentlere doğru göç hareketliliğinin artması, bölgede demografik yapının değişmesine neden olduğunu vurguladı. Tamer, "Kültürel kimliğin ve yerel değerlerin kaybı söz konusu olabilir" dedi.
1.04.2024 Gündem
Grip aşısı sorgulama: Grip aşısı başladı mı? Grip aşısı fiyatı ne kadar, grip aşısı başvurusu nasıl yapılır?
Grip aşısı sorgulama: Grip aşısı başladı mı? Grip aşısı fiyatı ne kadar, grip aşısı başvurusu nasıl yapılır? Grip aşısı uygulaması 65 yaş ve üstü vatandaşlar için bugün başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünden itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunanlar için grip aşısı uygulamasının normal takvimiyle başladığını bildirdi. Yapılan duyurunun ardından grip aşısı başladı mı? sorusuna yanıt aranırken Grip aşısı fiyatı ne kadar, grip aşısı başvurusu nasıl yapılır? Sorularının cevabı da sorgulanmaya başlandı. İşte Grip aşısı sorgulama, grip aşısı fiyatları 2023 ve grip aşısı başvurusu sürecine dair merak edilenler…
15.09.2023 Sağlık
65 yaş aylığında dikkat çeken detay! Maaşın kesilmesine sebep oluyor
65 yaş aylığında dikkat çeken detay! Maaşın kesilmesine sebep oluyor 65 yaş aylığı ile ilgili dikkat çeken detay ortaya çıktı. Devlet herhangi bir geliri, sosyal güvencesi bulunmayan, çalışma gücü azalan 65 yaş ve üstü, maddi durumu kötü olan vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlıyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı gibi hiçbir sigorta güvencesi olmayan 65 yaş üzerindeki kadın, erkekler yararlanıyor. Türkiye'de yaklaşık 860 bin kişiye aylık 2 bin 348 lira yaşlılık aylığı ödeniyor.
14.09.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy talimatı verdi! Ücret sabit tutuldu
Bakan Ersoy talimatı verdi! Ücret sabit tutuldu Müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan Müzekart’ın fiyatı bu yıl da 60 lirada sabit tutuldu
16.07.2023 Gündem
Toplu taşımada yeni dönem! Tüm Türkiye'de geçerli olacak
Toplu taşımada yeni dönem! Tüm Türkiye'de geçerli olacak Toplu taşımada yeni dönem. 65 yaş ve üstü vatandaşlar, Türkiye Kart ile her ilde yolculuk yapabilecek. Gittikleri şehirde farklı bir kart almalarına gerek kalmayacak. Alzheimer hastaları için de akıllı bileklik gelecek.
7.10.2022 Ekonomi
Maske ile ilgili flaş açıklama! Geri döndü
Maske ile ilgili flaş açıklama! Geri döndü Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, vakaların yeniden yükseldiğini, virüse yakalananların hastanelerde tedavi görmeye başladığını belirterek, "Şu an sert dalga başlamış durumda ve bunu hafif atlatmanın yöntemleri belli. Bu dalgayı aşı ve maskeyle geçirmek zorundayız. Bu yöntemleri uygulamazsak, farklı bir şey bekleyemeyiz" dedi.
12.07.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! Son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenler için aşı randevusu randevu e-nabız sistemine tanımlandı. Peki, Covid aşı randevusu nasıl alınır? e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte Aşı randevusu alma ekranı!
10.07.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan 65 yaş ve üstüne uyarı
Bakan Koca'dan 65 yaş ve üstüne uyarı 65 yaş ve üstüne son dakika uyarısı geldi. Sağlık Bakanı Koca sosyal medya üzerinden 65 yaş ve üstü kişileri test ve ilaç konusunda uyardı.
18.02.2022 Gündem
19 Ocak koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
19 Ocak koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı tarafından 19 Ocak koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Koronavirüs tablosuna göre; 72 bin 615 kişinin PCR testi pozitif çıktı, 176 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de son 24 saatte 412 bin 31 Kovid-19 testi yapıldı, 72 bin 615 kişinin testi pozitif çıktı, 176 kişi yaşamını yitirdi.
19.01.2022 Gündem
3. doz aşı koruyor mu? 4. aşıya ihtiyaç var mı?
3. doz aşı koruyor mu? 4. aşıya ihtiyaç var mı? Tüm dünya Covid 19 ve varyantları ile mücadele ediyor. Delta, Afrika ve Omicron derken yeni varyant Deltacron da endişeleri arttırıyor. Covid 19’dan korunmak için aşılama çalışmaları devam ederken Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı’ndan (UKHSA) aşı açıklaması geldi. Peki, 3. doz aşı koruyor mu? 4. aşıya ihtiyaç var mı? İşte detaylar…
9.01.2022 Sağlık
Zam geliyor, 3.692 liraya yükselecek! Çalışan, çalışmayan, dul ve yetim, 65 yaş ve üstü herkes...
