Kirada yüzde 25 sınırı uzatıldı mı, Kira artış oranı yüzde 25 kalktı mı? Ev sahibi yüzde 25’ten fazla zam yapabilir mi? Kirada yüzde 25 artış sınırı süresi uzatılacak mı?
Kirada yüzde 25 sınırı uzatıldı mı, Kira artış oranı yüzde 25 kalktı mı? Ev sahibi yüzde 25’ten fazla zam yapabilir mi? Kirada yüzde 25 artış sınırı süresi uzatılacak mı? Kira artışları konusunda yapılacak yasal düzenlemeyle "hapis, adli para ya da para cezası" olmak üzere 3 alternatif üzerinde çalışma yürütülüyorken, kirada yüzde 25 sınırında son durum merak ediliyor. 1 Temmuz 2023'e kadar yapılacak kira sözleşmelerinde kira artış oranı yüzde 25'e sabitlenmişti. Konut kira artışını sınırlayan yüzde 25 kira artış oranı düzenlemesinin uzatılıp uzatılmayacağı sorgulanıyor. Peki, Kirada yüzde 25 sınırı uzatıldı mı, son durum ne, kira artış oranı yüzde 25 kalktı mı? Ev sahibi yüzde 25’ten fazla zam yapabilir mi? Kirada yüzde 25 artış sınırı süresi hakkında son durum…
9.06.2023 Ekonomi
Haziran iş yeri kira artış oranı 2023! Mayıs ayı TEFE TÜFE oranına göre işyeri kira zammı yüzde kaç oldu, işyeri kira zammı hesaplama nasıl yapılır? Haziran işyeri kira artış oranı
Haziran iş yeri kira artış oranı 2023! Mayıs ayı TEFE TÜFE oranına göre işyeri kira zammı yüzde kaç oldu, işyeri kira zammı hesaplama nasıl yapılır? Haziran işyeri kira artış oranı TÜİK'in Mayıs ayına ait enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından haziran ayı kira artış oranı belli oldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla haziran ayı işyeri kira artış oranı netlik kazandı. 1 Temmuz 2022'de uygulamaya sokulan yasal düzenleme ile 1 Temmuz 2023'e kadar konutlarda kira artış oranı yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Kira artış oranı şu an sadece iş yerleri etkileniyor. TÜFE'deki değişim 2023 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre %0,04, bir önceki yılın Aralık ayına göre %15,26, bir önceki yılın aynı ayına göre %39,59 ve on iki aylık ortalamalara göre %63,72 olarak gerçekleşti. Peki, İşyeri kira artış oranı 2023 hesaplama nasıl yapılır? İşte haziran ayı dükkan kira artışı 2023…
5.06.2023 Ekonomi
İşyeri kira artış oranı 2023 Mayıs! İşyeri kira zammı hesaplama nasıl yapılır, Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? İşte Mayıs ayı kira zam oranı!
İşyeri kira artış oranı 2023 Mayıs! İşyeri kira zammı hesaplama nasıl yapılır, Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? İşte Mayıs ayı kira zam oranı! TÜİK'in Nisan ayına ait enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından Mayıs ayı kira artış oranı da belli oldu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla Mayıs ayı işyeri kira artış oranı netlik kazandı. 1 Temmuz 2022'de uygulamaya sokulan yasal düzenleme ile 1 Temmuz 2023'e kadar konutlarda kira artış oranı yüzde 25 ile sınırlandırıldı. Dolayısıyla kira artış oranından sadece iş yerleri etkileniyor. TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,39, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,21, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 43,68 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 67,20 olarak gerçekleşti. Peki, İşyeri kira artış oranı 2023 hesaplama nasıl yapılır? İşte Mayıs ayı dükkan kira artışı 2023…
23.10.2023 Ekonomi
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor. Kira fiyatlarıyla ilgili milyonları ilgilendiren yasa resmen geçerlilik sağladı. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, bugünden itibaren 1 temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Yasa ile kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 25’in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz olacak.
11.06.2022 Ekonomi
Kira artış oranına yüzde 25 sınırı getiren önerge Meclis'te kabul edildi!
Kira artış oranına yüzde 25 sınırı getiren önerge Meclis'te kabul edildi! Kira artışlarında yüzde 25 sınırı getiren önerge Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi.
8.06.2022 Ekonomi
Kira artışları ile ilgili son dakika kararı! Sınır getirildi, 1 Temmuz'dan itibaren...
Kira artışları ile ilgili son dakika kararı! Sınır getirildi, 1 Temmuz'dan itibaren... Kira artışları ile ilgili karar verildi. Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor. Kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeni ile kiracılar maduriyet yaşıyordu. Ev sahipleeri eski kiracılarını çıkarıp konutunu daha yüksek bedellerle kiraya veriyordu. Hükümet harekete geçti. Fahiş kira artışının önüne geçilebilmesi için atılacak adılamlar vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyordu. Kira artışına sınırlama getiriliyor. Resmi açıklama yapıldı. 1 Temmuz itibarı ile uygulanmaya başlayacak. dalet Bakanı Bekir Bozdağ, milyonların beklediği açıklamayı yaparak "Konut kiralarında, 1 yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilecek, üzerindeki artışlar geçerli olmayacak" dedi. Gayrimenkul hukuku uzmanları da yapılan düzenlemenin yerinde ve geçici hükümle tarihinin belirlenmesinin de doğru bir adım olduğunu belirtti. İşte kira düzenlemesiyle ilgili tüm detaylar...
