Yılbaşı menüsü! Çorbadan tatlıya yılbaşı gecesi için nefis yemek tarifleri ve leziz evde yılbaşı yemek menüsü 2022…
Yılbaşı menüsü! Çorbadan tatlıya yılbaşı gecesi için nefis yemek tarifleri ve leziz evde yılbaşı yemek menüsü 2022… Yılbaşına sayılı gün kala, yeni yılı evde karşılayacaklar menü araştırmasına başladı. Evde sevdikleriyle, akrabalarıyla, arkadaşlarıyla yeni yılı kutlayacaklar güne özel menü oluşturmak için arama motorlarına yöneldi. Çorbadan tatlıya, mükellef yılbaşı menüsü için tariflerimize göz altın! İşte Evde yılbaşı menüsü…
27.12.2021 Yaşam
Yeni süper gıdamız Dut unu
Yeni süper gıdamız Dut unu Beyaz dut ununu hayatımıza sokan Tijen Ziyal: “Dut yüzyıllardır mutfağımızda kullanılan ve sağlık açısından da çok zengin bir meyve” diyor.
9.02.2018 Arşiv
Ünlüler çocuklar için kek yaptı
Ünlüler çocuklar için kek yaptı u kitaba dokunan kişi, Bir Dilek Tut Derneği, Make-A-Wish Türkiye’yi destekliyor demektir...
7.06.2013 Arşiv
Vekillerden Togg’a tam not! Varank: Togg Türkiye'nin gurur projesi
Vekillerden Togg’a tam not! Varank: Togg Türkiye'nin gurur projesi TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Türkiye’nin Otomobili Togg’un Bursa Gemlik’te bulunan teknoloji kampüsüne teknik bir inceleme gezisi yaptı. Komisyon Başkanı Mustafa Varank ve beraberindeki milletvekilleri Togg CEO’su Gürcan Karakaş’tan brifing aldı, fabrikada incelemelerde bulundu, ardından da Togg’un direksiyonuna geçti. Türkiye yollarında boy göstermeye başlayan Togg T10X, hem sürüş performansı hem de teknolojik özellikleriyle vekillerden tam not aldı.
5.09.2023 Gündem
Bakanlar Kacır ve Şimşek, Togg fabrikasında açıkladı: Önümüzdeki yıl 2,5 katına çıkacak
Bakanlar Kacır ve Şimşek, Togg fabrikasında açıkladı: Önümüzdeki yıl 2,5 katına çıkacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin yerli otomobil Togg'un üretim tesisini ziyaret etti. Bakan Kacır, "Bu yıl toplam 28 bin araç üretilecek. Önümüzdeki yıl bu sayı yaklaşık 2,5 katına çıkacak" dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Burada yerlilik oranının çok yüksek olması Türkiye için büyük bir başarı hikayesi" ifadelerini kullandı.
18.08.2023 Ekonomi
Türkiye'den Avrupa'ya otobüsle yolculuk dönemi! 100 Euro'dan başlıyor
Türkiye'den Avrupa'ya otobüsle yolculuk dönemi! 100 Euro'dan başlıyor Yurt dışına çıkmak isteyenler son dönemde uçak yerine otobüsleri tercih etmeye başladı. Vatandaşlar bilet fiyatlarındaki artış ve bagaj rahatlığı için otobüsleri tercih ettiklerini söylerken, Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, "İstanbul'da kalkan toplam bin 100 otobüs var, bunların yaklaşık 140 tanesi yurt dışına kalkıyor. Vize sorunu yaşanmasa bu seyahatler ikiye, üçe katlanacak" dedi.
12.06.2023 Ekonomi
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim kitabımızın 3. Suresi olan Al-i İmran Suresi 200 ayetten oluşan bir suredir. Al-i İmran ismi, diğer surelerden ayırt edilmesi için verilmiştir. Surenin nüzul zamanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci yani 1 ile 32’inci ayetler arasındaki bölüm birinci bölümdür. 33 ile 63’üncü ayetleri arası ise ikinci bölümdür. Üçüncü bölüm 64’üncü ile 120’inci ayetlerdir. Dördüncü bölüm 121’inci bölüm ile 200’üncü ayetlerdir.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Yargıtay'dan sıfır araç sahiplerini yakından ilgilendiren emsal karar
Yargıtay'dan sıfır araç sahiplerini yakından ilgilendiren emsal karar Yargıtay, sıfır araç alıp sorun yaşayan tüketicileri sevindiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, sıfır aracın dört kapısının sökülüp takılmasının ekonomik değeri düşüren gizli ayıp olduğunu, aracın ayıpsız benzeri ile değiştirilmesi gerektiğine hükmetti.
10.03.2023 Gündem
Bu tablo onların eseri! Jorge Jesus ve Emre Belözoğlu fırtınası
Bu tablo onların eseri! Jorge Jesus ve Emre Belözoğlu fırtınası UEFA Avrupa Ligi'nde aldıkları başarılı sonuçlarla ülke puanını yukarılara çıkaran Fenerbahçe ve Başakşehir'de Jesus-Belözoğlu iş birliği Türkiye'nin 12.sıraya gözünü dikmesini sağladı.