Zam geliyor, 3.692 liraya yükselecek! Çalışan, çalışmayan, dul ve yetim, 65 yaş ve üstü herkes... Yeni zam haberi geldi! 3 bin 692 TL olacak. Yüz binlerce kişi alıyor. Çalışan, çalışmayan, dul ve yetim maaşı ya da 65 yaş aylığı alan herkesi yakından ilgilendiriyor. Yıl sonun yaklaşması ile birlikte ekonomi gündeminin ana konusunu zamlar oluşturuyor. Özellikle asgari ücrete gelecek zam miktarı tüm çalışanlar tarafından merak ediliyor. Asgari ücret zammı ile birlikte birçok kalemde ücretler artacak.
23.11.2021 Çalışma Hayatı
65 yaş ve üzerine ücretsiz olacak! Flaş açıklama!
65 yaş ve üzerine ücretsiz olacak! Flaş açıklama! 65 yaş ve üstü vatandaşları ilgilendiriyor. Son dakika açıklaması geldi. Bir defaya mahsus ücretsiz olacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, bir defalığına mahsus olmak üzere grip aşısının fiyatını karşılayacaklarını sosyal medya hesabından açıkladı. Grip aşısı bedelinin ödendiği ilk grup olan 65 yaş ve üzerindeki kişilerde herhangi bir belge aranmaksızın grip aşılarının karşılanacağı belirtildi.
4.10.2021 Gündem
İstanbul Valisi Yerlikaya, 'Telefonla arayacağız' diyerek duyurdu
İstanbul Valisi Yerlikaya, 'Telefonla arayacağız' diyerek duyurdu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da 65 yaş ve üstü vatandaşların üçüncü doz aşılanma oranının yüzde 64 olduğunu açıklayarak, "Değerli büyüklerim 3. doz aşılarınızı olmanız için sağlık ekiplerimiz sizleri bekliyor. Ayrıca telefonla da arayacağız" dedi.
23.09.2021 Gündem
65 yaş ve üzeri bireyler zatürre ve grip aşısı olmalı!
65 yaş ve üzeri bireyler zatürre ve grip aşısı olmalı! Kış ayları yaklaştıkça özellikle riskli gruptaki hastaların zatürre ve grip aşısı olmaları öneriliyor. Zatürre aşısının bağışıklığı canlı tutarak Covid-19 virüsü üzerine oluşabilecek ikinci bir bakteriyel enfeksiyonu önlediğini belirten uzmanlar, grip hastalığının zatürreye dönüşmesini önleyebilmek için de grip aşısının yapılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar, 65 yaş altındaki hastalıkları olan bireyler ile 65 yaş üzeri bireylerin grip ve zatürre aşısı olmaları gerektiğinin altını çiziyor.
13.09.2021 Sağlık
Fiyatlar aylık 9.500 lira! Her yıl yüzde 30 zam geliyor, vergi yok ve...
Fiyatlar aylık 9.500 lira! Her yıl yüzde 30 zam geliyor, vergi yok ve... Fiyatlardaki fahiş artış tartışma konusu olmuştu, flaş zam açıklaması geldi. Aylık 9.500 liraya yükseldi. Her yıl yüzde 30 zam geliyor. Mal sahibi ve kiracı bu işi kendi arasında yapıyor. Fiyatlar her geçen gün artmaya devam ediyor. Vergi hariç her şey kiralayana ait. Yasal boşluk nedeniyle hiçbir suretle tahsil edilmiyor. Her ay binlerce lira kazanan ve yüzde 92'si kirada olan ticari taksilerin vergi ödemediği ortaya çıktı. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman "Kiralamaya yönelik hiçbir vergi ödenmiyor. Galerici, mal sahibi ve kiracı bu işi kendi arasında yapıyor. Devlete bildirilmiyor" dedi.
7.09.2021 Ekonomi
864 lira hesaba yatırılıyor! Yaşlı, yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olmayan...
864 lira hesaba yatırılıyor! Yaşlı, yardıma muhtaç, sosyal güvencesi olmayan... Yaşlı, yardıma muhtaç yüz binlerce kişinin hesabına yatıyor. Aylık 864 lira ödeniyor. Devlet herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan, çalışma gücü azalan 65 yaş ve üstü, maddi durumu kötü olan vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlıyor. Yaşlılık aylığına başvura yapan vatandaşların kimlik, 2 adet vesikalık fotoğraf, fakirlik durum belgesi, maaş almadığınızı gösteren resmi belge, mal bildirimi, sağlık kurulundan alınan rapor ve başvuru dilekçesine sahip olması gerekiyor.
28.08.2021 Gündem
Uzmanlar uyarıyor! Su ihtiyacını başka içecek türleriyle gidermeyin!
Uzmanlar uyarıyor! Su ihtiyacını başka içecek türleriyle gidermeyin! Yaz aylarında yeterli su tüketimine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunan Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Emin Demir, “Yetersiz su tüketimi sonucunda kişi kendini yorgun hisseder ve genelde de bu duruma baş ağrısı eşlik eder. En büyük yanlışlardan biri su yerine farklı içecek türlerinin tercih edilmesidir. Su ihtiyacını gazlı ve alkollü içecekler, ayran, soda ve çeşitli miktarlarda besin maddesi içeren farklı sıvılarla yerine konmaya çalışılmamalıdır” dedi.