8.06.2022 Ekonomi
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç?
Nisan ayı işyeri kira artış oranı 2024 (Hesaplama) 🏘️ Dükkan kira artış oranı ne kadar oldu, TEFE TÜFE'ye göre kira artış oranı 2024 yüzde kaç? Nisan 2024 kira artış oranı yüz de kaç, dükkan kira zammı ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mart ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Açıklanan verilere göre, enflasyon rakamları Mart ayında aylık bazda yüzde 3.16 yıllık bazda yüzde 68,50 yüzde arttı. Şubatta, aylık enflasyon yüzde 4.53, yıllık enflasyon ise yüzde 67.07 olarak açıklanmıştı. Her ne kadar konutta yüzde 25'lik zam sınırı uygulaması devam etse de ticari kirada böyle bir sınır bulunmuyor.
3.04.2024 Ekonomi
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor?
Nisan 2024 kira artış oranı ne zaman açıklanacak, 🏠 tefe tüfe 2024 açıklandı mı? Kiralara yüzde kaç zam geldi, yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor? Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Yüzde 25 kira zam sınırı ile ilgili araştırmalar arttı. Kira artış oranı TÜİK tarafından her ayın başında bir önceki aya ait enflasyon verilerine göre belli oluyor. 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirlenen kira artış oranı 2023 yılında getirilen % 25 kira zammı sınırı ile sınırlandırılmıştı. Peki, Nisan ayı kira artış oranı açıklandı mı? 12 aylık TÜFE ortalaması yüzde kaç oldu, Kira artış oranı kaç oldu?
2.04.2024 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Kira zam oranları belli oldu
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Kira zam oranları belli oldu Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Şubat ayında enflasyon yüzde 67.07 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 55.91 olarak belirlendi.
4.03.2024 Ekonomi
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu?
Mart ayı TEFE TÜFE 2024! Tefe Tüfe oranı ne zaman açıklanacak, mart ayı kira artış oranı belli oldu mu? Mart ayı kira zammı merakla bekleniyor. Mart ayına girilmesiyle ev sahipleri ve kiracılar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun paylaştığı enflasyon verilesiyle TEFE TÜFE oranını araştırıyor. Kira artış sınırlaması Temmuz 2024’e kadar uzatıl. Dükkan sahipleri kira artış oranını sorguluyor. Peki, Mart ayı kira zammı ne zaman açıklanacak?
2.03.2024 Ekonomi
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor
Kira zam oranları belli oldu! Ev sahibi ve kiracıları doğrudan ilgilendiriyor Ev sahibi kiracı milyonları yakından ilgilendiriyor. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından kira artış oranları da belli oldu. İş yerleri ve konutlarda kira artışları farklı oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ocak ayında enflasyon yüzde 64,86 oldu. Kira artış oranı ise yüzde 54,72 olarak belirlendi. Ancak getirilen düzenleme ile konut kiralarındaki artış oranı 2 Temmuz tarihine kadar yüzde 25 olacak.
5.02.2024 Ekonomi
(Şubat ayı kira artış oranı 2024) Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerli, kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı? TÜİK kira artış oranı Şubat 2024
(Şubat ayı kira artış oranı 2024) Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerli, kirada yüzde 25 sınırı kalktı mı? TÜİK kira artış oranı Şubat 2024 Kira artış oranı TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarıyla belli oluyor. Enflasyon rakamlarına bağlı olarak kira artış oranları belirleniyor. Hane için kira artışına yüzde 25 sınırı getirilmişti. Peki, Şubat kira artış oranı ne zaman açıklanacak, yüzde 25 zam sınırlaması devam edecek mi?
3.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmeti sunan ve sunacak olan bütün şehir hastanelerinin 15-16 yıl sonra hepsinin devlete ait olacağını açıkladı.
10.11.2023 Gündem
Yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan ev sahibine mahkemeden 'kötü niyet' tazminatı!
Yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan ev sahibine mahkemeden 'kötü niyet' tazminatı! Kiraya yüzde 55 artış yapan ev sahibi, yasal zam oranında ödeme yapan kiracısını mahkeme verdi. İzmir 4'üncü İcra Hukuk Mahkemesi, kiracısına yasal zam oranı yüzde 25'in üzerinde kira artışı yapan ev sahibinin 'kötü niyet' tazminatı ödemesine hükmetti.