15.10.2022 Fenerbahçe
O söz, boşanma sebebi sayıldı! Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor
O söz, boşanma sebebi sayıldı! Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor Bir boşanma davasının temyiz müracaatını değerlendiren Yargıtay, "On tane karı bulurum ama bir tane ana bulamam" sözünü boşanma sebebi saydı. Yüksek Mahkeme; bu söze maruz kalan kadının manevi tazminat almasının önünü açtı.
25.07.2022 Yaşam
'Alo 171'i arayanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı'
'Alo 171'i arayanların yüzde 40'ı sigarayı bıraktı' Tekirdağ Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, kente 2014'te kurulan 'Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı'nı arayanların yüzde 40'ının sigarayı bıraktığını söyledi. Kalkan, "Bu bizim için çok inanılmaz sevindirici, gurur verici bir karşılıktır. Arkadaşlarımızın bu emeklerinin Sağlık Bakanlığı'mızın bu hizmetlerinin karşılıksız kalmadığını görmek, halkımızın bize katılmadaki gösterdiği dikkat, bizi sevindirmekte" dedi. 
7.06.2022 Yaşam
Bakan Kurum, 2021’in “meteorolojik en’lerini” açıkladı
Bakan Kurum, 2021’in “meteorolojik en’lerini” açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2021 yılına ait “en uç meteorolojik değerlerin” yer aldığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerini paylaştı.
13.01.2022 Gündem
Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili son dakika açıklaması! ‘Bu koşullarda yaşaması imkansız’
Müslüme Yağal'ın ölümüyle ilgili son dakika açıklaması! ‘Bu koşullarda yaşaması imkansız’ Son dakika haberi... Mersin'in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedeni bulunan Müslüme Yağal'ın ölümüne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Müslüme'nin vücudunda öldürücü travmatik lezyon görülmediği, cesedinin üzerinde larvalar oluştuğu belirtildi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “3 yaşındaki çocuğun bu koşullarda dağda 10 gece geçirmesini bırakın, 1-2 gece bile yaşaması pek olası değildir. 24 saat içinde hayatını kaybeder” dedi.
24.11.2021 Gündem
Zam geldi! 4 bin 100 lira oldu! Bugüne kadarki en yüksek oran...
Zam geldi! 4 bin 100 lira oldu! Bugüne kadarki en yüksek oran... Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi. Avukatlara sözlü danışmanlıkta ilk bir saate kadar 675, takip eden her saat için 405 lira ödenecek. Kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin hazırlanmasında ücret 1350, tüzük, yönetmelik, vasiyetname hazırlanmasında 4 bin 100 lira olacak. Sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için 2 bin 175, sulh ceza ve infaz hakimliklerindeki davalar için 2 bin lira, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için 10 bin 250 lira avukatlık ücreti alınacak.
20.11.2021 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 daha düşük...
Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 daha düşük... Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 50 daha düşük fiyata sunuluyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay duyurdu. Küresel enerji piyasalarındaki anormal yükselişlerin vatandaşlara yansıtılmadığını belirten Oktay, doğal gazı alım maliyetinin yaklaşık yüzde 43'ü, elektriği ise üretim maliyetinin yaklaşık yüzde 50'si daha düşük fiyata sunulduğunu bildirdi.
20.10.2021 Ekonomi
Evli çiftleri ilgilendiren flaş karar! Nafaka hakkı elinden alınıyor
Evli çiftleri ilgilendiren flaş karar! Nafaka hakkı elinden alınıyor Nafakayla ilgili kritik karar! Milyonlarca evli çifti çok yakından ilgilendiriyor. Boşanma arifesinde olanlar dikkat! Bunu yapan kadının nafaka hakkı elinden alınıyor, ağır kusurlu sayılıyor. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinden boşanan kadına yoksulluk nafakası ödenmesine, erkeğin manevi tazminat taleplerinin reddine hükmeden istinaf mahkemesi kararını, kadının "maddi çıkar amacıyla evlendiği" tespiti gerekçesiyle bozdu.
2.10.2021 Gündem
Paris iklim anlaşması nedir? Paris İklim Anlaşması'nın önemi ne, anlaşma neleri kapsıyor?
Paris iklim anlaşması nedir? Paris İklim Anlaşması'nın önemi ne, anlaşma neleri kapsıyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris İklim Anlaşması'nı TBMM'ye gönderdiğini duyurdu. Erdoğan, Salı günü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda, Paris İklim Anlaşması'nı ekim ayında TBMM'nin onayına sunmayı planladıklarını duyurmuştu. Türkiye, bu kararla 6 yıl önce imzaladığı anlaşmayı resmen yürürlüğe koymak için adım attı. Peki, Paris iklim anlaşması nedir? Paris İklim Anlaşması'nın önemi ne, anlaşma neleri kapsıyor?
1.10.2021 Gündem
2 yıldır talibini bekliyor! Fiyatı 50 milyon TL daha arttı
2 yıldır talibini bekliyor! Fiyatı 50 milyon TL daha arttı Ünlü tatil kentindeki 316 bin metrekarelik ada 2 yıldır sahibini arıyor. İlk olarak 210 milyon TL'ye satışa çıkarılan ama talibini bulamayınca fiyatı düşürülen adanın fiyatına yeniden artırıldı.
7.07.2021 Ekonomi
İK yöneticileri CHRO Summit’te buluştu
İK yöneticileri CHRO Summit’te buluştu İş dünyasının önde gelen yöneticileri, Fortune Türkiye & DataExpert iş birliği ve BMI organizasyonuyla düzenlenen CHRO Summit 2021’de bir araya geldi. RESHAPE temasıyla düzenlenen zirvede pandeminin etkisiyle ortaya çıkan yeni düzende çalışma hayatının geçireceği dönüşüm ve şirketlerin bu dönüşüme nasıl ayak uyduracağı gibi konular ele alındı.
3.06.2021 Ekonomi
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı
Bakan Elvan Türkiye'nin 2021 için büyüme tahminini açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan CNN TÜRK ekranlarında Gece Görüşü programında gazeteciler Hande Fırat, Hakan Çelik ve Hacer Boyacıoğlu'nun sorularını yanıtladı. Elvan, 'Kovid-19 sürecinde bugüne kadar kredi programları kapsamında firmalara 315 milyar liralık kredi verildi.' bilgisini paylaştı. 'İhracat performansı olarak oldukça iyi gidiyoruz.' diyen Elvan, 'İlk kez bu yıl ihracatta 200 milyar doları aşabiliriz.' ifadelerini kullandı. Bakan Elvan '2021 ilk çeyrekte yüzde 5,5-6, ikinci çeyrekte baz etkisiyle çift haneli, yıl genelinde de yüzde 5'in üstünde büyüme göreceğimizi düşünüyorum' dedi. İşte detaylar...
6.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Talebin arttığı zeytinyağında tağşiş uyarısı
Talebin arttığı zeytinyağında tağşiş uyarısı Türkiye'de son 20 yılda zeytin ağacı sayısının 170 milyona, zeytinyağı üretiminin ise yıllık 250 bin tona kadar yükseldiğini söyleyen Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Semerci, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gerekçesiyle koronavirüs döneminde talebin arttığı zeytinyağı için tağşiş uyarısı yaptı. Zeytinyağında en çok kullanılan taklit yöntemlerinin kanola, aspir, prina rafine yağının karıştırılması olduğunu ifade eden Semerci, tüccara 30 lira olan zeytinyağı maliyetinin bu yöntemle 10 liraya kadar düştüğünü söyledi.
19.02.2021 Ekonomi
Dezenfektan ve kolonya ihracatında tarihi rekor! En çok o ülke aldı
Dezenfektan ve kolonya ihracatında tarihi rekor! En çok o ülke aldı Koronavirüsten korunma amaçlı kullanımı ciddi düzeyde artan kolonya, dezenfektan, sabun ve tanı kitleri ihracatında tarihi rekor kırıldı. 2019'da 28.3 milyon dolar olan dezenfektan ihracatı, yüzde 878 artışla 277 milyon doları, 9.1 milyon dolar olan kolonya ihracatı ise yüzde 208 artışla 28 milyon doları aştı. Bu ürünlerin üretim kapasiteleri de yükseldi.
27.01.2021 Ekonomi
Esnaf kefalet kredi faiz oranları 2021! Esnaf kefalet kredi başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur?
Esnaf kefalet kredi faiz oranları 2021! Esnaf kefalet kredi başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur? Enflasyon oranları açıklandı. Enflasyonun açıklanmasıyla iş yeri kira bedellerinde de artış oldu. Pandemi süreci devam ederken devlet esnafa 3 ay, ayda 1000 lira destekle kira yardımı yapıyor. Destek ödemelerinin dışında esnaf kredi imkanlarını da araştırıyor. Esnaf tarafından araştırılan kredilerden biri ise Esnaf Halkbank Kredisi oluyor. Esnaf kefalet kredisi 2021 faiz oranları merak ediliyor.
6.01.2021 Gündem
Halkbank esnaf kefalet kredisi! Halkbank esnaf kefalet kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir?
Halkbank esnaf kefalet kredisi! Halkbank esnaf kefalet kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir? Koronavirüs salgını en çok esnafı etkiledi. Pandemi sürecinde peş peşe yapılan desteklerin sonuncusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı, esnafa kira yardımı ile 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapılacağının açıklanmasının ardından bankaların esnaf kredileri hakkında da araştırma yapılamaya başlandı. Esnafın en çok araştırdığı kredilerden biri Halkbank esnaf kefalet kredisi oldu. Halkbank esnaf kefalet kredisi başvurusu şartları nedir, nasıl başvuru yapılır? Sizin için Halkbank esnaf kefalet kredilerini derledik…
15.12.2020 Gündem