10.08.2021 Sağlık
Rusya'dan flaş karar: Vakalar yükselince 9 gün tatil ilan ettiler!
Rusya'dan flaş karar: Vakalar yükselince 9 gün tatil ilan ettiler! Rusya, alınan tüm tedbirlere ve aşılamanın devam etmesine rağmen son günlerde koronavirüs vakalarında tedirgin edici bir yükselişle karşı karşıya. Durumu değerlendiren yetkililer başkent Moskova’da Kovid-19 vakalarının artması üzerine tatil ilan etti.
12.06.2021 Dünya
Haftada iki kutu sardalya tüketimi, tip 2 diyabet riskini azaltabilir
Haftada iki kutu sardalya tüketimi, tip 2 diyabet riskini azaltabilir Haftada iki konserve sardalya tüketiminin tip 2 diyabet riskini azaltabileceği öne sürüldü.
8.05.2021 Sağlık
Sağlık Bakanlığı açıkladı! 20 milyonu aştı
Sağlık Bakanlığı açıkladı! 20 milyonu aştı Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 20 milyonu geçti.
19.04.2021 Gündem
Halı sahalar kapandı mı? 13 Nisan İçişleri Bakanlığı kısıtlama genelgesine göre halı sahalar kapatıldı mı, açık mı?
Halı sahalar kapandı mı? 13 Nisan İçişleri Bakanlığı kısıtlama genelgesine göre halı sahalar kapatıldı mı, açık mı? Halı sahalar kapandı mı, açık mı? İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Covid-19 tedbirleri kapsamında "Kısmi Kapanma" konulu genelge gönderdi. Genelgeye göre, istisna dışındaki işletmeler sokak kısıtlamasına uyum için hafta içi 07-18 saatleri arasında açık olabilecek. Restoran ve lokantalar hafta içi 07-19 saatleri arası gel-al ve paket servisi, 19'dan sahur saatine kadar ise paket servisi hizmeti verilebilecek. Hafta sonları ise sabah 10'dan sahur saatine kadar paket servisi yapılabilecek. Öte yandan halı sahalar ile ilgili de karar alındı. Halı sahalar kapandı mı, açık mı? İçişleri Bakanlığı kısıtlama genelgesine göre halı sahaların durumu…
14.04.2021 Gündem
Prof. Dr. Tükek: BionTech aşıları ziyan oldu
Prof. Dr. Tükek: BionTech aşıları ziyan oldu İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, BionTech aşısı için randevu alanların aşı olmaya gitmemesi sonucu o dozların ziyan olduğunu söyledi.
12.04.2021 Gündem
İstanbul Valisi Yerlikaya'dan flaş aşı açıklaması!
İstanbul Valisi Yerlikaya'dan flaş aşı açıklaması! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte yapılan koronavirüs aşı sayısını açıkladı.
11.04.2021 Gündem
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları ile ilgili yeni kararlar! 10 gün, peş peşe duyuruyorlar, her şey terse döndü...
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları ile ilgili yeni kararlar! 10 gün, peş peşe duyuruyorlar, her şey terse döndü... Vaka sayıları sürekli artıyor. Yasaklar peşe peşe geliyor. Koronavirüs risk haritasına göre 17 olan kırmızı il sayısı 58’e çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir yeni haritada kırmızıya büründü. Yüz yüze eğitim, sokağa çıkma yasakları ve seyahat ile ilgili iller kararları duyuruyor. Teravi namazı da evde kılınacak. Çanakkale'de, Halk pazarında alınan önlemler kapsamında yalnızca sebze ve meyve tezgahları kuruldu. Şehir dışından gelen misafirlerin geldikleri evlerde 10 gün süreyle izole olmaları kararlaştırıldı. Erzurum'da 65 yaş ve üstü ile 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma saatleri yeniden düzenlendi. Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Eskişehir, Çorum ve Malatya’da yüz yüze eğitime ara verildi. İstanbul için karar bekleniyor... İşte hafta içi hafta sonu yasakları ve yeni adımlar...
7.04.2021 Gündem
Harita kızardı, vakalar 47 günde 12 kat arttı! Kentte alarm...
Harita kızardı, vakalar 47 günde 12 kat arttı! Kentte alarm... Sağlık Bakanlığı’nca 14 Şubat’ta ilk kez paylaşılan ‘illere göre haftalık vaka sayısı’ risk haritasında 100 binde 30,99 olarak açıklanan Eskişehir’de vakalar, aradan geçen 47 günde yaklaşık 12 katına çıkarak 358,90’a yükseldi. Filyasyon ekiplerince yapılan incelemede son dönem vaka artışlarının; ev kadınlarının toplanarak gün ve doğum günü gibi etkinler yapması ile komşuluk ziyaretlerinden kaynaklandığı tespit edildi.
5.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

65 Yaş Ve Üstü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 65 yaş ve üstü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.