30.10.2023 Yaşam
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı
200 dairesi var dediler! Gerçek ortaya çıktı, yüzde 800 zam yaptı site karıştı Ankara’da Tümerkent Sitesi’nde 5 yıl ve üzeri kiracılarına kira tespit davası açarak 14 bin lira kira bedeli isteyen ev sahibine iki kiracısı fahiş zam olduğu iddiasıyla itiraz etti ve olay yargıya taşındı. Kiracıların avukatı bu durumun Ticaret Bakanlığının fahiş zam yapan ev sahiplerine para ve hapis cezası verileceğine yönelik yaptığı açıklamaya aykırı olduğunu, ev sahibinin avukatı ise rayiç bedeli bilirkişi raporları ile hesapladıklarını, 5 yıl ve üzeri kiracı oldukları için hakkaniyet indirimi uygulayarak 14 bin lira istediklerini söyledi. Ayrıca Tümerkent Sitesi’nde toplam 167 daire olduğu, Celal T’nin ise 200 dairesi olmadığı, kendisi ve ailesi üzerine 32 dairesinin olduğu öğrenildi.
30.09.2023 Yaşam
Ev sahibinin oyunu pes dedirtti! Kiraya yüzde 500 zam istedi
Ev sahibinin oyunu pes dedirtti! Kiraya yüzde 500 zam istedi Gaziantep'te bir ev sahibi, mühendis kiracısından yüzde 500 zam istedi. Ev sahibi, kiracının konuyu yargıya taşıyacağını bildirmesinin ardından ise akıl almaz bir oyuna başvurarak annesinin sahte imzasıyla kira sözleşmesi düzenledi. Olayın ortaya çıkması sonrası kiracı konuyu yargıya taşıdı.
24.09.2023 Yaşam
Yüzde 25 kira artış oranında flaş gelişme! Ev sahibi ve kiracılara uyarı geldi
Yüzde 25 kira artış oranında flaş gelişme! Ev sahibi ve kiracılara uyarı geldi Ev sahibi ve kiracı olanlar dikkat çeken uyarı geldi. Yüzde 25 kira artış oranı sınırlamasıyla ilgili yeni açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kira artışlarının yüzde 25’i geçmemesi, kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi… Bu tür tedbirler geçici nitelikte olup piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi ve vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır” dedi. Peki yüzde 25 kira zammı uygulaması sona erdiğinde bir daha uzatılmayacak mı? İşte detaylar...
23.09.2023 Ekonomi
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin'
Fırsatçı ev sahiplerinden 'pes' dedirten yöntem! 'Mutlaka şikayet edin' Kira fiyatları adeta uçtu. Ev sahipleri de mevcut kiracıları çıkarıp daha yüksek kira bedeli almak için birçok yol deniyor. Bunlardan en sık karşılaşılanı ihtiyaç sebebi ile tahliye. Ancak kiracı olumsuz yanıt verince sonuç kiracıyı tehdide kadar gidiyor; hatta daha da fazlası... Kiracının kişisel haklarının ihlal edildiği noktada, hukuki süreç başlıyor. Uzman isim kiracıların maruz kaldığı bu gibi durumlarda yapması gerekenleri açıkladı.
11.09.2023 Gündem
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
Ağustos ayı kira artış oranı 2023 hesaplama | Ağustos kira artış oranı ne kadar oldu, 2023 ağustos kira zammı yüzde kaç? TÜİK enflasyon rakamları ile Ağustos ayı kira hesaplama 2023
Ağustos ayı kira artış oranı 2023 hesaplama | Ağustos kira artış oranı ne kadar oldu, 2023 ağustos kira zammı yüzde kaç? TÜİK enflasyon rakamları ile Ağustos ayı kira hesaplama 2023 Enflasyon oranları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı tüketici enflasyonu verilerini açıkladı. Temmuz ayında enflasyon (TÜFE) %9,49 arttı. Böylece yıllık enflasyon %47,83 seviyesine yükseldi. Peki, ağustos ayı 2023 kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE ağustos kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı?
3.08.2023 Ekonomi
Temmuz ayı kira artış oranı 2023 hesaplama! Temmuz ayı kira zam oranı yüzde kaç, temmuz kira zammı hesaplama nasıl yapılır? Temmuz ayı kira zammı!
Temmuz ayı kira artış oranı 2023 hesaplama! Temmuz ayı kira zam oranı yüzde kaç, temmuz kira zammı hesaplama nasıl yapılır? Temmuz ayı kira zammı! Enflasyon oranları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı tüketici enflasyonu verilerini açıkladı. TÜFE'deki değişim 2023 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %3,92, bir önceki yılın Aralık ayına göre %19,77, bir önceki yılın aynı ayına göre %38,21 ve on iki aylık ortalamalara göre %59,95 olarak gerçekleşti. Enflasyon ekonomistlerin beklentilerinin altında geldi. Peki, temmuz ayı 2023 kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE temmuz kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı?
5.07.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İsveç'te çirkin saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirdi, bu bir nefret suçu. Bu sapkınlığın, bırakın fikir özgürlüğünü en temel insani değerlerle bağdaşması mümkün değildir. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi daha vahimdir." ifadelerini kullandı.
3.07.2023 Gündem
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri